Connect with us


Administrație

Performanta! Doi elevi din Lugoj, locurile intai si trei la concursul national de matematica de la Cugir

Publicat

în

Caolegiul_National_Coriolan_Brediceanu_LugojFestivitățile dedicate finalului de liceu a claselor XII-a, organizate ieri la Colegiul Naţional „David Prodan’’ din Cugir, s-au dovedit un bun prilej pentru premierea câştigătorilor celei de-a V-a ediţii a concursului de matematică „Profesor Ioan Mariş’’, desfăşurat cu câteva zile în urmă, concurs la care au participat și elevi de la Lugoj. Organizatorii, foşti elevi ai promoţiei 1985, care au avut privilegiul să-l aibă ca profesor pe regretatul Ioan Mariş, au pregătit 10 subiecte din programa şcolară a claselor de studiu IX-XII, acestea fiind rezolvate pe parcursul a trei ore de către participanți.

PMP

La concurs au luat parte elevi ai Colegiului Naţional „David Prodan’’, Colegiului Tehnic „I.D.Lăzărescu’’, Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu’’ din Lugoj, Colegiului Naţional Horea Cloşca şi Crişan din Alba Iulia și Liceul „Grigore Moisil’’ Timişoara, elevii lugojeni fiind și de această dată printre primii din țară la această întrecere a științei exacte. Dintre aceștia, doi au reușit să câștige locul 1 și locul 3 la etapa clasei a X-a. Câştigătorii locurilor întâi, doi și trei au fost răsplătiți cu premii în bani, locul întâi primind 300 de lei, Locul doi, 200 de lei și locul trei 100 de lei. Lista completă a câștigătorilor este următoarea:

USR

Clasa a IX-a:
Locul I: Dan Crăciun – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir;
Locul II: Darius Martin – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir
Locul III: Ioana Miruna Badea – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir

Clasa a X-a:
Locul I: Andreas Megerle – Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu’’ Lugoj
Locul II: Darian Crăciun – Liceul „Grigore Moisil’’ Timişoara
Locul III: Melisa Zanier – Colegiul Naţional „C. Brediceanu’’ Lugoj

Clasa a XI-a:
Locul I: Paul Trif – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir
Locul II: Alexandru Lucian Mitea – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir
Locul III: George Linuţ – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir

Clasa a XII-a:
Locul I: Larisa Trancă – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir
Locul II: Valentin Breaz – Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” Alba Iulia
Locul III: Paul Neag – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir

sursa: CugirInfo.Rolugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite