Connect with us

Politică

PMP Lugoj are trei candidaţi la funcţia de primar. Conducerea vrea disciplină ca la PSD

Publicat

în

Stefan Danut Szentpeteri, preşedinte PMP Lugoj/Foto Facebook

Prezent la o conferinţă de presă, la Timişoara, actualul preşedinte al PMP Lugoj, Dănuţ Szentpeteri a declarat că filiala lugojeană caută cea mai bună variantă pentru candidatura la funcţia de primar. “La Lugoj avem nu un candidat, avem trei variante la funcţia de primar. Rugămintea e să mai aveţi puţină răbdare şi o să facem cunoscut candidatul la momentul oportun. E prea devreme acum, pentru a spune care este candidatul nostru”, a declarat Szentpeteri.

RETIM

Acesta a fost completat de preşedintele PMP Timiş, Cornel Sămărtinean. “Lugojul este un oraş important şi nu putem cu doi ani înainte să ieşim cu nume, cu oameni şi aşa mai departe. Noi, evaluăm în momentul de faţă. Lucrurile se pot schimba până la data alegerilor”, a spus Sămărtinean.

Acesta a făcut precizări legate şi de scandalurile din filiala lugojeană şi mai ales de situaţia Ramonei Dzitac, care a acuzat că a fost bătută de un coleg, Flavius Luca. “Vizavi de tensiunile interne, mergem înainte. Nu există tensiuni care să nu poată să fie depăşite. Tensiuni sunt în toate partidele. Cine nu înţelege disciplina de partid, probabil se aleg cu diverse sancţiuni care pot fi destul de dure. Unele cum am văzut şi la PSD, cu retragerea calităţii de partid.

Autoliv angajează!

Una peste alta, sigur că nimeni nu îşi doreşte să fie dat afară, dar nici să dea afară pe cineva. Noi trebuie să înţelegem disciplina de partid. Eu am spus-o de nenumărate ori, disciplina de partid este foarte importantă. Toţi trebuie să înţelegem decizia politică, pentru că facem politică. Toată lumea vine şi spune că are păreri. Sigur că părerile se pot expune ori de câte ori este nevoie, în interiorul partidului. În momentul în care te duci şi creezi atmosferă, fără să fie necesar, trebuie să-ţi asumi. Şi eu vreau să cred că şi în partidele mici, ca şi partidele mari, şi vedem foarte bine lucrul asta la Bucureşti, acest lucru trebuie să devină regulă”, a mai spus Sămărtinean.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

VIDEO Primarul din Lugoj care a cucerit internetul. Imaginile urmărite de milioane de români

Publicat

în

În luna octombrie 2023, doi lugojeni, Boian Silviu și Alexandru Cristian, au lansat pe rețelele sociale proiectul „Văru’ lu’ Ion”, transformând politica în momente pline de umor și cucerind internetul românesc. Cei doi au reușit să facă din Văru’ lu’ Ion un primar fictiv viral, obținând milioane de vizualizări pe Facebook în doar câteva săptămâni. Proiectul, inițiat din dorința de a aduce râsul în viețile noastre agitate, a demonstrat că cele mai bune campanii politice se pot face cu umor și inspirație.

Silviu și Cristian au testat inițial diverse subiecte comice, dar nimic nu a avut impactul exploziv al personajului Văru’ lu’ Ion. Cu o măiestrie actoricească remarcabilă, aceștia au transformat Facebook-ul într-o platformă unde umorul întâlnește realitatea politică. „Văru’ lu’ Ion” a devenit rapid un ambasador al râsului în fața absurdului cotidian.

Povestea de succes a celor doi lugojeni este una despre creativitate, perseverență și capacitatea de a găsi umorul în viața de zi cu zi. Pentru cei interesați să afle mai multe despre cum a fost creat acest fenomen viral, emisiunea „Direct la Subiect” de miercuri, ora 18:00, va dezvălui detalii inedite.

Văru’ lu’ Ion, primarul fictiv care a devenit viral, arată că uneori cele mai bune campanii politice sunt cele pline de umor.

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

Un partid contestă alegerile de la Lugoj. S-a depus o solicitare pentru renumărarea voturilor

Publicat

în

Partidul Național Conservator Roman (PNCR) a exprimat nemulțumiri grave cu privire la modul în care au fost numărate voturile în secțiile de votare din Lugoj. Alex Sîrbescu, presedintele PNCR, a declarat că au fost trimise numeroase sesizări și dovezi către Biroul Electoral Central (BEC), care le-a redirecționat pentru soluționare către președinții secțiilor de votare – persoanele împotriva cărora s-au formulat sesizările.

Potrivit lui Sîrbescu, au fost trimise sesizări și către Biroul Electoral Județean (BEJ), care, la rândul său, le-a redirecționat către BEC. „Prima cerere de soluționare a fost respinsă de BEC Lugoj, iar la următoarele nici măcar nu ni s-a mai răspuns,” a afirmat Sîrbescu.

Într-o încercare de a găsi o soluție, PNCR a apelat și la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), care a redirecționat sesizările către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș.

 

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

Haos în administrația Lugojului. Liberalii se grăbesc să plece, social-democrații îi acuză că vor să blocheze activitatea

Publicat

în

Administrația locală din Lugoj se află într-un adevărat haos în aceste zile. Liberalii din diferite funcții importante și-au anunțat demisiile și spun că vor lăsa loc social-democraților, începând de la 1 iulie, să preia puterea, chiar dacă noii aleși locali vor fi puși în funcții abia în luna noiembrie. Demisiile liberalilor, în frunte cu primarul interimar Bogdan Blidariu (despre care am scris aici), ar însemna alegerea și numirea altor persoane care să asigure interimatul în următoarele luni.

PSD nu se arată foarte dornic să facă acest lucru. Călin Dobra, liderul PSD Lugoj, spune că momentan nu a văzut nicio demisie și nu a fost invitat la nicio discuție pentru a asigura aceast transfer de putere. Dobra, care a câștigat funcția de primar de la Lugoj, își va prelua prerogativele tot în noiembrie, la finalul mandatului actualilor aleși locali.

„În cazul în care vor fi astfel de mișcări în cadrul administrației locale, PSD Lugoj, prin consilierii locali, este pregătit să preia frâiele interimare până în octombrie, la preluarea mandatului oficial, astfel încât să nu se ajungă la un blocaj administrativ, așa cum doresc cei care dețin aceste funcții acum,” a declarat Călin Dobra.

Dobra a subliniat că PSD nu a solicitat demisia nimănui și că principalul obiectiv al partidului este reconstrucția orașului Lugoj. „Nu am cerut demisia nimănui. Avem un proiect pentru Lugoj și cine vrea să se alăture și să sprijine reconstrucția orașului este binevenit,” a adăugat el.

În ciuda acestor provocări, Dobra susține că este pregătit să asigure o tranziție eficientă pentru administrația locală, pentru a menține continuitatea serviciilor publice din Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Politică

Călin Dobra, despre demisia liberalilor din fruntea Lugojului: „PSD are mereu oameni pregătiți să-și asume aceste responsabilități”

Publicat

în

Social-democrații lugojeni se pregătesc pentru preluarea conducerii administrației locale. Întrebat cum vede decizia liberalilor de a renunța la funcții, Călin Dobra, președintele PSD Lugoj, a declarat că așteaptă să vadă documentele, după care vor fi luate deciziile necesare. „Momentan nu comentez nimic. Aștept să văd hârtiile, după care vom decide ce pași să urmăm”, a spus liderul PSD.

Dobra a menționat că nu vor fi probleme în această tranziție a deciziilor administrative de la un partid la celălalt. „Vom vedea la momentul potrivit ce vom face, dar PSD are mereu oameni pregătiți să-și asume aceste responsabilități”, a spus Călin Dobra.

RETIM

Citiţi mai departe

Cele mai citite