Connect with us

Actualitate

Primele vești bune, în patru ani, despre bucata lipsă de autostradă dintre Lugoj și Sibiu

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Ministrul Transporturilor a declarat, într-o emisiune la radio, că bucata de autostradă lipsă dintre Lugoj și Sibiu, un tronson de doar 9 kilometri între Marginea și Holdea, ar putea fi în sfârșit licitat la final de februarie. Asta după ce compania inițial aleasă pentru realizarea drumului și cea de drumuri din România s-au pârât prin instanțe mai bine de 3 ani.

Potrivit ministrului Cătălin Drula, Compania de Drumuri și Autostrăzi va ajunge la o întețegere cu firma italiană, care va debloca licitația drumului rămas nefăcut. 

“Sectorul de 9 kilometri de autostrada, de pe Lugoj-Deva – Lotul 2, este practic singurul sector lipsa intre Sibiu si Nadlac. Este un contract derulat absolut dezastruos. Acolo sunt acele tuneluri pentru ursi. De patru ani, din 2017, de cand s-a reziliat contractul cu firma italiana in mod – am spus atunci – abuziv, ca deputat de opozitie. 

RETIM

Din pacate, acum cateva luni s-au pronuntat instantele si au dat dreptate acelei firme, le-a oferit despagubiri de 250 de milioane de lei si sa-i repuna in contract. Este o licitatie in derulare pentru un constructor acolo pe acesti 9 kilometri lipsa, atentie, sunt 9 kilometri pe autostrada, dar bypass-ul lor pe DN68A este in jur de 15 kilometri. Este o licitatie care este suspendata, nu s-au depus ofertele pentru acest lot. 

Discutiile sunt… Ar trebui ca la orizontul acestei luni, a lunii februarie, sa se finalizeze si sa poata debloca licitatia, ceea ce inseamna ca se contracteaza acolo un constructor dupa evaluarea ofertelor si in sfarsit sa putem incepe lucrarile pe acest sector”, a spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drula, la Europa FM.

Drula a recunoscut că, și dacă se va ajunge la un acord, cei 9 kilometri de autostradă nu vor fi gata mai devreme de 3 ani.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Șoferiță prinsă cu 150km/h pe una dintre străzile principale din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

În perioada 14-16 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 1 infracțiune, respectiv conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, și au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 36 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar 16 sunt avertismente.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

RETIM

La data de 15 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Lugoj au surprins cu aparatul radar un autoturism condus de o femeie, de 41 de ani, ce se deplasa cu viteza de 150 km/h, pe strada Timișorii din municipiul Lugoj, unde limita admisă este de 50 km/h. Persoanei în cauză i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și a fost sancționată contravențional conform O.U.G. 195/2002 R.

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj scapă și nu prea de tensiunea pandemiei. Aglomerație la ATI, relaxare pe secții

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Spitalul din Lugoj nu a scăpat încă de presiunea pandemiei de coronavirus, asta pentru că la secția de ATI 7 din cele 8 paturi disponibile pentru pacienții infectați sunt încă ocupate. Unul dintre cei 7 pacienți a trecut prin boală, având deja 14 zile de internare și două teste negative, însă starea de sănătate i-a determinat pe medici să îl mențină pe secție.

Din cele 44 de paturi ale spitalului destinate pentru cazurile ușoare și medii de coronavirus, doar 22 sunt în acest moment ocupate. Dintre acestea, 15 sunt la secția de pneumologie.

“Dacă se menține trendul descendent, noi vrem să transformăm la loc secția în pneumologie, pentru pacienți cu toate afecțiunile respiratorii”, a declarat pentru Lugojeanul.ro managerul Ionuț Cocoș.

RETIM

La ultima raportare, cea de duminică de la prânz, la Lugoj erau confirmate doar două cazuri noi de infectare cu SARS-CoV 2.

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite