Connect with us

Administrație

PROGRAM: 13 zile de Lugoj Classic, festivalul cultural al orasului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Chiar daca au anulat Festivalul Berii in acest an, administratia locala pregateste un festival cu adevarat interesant pentru lugojeni. Cu siguranta ca Lugoj Classic nu va avea, din pacate, publicul sarbatorii dedicate berii, dar ideea de festival de cultura la Lugoj e bine primita, iar programul se anunta a fi unul incarcat si interesant.

Aflat la editia cu numarul doi, festivalul este coordonat de Aura Twarowska, solista a Operei de Stat din Viena. „Lugoj Classic” se intinde pe o perioada de 13 zile, in care lugojenii vor putea participa la diferite evenimente culturale, intrarea fiind gratuita la toate concertele, piesele de teatru si restul evenimentelor din cadrul festivalului.

CONCURS! Transforma-ti sufrageria intr-un Home Cinema cu Ultimate Computers si Lugojeanul

Programul festivalului:

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

6 iunie, 19:00, Casa Bredicenilor
Deschiderea oficiala
Vernisaj fotografie Oana Stoian
Recital chitara Horea Silvio Crisovan

7 iunie, 19:00, Sinagoga neologa
Recital de muzica in ebraica
Grupul ProDeo Arad
Recita Roxana Morun, TVR

8 iunie, 12:00, Teatrul Municipal
Recital in memoriam Tiberiu Brediceanu, 140 de ani de la nastere
Aura Twarowska, mezzosoprana
Manuela Iana Mihailescu, pian

9 iunie, 12:00, Teatrul Municipal
Teatrul pentru copii si tineret Merlin Timisoara
Inima de Piatra

10 iunie, 19:30, Catedrala Greco-Catolica
Recital de Muzica Instrumentala
West Brass Quintet Timisoara

11 iunie, 11:00, Teatrul Municipal
Recital Instrumental
Florin Paul – vioara
Sorin Dogariu – pian

12 iunie, 18:00, Cinema Bela Lugosi
Lansare de carte
Prof.dr. Vasile Munteanu, preot
Biserica Monument Istoric „Adormirea Maicii Domnului”
250 de ani de la sfiintire

13 iunie, 19:00, Casa Bredicenilor
Nicolae Ghinea – „Eugen Gangan, Omul si Actorul… „
Teatrul Kamin’e Franta

14 iunie, 19:00, Universitatea „Dragan”
Cantul coral, Certitudine Lugojana
Corul Armonii al Scolii Gimnaziale de Muzica „Filaret Barbu”, dirijor Claudiu Cretiu
Corul „Ion Vidu”, dirijor Lucian Onita
Prezentare de carte – C.T. Stan, „Ion Vidu, doimitorul Marii Uniri”

15 iunie, 18:30, Casa Bredicenilor
Teatrul „Aualeu” Timisoara
HUOOOOO!!!

16 iunie, 12:00, Scoala de Muzica „Filaret Barbu”
Concert vocal-instrumental
Tineri muzicieni lugojeni
Camerata Lugosiensis, dirijor prof. C.T. Stan

17 iunie, 19:00, Biserica Baptista „Harul”
Seara de Muzica Sacra
Veronica Anusca – Opera Nationala Bucuresti, Diana Chirila – Opera Nationala Romana Timisoara, Adriana Sirbu – Filarmonica „Banatul”, Diana Bradean – Filarmonica „Banatul”, Liviu Indricau – Opera Nationala Bucuresti, Remus Alazaroae – Opera Nationala Romana Timisoara, Daniel Zah – Colegiul National de Muzica „Ion Vidu”, Dan Indricau – Opera Nationala Bucuresti, Corul si Orchestra „Harfa lui David” – dirijor Marius Lazarescu

18 iunie, 11:00, Biserica Reformata
Recital vocal – instrumental
Simona Negru – soprana
Anna Maria Popan – vioara
Silviana Cidru – orga

18 iunie, 19:00, Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica
Inchiderea festivalului
Prezentare costume folclor contemporan, atelier Luciana Matei
Recital instrumental
Andreea Chira – nai – Austria
Adrian Gaspar – pian – Austria

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Lidl România, donație în valoare de peste 1,8 milioane de lei către Municipiul Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Lidl a acceptat să doneze către Municipiul Lugoj drumul pe care l-a construit din propriile fonduri. Este vorba despre modernizarea parțială realizată pe strada Timișoarei, între Lugoj și Coștei, dar și despre drumul de intrare până la centrul logistic și terenul aferent. Lucrările au fost plătite de compania Lidl și se ridică la peste 1,8 milioane lei.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În zona respectivă, Primăria Lugoj pregătește deschiderea unui nou parc industrial, pe aproximativ 30 de hectare, despre care primarul Claudiu Buciu a declarat că există deja solicitări pentru aproape întreaga suprafață. Pe drumul construit și donat de LIDL se va face accesul și în viitorul parc industrial.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

O asociație evacuată din Primărie bombardează administrația cu zeci de solicitări pe Legea 544

Publicat

în

Liga Dreptății, asociația care a fost evacuată din clădirea Primăriei Lugoj de către primarul Claudiu Buciu, a găsit o modalitate să se răzbune pe cei care conduc administrația locală lugojeană. A transmis mai multe adrese, prin care solicită comisiilor consiliului local zeci de documente. În ultima ședință a Consiliului Local Municipal,  consilierul Nicu Bădina, a cerut un punct de vedere secretarului Dan Ciucu, în legătură cu legalitatea acestor solicitări.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Văd trei adrese care sunt trimise comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. Aș dori să știu, din punct de vedere juridic, care este rezolvarea acestor adrese”, a întrebat Bădina.

Viceprimarul Bogdan Blidariu a declarat că li se va răspunde celor de la Liga Dreptății, în termenul legal și conform legii.

„Pot să se adreseze instanței, pentru că în instanță se poate cere orice. Nu am mai întâlnit până acum o asemenea situație în care să fie solicitate informații publice Consiliului local. Consiliul nu funcționează ca o instituție cu activitate permanentă, în mod normal aceste cereri se adresează Primăriei. Toate documentele care le solicită sunt pe site-ul Primăriei, le-am făcut deja un răspuns și i-am îndreptat să ia de acolo documentele solicitate”, a completat și Dan Ciucu.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

 

Citiţi mai departe

Administrație

Încă o sesizare penală pentru investiții plătite și nefăcute la Lugoj. Sunt implicați și angajații Primăriei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, a dezvăluit că, la fosta cazarmă de pe strada Banatului, nu au fost găsite centralele și echipamentele de climatizare, plătite de către Primăria Lugoj constructorului, de doi ani de zile, dar neinstalate. „În acte există. În acte a fost și pusă în funcțiune, chiar dacă nici astăzi locația nu beneficiază de racord la rețeaua de gaz… și a fost și plătită.

În această situație se regăsesc două centrale termice și instalațiile și echipamentele pentru climatizare care trebuiau puse în operă în cadrul lucrării de modernizare parțială a clădirii fostei cazarme de pe strada Banatului”, arată edilul. Buciu spune că responsabili pentru acest fapt sunt constructorul, dar și angajații Primăriei Lugoj, cei car e au închis ochii la această situație.

„Aici au semnat antreprenorul – Technocer (care a și încasat banii – în urmă cu doi ani), dirigintele de șantier – Popescu, directorul investițiilor din primărie – Negruțiu, funcționarul responsabil de proiect – Podaru, dar și fostul primar. Contractul trebuia finalizat acum cinci ani, lucrările nu sunt nici astăzi finalizate. Am luat decizia de a rezilia acest contract, iar când urma să facem recepția a ceea ce s-a executat, am constatat cele expuse mai sus”, susține primarul.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Edilul lugojean anunță că vor fi sesizate, din nou, organele penale de cercetare abilitate să stabilească cine este responsabil. Buciu afirmă însă că sesizările făcute nu au fost rezolvate, iar  „organele de cercetare penală nu dau semne că ar face ceva”

Citiţi mai departe

Administrație

Decizie finală în cazul pieței de vechituri ocico a Lugojului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Vești proaste pentru lugojenii care credeau că piața ocico se redeschide. Târgul preferat al acestora rămâne închis până cel puțin la toamnă, a precizat administrația locală prin vocea edilului șef. Acesta a declarat că piața de vechituri rămâne închisă cel puțin câteva luni, până la redactarea unui regulament care să permită desfășurarea activității în limitele legii.

“Lucrăm la un regu­la­ment de funcționare, cu reguli clare pentru piața de vechituri. Îl vom finaliza până în august, iar mai apoi îl vom supune pentru dezbatere publică și vot în consiliu. Vom redeschide piața în septembrie, sperăm noi, când vom avea totul reglementat. Am avut reclamații de la locuitori, nu îl vom mai deschide fără un regulament, fără a avea activitate civilizată, nu mai putem lăsa pe fiecare să facă ce vrea”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Totodată, primarul spune că decizia de a închide piața ocico a venit și din cauza regulilor referitoare la pandemie, care nu erau deloc respectate în incinta zonei comerciale.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite