Connect with us

Actualitate

Petiție pentru demiterea primarului Buciu. „E un demers cetățenesc, le doresc succes! Se plictisesc oamenii”

Publicat

în

Foto Arhiva

O asociație din Lugoj, pentru apărarea drepturilor omului, a inițiat o petiție pentru demiterea primarului Claudiu Buciu. Mişcarea Naţională Pentru Apărarea Drepturilor Omului intenționează să strângă 10.000 de semnături necesare demarării unui referendum pentru demiterea primarului.

„Pentru demararea acestui referendum sunt necesare aproximativ 10.000 de semnături. Greu, dar nu imposibil. Cetăţenii responsabili ai Municipiului Lugoj se pot manifesta în mod legal pentru apărarea drepturilor şi intereselor proprii, grav afectate de primarul Alexandru Claudiu Buciu, care a minţit în campania electorală cetăţenii de buna-credinţă”, arată inițiatorii, care redau și mai multe motive pentru care primarul Lugojului ar trebui demis. (vezi aici motivele).

RETIM

Claudiu Buciu spune că asociația care semnează nu există și că de fapt sunt membrii asociației care a fost evacuată din sediul Primăriei Lugoj.

„Nu știu dacă există asociația aceasta care a inițiat petiția. E o inițiativă cetățenească eu le doresc succes. Se plictisesc probabil. Dacă au fost dați afară din Primăria Lugoj, și-au pierdut contractele cu Primăria, normal să facă și ei ceva. De ce nu au făcut o petiție din asta când s-a inaugurat SPA-ul sau Stația de epurare? Cei care stăteau pe aici, prin primărie, gratis, de 30 de ani, e normal să fie nemulțumiți. Nu o să ne iubească. 30 de ani au tâcut mâlc. Era bun primarul care îi ținea gratis, fără să plătească chirie, curent și altele. Și atâția alții, consilieri care aveau spații închiriate de la Meridian, făceau afaceri cu Meridianul, acum suferă. Unii suferă chiar de foame că nu mai au contracte cu statul”, a declarat primarul Lugojului.

Dacă se adună semnăturile necesare, prefectul are obligația de a organiza referendumul solicitat dacă sunt întrunite următoarele condiții:

a) existența unei cereri în care să fie indicate motivele care ar justifica organizarea unui referendum pentru încetarea prematură a mandatului primarului;

b) dovada susținerii cererii de cel puțin 25% din numărul de cetățeni cu drept de vot, domiciliați în unitatea administrativ-teritorială în care a fost ales respectivul primar, dovadă care se face cu listele de susținători ai cererii de organizare a referendumului, cu indicarea în clar a numelui şi prenumelui, a datei şi locului de naștere, a seriei şi a numărului buletinului sau a cărții de identitate şi semnătura olografă a fiecărui cetățean care solicită organizarea referendumului pentru încetarea prematură a mandatului primarului;
c) existența unor dovezi care să ateste fapte imputabile primarului (multiple hotărâri judecătorești de anulare a actelor emise de acesta sau de obligare la emiterea unor acte pe care el a refuzat să le emită; dovezi referitoare la organizarea defectuoasă a serviciilor publice organizate în subordinea sa, dovezi care pot îmbrăca forma unor înscrisuri ce emană din aparatul propriu de specialitate a primarului, a unor înscrisuri asumate prin subsemnare de către primar, a unor declarații autentice, pe propria răspundere, a celor care au suferit de pe urma organizării și/sau funcționării deficitare a serviciilor publice etc.

Prefectul poate refuza organizarea referendumului în una sau mai multe din următoarele situații:
– el constată faptul că în cuprinsul cererii de organizare a referendumului nu sunt indicate motivele pe care această cerere se sprijină;
– el constată că cererea nu este însoțită de înscrisurile din care să rezulte că o astfel de cerere este susținută de cel puțin 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot (înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială) și cu datele de identificare indicate mai sus;
– el constată că cererea nu este însoțită de dovezile pe care se sprijină.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Pericol de explozie! Scurgeri de gaz la Lugoj, după ce o țeavă a fost lovită de un utilaj

Publicat

în

Muncitorii care lucrau la o clădire de pe strada Făgetului au lovit cu un utilaj o țeavă de gaz. În urma incidentului, în zonă s-au înregistrat scurgeri de gaz. Autoritățile au izolat perimetrul și au întrerupt gazul, pentru a nu se produce o explozie. În momentul de față, se intervine pentru repararea țevii lovite și nu mai există niciun pericol.

Reluarea furnizării gazului se va face după ce se vor finaliza toate lucrările de punere în siguranță.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Ce scrie presa din Italia, despre nepotul bulibașei din Lugoj. „Șeful clanului de romi, trădat de fotografiile de pe rețelele de socializare”

Publicat

în

Ziarul Italian IlGazzettino rezervă un spațiu generos lugojeanului Iulian Boț, zis Viscol, prins în Italia de carabinieri. Ziariștii italieni scriu că Boț era „căutat internațional pentru infracțiuni fiscale și era considerat membru al unei organizații care comercializează vehicule provenite din Uniunea Europeană pentru a le revinde fără a plăti taxele corespunzătoare”

Conform ziarului italian Boț nu a luat în calcul carabinierii italieni și, în special, faptul că postarea de fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare ar fi putut duce la prinderea sa.

RETIM

„Militarii Nucleului de Investigare al Comandamentului Provincial, conduși de colonelul Giovanni Garrasi, au reușit să-l găsească și să-l aresteze pe bărbat, împotriva căruia exista un mandat european de arestare în urma unei condamnări a tribunalului din Timișoara. El era căutat pentru infracțiuni fiscale și era considerat membru al unei organizații care comercializează vehicule provenite din Uniunea Europeană pentru a le revinde fără a plăti taxele corespunzătoare nu doar în România, ci și în Germania. În Padova, bărbatul are afaceri și cu un magazin auto din comuna Ponte San Nicolò, unde lucrează câțiva dintre membrii săi de familie și prieteni. Boț Iulian, care trebuie să execute o pedeapsă de 4 ani și 8 luni, a fost transferat într-o celulă a Închisorii din Via Due Palazzi”, arată jurnaliștii de la ILGazzettino.

Italienii scriu și de trecutul lui Boț, care s-a răfuit cu alte familii de romi din Lugoj, pentru mai multe spații imobiliare din centrul orașului.

„În anul 2009, membrii grupului lui Bot Iulian au tras mai multe focuri de armă asupra casei unei familii rivale, iar în anul 2013, Viscol însuși, alături de câțiva complici, a pătruns în locuința unui rival, după care i-a tras două focuri în ambele picioare. Ulterior, anchetele poliției române au dezvăluit că clanul era protejat de un fost oficial din inspectoratul de poliție al județului, care a primit o mită de 100.000 de euro de la Viscol pentru a-l proteja de închisoare în cazul evaziunii fiscale”, arată ziarul italian.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Minora dată dispărută de două ori în doar 30 de zile a fost găsită, nu departe de Lugoj

Publicat

în

O tânără dintr-un sat din apropiere de Lugoj a pus de două ori degeaba pe jar autoritățile, în doar o lună. Tânăra, dată dispărută de către familie a doua oară în doar 30 de zile, a revenit singură acasă după ce s-a trezit căutată de către polițiștii din tot județul.

RETIM

În data de 20 martie 2023, în jurul orei 20:00, ILIOI CRISTINA-MARIA ar fi plecat voluntar  de la domiciliul său din Chizătău, într-o direcție necunoscută, iar până în prezent nu a mai revenit. Semnalmente: înălțime 1,70 metri, 40 de kg, păr șaten, ochi căprui, față ovală. Îmbrăcăminte: trening albastru, geacă roz, pantofi sport roz și căciulă roșie.

Cel mai probabil, tânăra a plecat din nou de acasă alături de iubitul ei, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu o lună. 

Citiţi mai departe

Actualitate

Viscol de la Lugoj, prins în Italia. Are de executat patru ani și opt luni de pușcărie

Publicat

în

La data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, urmărit internațional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române. Este vorba despre lugojeanul, Iulian Boț, zis Viscol.

Pe numele acestuia, Curtea de Apel Timișoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influență și constituire a unui grup infracțional organizat.

RETIM

Nepotul bulibașei din Lugoj, Iulian Boț se ascundea la Padova, Italia, dar nu se ferea să posteze pe Facebook imagini din Italia și filme de la petrecerile cu lăutari unde dădea bani muzicanților. Potrivit IlGazzettino, Boț are afaceri și cu un showroom auto, în municipiul Ponte San Nicolò, unde lucrează familia și prietenii săi.

Carabinierii l-au transferat într-o celulă din închisoarea din via Due Palazzi. Autoritățile italiene urmează să demareze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării.

Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Timiș, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE.

Citiţi mai departe

Cele mai citite