Connect with us

Actualitate

Petiție pentru demiterea primarului Buciu. „E un demers cetățenesc, le doresc succes! Se plictisesc oamenii”

Publicat

în

Foto Arhiva

O asociație din Lugoj, pentru apărarea drepturilor omului, a inițiat o petiție pentru demiterea primarului Claudiu Buciu. Mişcarea Naţională Pentru Apărarea Drepturilor Omului intenționează să strângă 10.000 de semnături necesare demarării unui referendum pentru demiterea primarului.

RETIM

„Pentru demararea acestui referendum sunt necesare aproximativ 10.000 de semnături. Greu, dar nu imposibil. Cetăţenii responsabili ai Municipiului Lugoj se pot manifesta în mod legal pentru apărarea drepturilor şi intereselor proprii, grav afectate de primarul Alexandru Claudiu Buciu, care a minţit în campania electorală cetăţenii de buna-credinţă”, arată inițiatorii, care redau și mai multe motive pentru care primarul Lugojului ar trebui demis. (vezi aici motivele).

Claudiu Buciu spune că asociația care semnează nu există și că de fapt sunt membrii asociației care a fost evacuată din sediul Primăriei Lugoj.

Autoliv angajează!

„Nu știu dacă există asociația aceasta care a inițiat petiția. E o inițiativă cetățenească eu le doresc succes. Se plictisesc probabil. Dacă au fost dați afară din Primăria Lugoj, și-au pierdut contractele cu Primăria, normal să facă și ei ceva. De ce nu au făcut o petiție din asta când s-a inaugurat SPA-ul sau Stația de epurare? Cei care stăteau pe aici, prin primărie, gratis, de 30 de ani, e normal să fie nemulțumiți. Nu o să ne iubească. 30 de ani au tâcut mâlc. Era bun primarul care îi ținea gratis, fără să plătească chirie, curent și altele. Și atâția alții, consilieri care aveau spații închiriate de la Meridian, făceau afaceri cu Meridianul, acum suferă. Unii suferă chiar de foame că nu mai au contracte cu statul”, a declarat primarul Lugojului.

Dacă se adună semnăturile necesare, prefectul are obligația de a organiza referendumul solicitat dacă sunt întrunite următoarele condiții:

a) existența unei cereri în care să fie indicate motivele care ar justifica organizarea unui referendum pentru încetarea prematură a mandatului primarului;

b) dovada susținerii cererii de cel puțin 25% din numărul de cetățeni cu drept de vot, domiciliați în unitatea administrativ-teritorială în care a fost ales respectivul primar, dovadă care se face cu listele de susținători ai cererii de organizare a referendumului, cu indicarea în clar a numelui şi prenumelui, a datei şi locului de naștere, a seriei şi a numărului buletinului sau a cărții de identitate şi semnătura olografă a fiecărui cetățean care solicită organizarea referendumului pentru încetarea prematură a mandatului primarului;
c) existența unor dovezi care să ateste fapte imputabile primarului (multiple hotărâri judecătorești de anulare a actelor emise de acesta sau de obligare la emiterea unor acte pe care el a refuzat să le emită; dovezi referitoare la organizarea defectuoasă a serviciilor publice organizate în subordinea sa, dovezi care pot îmbrăca forma unor înscrisuri ce emană din aparatul propriu de specialitate a primarului, a unor înscrisuri asumate prin subsemnare de către primar, a unor declarații autentice, pe propria răspundere, a celor care au suferit de pe urma organizării și/sau funcționării deficitare a serviciilor publice etc.

Prefectul poate refuza organizarea referendumului în una sau mai multe din următoarele situații:
– el constată faptul că în cuprinsul cererii de organizare a referendumului nu sunt indicate motivele pe care această cerere se sprijină;
– el constată că cererea nu este însoțită de înscrisurile din care să rezulte că o astfel de cerere este susținută de cel puțin 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot (înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială) și cu datele de identificare indicate mai sus;
– el constată că cererea nu este însoțită de dovezile pe care se sprijină.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

O fetiță de cinci ani a ajuns la spitalul din Lugoj, după un accident la locul de joacă

Publicat

în

FOTO cu caracter ilustrativ/Pixabay

O fetiță de 5 ani a ajuns la spitalul municipal din Lugoj, după ce a căzut de pe platforma de lansare a unui tobogan, în timp ce se juca în comuna Racovița. Incidentul s-a petrecut, sâmbătă, 22 iunie, în jurul orei 21:00, anunță IPJ Timiș.

RETIM

Fetița, însoțită de părinții ei, s-a prezentat la spitalul din Lugoj în jurul orei 22:25, unde a primit îngrijiri medicale.

La scurt timp după incident, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj au fost sesizați și s-au deplasat la fața locului. A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar autoritățile efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Actualitate

Trei zile de foc în Banat. Care sunt regiunile care vor trece printr-un cod roșu de caniculă

Publicat

în

În județul Timiș, valul de căldură atinge un punct critic, aducând temperaturi extrem de ridicate și disconfort termic accentuat. În data de 21 iunie, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de caniculă pentru Banat, sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și pentru sud-vestul Munteniei. În aceste zone, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Nopțile vor fi tropicale, cu minime în jur de 20 de grade Celsius.

RETIM

În data de 22 iunie, valul de căldură va persista și se va intensifica, acoperind și mai multe regiuni din țară. Județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș se vor afla sub cod roșu, cu temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius și disconfort termic deosebit de accentuat. Totodată, se menține codul portocaliu pentru Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, cu temperaturi maxime între 34 și 37 de grade.

Pe 23 iunie, valul de căldură se va diminua în intensitate în Banat, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei, dar se va extinde în Dobrogea continentală. Temperaturile maxime vor fi în general între 31 și 33 de grade Celsius, iar disconfortul termic va rămâne ridicat. Local, în regiunile vestice, nordice, nord-estice și centrale, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, codul roșu va continua, cu temperaturi maxime de 38-39 de grade și nopți tropicale.

Autoliv angajează!

Pe măsură ce valul de căldură continuă să afecteze România, este esențial să se ia măsuri de protecție împotriva temperaturilor extreme și a disconfortului termic accentuat.

Citiţi mai departe

Actualitate

Valul de căldură se extinde și se intensifică în Banat. Codul portocaliu s-a prelungit

Publicat

în

Vestul României se confruntă cu un val de căldură intensă, conform avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie. În intervalul 20-21 iunie, Banatul, Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei vor resimți cel mai puternic efectele caniculei, temperaturile ajungând până la 39 de grade Celsius.

RETIM

În Maramureș, Crișana și cea mai mare parte a Transilvaniei, temperaturile vor oscila între 32 și 35 de grade, cu un disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, creând condiții greu de suportat pentru populație.

Pe 21 iunie, valul de căldură se va menține și în Oltenia și Muntenia, unde maximele vor atinge 34 de grade. În Banat, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, temperaturile vor varia între 33 și 37 de grade, iar nopțile vor fi tropicale, cu minime de aproximativ 20 de grade.

Autoliv angajează!

Autoritățile recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru a se proteja de căldură extremă, să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător. În zilele următoare, valul de căldură se va intensifica și extinde, accentuând disconfortul termic în întreaga regiune.

Citiţi mai departe

Actualitate

Dobra anunță licitația pentru studiul de fezabilitate pentru sensul giratoriu de pe centura Lugojului

Publicat

în

Sensul giratoriu de pe Centura Lugojului, zonă cunoscută drept ”intersecția morții” din cauza numărului mare de accidente, va fi construit în cel mai scurt timp, conform declarațiilor lui Călin Dobra.

RETIM

„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și a proiectului tehnic de execuție. În ultimii 4 ani, Primăria Lugoj nu a fost în stare să dea drumul acestui proiect atât de necesar în comunitate. E aceeași indolență cu care eram obișnuiți, dar, de care, în sfârșit orașul a scăpat”, a declarat Dobra.

Acum, investiția aflată în administrarea CNAIR are undă verde, iar lucrările urmează să înceapă în cel mai scurt timp, oferind o soluție mult așteptată pentru siguranța traficului în această zonă periculoasă.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Cele mai citite