Connect with us


Educație

Profesorii de sport din estul județului s-au întâlnit la Școala “Harul”, pentru o lecție deschisă 

Publicat

în

Profesorii de sport din estul județului Timiș s-au întâlnit, zilele trecute, pentru o oră deschisă la Școala “Harul” din Lugoj. Aceasta a fost susținută de către Andrei Neamțu, care, de anul acesta, predă la școala din Lugoj. Profesorul susține că acest gen de ore este extrem de folositor pentru dezvoltarea cadrelor didactice.

“A fost o lecție deschisă la care au participat 25 de profesori din tot județul, mai puțin din Timișoara. Cu elevi de gimnaziu, de clasa a V-a. A fost un schimb de experiență, la catedra noastră se obișnuiește ca în fiecare semestru să se desfășoare acest tip de lecții. Practic, toată această întâlnire între profesori, poate fi considerată o consfătuire, în care noi, cei mai tineri, facem un schimb de experiență cu cei mai în vârstă. De exemplu, după finalizarea cursului discutăm greșelile, scoatem în evidență lucrurile bune, încercăm să găsim soluții pentru îmbunătățirea modului de predare. Este o metodă foarte bună pentru dezvoltarea unui profesor”, a declarat Andrei Neamțu.

Următoarea oră deschisă pentru profesorii de sport va avea loc în semestrul viitor, la Făget.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Școli și grădinițe din Lugoj trec în scenariul galben, după ce au funcționat o lună în scenariul verde

Publicat

în

După ce au cerut și primit aprobare pentru a funcționa în scenariul verde, mai multe școli din Lugoj s-au răzgândit și vor funcționa, începând de luni, din nou în scenariul galben. Asta înseamnă că elevii vor face jumătate orele la școală, iar cealaltă jumătate online.

Schimbare survine după ce rata de infectare la nivel de oraș a trecut de 1,5 la mia de locuitori. Școlile, dar și o grădiniță privată, care au luat decizia schimbării scenariului de funcționare sunt următoarele:

  1. Scoala Gimnaziala nr. 2 Lugoj trece din scenariul verde in scenariul galben, din cauza cresterii ratei de infectare la nivelul localitații;
  2. Scoala Gimnaziala nr. 3 Lugoj trece din scenariul verde in scenariul galben, din cauza cresterii ratei de infectare la nivelul localitații;
  3. Scoala Gimnaziala nr. 4 Lugoj trece din scenariul verde in scenariul galben, din cauza cresterii ratei de infectare la nivelul localitații;
  4. Scoala Gimnaziala „Eftimie Murgu” Lugoj trece din scenariul verde in scenariul galben, din cauza cresterii ratei de infectare la nivelul localitații;
  5. Liceul Teoretic „Harul” Lugoj trece din scenariul verde in scenariul galben, din cauza cresterii ratei de infectare la nivelul localitații;
  6. Gradinița cu Program Prelungit YSAKINY Lugoj trece din scenariul verde in scenariul galben, din cauza cresterii ratei de infectare la nivelul localitații.

Rata de infectare cu noul coronavirus a trecut de 1,5 la 1000 de locuitori la Lugoj. Astfel, orașul funcționează acum după anumite reguli, printre care se impune și măsura organizării cursurilor în scenariul galben sau roșu, în funcție de câte cazuri de coronavirus are fiecare unitate de învățământ. Deocamdată doar Liceul Brediceanu funcționează în scenariul roșu, după ce mai mulți elevi s-au infectat cu Covid-19.

Citiţi mai departe

Educație

Toate activitățile de la Liceul „Brediceanu” se vor desfășura online. Încă două eleve depistate cu COVID

Publicat

în

La sfârșitul acestei săptămâni, încă două eleve de la Liceul „Coriolan Brediceanu”, din Lugoj, au fost testate pozitiv cu coronavirus. Astăzi, conducerea unității de învățământ a convocat consiliul de administrație al liceului și a decis suspendarea tuturor activităților și desfășurarea lor în sistemul online.

„În această săptămână au fost depistate pozitiv cu virusul covid19, 2 eleve din clasa a unsprezecea (clase diferite) și o elevă din clasa a douăsprezecea. Chiar dacă elevele au participat online la cursuri în această săptămână, consiliul de administrație al liceului, întrunit astăzi, sâmbătă, 17 octombrie, a hotărât (conform legislației în vigoare) că toate activitățile să se desfășoare online în săptămânile 19-23 octombrie și %26-30 octombrie (săptămâna cu școala altfel). Sperăm ca după aceste 2 săptămâni ne vom putea relua activitatea în incinta liceului. Hotararea CA va fi trimisă și ISJ-ului spre aprobare”, ne-a transmis conducerea unității de învățământ.

Citiţi mai departe

Educație

Elevă de la Liceul Coriolan Brediceanu, infectată cu coronavirus

Publicat

în

Elevii uneia dintre clasele a douăsprezecea de la Liceul „Coriolan Brediceanu” au fost trimiși, astăzi, acasă, după ce conducerea unității de învățământ a fost anunțată de către părinții unei eleve că a fost testată pozitiv și că are COVID-19.

„Ieri, spre seară, am fost informat de către părinții unei eleve din clasa a douăsprezecea că a fost testată și rezultatul a fost pozitiv, din păcate. Fata respectivă, nu a mai fost la școală de joi, de săptămâna trecută. Noi am aflat aseară, iar astăzi de dimineață am dezinfectat sala și, conform legii, am așteptat să fin anunțați de către DSP.

Nu am primit nicio informare, dar la ora 10.00 am convocat consiliul profesoral, le-am prezentat cazul și, deși fata nu a mai fost de o săptămână, am decis ca elevii din clasa respectivă să meargă acasă și, de mâine, să facă orele în online. Săptămâna viitoare vor face orele în acest sistem, iar de săptămâna viitoare intrăm oricum în programul <<Școala Altfel>>”, a declarat Aurelian Sima, directorul liceului lugojean.

Acesta a menționat că orele nu se pierd, unitatea de învățământ având un sistem de predare online care funcționează.

Citiţi mai departe

Cele mai citite