Connect with us

Administrație

PROGRAM: 13 zile de Lugoj Classic, festivalul cultural al orasului

Publicat

în

RETIM

Chiar daca au anulat Festivalul Berii in acest an, administratia locala pregateste un festival cu adevarat interesant pentru lugojeni. Cu siguranta ca Lugoj Classic nu va avea, din pacate, publicul sarbatorii dedicate berii, dar ideea de festival de cultura la Lugoj e bine primita, iar programul se anunta a fi unul incarcat si interesant.

Aflat la editia cu numarul doi, festivalul este coordonat de Aura Twarowska, solista a Operei de Stat din Viena. „Lugoj Classic” se intinde pe o perioada de 13 zile, in care lugojenii vor putea participa la diferite evenimente culturale, intrarea fiind gratuita la toate concertele, piesele de teatru si restul evenimentelor din cadrul festivalului.

CONCURS! Transforma-ti sufrageria intr-un Home Cinema cu Ultimate Computers si Lugojeanul

Programul festivalului:

6 iunie, 19:00, Casa Bredicenilor
Deschiderea oficiala
Vernisaj fotografie Oana Stoian
Recital chitara Horea Silvio Crisovan

7 iunie, 19:00, Sinagoga neologa
Recital de muzica in ebraica
Grupul ProDeo Arad
Recita Roxana Morun, TVR

8 iunie, 12:00, Teatrul Municipal
Recital in memoriam Tiberiu Brediceanu, 140 de ani de la nastere
Aura Twarowska, mezzosoprana
Manuela Iana Mihailescu, pian

9 iunie, 12:00, Teatrul Municipal
Teatrul pentru copii si tineret Merlin Timisoara
Inima de Piatra

10 iunie, 19:30, Catedrala Greco-Catolica
Recital de Muzica Instrumentala
West Brass Quintet Timisoara

11 iunie, 11:00, Teatrul Municipal
Recital Instrumental
Florin Paul – vioara
Sorin Dogariu – pian

12 iunie, 18:00, Cinema Bela Lugosi
Lansare de carte
Prof.dr. Vasile Munteanu, preot
Biserica Monument Istoric „Adormirea Maicii Domnului”
250 de ani de la sfiintire

13 iunie, 19:00, Casa Bredicenilor
Nicolae Ghinea – „Eugen Gangan, Omul si Actorul… „
Teatrul Kamin’e Franta

14 iunie, 19:00, Universitatea „Dragan”
Cantul coral, Certitudine Lugojana
Corul Armonii al Scolii Gimnaziale de Muzica „Filaret Barbu”, dirijor Claudiu Cretiu
Corul „Ion Vidu”, dirijor Lucian Onita
Prezentare de carte – C.T. Stan, „Ion Vidu, doimitorul Marii Uniri”

15 iunie, 18:30, Casa Bredicenilor
Teatrul „Aualeu” Timisoara
HUOOOOO!!!

16 iunie, 12:00, Scoala de Muzica „Filaret Barbu”
Concert vocal-instrumental
Tineri muzicieni lugojeni
Camerata Lugosiensis, dirijor prof. C.T. Stan

17 iunie, 19:00, Biserica Baptista „Harul”
Seara de Muzica Sacra
Veronica Anusca – Opera Nationala Bucuresti, Diana Chirila – Opera Nationala Romana Timisoara, Adriana Sirbu – Filarmonica „Banatul”, Diana Bradean – Filarmonica „Banatul”, Liviu Indricau – Opera Nationala Bucuresti, Remus Alazaroae – Opera Nationala Romana Timisoara, Daniel Zah – Colegiul National de Muzica „Ion Vidu”, Dan Indricau – Opera Nationala Bucuresti, Corul si Orchestra „Harfa lui David” – dirijor Marius Lazarescu

18 iunie, 11:00, Biserica Reformata
Recital vocal – instrumental
Simona Negru – soprana
Anna Maria Popan – vioara
Silviana Cidru – orga

18 iunie, 19:00, Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica
Inchiderea festivalului
Prezentare costume folclor contemporan, atelier Luciana Matei
Recital instrumental
Andreea Chira – nai – Austria
Adrian Gaspar – pian – Austria

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria Lugoj îi așteaptă pe tineri să ceară teren de casă. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștință tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care se încadrează în prevederile legale, că pot depune cereri pentru atribuirea unei suprafețe de teren în vederea construirii unei locuințe proprietate personală, conform Legii nr.15/2003 – republicată, cu modificările ulterioare, pentru cele 23 de terenuri disponibile în Municipiul Lugoj (14 în Cartierul Militari și 9 pe str.Herendeștiului).

RETIM

Conform Regulamentului de atribuire, aprobat prin HCL nr.137/25.08.20211, pot depune cereri următoarele categorii de tineri:

a) Tinerii necăsătoriți care au vârsta cuprinsă între 18-35 de ani la data depunerii dosarului complet;

b) Tinerii căsătoriți care au vârsta cuprinsă între 18-35 de ani la data depunerii dosarului complet;

c) Tinerii care au domiciliul stabil în municipiul Lugoj de minim 5 ani și au cetățenia română (la soț – soție unul dintre soți);

d) Tinerii care nu dețin sau nu au deținut în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei unei locuințe;

e) Soțul/soția solicitantului, după caz, care nu deține sau nu a deținut în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei unei locuințe;

f) Tinerii ai căror părinți declară pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate în ultimii 10 ani un teren în suprafaţă mai mare de 500 mp în mediul urban şi de 5000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul;

g) Soțul/soția solicitantului, ai cărui părinți declară pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate în ultimii 10 ani un teren în suprafaţă mai mare de 500 mp în mediul urban şi de 5000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul – după caz,

h) Solicitantul și soțul/soția solicitantului, după caz, să nu figureze cu datorii la bugetul local, indiferent de natura acestora.

Actele necesare depunerii dosarului se pot ridica de la Biroul Relații cu Publicul, zilnic între orele 9,00-12,00 sau pot fi descărcate de pe pagina de internet a instituției www.primarialugoj.ro – Rubrica : Documente publice – Acordare terenuri gratuite tineri –Lege nr.15/2003 – republicată.

Dosarele cu actele necesare se vor depune până în data de 31.03.2021, la Biroul Relații cu Publicul, zilnic între orele 9,00-12,00.

Eventualele completări ale dosarelor depuse se vor depune până în data de 30.04.2021.

Citiţi mai departe

Administrație

Două poduri din apropiere de Lugoj urmează să fie reabilitate cu bani europeni

Publicat

în

RETIM

Două dintr-un total de cinci poduri de pe raza județului Timiș, din apropiere de Lugoj, vor fi reabilitate în curând din bani europeni. Poriectul cuprinde un total de 25 de poduri și podețe din patru județe, Timiș, Hunedoara, Arad și Caraș-Severin.

În Timiș, cele cinci poduri care vor fi reabilitate cu bani de la UE sunt DN 68A Dumbrava, DN 68A paraul Glavita – Traian Vuia, DN 59 Sag, și DN 59F podet Valcani, DN 6 canal Muresel – Cenad.

Cele două poduri din zona Lugojului se află pe raza localității Dumbrava și respectiv în zona localității Traian Vuia. Proiectul se află în faza incipientă, de depunere a ofertelor firmelor interesate să participe. Firmele își pot depune ofertele până pe 16 februarie.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Claudiu Buciu își cere scuze față de locuitorii unei străzi din Lugoj

Publicat

în

Primarul Lugojului și-a cerut scuze, ieri, prin intermediul unei rețele de socializare față de locuitorii unei străzi din Lugoj, care au fost nevoiți să-și plătească și să-și instaleze singuri lămpi pentru iluminatul public.

RETIM

„Imi cer scuze lugojenilor care și-au rezolvat singuri problema iluminatului public. Pe strada Poalele Viilor, locuitorii și-au montat singuri lămpi LED pe stâlpii de iluminat public. Am solicitat încă de anul trecut societatii ELBA sa repare sau să înlocuiasca toate corpurile cu probleme, însă aceste lucrări încă nu s-au finalizat”, spune Claudiu Buciu

Primarul Lugojului susține că se fac demersuri pentru modernizarea iluminatului public și că e posibil ca Primăria să renunțe la serviciile societății ELBA.

„La sfârșitul acestui an, contractul cu aceasta societate va expira. Serviciul de iluminat public va rămane în sarcina primăriei.

Am pornit deja studiile necesare modernizării integrale a sistemului de iluminat public. Din păcate procedurile vor dura un an, urmând ca primele investitii să fie făcute începand cu anul 2022″, a mai spus Buciu.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite