Connect with us

Actualitate

Polițist timișean cu 20 de dosare pentru dare de mită: „Nu am primit un mulțumesc, din partea Ministerului”

Publicat

în

noriel.ro Valer Kovacs, polițistul din Timiș care a atras atenția de-a lungul timpului asupra mai multor disfuncționalități din poliție spune că, în urmă cu trei luni de zile, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au anunțat că polițiștii care vor denunța actele de corupție și încercările de mită vor fi premiați.

RETIM

Kovacs susțne că totul este o minciună și că deși, probabil, are cele ma multe dosare pentru dare de mită, foarte multe din ele mediatizate, nu a primit nici măcar un „mulțumesc”, din partea conducerii ministerului.

„Deși în urmă cu vreo trei luni s-au lăudat cu surle și trâmbițe, au avut un comunicat de presă, cei de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, prin care au anunțat vor vor remunera și vor promova astfel de cazuri. Adică dacă un polițist s-a făcut un dosar pentru dare de mită, va fi, nu știu, promovat, va primi un mulțumesc, o diplomă de de merită o o strângere de mână, ceva acolo. Deci, dragii mei, informez sunt minciuni. Eu, Kovacs Valer, nu am primit un mulțumesc din partea conducerii. Știu foarte bine sunt un polițist mai rebel, care spun lucrurilor pe nume. Da, știu foarte bine deranjez anumiți comandanți montanți politic, dar când am spus aceste lucruri, ei știu cu toții eu am dreptate. În trecut, mai mulți comandanți, în decursul anilor m-au apreciat pentru rezultatele mele bune pe linie de muncă și am primit inclusiv mulțumiri scrise din partea foștilor comandanți. Am primit salarii de merit foarte mulți ani de zile pentru rezultate deosebite. Da, și nu le-am primit pentru lingușeală sau știu eu alte alte lucruri pe care care se practică în sistem. Da, le-am primit pe merite, pe merite profesionale. Da, din păcate, cum au trecut anii, au venit altfel de comandanți care ei știu foarte bine cum sunt montați acolo și nu, nu au venit spună uite, bravo Kovacs Valer, că, în 2 ani de zile, ai vreo vreo 20 de dosare penale pentru dare de mită. Puteam folosesc și eu banii respectivi în alte scopuri, dar eu am ales fiu polițist, nu altceva. Vă asigur n-a venit niciun șef de la București zică sau trimită scris acolo, pe un șervețel de masă, zică bravo”, afirmă polițistul.
Valer Kovacs spune ce cele mai multe din cazuri le-a prezentat public, deci nu se poate spune că sunt necunoscute.
„Le-am prezentat public pentru voi, ca nu dați șpagă, în primul rând, și pentru colegii mei, nu ia șpagă. Și dacă cineva oferă șpagă, întocmească dosar penal așa cum este firesc și normal și prevăzut în codul penal. Da, pentru asta am vrut facă live-ul acesta. transmit tuturor că, în urmă cu trei luni, conducerea Ministerului Afaceri Interne ne-a mințit. Cel puțin pe noi, polițiștii, care avem rezultate pe linie de corupție, ne-au mințit nu știu ce premii se vor da. Greșit, nu s-au dat premii, nu au primit nici o strângere de mână”, a mai adăugat polițistul.
Valer Kovacs susține că singura apreciere a fost din partea societății civile, de unde a primit și o diplomă de mulțumire.

În aprilie 2020, în plină pandemie, polițistul Valer Kovacs, de la IPJ Timiș, a fost sancționat disciplinar de mai multe ori din cauza avertizărilor publice pe care le-a făcut în legătură cu neajunsurile din sistem. Ca lider sindical, el a atras atenția asupra lipsei dotărilor din poliție, dar a semnalat și planul de amenzi pe care șefii îl impuneau polițiștilor, în perioada stării de urgență.

Autoliv angajează!

Sancțiunile au mers până la destituirea din poliție, însă au fost anulate de instanță. Valer Kovacs și-a recăpătat locul de muncă, apoi și-a cerut transferul în județul vecin, la Arad.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Percheziții la un braconier. Au fost găsite o armă și mai multă muniție

Publicat

în

La data de 14 iunie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară în localitatea Nițchidorf, județul Timiș la o persoană bănuită de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj și contrabandă calificată.

RETIM

În fapt, în cursul acestei luni, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 37 de ani, ar deține o armă letală, fără drept, precum și muniția aferentă acesteia.

În urma desfășurării perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o armă letală de vânătoare, calibrul 12 mm, 7 cartușe nepercutate cu calibrul 12 mm, 5 cartușe percutate cu calibrul 12 mm, 131 de cartușe cu calibrul 22 LR, precum și o cutie metalică în care se aflau mai multe diaboluri cu calibrul 4,5 mm.

Autoliv angajează!

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul nu ar figura ca deținător autorizat de arme letale.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citiţi mai departe

Actualitate

Lobonea Lucian, fostul pesedist care a făcut pușcărie pentru trafic de droguri, din nou delincvent

Publicat

în

Lucian Lobonea, fostul vicepreședinte al organizației de tineret a PSD Lugoj, a fost condamnat în 2005, de Tribunalul Timiș la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. În ciuda eforturilor sale de a se prezenta pe rețelele sociale drept un cetățean model, patriot și ultracredincios, sub diverse conturi false, realitatea este total diferită. Lobonea e în continuare certat cu legea și nu reușește nicicum să trăiască cinstit.

RETIM

Fostul lider al tineretului social-democrat din Lugoj a fost arestat în decembrie 2002, în urma unei operațiuni ample a polițiștilor de la Crima Organizată, denumită „Floare de Colț”. Cu ajutorul unor polițiști infiltrați, anchetatorii au demonstrat că Lobonea vindea heroină la prețul de 20 de dolari gramul. Conform rechizitoriului, el a facilitat transportul a 15 kg de heroină până în Olanda, prin recrutarea unor cărăuși. În timpul procesului, Lobonea a susținut că a intrat în afacerile cu droguri deoarece un colaborator i-ar fi promis o casetă compromițătoare despre un lider al unui alt partid politic. Judecătorii nu l-au crezut și nu l-au scuzat și i-au dat pedeapsa cuvenită.

Lobonea a încălcat din nou legea, cum a ieșit din închisoare

După eliberarea sa din închisoare, în 2006, Lobonea nu s-a reabilitat, acumulând cel puțin 16 sancțiuni și amenzi, totalizând aproape 10.000 de lei, pe care nu le-a plătit nici în ziua de astăzi. „Prietenul lui”, Claudiu Buciu, pe care l-a atacat mereu pe rețelele sociale,  ajuns primar, nu a trecut cu vederea datoria lui Lobonea, iar Primăria Lugoj a cerut Judecătoriei Lugoj transformarea amenzilor în ore de muncă în folosul comunității.

Autoliv angajează!

Pe 27 octombrie 2023, Judecătoria Lugoj a admis cererea formulată de Municipiul Lugoj, dispunând înlocuirea amenzilor cu 300 de ore de muncă în folosul comunității sub supravegherea Primăriei Municipiului Lugoj. Decizia a vizat procese-verbale din mai multe serii, emise între 2006 și 2019.

Lobonea a atacat decizia cu apel la Tribunalul Timiș, însă pe 13 mai 2024, dar apelul său a fost respins ca neîntemeiat. Tribunalul Timiș a confirmat astfel Sentința civilă nr. 4124/27.10.2023 pronunțată de Judecătoria Lugoj în dosarul nr. 2578/252/2023, menținând obligația lui Lobonea de a presta 300 de ore de muncă în folosul comunității. Decizia este definitivă și a fost pronunțată prin intermediul grefei instanței.

În timpul campaniei electorale, Lobonea, prin diverse conturi de Facebook, a devenit un critic vehement al fostului primar Buciu, sperând să scape de pedeapsă, odată cu plecarea acestuia din primărie.

Citiţi mai departe

Actualitate

Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că în următoarele patru săptămâni se vor înregistra temperaturi crescute, în special în sudul României. Meteorologii menționează că precipitațiile vor fi apropiate de valorile normale pentru această perioadă în toate regiunile țării.

RETIM

Conform ANM, în intervalul 17 – 24 iunie, temperaturile vor fi mai ridicate decât valorile obișnuite pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivel național, dar mai ales în zonele montane.

Pentru săptămâna 24 iunie – 1 iulie, temperaturile medii vor fi ușor mai mari decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de valorile obișnuite. Precipitațiile vor fi în limitele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Autoliv angajează!

În perioada 1-8 iulie, temperaturile medii vor fi ușor mai mari decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de valorile normale. Regimul pluviometric va fi în jurul normelor specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Pentru săptămâna 8-15 iulie, mediile valorilor termice vor depăși ușor normele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de valorile normale. Cantitățile de precipitații vor fi, în general, conforme cu normele perioadei, în cea mai mare parte a țării, conform ANM.

Citiţi mai departe

Actualitate

Gapex – Consfarm din Lugoj: Distribuitor de încredere pentru Linde Gaz România, de peste 20 de ani

Publicat

în

Gapex – Consfarm SRL din Lugoj este distribuitor autorizat al Linde Gaz România, activând în această calitate de mai bine de două decenii. Compania oferă o gamă variată de gaze tehnice, inclusiv oxigen, biogon, argon, corgon, acetilenă și CO2, precum și alte amestecuri speciale destinate aplicațiilor industriale. Pentru detalii suplimentare, clienții sunt invitați la sediul din Str. Herendestiului nr. 15, Lugoj sau pot contacta firma prin email la depolinde.lugoj@gmail.com.

RETIM

Linde, lider mondial în domeniul industriei de gaze și inginerie, a raportat vânzări de 31 de miliarde de dolari (26 de miliarde de euro) în 2021. Compania furnizează soluții și servicii inovatoare care susțin succesul clienților și protejează planeta. Produsele Linde sunt esențiale în diverse industrii, de la aerospațială și chimică, până la alimentară, electronică, energie, medicină și metalurgie.

Gazele industriale Linde au utilizări variate, de la oxigenul folosit în spitale pentru salvarea vieților, până la gaze de înaltă puritate pentru fabricarea electronicelor și hidrogen pentru combustibili curați. Linde se angajează să sprijine extinderea clienților săi, să îmbunătățească eficiența și să reducă emisiile. Mai multe informații despre companie și portofoliul său pot fi găsite pe www.linde.com.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Cele mai citite