Connect with us


Politică

PNL cere primarului să plătească datoriilor spitalului.”De zece zile nu se mai fac radiografii”

Publicat

în

Preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, cere primarului Francisc Boldea să rectifice bugetul local şi să aloce bani pentru plata unor datorii pe care spitalul lugojean le are şi, din cauza cărora, anumite sevicii nu mai funcţionează. Buciu a dezvăluit că la spitalul din Lugoj nu se mai pot face nici măcar radiografii, de zece zile.

1-martie-USRPLUS

„Lugojenii sunt puşi pe drumuri pentru că aparatul digital Röntgen nu mai funcţionează. Echipamentul este relativ nou, însă firma care asigură service-ul reacţionează după bunul plac. Subfinanţarea spitalului de către Primaria Municipiului Lugoj va duce încet, încet la un blocaj financiar fatal. Spitalul înregistrează datorii de 34 de miliarde (lei vechi).

Cu toate ca PNL Lugoj a propus plata a 20 de miliarde din totalul datoriei, consilierii PSD şi Boldea s-au opus. Datoriile uriaşe genereaza penalităţi zilnice, bani risipiţi, care ar putea fi folosiţi exclusiv în interesul şi pentru sănătatea pacienţilor.

RETIM

Am propus deasemenea alocarea sumei de 15 miliarde pentru achiziţia unui computer tomograf, din nou, consilierii PSD şi Boldea s-au opus. Mai mult, „la mişto“, pentru a spăla rusinea PSD-iştilor de la Lugoj, Consiliul Judeţean (condus tot de PSD) a alocat suma de 5 miliarde de lei pentru achiziţia computerului tomograf. “La mişto” pentru că banii nu sunt suficienţi nici măcar pentru achiziţionarea unui computer tomograf second hand chinezesc… deci, banii nu vor putea fi folosiţi de către spital”, susţine preşedintele PNL Lugoj.

Buciu mai spune că  PNL Lugoj îi va solicita actualului primar să regândeasca bugetul Lugojului, să renunţe la zugrăveli, borduri şi panseluţe şi să aloce masiv fonduri pentru renovarea şi dotarea spitalului.

“Suntem conştienţi ca speranţele noastre sunt slabe cât timp Boldea şi PSD au facut praf Lugojul, având bani şi neavând datorii. Tocmai de aceea, îi rugăm pe lugojeni să ia atitudine de fiecare dată când lucrurile nu merg bine şi să ceară socoteală direct primarului sau consilierilor PSD pe care îi cunosc sau pe care îi întâlnesc pur şi simplu pe stradă, pentru ca audienţe nu mai dau de cinci ani”, susţine Claudiu Buciu,preşedintele PNL Lugoj.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

PMP rămâne fără sediu. Spațiul în care au funcționat a fost dat senatoarei Alina Gorghiu

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni au aprobat joi, 25 februarie, atribuirea unui spațiu format din două camere și un grup sanitar, din Piața „I.C. Drăgan”, nr. 10, în suprafață totală de 56 de mp, pentru deschiderea cabinetului parlamentar al senatoarei Alina Gorghiu.

1-martie-USRPLUS

În imobilul respectiv funcționa, până în prezent, Partidul Mișcarea Populară, care, în acest mandat, are un reprezentant în Consiliul Local Municipal Lugoj. Legal, spațiul respectiv fusese atribuit, în legislatura trecută, pentru cabinetele a doi foști parlamentari: Cornel Sămărtinean (PMP) și Marian Cucșa (ALDE). Cum cei doi nu au mai prins un mandat de parlamentar, PMP l-a transformat în sediul organizației locale.

Astăzi, reprezentantul PMP a votat împotriva alocării imobilului senatoarei PNL, Alina Gorghiu. „Era și normal să votez așa, acolo e sediul partidului nostru”, a spus Marian Costea, președintele PMP Lugoj, atunci când și-a motivat votul.

RETIM

Costea a declarat pentru Lugojeanul.ro, că speră ca filiala lugojeană a PMP să primească totuși un sediu.

„Având în vedere că suntem reprezentați în consiliul local, sper că această problemă se va rezolva. Nu e normal să nu avem unde să ținem audiențele cu cetățenii sau ședințele partidului. Sunt convins că domnul primar va găsi o soluție și nu va lăsa PMP-ul fără un sediu la Lugoj. Sunt alte partide care s-au desființat și astăzi încă au un sediu la Lugoj, cum ar fi PNȚCD sau PRM”, a mai spus Costea.

Președintele PMP spune că va depune, la Primăria Lugoj, un document oficial prin care va solicita alocarea unui sediu.

Citiţi mai departe

Politică

Trei parlamentari de Timiș cer de la Primărie spații pentru cabinete. Doar unul primește momentan

Publicat

în

Trei parlamentari timișeni solicită Primăriei Lugoj spații în care să-și deschidă cabinete parlamentare. Este vorba despre senatoarea Alina Gorghiu(PNL), deputatul Daniel Liviu Toda(USR) și deputatul Ciprian Titi Stoica(AUR).

1-martie-USRPLUS

Reprezentanții Primăriei Lugoj au identificat un singur spațiu, până în momentul de față. Așa că alocarea lui se va face pe principiul, „primul venit, primul servit”. Prima cerere pentru deschiderea unui cabinet la Lugoj a fost depusă de Alina Gorghiu, ea fiind cea care va primi acest spațiu. Este vorba despre un imobil format din două camere și un grup sanitar, din Piața „I.C. Drăgan”, nr. 10, în suprafață totală de 56 de mp.

Ca să fi validată, propunerea trebuie să primească votul consilierilor locali, în ședința din 25 februarie.

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

PSD, printre datornicii Meridian 22. Facturi neachitate de aproape trei ani de zile

Publicat

în

Pesediștii lugojeni au ajuns la mitingul lui Dragnea cu autobuzul de la Meridian

Primarul Claudiu Buciu a solicitat directorului Meridian Florin Iovescu să încaseze banii pe care PSD îi datorează societății. Edilul Lugojului i-a atras atenția directorului Meridian, că datoria este de trei ani de zile și se va prescrie. Episodul a avut loc după ce consilierii PSD au refuzat să voteze intrarea societății Meridian în insolvență.

1-martie-USRPLUS

„Pentru că e și domnul director aici, l-aș ruga să ne spună dacă are PSD datorii la Meridian. Spuneți-ne și nouă să știm câtă grijă au pentru această societate, pentru că asta e un vârf al nesimțirii, care îi caracterizează”, a spus Claudiu Buciu, care a și dezvăluit că există două facturi pentru două transporturi de persoane la București.

„Sunt două facturi, cu două transporturi. Au restanță de 2.449 lei, de trei ani, vedeți că mai e puțin și se prescrie. Au fost în 9 iunie, în cămăși albe, ca să-l aplaude pe domnul Dragnea, care îi la pușcărie și mai e o factură în martie. Vreau să-i rog pe colegii de la PSD să-și plătească datoria și să trateze cu seriozitate probleme Lugojului, nu pamfletar”, a mai cerut primarul Lugojului.

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

Atac PSD la noul city-manager. Social-democrații critică concedierile anunțate la Primăria Lugoj

Publicat

în

Noul președinte al PSD Lugoj critică concedierile anunțate de către noua administrație locală. Călin Dobra, președintele organizației locale este de părere că nu sunt necesare concedieri în Primăria Lugoj și că funcționarii își fac treaba dacă sunt coordonați bine. Ie;irea lui Dobra vine după ce Anca Micșa Oprea a avut o postare pe Facebook în care descria atmosfera din cea mai importantă instituție a orașului.

1-martie-USRPLUS

„Cât de buni și competenți suntem noi și cât de învechiți și incompetenți sunt toți ceilalți! Asta e tot ce s-a auzit de la balconul Primăriei Lugoj, de când noul edil și echipa sa au preluat administrarea orașului. Nu mai știu cum să justifice concedierile pe care le tot flutură cu fiecare ocazie. Și nu pentru că funcționarii ar fi „lipsiți de vlagă” și „învechiți”, cum îi caracterizează doamna manager, ci pentru că noua administrație habar nu are ce înseamnă… administrația publică. Au nevoie de coordonare, doamnă, nu să fie dați afară! Dați-le de lucru, doamnă! Veți vedea că sunt oameni competenți, pe care vă puteți baza! Dar nu, să aruncăm răspunderea! Până și acum, când au toate pârghiile să facă marea cu sarea, tot alții sunt de vină că ei habar nu au ce fac!”, susține Dobra.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite