Connect with us

Lugoj

RECOMANDARE: Festivalul „Saltimbanciada” Lugoj

Publicat

în

Pe data de 30 şi 31 august, Lugojul va deveni „regatul saltimbancilor”. Şapte tineri cu iniţiative, Huşanu Noelle, Gaşpar Bogdan, Lazăr Myriam, Stan Alexandra, Orăşanu Graţian, Gaşpar Paul, Agache Andreea şi Farcaş Valentin s-au gândit să organizeze un altfel de eveniment, un spaţiu în care arta şi artiştii de pretutindeni se vor întâlni într-un spectacol stradal. Acest eveniment va fi ceva inedit atât pentru oraşul nostru, pentru lugojenii obişnuiţi cu serbările tradiţionale din fiecare an, aducând multe noutăţi în organizarea şi în modul de desfăşurare a evenimentelor de stradă.1004521_10151849160601788_1740465233_n

Meniul zilei, Octavian

Măiestria va fi subiectul principal al festivalului, aşa că toţi iubitorii de cultură, artă şi muzică bună sunt aşteptaţi în zilele de vineri şi sâmbătă pe platoul Casei de Cultură, acolo unde voluntarii de la diferite centre din Lugoj şi Timişoara le vor citi poveşti copiilor prezenţi, vor organiza standuri în care se vor realiza workshopuri cu diferite teme şi vor cânta pe scena ce va fi montată aici. Spectacolele de foc vor fi şi ele prezente, precum şi cei de la Teatrul THESPIS, dar şi multe alte surprize vor fi pregătite pentru lugojeni cu această ocazie inedită.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Capul de afiş în rândul reprezentaţiilor muzicale sunt NORZEATIC şi GRIMUS, care vor susţine concerte în cele două zile de festival.

RETIM

PROGRAM COMPLET:

Vineri, 30 august

12:00 – Deschiderea festivalului

12:15 – 13:00 – Concert Beck Corlan şi Ana Hutu

12:15 – 15:00 – Workshop: Origami şi Japoneza, Tehnica şerveţelului, Murături, Grafitti, Face painting, Portrete, Slackline şi căţărat

15:00 – 18:00 – Workshop: Papioane, Storytelling (15.00-17.00), Board games, Tehnici de autoapărare, Grafitti, Face painting, Portrete, Slackline şi căţărat

18:00 – 20:00 – Teatrul „Thespis” Timişoara

20:30 – 21:30 – Concert Manooh şi Ciufy

22:00 – 24:00 – Concert Norzeatic

Sâmbătă, 31 august

10:00 – 13.00 – Workshop: Origami şi Japoneza, Zacusca, Storytelling (13.00-15.00), AlternativED, Grafitti, Face painting, Portrete

13:00 – 15:00 – Workshop: Papioane, Reciclare creativă, Jonglat, Grafitti, Face painting, Portrete

15:00 – 17:00 – Workshop: Jocuri pentru dezvoltarea inteligenţei emoţionale, Hacky Sack, Tehnici de autoapărare, Grafitti, Face painting, Portrete

17:00 – 18:00 – Teatru „Thespis” Timişoara

18:00 – 20:00 – Teatru „Ajutor” Bucureşti

20:15 – 21:15 – Concert Reversed

22:30 – 23:45 – Concert Grimus

23:45 – 24:00 – Spectacol jonglerii cu foc

47813_320328891437087_568521448_n

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Patru școli, din Lugoj și satele din jur, nu au autorizație de securitate la incendiu

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Chiar dacă în ultimii ani România s-a confruntat cu nenumărate tragedii din cauza incendiilor izbucnite până și în spitalele din țară, aproape 60 de școli din Timiș nu s-au obosit să obțină autorizația de securitate la incendiu. 

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

La Lugoj, cele două unități de învățământ fără autorizație PSI sunt Liceul Teoretic „Harul” Lugoj și respectiv Grădinița Ysakiny Lugoj. Cele două școli de lângă Lugoj unde nu există autorizația de securitate la incendiu sunt, potrivit ISJ Timiș, Școala Coșteiu și respectiv Școala Fârdea.

RETIM

Inspectoratul anunță că va solicita primăriilor din orașele și respectiv comunele afectate să investească fonduri pentru remedierea situațiilor, pentru a asigura un mediu de siguranță pentru elevi și cadre didactice.

Citiţi mai departe

Lugoj

Polițiștii din jurul Lugojului, acțiune pe străzi pentru a prinde rău-făcători

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

În data de 22-24 ianuarie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, au acționat în zona de competență, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru respectarea Legii 55/2020.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Polițiștii au verificat 14 societăți comerciale, au controlat 65 de autovehicule și au legitimat 97 de persoane, fiind efectuate 49 de testări cu aparatul etilotest. În cadrul acțiunii au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.980 de lei. Dintre acestea, 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002 și 12 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

RETIM

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 2 permise de conducere. Totodată, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, respectiv “conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice” și “conducerea unui autovehicul neînmatriculat”. Acest gen de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

foto: arhivă/IPJ Timiș

Citiţi mai departe

Lugoj

Mai multe proiecte din Lugoj pentru promovarea mersului pe bicicletă vor fi finanțate de către RO BIKE VALLEY

Publicat

în

Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon au ales 21 de proiecte  ce vor fi finanțate, începând cu anul viitor, din fondul RO Bike Valley, un fond de finanțare pe termen lung pentru promovarea mersului pe bicicletă, educației și inovației în județele Timiș și Caraș Severin, conform robikevalley.ro.

Meniul zilei, Octavian

În total au fost depuse 42 de formulare de intenție, care au trecut prin mai multe procese de selecție. Fondul RO Bike Valley oferă o finanțarea nerambursabilă acordată în proporție de 100%, sub formă de micro-granturi (maxim 5000 lei), granturi medii (maxim 15.000 lei) sau granturi mari (peste 15.000 lei). Valoarea totală a Fondului RO Bike Valley – ediția 1 – este de aproape 250.000 lei.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Iată proiectele care vor avea loc în tot Banatul, începând cu anul viitor:

Atelier mobil de educație rutieră și mecanică velo, Asociația Pedallez Timișoara;

RETIM

Biblio-cicleta Lugoj, Grup de inițiativă Bibliocicleta Lugoj,

Bicicleta în natură, Grup de inițiativă CaSteCo;

Bicicleta pentru toți, Asociația Teatru pentru Tine;

Cupa Max Ausnit, Asociația Club Sportiv Velocitas;

Curs de circulație cu biciclete în zona rurală, Club sportiv Ride Competition;

Cycling to School, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” – Recaș;

Eco-trasee turistice, Liceul Tehnologic Constantin Lucaci, Bocșa;

Family Cycling Day, Scoala Gimnaziala Nr.2 Timișoara;

Hai la Rudăria pe Bițiglă, Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” Bozovici;

Îmi salvez planeta – merg cu bicicleta!, Școala Primară Primii Pași;

În natură pe 2 roți, Clubul Sportiv Comunal ‘’Voința 1922 Vrani’’;

Junior Maraton Timișoara 2022, Asociatia Club Sportiv „Tibiscus”;

Librărie mobilă – etapa de design, Grup de inițiativă „Books on bike”;

Pedalăm spre Timișoara, Grup de inițiativă „Pedalăm spre Timișoara”;

Shakespeare la pedală, Liceul Teoretic „William Shakespeare” Timișoara;

Siguranță pe bicicletă, Școala Gimnazială Nițchidorf;

The Road & The Happiness, Asociația Alternativei Sportive;

Turul Satelor, Grup de inițiativă Dragoș Leontin, Pascu Cătălin, Vlasici Andra;

VeloLugoj, Clubul de Turism Concordia Lugoj;

Wolfs Run, Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița.

Toți cei care au o idee și își doresc să se implice în promovarea utilizării bicicletei în rândul copiilor și tinerilor sau doresc să organizeze campanii de educație și conștientizare pentru siguranța în trafic a bicicliștilor, pot transmite în continuare propunerea lor AICI, iar ei vor fi contactați și îndrumați imediat ce sunt disponibile noi finanțări. Finanțările pot fi accesate atât pentru organizații non-guvernamentale, cât și pentru școli și licee, dar și grupuri de inițiativă cetățenești.

Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare puteți afla pe www.robikevalley.ro și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.

RO Bike Valley este mișcarea României către economia circulară, mobilitate, comunități active și stil de viață sănătos, susținută de Decathlon. Aceasta îşi propune să creeze o comunitate de parteneri, alături de care să contribuie la dezvoltarea circulară a întregului lanţ economic şi social de producţie, folosire, reciclare a bicicletelor, precum şi creşterea accesului, infrastructurii şi unor comunități prietenoase cu ciclismul. Viziunea economiei circulare este surprinsă în cei patru piloni ai programului RO Bike Valley, care urmăresc impactul economic şi social al utilizării bicicletelor: producție, dezvoltare, access, comunitate.

 

Citiţi mai departe

Lugoj

De vânzare! Cabinet stomatologic în Lugoj

Publicat

în

Se vinde cabinet stomatologic, pe str. Bucegi, complet echipat, cu absolut toate cele necesare de la echipamentele pentru activitatea de stomatologie, pana la mobilier, aparat aer conditionat, televizor.etc.

Meniul zilei, Octavian

Cabinetul functioneaza de 15 ani, fara intrerupere, avand o baza de clienti foarte mare. Motivul pentru care se vinde cabinetul sau se preda, daca se doreste, este varsta de pensionare. Informații suplimentare la tel. 0744692219!

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite