Connect with us

Administrație

Reparațiile de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” sunt gata, la câteva zile înainte de Paști… dar nu prea

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea a promis că, până la Paști, lugojenii nu vor mai vedea schelele ce „domină” cel mai important edificiu bisericesc ortodox din oraș. Aflată în reparații de foarte mult timp, Biserica cu două turnuri a fost refinisată în totalitate, iar astăzi s-a început demontarea schelelor, pe care muncitorii le-au folosit pentru a putea restaura fațada lăcașului.DSC_1116

Doar că, stupoare: numai un turn din cele două a fost vopsit și redecorat, celălalt păstrându-și înfățișarea învechită. Chiar dacă primăria a ajutat și ajută bisericile din Lugoj și deși s-au investit 1 miliard de lei vechi odată, după care încă 430 de milioane de lei vechi, bani pe care primăria i-a plătit doar parohiei „Adormirea Maicii Domnului” anul trecut, respectiv în 2013, se pare că… nu este suficient. Astfel, primarul nu se poate lăuda că și-a îndeplinit și această promisiune. Dacă va reuși să termine și turnul doi până la Paști, va fi cu adevărat o minune.DSC_1114

Cei veniți astăzi la evenimentul ce are loc aici în fiecare an, denumit „Toaca la Lugoj”, au fost încântați să observe noua culoare a turnului stâng al lăcașului, precum și faptul că încă vor mai fi obligați să vadă o biserică îmbrăcată în schele, de fiecare dată când trec pe lângă aceasta. „Arată foarte bine, galbenul e frumos, dar cel mai important este că se duc schelele și arată și ea a biserică, deși văd că doar un turn este refăcut”, a spus un bătrân venit să-i vadă pe copiii de la ansamblul „Lugojana” cum bat toacele.DSC_1125

3 Comments

3 Comments

 1. Radu

  30 aprilie 2013 at 14:11

  Imi este pur si simplu.. scarba. Trambitam ca e gata.. si de fapt e doar un turn. Pai ce.. numai aia cu autostrazile sa inaugureze fiecare kilometru?! Asteptam cu nerabdare refacerea primului metru de acoperis, spalarea primului geam, samd.

  • eli

   30 aprilie 2013 at 23:19

   Chiar , nu-mi vine sa cred !!! Nimic nu se finalizeaza,totul e facut in bataie de joc ??
   Pacat, mare pacat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. lugojan

  1 mai 2013 at 16:29

  minciuni boldiste,macar sa nu mai apara la tv si sa promita numai minciuni

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Câteva sate de lângă Lugoj și-au botezat ulițele. Au nume de flori, pomi și munți

Publicat

în


Ulițele din satele unei comune de lângă Lugoj au fost botezate de către primărie, primind nume de flori. Locuitorii s-au trezit că străzile pe care locuiesc au nume de garoafe, trandafiri sau alte flori. Ideea a fost a primarului, care a propus inițiativa în consiliul local al comunei.

“Ideea a fost a mea, eu am propus-o în consiliul local în toamnă și a fost aprobată. Am ales nume de flori la Coșteiu și nume de arbori la Țipari, de munți la Hezeriș și Păru. Avem în toate satele comunei”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Petru Carebia.

Potrivit site-urilor de specialitate, o plăcuță cu numele străzii costă între 30 și 50 de lei. Deocamdată cetățenii nu știu dacă vor trebui sau nu să își schimbe buletinele, având în vedere că numele străzilor au fost aprobate în consiliul local.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul va avea o nouă rețea de telecomunicații prin fibră optică. Cine va fi concurentul celor de la RDS&RCS

Publicat

în

Municipiul Lugoj va avea o nouă rețea de telecomunicații. Potrivit unui anunț al primăriei, compania Orange a cerut un acord pentru eliberarea unor acorduri necesare pentru construirea unei rețele fixe de telecomunicații prin fibră optică (FTTH) în Lugoj și localitățile aparținătoare Tapia și Măguri.

La momentul actual, doar RDS&RCS are montate cabluri de fibră optică în municipiu, deținând astfel monopolul în cazul serviciilor de internet prin această rețea. Orange va fi astfel un concurent direct în domeniu.

„Am demarat în câteva localităţi din România construcţia propriei re­ţele de fibră optică, pe care o vom dez­volta progresiv. Până la sfârşitul aces­tui an vom începe să oferim clienţilor servicii fixe prin intermediul propriei reţele de fibră optică. În momentul de faţă suntem într-o perioa­dă de teste“, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Deocamdată nu există o dată exactă la care cei de la Orange vor putea începe lucrările la noua rețea din municipiu.

Citiţi mai departe

Administrație

Trei avarii pe zi. Rețelele de apă din Lugoj cedează una după alta

Publicat

în

Meridian face față cu greu reparațiilor la rețelelor de apă din Lugoj. Cel mai recent exemplu este avaria apărută în urmă cu două zile pe str. Buziașului, care a fost remediată, dar marți rețeaua a cedat din nou, la numai câțiva metri distanță. În această dimineață, muncitorii Meridianului s-au apucat din nou de lucru. Aceștia însă nu pot să ofere nicio garanție că țeava nu se va fisura lângă reparația pe care o vor face.

„S-a reparat țeava veche, băgată prin anii 70, dar a pușcat la un metru mai încolo. Astăzi suntem din nou acolo și încercăm să reparăm. Țevile sunt foarte vechi și în momentul în care le reparăm nu mai rezistă. Țeava e ca foița de țigară și cedează. Pe lista de program avem cam trei avarii zilnic. Mai sunt niște tronsoane, pe care s-au băgat țevi noi, dar chiar dacă magistrala e schimbată, 90 la sută, nu putem să o folosim pentru că nu s-au făcut branșamentele. Trebuia gândit sub altă formă! Trebuia sectorizat orașul și făcut fiecare cartier până la final. Bagi magistrală, faci branșament, faci tot! Cam așa s-a făcut și în Timișoara.  Nu știu care a fost gândirea! Hidroconstrucția a venit, a băgat rețeaua, ca și când arunci un furtun de pompieri în tot orașul, îl bagi acolo și după aia lasă că se vor face cândva și branșamentele”, a spus Florin Iovescu, directorul Meridian 22.

Iovescu avertizează că Lugojul se află într-o situație delicată privind rețeaua de apă, deoarece vechile magistrale nu mai rezistă și vor ceda tot mai des, iar avariile se vor înmulți.

Citiţi mai departe

Cele mai citite