Actualitate
Petiție pentru demiterea primarului Buciu. „E un demers cetățenesc, le doresc succes! Se plictisesc oamenii”
O asociație din Lugoj, pentru apărarea drepturilor omului, a inițiat o petiție pentru demiterea primarului Claudiu Buciu. Mişcarea Naţională Pentru Apărarea Drepturilor Omului intenționează să strângă 10.000 de semnături necesare demarării unui referendum pentru demiterea primarului.
„Pentru demararea acestui referendum sunt necesare aproximativ 10.000 de semnături. Greu, dar nu imposibil. Cetăţenii responsabili ai Municipiului Lugoj se pot manifesta în mod legal pentru apărarea drepturilor şi intereselor proprii, grav afectate de primarul Alexandru Claudiu Buciu, care a minţit în campania electorală cetăţenii de buna-credinţă”, arată inițiatorii, care redau și mai multe motive pentru care primarul Lugojului ar trebui demis. (vezi aici motivele).
Claudiu Buciu spune că asociația care semnează nu există și că de fapt sunt membrii asociației care a fost evacuată din sediul Primăriei Lugoj.
„Nu știu dacă există asociația aceasta care a inițiat petiția. E o inițiativă cetățenească eu le doresc succes. Se plictisesc probabil. Dacă au fost dați afară din Primăria Lugoj, și-au pierdut contractele cu Primăria, normal să facă și ei ceva. De ce nu au făcut o petiție din asta când s-a inaugurat SPA-ul sau Stația de epurare? Cei care stăteau pe aici, prin primărie, gratis, de 30 de ani, e normal să fie nemulțumiți. Nu o să ne iubească. 30 de ani au tâcut mâlc. Era bun primarul care îi ținea gratis, fără să plătească chirie, curent și altele. Și atâția alții, consilieri care aveau spații închiriate de la Meridian, făceau afaceri cu Meridianul, acum suferă. Unii suferă chiar de foame că nu mai au contracte cu statul”, a declarat primarul Lugojului.
Dacă se adună semnăturile necesare, prefectul are obligația de a organiza referendumul solicitat dacă sunt întrunite următoarele condiții:
a) existența unei cereri în care să fie indicate motivele care ar justifica organizarea unui referendum pentru încetarea prematură a mandatului primarului;
b) dovada susținerii cererii de cel puțin 25% din numărul de cetățeni cu drept de vot, domiciliați în unitatea administrativ-teritorială în care a fost ales respectivul primar, dovadă care se face cu listele de susținători ai cererii de organizare a referendumului, cu indicarea în clar a numelui şi prenumelui, a datei şi locului de naștere, a seriei şi a numărului buletinului sau a cărții de identitate şi semnătura olografă a fiecărui cetățean care solicită organizarea referendumului pentru încetarea prematură a mandatului primarului;
c) existența unor dovezi care să ateste fapte imputabile primarului (multiple hotărâri judecătorești de anulare a actelor emise de acesta sau de obligare la emiterea unor acte pe care el a refuzat să le emită; dovezi referitoare la organizarea defectuoasă a serviciilor publice organizate în subordinea sa, dovezi care pot îmbrăca forma unor înscrisuri ce emană din aparatul propriu de specialitate a primarului, a unor înscrisuri asumate prin subsemnare de către primar, a unor declarații autentice, pe propria răspundere, a celor care au suferit de pe urma organizării și/sau funcționării deficitare a serviciilor publice etc.
Prefectul poate refuza organizarea referendumului în una sau mai multe din următoarele situații:
– el constată faptul că în cuprinsul cererii de organizare a referendumului nu sunt indicate motivele pe care această cerere se sprijină;
– el constată că cererea nu este însoțită de înscrisurile din care să rezulte că o astfel de cerere este susținută de cel puțin 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot (înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială) și cu datele de identificare indicate mai sus;
– el constată că cererea nu este însoțită de dovezile pe care se sprijină.
Actualitate
Un lugojean a murit în urma unui incendiu
Un lugojean a murit în urma unui incendiu ce a avut loc duminică seara, anunță pompierii. Potrivit acestora, cel mai probabil incendiul a pornit de la o țigară uitată aprinsă, în hala în care bărbatul se adăpostea, aflată la fosta școală de mecanici agricoli din cartierul ITL.
Locatarii unor blocuri de pe strada Buziașului au fost cei care au anunțat autoritățile că dintr-o hală se propagă un fum gros. Ajunși la fața locului, pompierii au început imediat intervenția, însă pentru bărbatul de 60 de ani nu s-a mai putut face nimic.
„La sosirea echipelor de intervenție la locul evenimentului, s-a constat că incendiul se manifesta în două încăperi din clădire, pe o suprafață de aproximativ 40 mp, cu propagare la acoperiș, pe o suprafață de 5 mp. Din clădire a fost evacuată o butelie, iar în urma incendiului au ars mai multe materiale textile și deșeuri”, a transmis ISU Timiș.
În interiorul clădirii se aflau materiale textile și alte bunuri, care s-au aprins de îndată și au dus la propagarea rapidă a incendiului.
Actualitate
Două accidente pe autostrăzile de lângă Lugoj în doar câteva ore
Accidente în serie, pe autostrada ce leagă Lugojul de Europa și respectiv centrul țării, joi după-masa. În doar câteva ore, autoritățile au fost semnalate să intervină la două evenimente rutiere, care din fericire nu s-au soldat cu victime omenești ci doar cu pagube materiale.
„Accidente pe autostrada A1 și pe autostrada A6 (foto). Pe A1, la kilometrul 409, pe raza localității Ohaba, sensul de mers spre Deva, s-a produs o acroșare între două microbuze, care au lovit și parapetul median. Pe A6, un vehicul a lovit atenuatorul de impact”, au anunțat cei de la DRDP Timișoara pe rețelele sociale.
Traficul a fost dat peste cap în ambele cazuri, șoferii circulând cu dificultate pentru câteva ore, până la degajarea completă a carosabilului.
foto: DRDP Timișoara
Actualitate
Razie cu efective mărite la Lugoj, cu agenți de poliție, ITM și OPC
Marți, 14 martie, în intervalul orar 08:00 – 12:00, polițiștii Municipiului Lugoj și cei ai secțiilor 5, 6 și 7 rurale, împreună cu reprezentanți din cadrul I.T.M. Timiș și O.P.C. Timiș, au organizat o acțiune în sistem integrat, cu efective mărite, în zona de competență a Poliției Municipiului Lugoj, în vederea creșterii vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională.
În cadrul celor 11 filtre organizate au fost legitimate 466 de persoane și controlate 338 de autovehicule. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 136 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 92.461 de lei, dintre care 123 de sancțiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002 pentru nerespectarea normelor rutiere.
De asemenea, 1 sancțiune a fost aplicată conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 1 sancțiune conform H.G. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 1 sancțiune conform Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.
Au fost verificate 23 de societăți comerciale, înmânate 4 invitații de către reprezentanții I.T.M. Timiș și aplicate 8 sancțiuni conform O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor și 1 sancțiune conform Legii 227/2015 – Codul Fiscal.
Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 4 permise de conducere, au retras 3 certificate de înmatriculare și au constatat o infracțiune la regimul rutier (conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere). Polițiștii lugojeni vor continua activități de verificare, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale.
Exemplu:
La data de 14.03.2023, în jurul orei 10:20, polițiștii Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Lugoj au oprit pentru control, pe strada Caraiman din municipiu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
A fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere.
Actualitate
Un șofer a fost prins când „pilota” o mașină cu 205 km/h pe autostrada de lângă Lugoj
Luni, 13 martie, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A1 Deva-Nădlac au desfășurat o acțiune tip fulger pe tronsonul de autostradă situat între municipiul Lugoj și localitatea Margina din județul Timiș, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 de lei, sancțiunile fiind aplicate pentru următoarele nereguli:
– 17 pentru nerespectarea limitei legale de viteză;
– 4 pentru oprirea nejustificată pe banda de urgență a autostrăzii;
– 14 pentru alte abateri la regimul rutier (nefolosirea centurii de siguranță sau a luminilor de întâlnire pe autostrada).
De asemenea, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea timpilor de conducere și repaus la automarfare, conform O.G 37/2007, care reglementează activitatea conducătorilor auto privind timpii de condus și de odihna. Au fost reținute, în vederea suspendării, 5 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Polițiștii vor continua aceste activități, deoarece scopul nostru îl reprezintă siguranță dumneavoastră, fapt pentru care vă adresăm rugămintea de a respecta regulile de circulație și vă sfătuim să nu vă grăbiți și să conduceți prudent.
Exemple:
1. La data de 13.03.2023, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au depistat pe A1 la km 431- Calea 2, în apropierea localității Margina din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 205 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării, pentru o perioadă de 120 de zile.
2. La data de 13.03.2023, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au depistat pe A1 la km 555 – Calea 1, în apropierea municipiului Lugoj din județul Timiș, un ansamblu de vehicule format din cap tractor și o remorcă condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, care a utilizat un dispozitiv cu proprietăți magnetice, ducând la alterarea datelor înregistrate de aparatura tahograf. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 12.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a aplicat imobilizarea ansamblului de vehicule până la punerea în legalitate.
3. La data de 13.03.2023, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au depistat pe A1 la km 431 – Calea 2, în apropierea localității Margina din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 190 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.
4. La data de 13.03.2023, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au depistat pe A1 la km 431 – Calea 2, în apropierea localității Margina din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 21 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 188 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.
5. La data de 13.03.2023, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au depistat pe A1 la km 431 – Calea 2, în apropierea localității Margina din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 21 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 189 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.
6. La data de 13.03.2023, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au depistat pe A1 la km 431 – Calea 2, în apropierea localității Margina din județul Timiș, un autoturism condus de o femeie în vârstă de 35 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 186 de km/h. Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.
- Administrație5 zile în urmă
Consiliul Județean Timiș primește finanțări din PNRR pentru încă trei proiecte. Unul este la Lugoj
- Lugoj5 zile în urmă
Aproximativ un milion de euro costă reabilitarea centrului. Când spun edilii locali că se termină lucrările
- Opinii4 zile în urmă
EDITORIAL Nu ne mai trageți pe dreapta!
- Actualitate4 zile în urmă
Două accidente pe autostrăzile de lângă Lugoj în doar câteva ore