Connect with us

Lugoj

OPINIE: Domn primar, iar ne certati la Gangan la teveu?

Publicat

în

boldea ten teveuInvitat la emisiunea de „dezbateri” de la postul de televiziune local, primarul Francisc Boldea a luat, mai în glumă, mai în serios, la rost jurnaliștii „online” din municipiul de pe Timiș, spunând că se amuză pe seama unor articole pe care le-a citit în presa de pe internet. În loc să susțină conferințe de presă în care să informeze exact oamenii din media, cei drept mulți și în căutare mai mereu de senzaționalul din orice știre cu orice pom căzut peste vreun gard, în legătură cu problemele arzătoare ale orașului, Boldea preferă să meargă la o „emisiune” la care cu siguranță nu a primit niciodată vreo întrebare incomodă. În prima parte a emisiunii, Boldea s-a referit în mare parte la bazinul acoperit.

RETIM

Anunțând că o să-l deschidă la 14 august, primarul lugojean a discutat cu moderatorul și, dintr-o vorbă în cealaltă, a recunoscut că sistemul de intrare la bazin, ce trebuie adus din Germania, nu este nici măcar în țară, astfel că bazinul nu va putea fi folosit de la jumătatea lui august, așa cum a promis inițial. De asemenea, Boldea s-a referit și la cinematograf, despre care a spus că se deschide până în septembrie, deși LUGOJEANUL.ro a cerut o informare publică la ISU Banat despre avizarea PSI a locației, avizare pentru care, conform instituției pompierilor, care ne-a comunicat astăzi răspunsul la solicitarea noastră, nici măcar nu s-a dat încă acordul de strângere a documentației. Astfel, totul ar putea dura încă 6 luni până ce lugojenii vor vedea un film la ei în oraș.

În rest emisiunea a fost și în această seară, așa cum era de așteptat, o odă la adresa primarului orașului, care nu s-a sfiit de la a-i certa pe jurnaliștii care scriu despre el că nu face, că nu drege și că nu e om gospodar. Chiar dacă jurnaliștii nu au scris niciodată un articol fără a-și verifica sursele în mod corect și chiar dacă pe acest site nu s-a dat nicio informație care să aibă ca scop dezinformarea sau punerea într-o imagine proastă a primarului, indiferent dacă a fost sau nu campanie electorală, lucru recunoscut și de edilul șef în nenumărate rânduri, se pare că Boldea s-ar fi supărat pe un articol privind fondurile europene apărut pe LUGOJEANUL.ro, motiv pentru care a și decis să se refere, alături de moderatorul din fața sa, la acest material de presă. Redau în continuare discuția în cauză.

Autoliv angajează!

„Moderator: Am înțeles că sunt doar câteva zile până toată documentația aceasta ar fi trimisă, că altfel, spun unii (ghiciți voi cine), se pierd banii, nu va fi făcut, nu. Acuma, eu vreau să vă spun sincer că eu așa sânt, acuma cine mă cunoaște, mă cunoaște, cine știe, știe, (… ) Eu m-am cam săturat de chestiunile astea de a fi Gică-Contra (… ). Trebuie să explicăm și proiectul ăsta.
Boldea: Domnule director, eu m-am obișnuit când văd și pe site…
Moderator: Știți cum, ăăă…
Boldea: Uneori, mă minunez de ce-am făcut, că nici n-am făcut, nici n-am fost acolo.
Moderator: De fapt.
Boldea: Da! Dar zice că am fost, sau că n-am fost, eu mă minunez, dar, mă și Liviu… dar eu mă distrez, sincer vă spun. Chiar dacă vă surprinde, când citesc, am citit pe un site, primăria pierde (… ), domn director, am trimis-o, vă rog să rețineți că am trimis-o de o săptămână.
Moderator: Mai iese în evidență un lucru, domnule, că există jurnaliști și jurnaliști, există informații și informație.
Boldea: Dar putea să dea un telefon și să spună, ce se întâmplă cu el”.

Cam asta a fost discuția. Să o luăm pe rând de la partea cu Gică-Contra. Domnule Gangan, dumneavoastră nu puteți în niciun mod să aveți impresia că sunteți jurnalist, pentru că sunteți moderator și nu faceți niciun fel de muncă jurnalistică din domeniile cunoscute. Punct. Dumneavoastră faceți o emisiune după ce stați în birou la fel de mult cu invitatul cât durează emisiunea în sine. De ce spun asta? Pentru că nu aveți cu ce să îl surprindeți pe invitat, niciodată, niciodată, deoarece întrebările sunt cunoscute deja de acesta. Probabil, nu spun sigur, pentru că nu știu, dumneavoastră nu ați pus o întrebare curată, clară și care să îl pună măcar în șah pe invitatul din emisiunea pe care o moderați vreodată. Dacă mai există și jurnaliști Gică-Contra, asta se datorează faptului că, așa cum zice proverbul românesc, nu toți mieii sug de la oaia cea mai blănoasă, iar aici nu facem nicio referire la freza domnului primar, care are o vârstă respectabilă și pe care noi îl admirăm pentru trecutul de succes din lumea muzicii rock.

Bun, la problema cu informația eronată despre proiectul care a aprins focul, LUGOJEANUL.ro a știut de situație de multă vreme, chiar dintr-un Monitor de Lugoj, iar cum nimeni nu s-a mai referit la ea de luni bune, am decis să întrebăm și să verificăm, așa cum am putut, situația proiectului. Un singur om din primărie ne-a confirmat că documentația nu e gata, atât domnul primar, care nu a ținut conferința de presă de marți din motive necunoscute, cât și purtătorul de cuvânt fiind de negăsit miercuri.

În final, la problema cu jurnaliști și jurnaliști, repet, cu riscul ca domnul Gangan să se supere pe mine, sfatul meu este ca moderatorul acestei emisiuni să se pună într-o zi și să revadă la întâmplare o emisiune pe care a dat-o pe post în ultimii doi ani. Dacă rezistă până la capăt, eu mă las de meserie și mă duc la fabrica de conserve din Guben. Nu poți să jignești, nici măcar să bați un apropo, despre un alt coleg de breaslă că este neinformat și că își face meseria într-un mod greșit, când telespectatorii tăi nu există. Iar pentru buna comunicare dintre primarul Boldea și jurnaliștii LUGOJEANUL.ro, promit public că data viitoare o să insist mai mult cu telefoanele și, dacă nu mi se răspunde, o să merg la biroul oval ca să îmi pun întrebările.

Gabriel Iosa
gabi.lugojeanul@gmail.com

lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

16 Comments

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Șofer depistat cu alcoolemie ridicată la primele ore ale dimineții în Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Luni, în jurul orei 8:50, un șofer din Lugoj a fost depistat de polițiști cu o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, conducea pe strada Buziașului când a fost oprit pentru control de către polițiștii Biroului Rutier Lugoj. În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a confirmat nivelul ridicat de alcoolemie.

RETIM

Șoferului i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Lugoj

O nouă avertizare de furtună în vestul țării: Trei județe intră sub cod portocaliu

Publicat

în

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru vestul țării, vizând județele Caraș-Severin, Arad și Timiș. În aceste zone sunt așteptate averse torențiale care vor acumula între 25 și 40 l/mp, însoțite de descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, precum și intensificări ale vântului și vijelii.

RETIM

Printre localitățile vizate din județul Caraș-Severin se numără Reșița, Bocșa, Berzovia, Constantin Daicoviciu, Măureni, Fârliug, Doclin, Forotic, Ramna, Vermeș, Sacu, Copăcele, Ezeriș, Brebu, Zorlențu Mare și Ocna de Fier. În județul Arad, avertizarea se aplică pentru localitatea Birchiș. De asemenea, în județul Timiș, localitățile Lugoj, Buziaș, Făget, Gătaia, Coșteiu, Nădrag, Jamu Mare, Găvojdia, Denta, Belinț, Darova, Bethausen, Victor Vlad Delamarina, Tomești, Dumbrava, Tormac, Boldur, Moravița, Margina, Traian Vuia, Fârdea, Birda, Balinț, Criciova, Mănăștiur, Barna, Știuca, Nițchidorf, Curtea și Ohaba Lungă sunt sub incidența codului portocaliu.

Autoritățile avertizează populația să fie vigilentă și să ia măsuri de precauție, evitând deplasările neesențiale și asigurându-se că locuințele și bunurile sunt protejate împotriva eventualelor pagube cauzate de fenomenele meteorologice extreme. În plus, cetățenii sunt sfătuiți să urmărească anunțurile și recomandările emise de Administrația Națională de Meteorologie și să respecte indicațiile autorităților locale pentru a-și proteja siguranța personală și a celor din jur.

Autoliv angajează!

Această avertizare vine în contextul unei perioade de instabilitate atmosferică accentuată, iar meteorologii nu exclud posibilitatea prelungirii sau intensificării fenomenelor în următoarele zile

Citiţi mai departe

Lugoj

Pe 9 iunie, fiecare vot contează! Vă aștept alături de mine să RECONSTRUIM LUGOJUL ÎMPREUNĂ!

Publicat

în

Dragi lugojeni,

RETIM

       Duminică, în 9 iunie, Lugojul trebuie să aleagă: merge pe același drum nesigur și fără perspective sau ia, în sfârșit, calea dezvoltării. Nu putem aștepta rezultate diferite de la aceiași oameni, cu aceleași atitudini nepotrivite față de nevoile reale ale locuitorilor și ale orașului nostru.

          Echipa PSD vine cu un proiect concret pentru lugojeni, cu obiective clare și cu o voință puternică de a le pune în aplicare. Totul pornind de la prioritățile dumneavoastră! Am aflat, în timpul acestei campanii, ce vă doriți cu adevărat de la noul primar.

Autoliv angajează!

          Mă cunoașteți. Știți că sunt născut, crescut și educat în Lugoj. Am hotărât să vin acasă și să intru în această luptă electorală pentru că ÎMI PASĂ! Mândria mea de bănățean nu mă lasă să accept faptul că orașul meu se transformă în ruină și că a rămas în urma multor localități din județul Timiș. Lipsa de experiență administrativă a îngropat urbea în proiecte ”pe hârtie”, în loc să o dezvolte.

Suntem conştienţi că nu toate problemele cu care se confruntă Lugojul şi lugojenii pot fi rezolvate rapid, dar nici nu se vor rezolva dacă tot aruncăm vina pe trecut şi căutam vinovaţi acolo unde nu există. Motivația noastră este de a continua proiectele începute şi realizarea de noi proiecte, mai ales pentru atragerea de resurse financiare din fonduri europene. Putem face asta, deoarece avem experiență în administraţie şi oameni bine pregătiţi să facă faţă provocărilor. Avem o echipă profesionistă care are un bagaj bogat de cunoştinţe în administraţie, are expertiză tehnică, economică şi chiar politică, fiindccă toate aceste proiecte se pot realiza doar cu profesionişti. Ne dorim să facem lucruri care să aibă viitor, să fim performanţi şi să schimbăm în bine viaţa tuturor cetatenilor din oraşul nostru.

          Avem soluții reale, care pot face din Lugoj un oraș modern, capabil să concureze cu alte orașe din România. Consider că un primar nu este ”șef”, ci primul om care se pune în slujba cetățenilor și își asumă responsabilități reale: administrație eficientă, servicii de calitate în domeniul educației și al sănătății, proiecte în domeniul infrastructurii.

          Ne-am propus reabilitarea falezei de pe cele două maluri și continuarea renovării centrului istoric, construirea unui complex sportiv și a unei săli multifuncționale de spectacole. Redeschiderea ștrandului, salubrizarea parcurilor și a spațiilor verzi, reabilitarea termică și anveloparea blocurilor, sunt doar o parte dintre obiectivele pe care, împreună cu echipa mea, dorim să le îndeplinim cât mai repede.

          Pe 9 iunie, vă aștept, alături de mine, la vot! Pe toți lugojenii care își doresc o administrație sigură și atentă la nevoile lor, pe tinerii care vor un viitor acasă, pe antreprenorii care speră la dezvoltarea economică a orașului, pe cei care așteaptă un loc de muncă mai bine plătit, pe mamele care visează locuri de joacă sigure și curate pentru copii. Pe toți cei care cred că orașul nostru merită să redevină bijuteria de altădată.

          Om cu om, reconstruim Lugojul!

                                                             Cu respect, Călin Dobra

Duminică, în 9 iunie, fiecare vot contează!

Votati Călin Dobra – Primar, poziția 1 pe buletinele de vot!

Votati Echipa PSD Lugoj – poziția 2 pe buletinele de vot!

– Comantat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Timiș
– Executat de Societatea Comercială Banat Press SRL
– CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Citiţi mai departe

Lugoj

Individ reținut pentru furt, amenințare și tulburarea ordinii publice

Publicat

în

Polițiștii din orașul Făget, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, au reținut un bărbat în vârstă de 47 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt în formă continuată, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

RETIM

La data de 29 aprilie 2024, polițiștii au fost sesizați de reprezentanții unor societăți comerciale din Făget cu privire la furtul repetat de produse alimentare de către o persoană necunoscută. În urma investigațiilor, polițiștii au identificat bărbatul ca fiind autorul faptelor.

De asemenea, acesta este acuzat că ar fi amenințat cu acte de violență o angajată a uneia dintre societăți, o femeie în vârstă de 34 de ani. În plus, la data de 11 mai 2024, bărbatul ar fi provocat un scandal în fața unei alte societăți comerciale, tulburând ordinea și liniștea publică.

Autoliv angajează!

Pe baza probelor administrate, la data de 23 mai 2024, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzațiile de furt în formă continuată, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acesta a fost plasat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Timiș.

Polițiștii continuă cercetările pentru a documenta întreaga activitate infracțională a acestuia.

Citiţi mai departe

Cele mai citite