Connect with us

Politică

PSD Timiş respinge orice legătură cu profesorul Deliu şi acţiunile sale

Publicat

în

Într-un comunicat de presă, organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat arată că nu are nicio legătură şi nu-l susţine pe profesorul Ion Deliu, iertat de procurorii lugojeni după ce a făcut avansuri şi propuneri indecente unei eleve de 15 ani.(vezi articol aici)

Crama Aramic

„Clasarea dosarului în care era cercetat profesorul Ion Deliu a stârnit, pe bună dreptate, indignare în familia care a reclamat presupusele acte comise de cadrul didactic din Lugoj. Un astfel de caz, amplu mediatizat de presă, aduce traume serioase unui copil şi grave prejudicii de imagine sistemului de învăţământ.

Faptul că un cadru didactic are un astfel de comportament este absolut condamnabil, instituţiile abilitate pentru rezolvarea acestei speţe au fost sesizate, iar rezultatul anchetei este unul care nemulţumeşte una dintre părţi. Însă implicarea Partidului Social Democrat în tot acest scandal este lipsită de fond şi nu are niciun corespondent în realitate.

Cercetările judiciare ale poliţiştilor şi procurorilor nu au componentă politică, un partid politic nu se implică într-o astfel de anchetă, iar menţionarea PSD în tot ceea ce s-a întâmplat este tendenţioasă. Încă de la început, Partidul Social Democrat s-a delimitat de Ion Deliu, de presupusele sale acţiuni şi a condamnat, la vremea respectivă, ceea ce se presupunea că s-a întâmplat.

RETIM

Acum, ne vedem obligaţi să respingem orice fel de acuze aduse PSD şi considerăm că partea care se consideră nedreptăţită trebuie să se adreseze unor instituţii abilitate să caute dreptatea şi adevărul, nu să acuze un partid de politizarea unui astfel de dosar”, se arată în comunicatul PSD Timiş

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Amenințată cu excluderea, city-managerul Anca Micșa Oprea și-a dat demisia din USR. Ce spune Erwin Floroni

Publicat

în

Anca Micșa Oprea, city-managerul municipiului Lugoj, a anunțat că pleacă din USR Lugoj. Anunțul a fost făcut joi, seara, în direct, într-o emisiune difuzată pe Facebook, de postul Tele Europa Nova din Timișoara. Oprea a spus că plecarea a fost provocată de reproșurile care i s-au făcut, față de poziția sa administrativă și de faptul că Erwin Floroni, actualul președinte USR a cerut excluderea sa.

Crama Aramic

A făcut o plângere la filiala județeană cu această solicitare de excludere. Prima frază a fost funcția pe care eu o dețin este incompatibilă cu cea de membru al al USR și cred da, este incompatibilă cu cea de membru USR, dar este incompatibilă pentru eu nu mai cred în direcția pe care o are USR-ul. Mi-am dori foarte mult rămână acolo și pot fac, prin USR sau prin PLUS, la momentul respectiv, proiecte pentru Lugoj. Nu am găsit echipa cu care pot construiesc. În schimb, am găsit în cadrul primăriei, cu echipa PNL, echipa care construiască în administrație, chiar dacă politicul este volatil și nu ne certitudinea zilei de mâine, dar o echipă care o construiești și în care te lupți arăți poți duci la bun sfârșit un proiect, cred merită mult mai multă susținere decât o echipă politică. Aș avea două opțiuni las spună ei exclud din partid sau să-mi anunț acum demisia”, a declarat Micșa.

Tot joi, seara, a postat de pagina sa de Facebook un mesaj prin care a anunțat că merge alături de Dacian Cioloș, în REPER.

„Punct. Și de la capăt! Am luat notă de noul 🔴 din sigla USR, și mi-am găsit REPER-ul! Punct. City-managerul municipiului Lugoj i-a mai reproșat actualului președinte USR Lugoj, Erwin Floroni, că nu fost deschis la comunicare.

RETIM

„Frustrată pentru că a pierdut alegerile

De partea cealaltă, Erwin Floroni, spune că Anca Micșa Oprea nu a fost interesată de USR și că a refuzat mereu să participe la activitatea partidului.

Am încercat comunic cu ea, încă de la început. Deci chiar de la început, da, ea, s-a văzut frustrată pentru că a pierdut alegerile( n.r. – alegerile pentru funcția de președinte USR Lugoj). Adică omul care nu știe piardă, ăla nu-i om. În primul rând, întotdeauna trebuie știi pierzi cu fruntea sus, când altu-i mai bun ca tine si ți-a luat fața, asta este. Hai vedem ce putem face împreună! În momentul în care au apărut proiecte la primărie, cu care noi nu au fost de acord, bineînțeles, niciodată n-am fost chemați la vreo discuție niciodată, având în vedere avem city-managerul din partidul nostru, niciodată n-am fost chemați la o discuție. Uite, vrem facem proiectul ăsta, hai vedem, sunteți de acord, nu sunteți de acord? Care-i părerea voastră? Că mie mi se pare normal fim chemați. Eu refer la consilieri locali pe care îi avem, nu refer la mine.

Am chemat-o la ședințe. Avem un grup de whatsapp. Nu a venit niciodată. Adică indiferent cum motivezi, nu există nu-ți găsești, măcar o dată în doi ani, să nu găsești o oră, o jumătate de oră. Avem membri care au copil-bebeluș. Au venit cu bebelușul acolo. Mai mult de atât. I-am făcut invitație pe mail, da, prin care am invitat-o în mod oficial, personal. A spus nu poate vină la ședințe, ea are copii de crescut. Toți avem copii de crescut. Dar meseria sau politica înseamnă niște niște chestii, niște reguli, ai niște obligații. Mai mult de atât, ori de câte ori am scris ceva sau am votat într-un anumit fel, care n-a convenit, a comentat împotriva propriei formațiuni. Statutul prevede foarte clar n-ai voie scrii public împotriva partidului din care faci parte. Ce pot spun eu? Pentru mine, Anca Micșa nu reprezintă nimic, pentru că nu o cunosc foarte bine, n-am cunoscut-o foarte bine. Nu reprezintă nimic, decât un membru USR, care în momentul de față nu mai vrem fie în USR. Nu mai vrea”, a declarat Erwin Floroni, președintele USR Lugoj.

Citiţi mai departe

Politică

PNL mai dă o palmă Lugojului. Finanțare respinsă în CJT, pentru lărgirea la patru benzi a drumului Lugoj-Buziaș-Timișoara

Publicat

în

Marţi, 31 ianuarie,  a fost aprobat bugetul județului Timiș, care se ridică la aproximativ 840 de milioane de lei. În timpul dezbaterii proiectului, în ședința Consiliului Județean Timiș, consilierii Valentin Korman și Călin Dobra au depus câte un amendament referitor la extinderea la patru benzi a drumului care leagă Timişoara de Buziaş, respectiv Lugojul de Buziaș. Mai exact este vorba de alocarea a 600.000 de lei pentru studiile de fezabilitate pentru extinderea acestui drum.

Crama Aramic

Ambele amendamente au fost respinse, cei care s-au opus fiind consilierii PNL. Asta în condițiile în care și la Lugoj, și la Buziaș administrația locală este una liberală. Călin Dobra, candidatul PSD pentru Primăria Lugoj, la următoarele alegeri, nu pierdut ocazia să taxeze a gafa liberalilor.

„USR și PNL funcționează foarte bine! Foarte bine când vine vorba să facă NIMIC pentru Timiș! Cel mai recent exemplu este acela legat de bugetul județului pe 2023. Administrația liberală și USR-istă a județului lucrează de la preluarea mandatului să ducă la finalizare proiectele pe care le-am lăsat doar să fie executate. “În plus” mai fac și piste de biciclete și renovează Bastionul. De 3 ani deja! Le-am propus astăzi, în ședința de plen a Consiliului Județean, să investim în drumul care leagă municipiul Lugoj de orașul Buziaș, este un drum județean foarte circulat, care are nevoie de modernizare. Am solicitat pentru documentație și S.F., 300 de mii de lei. Amendamentul a căzut cu 15 voturi pentru, 10 împotrivă și 7 abțineri. Le urez succes să implementeze și în 2023 proiecte inițiate de administrația social-democrată. Norocul lor cu ele, că altfel defilau și la 3 ani după preluarea mandatelor cu organizarea parcului de Crăciun și de Paști”, a declarat Dobra.

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

ANI cere anchetarea lui Alin Nica pentru conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane

Publicat

în

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție.

Crama Aramic

Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal, întrucât, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase. Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală.

„Nu e nimic neobișnuit față de prin ceea ce am trecut cât am fost primar, sunt o grămadă de persoane care vor să sesizeze anumite aspecte care li se par nelegale și în acest caz totul a pornit de la o sesizare a unui cetățean care a crezut că ceea ce am făcut că primar nu este legal. ANI, așa cum ați văzut, și-a declinat competență fiindcă sunt sesizate aspecte ce țin de natură penală și a sesizat, practic, Parchetul de pe lângă ICCJ cu privire la anumite aspecte ce ar putea să nască suspiciuni de nelegalitate.

RETIM

Eu am fost chemat la ANI și am dat explicații cu privire la toate lucrurile semnalate. În principal, este vorba despre niște HCL-uri pe care le-am inițiat cu privire la construirea unei noi biserici în Dudeștii Noi și eu, fiind și membru în Consiliul Parohial, ANI a considerat că ar putea fi suspiciuni de favorizare a unei persoane. Să fim serioși, totuși, e vorba de o instituție cu un puternic impact public, e vorba de Biserica Ortodoxă, iar eu că sunt ortodox m-aș află într-un conflict de interese aprobând sau inițiind un demers care generează beneficii pentru Biserica Ortodoxă Română, în speță construirea unei biserici.

Am crezut că am clarificat aceste aspecte, nu e niciun aspect de natură penală în a da bani de la primărie către o biserica, este legea privind Cultele în care este permis că autoritățile locale să sprijine construirea de lăcășe de cult. Faptul că eu am fost membru în consiliul parohial până pe la mijlocul lui 2020, nu impietează sub niciun fel capacității mele de a fi obiectiv, pentru că eu am sprijinit, în calitatea de primar, toate bisericile de pe rază administrativ-teritorială a comunei Dudeștii Noi, indiferent de confesiune.

Un alt aspect semnalat a fost acela al existenței unui contract de prestări servicii, în calitatea mea de lector cu o firma cu care anterior primăria a avut mai multe contracte de prestări de servicii pentru cursuri de formare profesională pentru angajații primăriei sau de participarea reprezentanților comunei la lucrările Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, firma această organizând aceste servicii, iar reprezentanții comunelor care participau la aceste adunări trebuiau să achiziționeze aceste servicii.

Cu această firma, eu fiind în comisia care a elaborat codul administrativ, am fost solicitat să țin două sau trei cursuri, eu să fiu lector, să explic care sunt noile modificări. Evident că am fost remunerat pentru cursuri, cred că a fost vorba de vreo 6.000 de lei. Dar încă o dată, conform legii 161 din 2003 privind integritatea în funcțiile publice, activitățile cu caracter didactic și formare profesională sunt permise.

Aceste lucruri au fost preluate și în Codul Administrativ adoptat în 2019. De aceea, nu văd care ar fi conflictul de interese sau vreo fapta de natură penală. Mai mult decât atât, eu mi-am delegat calitatea de ordonator principal de credite către administratorul public încă din 2013 și nu am semnat nici măcar un contract cu această firma sau vreun act legat de această firma, nici înainte, și legea spune clar că nu ai voie după ce ai tu un angajament sau un contract față de o terță persoană să închei la primărie un astfel de contract, iar la noi lucrurile au fost exact invers.

O ultima speță era cu un contract de arendă pe care eu l-am semnat în urmă desfășurării unei proceduri de licitație la primărie și cu persoană respectivă am avut înainte un contract de arendă pe care îl reziliasem cu câteva săptămâni înainte de licitația propriu-zisă, fiindcă terenul era în aria persoanei respective, o arie mai largă pe care o lucra. Nici aici nu e vreun conflict de interese.

Un alt aspect menționat acolo e un fals în declarații, faptul că am menținut această calitate de membru în Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe din Dudeștii Noi încă doi ani după ce mi-am dat demisia din el. Or, aici a fost o simplă eroare de copy/paște. În fiecare an copiez din declarația de interese a anului precedent.

Nu sunt aspecte pe care să le consider nelegale, sunt atent în continuare și am fost atent, fiindcă sunt chestiuni care țin de imaginea și integritatea persoanelor aflate într-o funcție publică. Sigur, ANI și-a făcut datoria, își face datoria la fel că orice instituție abilitată să constate și să sancționeze astfel de fapte de integritate. Sunt convins că și celelalte instituții sesizate își vor face datoria și adevărul va ieși la iveală. Nu am nimic de ascuns și sunt convins că am respectat toate prevederile și rigorile legii. Mi se pare absurd că pentru o chestiune ce ține de credință personală a fiecărei persoane să ajungă să fie sesizat Parchetul, fiindcă ai dat bani pentru construcția unei biserici. Fiecare cred că nu se poate rupe de credință personală atunci când e pus să ia o decizie. Ar însemna că toți ortodocșii nu ar mai trebui să aprobe fonduri pentru biserici sau toți baptiștii pentru bisericile baptiste. Aici cred că s-a mers un pic prea departe, dar sunt convins că instituțiile vor clarifica acest aspect.”, precizează liderul CJ Timiș, Alin Nica, pentru opiniatimisoarei.ro

 

Citiţi mai departe

Politică

Scandal prelungit între un primar și rivalul său politic. Mașini lovite în trafic, acuze de tentativă de omor, răzbunări

Publicat

în

Nicolae Benzar, tânărul care îl acuză pe primarul de la Bethausen „de tentativă de omor”, după ce acesta a frânat cu mașina, brusc, în fața sa, în noiembrie 2021, a depus o nouă plângere la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), privind accidentul (pe care îl puteți vedea aici), și faptele ce au urmat după, când ar fi fost sechestrat în trafic de fratele primarului.

Crama Aramic

Acesta cere IGPR-ului să demareze o anchetă și să reia cercetările, acuzând că totul a fost o înscenare, iar polițiștii din zonă i-ar fi făcut jocul primarului Ioan Lihoni. Zilele trecute, Benzar a primit răspuns de la IGPR, cum că cererea sa a fost înregistrată și transmisă IPJ Timiș, pentru a fi soluționată.

Benzar s-a ales cu permisul suspendat, la acea dată, pentru că nu ar fi respectat distanța în trafic. Mai mult, deși a primit o dovadă pentru a putea circula cu mașina, seara, un polițist l-a căutat acasă și i-a ridicat și dovada. După plângerea înregistrată în 2021, a fost deschis un dosar de cercetare, însă acesta a fost clasat anul trecut, fără ca primarul sau polițiștii implicați să fie găsiți vinovați.

RETIM

Nicolae Benzar, care este și membru AUR, susține că, în același timp, a deschis un proces, în care îl acuză pe Ioan Lihoni de tentativă de omor.

Primarul vorbește de răzbunare

De partea cealaltă, Lihoni e de părere că totul este o răzbunare din partea tânărului, care, în trecut, a fost condamnat penal și a avut de executat 100 de zile de muncă, în folosul comunității, pe care primarul nu ar fi admis să nu le facă.

„Suntem oameni serioși! Omul respectiv a fost infractor, a avut trei ani cu suspendare, a intrat și peste alți oameni în Caransebeș. A primit muncă în folosul comunității 100 de zile, la Primărie. M-a urmărit în continuu, a intrat și peste mine în casă și m-a lovit cu mașina. Cum poate spune că eu am vrut să-l omor. Din contră și poliția a dat punctul lor de vedere, și Judecătoria de la Făget i-a respins sesizarea. Dosarul penal împotriva lui intră pe rol acum, pentru mai multe fapte. A intrat peste mine în casă, a intrat în curte, a săvârșit mai multe abuzuri. Toate astea mi se trag de pe vremea când trebuia să execute cele 100 de zile de muncă, la Primăria Bethausen, iar eu nu am fost de acord să nu le facă”, a spus Lihoni.

Citiţi mai departe

Cele mai citite