Connect with us

Lugoj

OPINIE: Domn primar, iar ne certati la Gangan la teveu?

Publicat

în

boldea ten teveuInvitat la emisiunea de „dezbateri” de la postul de televiziune local, primarul Francisc Boldea a luat, mai în glumă, mai în serios, la rost jurnaliștii „online” din municipiul de pe Timiș, spunând că se amuză pe seama unor articole pe care le-a citit în presa de pe internet. În loc să susțină conferințe de presă în care să informeze exact oamenii din media, cei drept mulți și în căutare mai mereu de senzaționalul din orice știre cu orice pom căzut peste vreun gard, în legătură cu problemele arzătoare ale orașului, Boldea preferă să meargă la o „emisiune” la care cu siguranță nu a primit niciodată vreo întrebare incomodă. În prima parte a emisiunii, Boldea s-a referit în mare parte la bazinul acoperit.

Meniul zilei, Octavian

Anunțând că o să-l deschidă la 14 august, primarul lugojean a discutat cu moderatorul și, dintr-o vorbă în cealaltă, a recunoscut că sistemul de intrare la bazin, ce trebuie adus din Germania, nu este nici măcar în țară, astfel că bazinul nu va putea fi folosit de la jumătatea lui august, așa cum a promis inițial. De asemenea, Boldea s-a referit și la cinematograf, despre care a spus că se deschide până în septembrie, deși LUGOJEANUL.ro a cerut o informare publică la ISU Banat despre avizarea PSI a locației, avizare pentru care, conform instituției pompierilor, care ne-a comunicat astăzi răspunsul la solicitarea noastră, nici măcar nu s-a dat încă acordul de strângere a documentației. Astfel, totul ar putea dura încă 6 luni până ce lugojenii vor vedea un film la ei în oraș.

În rest emisiunea a fost și în această seară, așa cum era de așteptat, o odă la adresa primarului orașului, care nu s-a sfiit de la a-i certa pe jurnaliștii care scriu despre el că nu face, că nu drege și că nu e om gospodar. Chiar dacă jurnaliștii nu au scris niciodată un articol fără a-și verifica sursele în mod corect și chiar dacă pe acest site nu s-a dat nicio informație care să aibă ca scop dezinformarea sau punerea într-o imagine proastă a primarului, indiferent dacă a fost sau nu campanie electorală, lucru recunoscut și de edilul șef în nenumărate rânduri, se pare că Boldea s-ar fi supărat pe un articol privind fondurile europene apărut pe LUGOJEANUL.ro, motiv pentru care a și decis să se refere, alături de moderatorul din fața sa, la acest material de presă. Redau în continuare discuția în cauză.

„Moderator: Am înțeles că sunt doar câteva zile până toată documentația aceasta ar fi trimisă, că altfel, spun unii (ghiciți voi cine), se pierd banii, nu va fi făcut, nu. Acuma, eu vreau să vă spun sincer că eu așa sânt, acuma cine mă cunoaște, mă cunoaște, cine știe, știe, (… ) Eu m-am cam săturat de chestiunile astea de a fi Gică-Contra (… ). Trebuie să explicăm și proiectul ăsta.
Boldea: Domnule director, eu m-am obișnuit când văd și pe site…
Moderator: Știți cum, ăăă…
Boldea: Uneori, mă minunez de ce-am făcut, că nici n-am făcut, nici n-am fost acolo.
Moderator: De fapt.
Boldea: Da! Dar zice că am fost, sau că n-am fost, eu mă minunez, dar, mă și Liviu… dar eu mă distrez, sincer vă spun. Chiar dacă vă surprinde, când citesc, am citit pe un site, primăria pierde (… ), domn director, am trimis-o, vă rog să rețineți că am trimis-o de o săptămână.
Moderator: Mai iese în evidență un lucru, domnule, că există jurnaliști și jurnaliști, există informații și informație.
Boldea: Dar putea să dea un telefon și să spună, ce se întâmplă cu el”.

RETIM

Cam asta a fost discuția. Să o luăm pe rând de la partea cu Gică-Contra. Domnule Gangan, dumneavoastră nu puteți în niciun mod să aveți impresia că sunteți jurnalist, pentru că sunteți moderator și nu faceți niciun fel de muncă jurnalistică din domeniile cunoscute. Punct. Dumneavoastră faceți o emisiune după ce stați în birou la fel de mult cu invitatul cât durează emisiunea în sine. De ce spun asta? Pentru că nu aveți cu ce să îl surprindeți pe invitat, niciodată, niciodată, deoarece întrebările sunt cunoscute deja de acesta. Probabil, nu spun sigur, pentru că nu știu, dumneavoastră nu ați pus o întrebare curată, clară și care să îl pună măcar în șah pe invitatul din emisiunea pe care o moderați vreodată. Dacă mai există și jurnaliști Gică-Contra, asta se datorează faptului că, așa cum zice proverbul românesc, nu toți mieii sug de la oaia cea mai blănoasă, iar aici nu facem nicio referire la freza domnului primar, care are o vârstă respectabilă și pe care noi îl admirăm pentru trecutul de succes din lumea muzicii rock.

Bun, la problema cu informația eronată despre proiectul care a aprins focul, LUGOJEANUL.ro a știut de situație de multă vreme, chiar dintr-un Monitor de Lugoj, iar cum nimeni nu s-a mai referit la ea de luni bune, am decis să întrebăm și să verificăm, așa cum am putut, situația proiectului. Un singur om din primărie ne-a confirmat că documentația nu e gata, atât domnul primar, care nu a ținut conferința de presă de marți din motive necunoscute, cât și purtătorul de cuvânt fiind de negăsit miercuri.

În final, la problema cu jurnaliști și jurnaliști, repet, cu riscul ca domnul Gangan să se supere pe mine, sfatul meu este ca moderatorul acestei emisiuni să se pună într-o zi și să revadă la întâmplare o emisiune pe care a dat-o pe post în ultimii doi ani. Dacă rezistă până la capăt, eu mă las de meserie și mă duc la fabrica de conserve din Guben. Nu poți să jignești, nici măcar să bați un apropo, despre un alt coleg de breaslă că este neinformat și că își face meseria într-un mod greșit, când telespectatorii tăi nu există. Iar pentru buna comunicare dintre primarul Boldea și jurnaliștii LUGOJEANUL.ro, promit public că data viitoare o să insist mai mult cu telefoanele și, dacă nu mi se răspunde, o să merg la biroul oval ca să îmi pun întrebările.

Gabriel Iosa
gabi.lugojeanul@gmail.com

lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

16 Comments

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Lugojul va avea șapte stații de încărcare pentru mașini electrice

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Primăria Lugoj va amenaja mai multe stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Proiectul este deocamdată în faza incipientă, administrația locală plătind 6000 de lei pentru un studiu de fezabilitate, unei firme din București specializată în domeniu, potrivit SEAP.

Potrivit administrației locale, vor exista șapte asemenea stații pe toată suprafața orașului, care vor fi plasate în puncte strategice pentru a acoperi întreaga zonă urbană. 

“Am prevăzut bani pentru studiul de fezabilitate. Vrem să amenajăm șapte asemenea stații, din studiul de fezabilitate vor rezulta și locațiile în care vor fi amplasate, și tot ce ține de utilizarea acestor stații”, a declarat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

RETIM

Administrația locală nu a decis unde vor fi amplasate stațiile, dar nici data la care proiectul ar urma să fie finalizat.

foto: Autoweek

Citiţi mai departe

Lugoj

Organizatorii concursului 3R- Reducere, Refolosire, Reciclare anunță câștigătorii

Publicat

în

Între 1 martie și 31 martie a avut loc concursul „3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deșeurilor”, un concurs educativ, organizat de RETIM Ecologics Service SA şi Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș), împreună cu partenerul Zona de Dezvoltare Lions Dinamic Plus Timisoara. Ajuns acum la final, după verificări amănunțite și deliberări complicate, juriul compus din reprezentanții organizatorilor a decis câștigătorii pentru toate cele trei secțiuni anunțate.

Meniul zilei, Octavian

Concursul s-a bucurat de mulți participanți din partea școlilor primare, gimnaziale și liceale, iar prin lucrările realizate, elevii au demonstrat că au înțeles conceptul 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deșeurilor și modul cum acesta trebuie aplicat.
Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, nu a fost posibilă organizarea ceremoniei de premiere cu prezența fizică a copiilor și a cadrelor didactice implicate, aceasta fiind organizată în cadru restrâns cu organizatorii concursului.
Concursul a avut un real succes, organizatorii fiind încântați de numărul mare de participanți înscriși – peste 1000 de elevi din zona 1 Timișoara și zona 0 Ghizela.

Elevii au dat dovadă din nou de creativitate în diverse forme, realizând desene, video-uri, eseuri sau obiecte ilustrate prin care au demonstrat că știu aplicarea principiului 3R.

Lucrările au fost expuse pe panourile din Foaierul de lângă Sala Multifuncțională – Palatul Administrativ.
Premiile concursului au fost în valoare totală de 32.000 de lei, fiind structurate pe următoarele categorii:
Premiul I – 21 x biciclete
Premiul II – 21 x trotinete
Premiul III – 21 x set role
Mențiune – 100 x rucsac timp liber
Premii de participare –150 bidoane de apă de 0,5 l, 150 şepcuţe, 100 de sacoşe din material reciclabil.

RETIM

În perioada următoare, partenerul concursului Lions Club Timișoara Dinamic Plus va distribui premiile elevilor prin unitățile de învățământ.
„Compania RETIM investește constant resurse financiare și umane în proiecte care au ca scop educarea copiilor în domeniul reciclării deșeurilor. Încercăm să învățăm acești copii că o latură foarte importantă a comportamentului social îl reprezintă grija pentru mediu, iar campania actuală – 3R -a însemnat o platformă accesibilă prin care elevii au demonstrat că înțeleg și aplică aceste principii simple. Succesul acestui concurs este încă o dovadă că tinerii sunt o categorie foarte receptivă și atentă la tot ce înseamnă reducere, refolosire și reciclare a deșeurilor” a punctat Dan PASCU, Director General Marketing – Economic RETIM.
„Mă bucură faptul că numărul elevilor participanți la concursurile organizate de noi crește de la un concurs la altul, acum fiind peste 1000 de elevi .Ca de fiecare dată, suntem surprinși de ingeniozitatea și creativitatea lucrărilor realizate. Toți trebuie să acordăm o importanță deosebită protecției mediului și mă bucură să văd cu ce responsabilitate și seriozitate este tratat acest subiect de elevii din județul nostru. Vor urma și alte concursuri unde vom provoca elevii și la alte activități la fel de interesante și educative, toate având ca scop deprinderea regulilor de gestionare corectă a deșeurilor și protecție a mediului. Mulțumesc pentru partipare elevilor, profesorilor coordonatori pentru implicare. Felicitări câștigătorilor! Mulțumim pentru susținere Inspectoratului Școlar al județului Timiș și Consiliului Județean Timiș ” a declarat Romeo Petru URSU, director executiv ADID Timiș.

„Ca de fiecare dată, s-au înscris în concurs foarte mulți elevi, cu lucrări creative și diversificate și doresc să mulțumesc atât lor cât și conducerii unităților de învațămănt, profesorilor coordonatori și parinților care i-au susținut. Mulțumesc RETIM și ADID TIMIȘ pentru sponsorizarea premiilor și totodată pentru contribuția adusă la dezvoltarea personală a elevilor. Mulțumesc de asemenea membrilor Clubului pentru implicare în organizarea Concursului, Inspectoratului Școlar al județului Timiș și Consiliului Județean Timiș pentru susținere” a spus Ana CRĂSNEANU, președinte fondator Lions Club Timișoara Dinamic Plus.
Lista cu câștigătorii premiilor I, II, III și a mențiunilor este disponibilă pe site-urile www.retim.ro și adidtimis.ro. Toți elevii înscriși în concurs vor primi o diplomă din partea organizatorilor, iar premiile de participare constând în bidoane de apă, șepcuțe și sacoșe vor fi acordate în limita stocului disponibil anunțat în regulamentul de organizare.

Câștigătorii concursului 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Două accidente grave, dintre care unul soldat cu moartea a două persoane, în mai puțin de 24 de ore lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Două accidente grave, dintre care unul soldat cu două persoane care și-au pierdut viețile, au avut loc în mai puțin de 24 de ore pe același drum de lângă Lugoj. Este vorba despre drumul European 70, DN6, spre Caransebeș, acolo unde nu de puține ori au loc accidente grave din cauza neadaptării vitezei și a oboselii șoferilor.

Primul accident a avut loc sâmbătă spre duminică, aproape de miezul nopții. Un șofer care ar fi adormit la volan pe raza satului Gavojdia, potrivit polițiștilor, a intrat cu mașina pe care o conducea într-un autotren. Impactul frontal a fost devastator, două persoane decedând pe loc.

„Azi-noapte, în jurul orelor 23.35, un bărbat în vârstă de 41 ani, a condus un autoturism pe DN 6, dinspre municipiul Lugoj spre municipiul Caransebeș, iar la km 488+200m a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce circula regulamentar condusă de un bărbat în vârstă de 49 ani. În urma impactului a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 41 de ani și a unei femei în vârstă de 37 de ani, pasageră în autoturism. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

RETIM

În al doilea accident, mai ușor, care a avut loc duminică dimineața la Jena, un șofer al unei mașini mici nu a păstrat distanța între autovehicule, acroșând din spate un TIR. În urma impactului a rezultat rănirea șoferului, care a fost dus de urgență la spital. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte ale celor două accidente rutiere.

Citiţi mai departe

Lugoj

Șofer rupt de beat, cascador cu mașina în stația peco, nu departe de Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Luni dimineață, în jurul orei 09:00, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, polițiștii au depistat, un bărbat în vârstă de 58 de ani, care a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. În apropierea unei stații de combustibil din orașul Făget, acesta a lovit o bordură și s-a rasturnat.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

RETIM

foto: arhiva Lugojeanul

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite