Connect with us

Actualitate

PERICOL! Statia CFR Lugoj si intreaga linie ce strabate orasul, nefunctionala dupa un atentat de furt de cabluri

Publicat

în

dsc01752bZeci de trenuri și semnale acustice sau luminoase au fost date peste cap duminică noaptea, în jurul orei 1:00, când, conform reprezentanților CFR Lugoj, câțiva hoți au dat atacul la un nod important de cabluri din apropierea stației lugojene, moment în care întreaga structură electrică a stației și a liniilor ce trec prin oraș a fost paralizată. Din această cauză, toate trecerile la nivel cu calea ferată semnalizate acustic și luminos sau prin bariere au rămas nefuncționale mai bine de 24 de ore și, deși o parte dintre ele s-au remediat, o bună bucată, cum sunt cele care fac legătura dintre stația Lugoj și Coșteiu Mare, pe linia 212, încă sunt în revizie.

Meniul zilei, Octavian

„A fost o tentativă de furt mai exact, instalațiile de siguranță au fost avariate de ieri noaptea de la ora 1:00. Circulația spre Timișoara, dar și cea spre Coșteiu Mare au fost bulversate, pentru că nu a mai funcționat nicio barieră și niciun semnal acustic. Aseară, până la ora 19:00, am reușit să reparăm linia spre Timișoara, iar astăzi se va repara bucata de linie spre Coșteiu”, ne-a declarat Dănuța Miculici, șef trafic la stația Lugoj.

Marele pericol a fost că șoferii, obișnuiți cu barierele, nu au dat niciun fel de importanță semnelor de stop montate de cei de la CFR, astfel că aceștia puteau oricând să se întâlnească pe sine cu trenul. „Șoferii nu sunt obișnuiți cu asemenea defecțiuni și semnele rutiere montate nu ajută, pentru că dacă bariera e sus, șoferul trece. Noi la fiecare tren care a trecut pe la o trecere la nivel cu calea ferată am fost nevoiți să îl oprim și să trimitem un om care să oprească circulația. După ce s-a oprit, am pus trenul în mișcare și, cu 5 kilometri la oră, am trecut prin dreptul barierelor. Asta a cauzat întârzieri enorme, așa că tot orarul stației e dat peste cap”, a completat șeful de trafic de la stația din Lugoj.bariera spital furat cabluri pericol pentru soferi

Trenurile ce circulă pe ruta Lugoj – Coșteiu Mare vor continua procedura până la repararea întregii structuri electrice afectate de încercarea de furt. Bariera de pe strada Gheorghe Doja, de lângă spital, este doar unul dintre punctele în care încă se circulă cu defecțiune și se aplică acest protocol de traversare al trenului. Mecanicii vor semnala pătrunderea spre trecere cu semnale acustice, iar un om al CFR va opri circulația la trecerea garniturii, pentru ca niciun șofer să nu fie pus în primejdie. În total, 12 cabluri de interes maxim au fost tăiate, ne-au declarat reprezentanții stației CFR Lugoj, care speră ca toată linia să fie repusă în funcțiune astăzi.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Șoferiță prinsă cu 150km/h pe una dintre străzile principale din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

În perioada 14-16 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 1 infracțiune, respectiv conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, și au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 36 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar 16 sunt avertismente.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

RETIM

La data de 15 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Lugoj au surprins cu aparatul radar un autoturism condus de o femeie, de 41 de ani, ce se deplasa cu viteza de 150 km/h, pe strada Timișorii din municipiul Lugoj, unde limita admisă este de 50 km/h. Persoanei în cauză i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și a fost sancționată contravențional conform O.U.G. 195/2002 R.

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj scapă și nu prea de tensiunea pandemiei. Aglomerație la ATI, relaxare pe secții

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Spitalul din Lugoj nu a scăpat încă de presiunea pandemiei de coronavirus, asta pentru că la secția de ATI 7 din cele 8 paturi disponibile pentru pacienții infectați sunt încă ocupate. Unul dintre cei 7 pacienți a trecut prin boală, având deja 14 zile de internare și două teste negative, însă starea de sănătate i-a determinat pe medici să îl mențină pe secție.

Din cele 44 de paturi ale spitalului destinate pentru cazurile ușoare și medii de coronavirus, doar 22 sunt în acest moment ocupate. Dintre acestea, 15 sunt la secția de pneumologie.

“Dacă se menține trendul descendent, noi vrem să transformăm la loc secția în pneumologie, pentru pacienți cu toate afecțiunile respiratorii”, a declarat pentru Lugojeanul.ro managerul Ionuț Cocoș.

RETIM

La ultima raportare, cea de duminică de la prânz, la Lugoj erau confirmate doar două cazuri noi de infectare cu SARS-CoV 2.

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite