Iulius Mall

Primăria Lugoj a achiziționat pentru spital cel mai modern echipament de endoscopie digestiva

Spitalul din Lugoj a fost dotat cu unul dintre cele mai moderne echipamente de endoscopie digestivă existente la ora actuală. Achiziția a fost făcută cu bani alocați de Primăria Lugoj, de la bugetul local.

„Începand de azi  putem să ne mândrim cu Laboratorul de endoscopie digestivă, din Spitalul Municipal Lugoj care, după efortul depus de catre Primaria Muncipiului Lugoj,  utilizează cel mai avansat și sofisticat echipament de endoscopie din țară. Sistemul Olympus EVIS X1 , asigură cele mai bune șanse de detecție, diagnostic și tratament pentru afecțiunile tractului digestiv. Noul echipament are încorporate mai multe funcționalități inovatoare, cu ajutorul cărora medicul poate să vizualizeze mai ușor, mai bine și în stadii precoce leziuni prezente la nivelul tubului digestiv, ceea ce contribuie în mod esențial la eficacitatea tratamentului acestor patologii, cum ar fi leziuni premaligne sau chiar maligne în faza incipienta. Printre cele mai importante funcționalități este și asa zisa biopsie “virtuală”- NBI. NBI (narrow-banding imaging) este o tehnică de cromoendoscopie virtuală ce folosește examinarea țesuturilor cu o combinație de lumina verde și albastră ce colorează specific hemoglobina umană. Prin această colorare se evidențiaza cu acuratețe vascularizația normală și patologică a țesuturilor examinate. Acest echipament sofisticat a venit împreună cu electrocauterul de plasmă de Argon”,  arată Dimitrios Koukoulas, coordonatorul Laboratorului de Endoscopie Digestiva.

Publicitate

Acesta e de părere că datorită noului echipament, procedurile de endoscopie digestivă intervenţională miniinvazivă sunt mai sigure, mai precise şi mai eficiente. În momentul de fata, cu dotare nouă, Laboratorul de endoscopie digestivă poate să îndeplinească numeroase manevre endoscopice simple de diagnostic, dar  și  mai complexe intervenționale.

Lugojenii care doresc se pot programa pentru o examinare endoscopică cu scop de monitorizare pentru cancerul colorectal,  pe baza de bilet de trimitere,  care implică o internare scurtă, de 2 zile. Internare este necesară, deoarece manevrele endoscopice sunt efectuate sub anestezie și supraveghere de către medici anesteziști și necesita o pregătire a tubului digestiv înainte de examinare.

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul SUBSCRIBE, confirmi că ai citit și ești de acord cu politica noastră GDPR și Termen și condiții
Publicitate