Connect with us


Administrație

Reparațiile de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” sunt gata, la câteva zile înainte de Paști… dar nu prea

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea a promis că, până la Paști, lugojenii nu vor mai vedea schelele ce „domină” cel mai important edificiu bisericesc ortodox din oraș. Aflată în reparații de foarte mult timp, Biserica cu două turnuri a fost refinisată în totalitate, iar astăzi s-a început demontarea schelelor, pe care muncitorii le-au folosit pentru a putea restaura fațada lăcașului.DSC_1116

PMP

Doar că, stupoare: numai un turn din cele două a fost vopsit și redecorat, celălalt păstrându-și înfățișarea învechită. Chiar dacă primăria a ajutat și ajută bisericile din Lugoj și deși s-au investit 1 miliard de lei vechi odată, după care încă 430 de milioane de lei vechi, bani pe care primăria i-a plătit doar parohiei „Adormirea Maicii Domnului” anul trecut, respectiv în 2013, se pare că… nu este suficient. Astfel, primarul nu se poate lăuda că și-a îndeplinit și această promisiune. Dacă va reuși să termine și turnul doi până la Paști, va fi cu adevărat o minune.DSC_1114

USR

Cei veniți astăzi la evenimentul ce are loc aici în fiecare an, denumit „Toaca la Lugoj”, au fost încântați să observe noua culoare a turnului stâng al lăcașului, precum și faptul că încă vor mai fi obligați să vadă o biserică îmbrăcată în schele, de fiecare dată când trec pe lângă aceasta. „Arată foarte bine, galbenul e frumos, dar cel mai important este că se duc schelele și arată și ea a biserică, deși văd că doar un turn este refăcut”, a spus un bătrân venit să-i vadă pe copiii de la ansamblul „Lugojana” cum bat toacele.DSC_1125

3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite