Connect with us

Administrație

Reparațiile de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” sunt gata, la câteva zile înainte de Paști… dar nu prea

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea a promis că, până la Paști, lugojenii nu vor mai vedea schelele ce „domină” cel mai important edificiu bisericesc ortodox din oraș. Aflată în reparații de foarte mult timp, Biserica cu două turnuri a fost refinisată în totalitate, iar astăzi s-a început demontarea schelelor, pe care muncitorii le-au folosit pentru a putea restaura fațada lăcașului.DSC_1116

Doar că, stupoare: numai un turn din cele două a fost vopsit și redecorat, celălalt păstrându-și înfățișarea învechită. Chiar dacă primăria a ajutat și ajută bisericile din Lugoj și deși s-au investit 1 miliard de lei vechi odată, după care încă 430 de milioane de lei vechi, bani pe care primăria i-a plătit doar parohiei „Adormirea Maicii Domnului” anul trecut, respectiv în 2013, se pare că… nu este suficient. Astfel, primarul nu se poate lăuda că și-a îndeplinit și această promisiune. Dacă va reuși să termine și turnul doi până la Paști, va fi cu adevărat o minune.DSC_1114

Cei veniți astăzi la evenimentul ce are loc aici în fiecare an, denumit „Toaca la Lugoj”, au fost încântați să observe noua culoare a turnului stâng al lăcașului, precum și faptul că încă vor mai fi obligați să vadă o biserică îmbrăcată în schele, de fiecare dată când trec pe lângă aceasta. „Arată foarte bine, galbenul e frumos, dar cel mai important este că se duc schelele și arată și ea a biserică, deși văd că doar un turn este refăcut”, a spus un bătrân venit să-i vadă pe copiii de la ansamblul „Lugojana” cum bat toacele.DSC_1125

3 Comments

3 Comments

 1. Radu

  30 aprilie 2013 at 14:11

  Imi este pur si simplu.. scarba. Trambitam ca e gata.. si de fapt e doar un turn. Pai ce.. numai aia cu autostrazile sa inaugureze fiecare kilometru?! Asteptam cu nerabdare refacerea primului metru de acoperis, spalarea primului geam, samd.

  • eli

   30 aprilie 2013 at 23:19

   Chiar , nu-mi vine sa cred !!! Nimic nu se finalizeaza,totul e facut in bataie de joc ??
   Pacat, mare pacat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. lugojan

  1 mai 2013 at 16:29

  minciuni boldiste,macar sa nu mai apara la tv si sa promita numai minciuni

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Inexplicabil! Francisc Boldea refuză să suplimenteze bugetul spitalului deși primește banii înapoi de la Guvern

Publicat

în

La începutul acestei luni, Primăria Lugoj a primit de la Asociația Municipiilor din România o adresă oficială prin care a fost informată că aparatele și materiale de protecție achiziționate în criza Covid, vor fi decontate de către Guvernul României din fonduri europene. În document e explicat toată procedura ce trebuie urmată de administrațiile locale.(vezi foto mai jos)

Cu toate acestea, primarul Francisc Boldea continuă să blocheze achizițiile spitalului și să boicoteze, prin declarații publicate pe paginile Primăriei Lugoj, campaniile de donații făcute de lugojeni. Atitudinea primarului este inexplicabilă. Miercuri, 1 aprilie, a convocat o ședință de consiliu, în care, în loc să ceară suplimentarea bugetului spitalului, a mutat doar banii de la anumite capitole pentru achiziția de aparatură și materiale sanitare.

La o zi după ședință a transmis un publicat de presă, în care ataca conducerea spitalului că a venit cu o nouă solicitare de fonduri.

„Astăzi, la o zi după ședința extraordinară de consiliu în care am alocat această sumă, în dispreț față de orice mod decent de colaborare, conducerea spitalului a venit cu o nouă solicitare de 300.000 lei, lucru ce putea fi făcut înainte de ședința de ieri”, a scris Boldea.

Nevoile spitalului pentru această perioadă se apropie de trei milioane de lei, toate transmise prin mai multe adrese primarului Francisc Boldea. Din păcate, Primăria Lugoj a pus la dispoziția spitalului doar suma de 613,3 mii lei, luată tot din bugetul unității medicale.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj a cumpărat 30 de dozatoare și 45 de litri de dezinfectant pentru blocurile din oraș

Publicat

în

Primăria din Lugoj a cumpărat deja o parte din dispenserele dozatoare și lichidul dezinfectant necesar pentru oraș. Conform ultimei ordonanței militare, se impune tuturor primăriilor din România să monteze asemenea stații de dezinfectare la fiecare intrare în scările de bloc din țară.

Până acum, primăria din oraș a cumpărat 30 de dispensere dozatoare și 45 de litri de lichid dezinfectant. Acestea vor fi utilizate începând cu următoarele zile, când angajați ai primăriei vor începe să le monteze la intrarea în blocurile din oraș.

Dezinfectantul și dispenserele cu care lugojenii își vor putea turna în mâini acest lichid dezinfectant costă acum mai mult decât ar fi costat în oricare altă zi obișnuită. Un bidon de 5 litri de dezinfectant a costat 96 de lei, adică 19 lei pe litru. Un dispenser a fost cumpărat cu 17 lei. 

Chiar și așa însă, prețurile au fost decente în comparație cu cele plătite de alte primării din țară, unde un litru de dezinfectant a fost achiziționat cu până la 450 de lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Peste patru sute de persoane testate de coronavirus, în Timiș. Situația de la Lugoj, ascunsă în continuare

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică a transmis un comunicat de presă prin care anunță că, în prezent, la nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt 401 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1355 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

„Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică”, susțin cei de la DSP Timiș.

Penumonii și gripe

Conform metodologiei de supraveghere a gripei si infectiilor acute respiratorii pentru sezonul 2019-2020, se continua raportarea de catre toti furnizorii de servicii medicale a cazurilor de infectii acute respiratorii.
Pentru saptamana 23.03.2020 – 29.03.2020, la nivelul judeţului Timiş a fost raportat un numar de:
– 835 infectii acute ale cailor respiratorii superioare cu 17 de internari;
– 70 pneumonii cu 11 de internari;
– 8 gripe cazuri clinice cu 3 internari.

„Vă reamintim ca medicul dumneavoastră este cel mai în măsură să decidă ce medicamente puteți sau nu puteți lua în contextul epidemiei de coronavirus. Nu modificați schema de tratament pe care o luați de obicei fără ca acest lucru să vă fie indicat de către medic.
Rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie sunt inundate de informații false despre tratamente pentru noul coronavirus. Vă rugăm insistent să nu luați în considerare astfel de mesaje.  Nu vă lăsați păcăliți de soluțiile miraculoase răspândite pe internet deoarece acestea vă pot pune sănătatea în pericol,”, arată reprezentanții DSP.

Situația de la Lugoj, tot la secret

Nici de această dată nu se face referire deloc la situația de la Lugoj, unde numărul cazurilor, conform unor surse ar fi ajuns deja la șapte pacienți confirmați, unii în urma unor teste rapide, printre care și o asistentă. Râmâne nelămurit cazul barbatului decedat, pe care DSP la anunțat că ar fi contactat virusul de la o persoană din familie, care a revenit din Germania. Problema este că nicio persoană din familia decedatului nu a fost confirmată oficial ca având coronavirus. Există două surori, care au decedat, una de la Lugoj, alta de la Măguri pentru care însă nu s-au făcut teste.

Spitalul din Lugoj se pregătește să preaia pacienți cu COVID-19 din județ, așa că în scurt timp va fi și mai greu să aflăm câți lugojeni sunt infectați cu coronavirus, deoarece oficialitățiile refuză să comunice numărul exact.

Citiţi mai departe

Cele mai citite