Connect with us


Social

PROGRAM: Cine canta la Rugile de Sfanta Maria la Lugoj, Faget si in alte 10 localitatii din apropiere

Publicat

în

PMP

Rugile cu ocazia sarbatorii de Sfanta Maria Mare au loc la Lugoj, Faget si in alte localitati din zona. Pentru orase, organizatorii au pregatit atat spectacole folclorice, cat si de muzica usoara, iar la sate, formatiile vor fi cele care vor incanta publicul spectator. Lugojeanul a facut o lista cu cele mai importante 10 localitati sau sate unde are loc ruga, precum si cine canta la sarbatori.

USR

Lugoj – 15 august – Directia 5, Mario Band, Box Office Timisoara, Nicoleta Voica, Ramona Iliesi Dragan, Zorica Savu, Ansamblul Lugojana;

Faget – 13 august – 21:00 – Anda Adam si Alessia, 15 august – 19:00 – Nicoleta Voica, Ionela Badalan, Ioan Alexandrescu, Costel Bambu, Alexandra Lazar, Formatia Cristi si Ansamblul Fageteana;

Leucusesti – nu se tine ruga;

Hezeris – se tine ruga, revenim cu detalii;

Manastiur –  12 si 13 august – Ghita Caltun Brancu, 12 si 13 august;

Criciova – 15 si 16 August – Ghita Caltun Brancu;

Ohaba Romana – nu se tine ruga;

Ficatar – 15 si 16 august – Anca Partiru;

Olosag – 15 si 16 august – Remus Grosu si formatia;

Luncani – 15 august – formatie de la Faget;

Tomesti – 20 august – Bianca si formatia;

Saceni – 19 august – Ion Carasanu’.

surse foto: 1, 2, 3.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Erwin Floroni: „Nu mi-am dat eu sporul, a fost opțiunea sindicatelor! Și am retras deja sporurile și le-am dat înapoi”

Publicat

în

Erwin Floroni, directorul spitalului din Lugoj susține că sporurile pe care Curtea de Conturi le consideră nelegale(despre care am scris aici), nu au fost date la inițiativa sa. Acestea au venit în urma unor negocieri cu sindicatele, afirmă Erwin Floroni.

PMP

„Au venit sindicatele și au spus că sunt legale, Codul Muncii permite suplimente la conducătorii unităților și conducătorii de birouri. Și atunci am dat la toți conducătorii de birouri, de fapt pentru ei era țintit, pentru că au salarii foarte mici, față de cadrele medicale. Și atunci am hotărât. Am și întrebat juristul nostru dacă e legal. A spus că e foarte legal și că pot să le dau, că se dau în foarte multe spitale. Când a venit controlul Curții de Conturi au spus că, deși scrie în Codul Muncii, există o lege care spune că nu se poate da. Atunci le-am oprit și le-am retras. Asta a fost tot”, spune Floroni.

USR

Acesta spune că a returnat deja banii considerați de inspectori ca fiind acordați nelegal. Erwin Floroni e de părere însă, că nu se poate afirma despre aceste sporuri că sunt ilegale, pentru că sunt prevăzute de Codul Muncii.

Citiţi mai departe

Social

Un lugojean a dezinfectat pe banii lui 38 de locuri de joacă și odihnă din oraș

Publicat

în

Un lugojean a dezinfectat locurile de joacă și de odihnă din parcurile și cartierele din Lugoj. Zoltan Haag are o firmă de profil – Deratizare, Dezinfectie, Dezinsectie – DDD Lugoj și a dorit să facă acest gest fără nicio pretenție financiar.

PMP

„Am luat legătura cu domnul primar. Cel puțin acesta a răspuns, cu fostul nu am putut discuta. I-am spus ce vreau să fac și am primit permisiunea. Eu am mai vrut să fac asta și în primăvară și am vorbit și cu mai mulți consilieri locali, dar nu s-a putut, nu am reușit să obțin aprobare. E vorba despre 38 de puncte, locuri de joacă și de odihnă din oraș. Am folosit apă cu clor, eu am o firmă care cu asta se ocupă. Am făcut asta pentru că am și eu un copil și vreau să se joace în condiții de siguranță”, a declarat Zoltan Hagg.

USR

Lugojeanul a spus că va mai repeta acest gest, dacă vremea va fi frumoasă.

Citiţi mai departe

Social

Prima instituție a administrației lugojene unde se fac concedieri. 48 de oameni pleacă acasă

Publicat

în

FOTO eyeinthesky.rio

Meridian 22 este prima societate a administrației locale care intră în reorganizare. Situația gravă în care a fost lăsată de fosta administrație locală a adus societatea la un pas de faliment, după cum susține primarul Claudiu Buciu.

PMP

„Vom avea o ședință a Consiliului Local, la sfârșitul lunii. Am definitivat organigrama la Meridian, care prevede o structură cu 142 de angajați. Vor rămâne doar 95 de angajați. Din păcate societatea a fost adusă în stare de faliment de către fosta administrație. Pierderile sunt colosale, amenzile primite pentru stația de epurare sunt tot mai mari și cresc galopant. Suntem practic în infrigement, ele ajung la 6.000 de lei pe zi, practic am ajuns la o valoare cumulată de 5,3 milioane de lei. Nu ne permitem să le plătim, pentru că nu avem resurse financiare.

USR

Pentru a salva furnizarea apei potabile în oraș și pentru a salva o parte din angajați suntem nevoiți să reducem drastic personalul. Vor fi și alte măsuri, deocamdată ne rezumăm la reducerea personalului și la rezilierea tuturor contractelor care erau încheiate cu tot felul de firme apropiate de fosta administrație, încercăm să punem dopuri tot mai multe la toate găurile prin care se scurg bani din această societatea, ca să nu fim nevoiți să o închidem la un moment dat”, spune primarul Lugojului.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite