Connect with us

Lugoj

OPINIE: Domn primar, iar ne certati la Gangan la teveu?

Publicat

în

boldea ten teveuInvitat la emisiunea de „dezbateri” de la postul de televiziune local, primarul Francisc Boldea a luat, mai în glumă, mai în serios, la rost jurnaliștii „online” din municipiul de pe Timiș, spunând că se amuză pe seama unor articole pe care le-a citit în presa de pe internet. În loc să susțină conferințe de presă în care să informeze exact oamenii din media, cei drept mulți și în căutare mai mereu de senzaționalul din orice știre cu orice pom căzut peste vreun gard, în legătură cu problemele arzătoare ale orașului, Boldea preferă să meargă la o „emisiune” la care cu siguranță nu a primit niciodată vreo întrebare incomodă. În prima parte a emisiunii, Boldea s-a referit în mare parte la bazinul acoperit.

Anunțând că o să-l deschidă la 14 august, primarul lugojean a discutat cu moderatorul și, dintr-o vorbă în cealaltă, a recunoscut că sistemul de intrare la bazin, ce trebuie adus din Germania, nu este nici măcar în țară, astfel că bazinul nu va putea fi folosit de la jumătatea lui august, așa cum a promis inițial. De asemenea, Boldea s-a referit și la cinematograf, despre care a spus că se deschide până în septembrie, deși LUGOJEANUL.ro a cerut o informare publică la ISU Banat despre avizarea PSI a locației, avizare pentru care, conform instituției pompierilor, care ne-a comunicat astăzi răspunsul la solicitarea noastră, nici măcar nu s-a dat încă acordul de strângere a documentației. Astfel, totul ar putea dura încă 6 luni până ce lugojenii vor vedea un film la ei în oraș.

În rest emisiunea a fost și în această seară, așa cum era de așteptat, o odă la adresa primarului orașului, care nu s-a sfiit de la a-i certa pe jurnaliștii care scriu despre el că nu face, că nu drege și că nu e om gospodar. Chiar dacă jurnaliștii nu au scris niciodată un articol fără a-și verifica sursele în mod corect și chiar dacă pe acest site nu s-a dat nicio informație care să aibă ca scop dezinformarea sau punerea într-o imagine proastă a primarului, indiferent dacă a fost sau nu campanie electorală, lucru recunoscut și de edilul șef în nenumărate rânduri, se pare că Boldea s-ar fi supărat pe un articol privind fondurile europene apărut pe LUGOJEANUL.ro, motiv pentru care a și decis să se refere, alături de moderatorul din fața sa, la acest material de presă. Redau în continuare discuția în cauză.

„Moderator: Am înțeles că sunt doar câteva zile până toată documentația aceasta ar fi trimisă, că altfel, spun unii (ghiciți voi cine), se pierd banii, nu va fi făcut, nu. Acuma, eu vreau să vă spun sincer că eu așa sânt, acuma cine mă cunoaște, mă cunoaște, cine știe, știe, (… ) Eu m-am cam săturat de chestiunile astea de a fi Gică-Contra (… ). Trebuie să explicăm și proiectul ăsta.
Boldea: Domnule director, eu m-am obișnuit când văd și pe site…
Moderator: Știți cum, ăăă…
Boldea: Uneori, mă minunez de ce-am făcut, că nici n-am făcut, nici n-am fost acolo.
Moderator: De fapt.
Boldea: Da! Dar zice că am fost, sau că n-am fost, eu mă minunez, dar, mă și Liviu… dar eu mă distrez, sincer vă spun. Chiar dacă vă surprinde, când citesc, am citit pe un site, primăria pierde (… ), domn director, am trimis-o, vă rog să rețineți că am trimis-o de o săptămână.
Moderator: Mai iese în evidență un lucru, domnule, că există jurnaliști și jurnaliști, există informații și informație.
Boldea: Dar putea să dea un telefon și să spună, ce se întâmplă cu el”.

Cam asta a fost discuția. Să o luăm pe rând de la partea cu Gică-Contra. Domnule Gangan, dumneavoastră nu puteți în niciun mod să aveți impresia că sunteți jurnalist, pentru că sunteți moderator și nu faceți niciun fel de muncă jurnalistică din domeniile cunoscute. Punct. Dumneavoastră faceți o emisiune după ce stați în birou la fel de mult cu invitatul cât durează emisiunea în sine. De ce spun asta? Pentru că nu aveți cu ce să îl surprindeți pe invitat, niciodată, niciodată, deoarece întrebările sunt cunoscute deja de acesta. Probabil, nu spun sigur, pentru că nu știu, dumneavoastră nu ați pus o întrebare curată, clară și care să îl pună măcar în șah pe invitatul din emisiunea pe care o moderați vreodată. Dacă mai există și jurnaliști Gică-Contra, asta se datorează faptului că, așa cum zice proverbul românesc, nu toți mieii sug de la oaia cea mai blănoasă, iar aici nu facem nicio referire la freza domnului primar, care are o vârstă respectabilă și pe care noi îl admirăm pentru trecutul de succes din lumea muzicii rock.

Bun, la problema cu informația eronată despre proiectul care a aprins focul, LUGOJEANUL.ro a știut de situație de multă vreme, chiar dintr-un Monitor de Lugoj, iar cum nimeni nu s-a mai referit la ea de luni bune, am decis să întrebăm și să verificăm, așa cum am putut, situația proiectului. Un singur om din primărie ne-a confirmat că documentația nu e gata, atât domnul primar, care nu a ținut conferința de presă de marți din motive necunoscute, cât și purtătorul de cuvânt fiind de negăsit miercuri.

În final, la problema cu jurnaliști și jurnaliști, repet, cu riscul ca domnul Gangan să se supere pe mine, sfatul meu este ca moderatorul acestei emisiuni să se pună într-o zi și să revadă la întâmplare o emisiune pe care a dat-o pe post în ultimii doi ani. Dacă rezistă până la capăt, eu mă las de meserie și mă duc la fabrica de conserve din Guben. Nu poți să jignești, nici măcar să bați un apropo, despre un alt coleg de breaslă că este neinformat și că își face meseria într-un mod greșit, când telespectatorii tăi nu există. Iar pentru buna comunicare dintre primarul Boldea și jurnaliștii LUGOJEANUL.ro, promit public că data viitoare o să insist mai mult cu telefoanele și, dacă nu mi se răspunde, o să merg la biroul oval ca să îmi pun întrebările.

Gabriel Iosa
gabi.lugojeanul@gmail.com

lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

16 Comments

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Dezvoltăm România! Dezvoltăm Timișul European! (P)

Publicat

în

În 6 decembrie, timișenii se vor afla în fața unei mari oportunități. Este pentru prima dată după foarte mulți ani, când există posibilitatea ca toți factorii decizionali de la nivel local și național să aibă o viziune comună pentru dezvoltarea județului. Votul din 6 decembrie va fi cel care va da semnificație rezultatului de la alegerile locale. Autoritățile locale au nevoie de sprijin consistent din partea Guvernului și a Parlamentului pentru ca proiectele de care Timișul are nevoie să se concretizeze.

”Guvernul PNL a reușit să atragă într-un an fonduri europene cât toate guvernările PSD la un loc. Președintele Klaus Iohannis a obținut la Bruxelles o sumă record pentru investiții, 80 miliarde de euro. Dezvoltarea Timișului va fi posibilă doar cu un parteneriat puternic administrație locală-Guvern-Președinte și un Parlament sănătos ca liant. Dacă noua conducere a Consiliului Județean nu va avea de partea sa, un Guvern liberal, dezvoltarea Timișului va fi pusă sub semnul incertitudinii”, susține Ionuț Gaiță, candidatul PNL Timiș pentru Senatul României.

Dezvoltarea Timișului la nivel european este deviza liberalilor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Guvernul PNL a pornit deja pe acest drum, dar au existat foarte multe situații în care majoritatea toxică din Parlament, reprezentată de PSD, a pus piedici.
”Suntem singura țară din europeană care nu a intrat în recesiune tehnică. Economia a crescut, in trimestrul III, cu 5,6%. Este rezultatul măsurilor bune luate de Guvern: am eliminat supra-acciza la carburant și suprataxarea contractelor part-time, introduse de PSD, am reușit să scădem inflația de la 5,4% la 2,8%. Am mărit alocațiile cu 20% și pensiile cu 14%. Sunt fapte evidente care se simt direct în buzunarele românilor. Am reușit toate aceste lucruri într-o perioadă extrem de dificilă. Dar, toate aceste rezultate sunt confirmarea faptului că în ultimul an am creat premisele pentru dezvoltarea României. De aici înainte, cu un guvern responsabil și cu măsuri deștepte, avem baza pe care putem construi”, afirmă deputatul liberal, Marilen Pirtea.

Programul propus de Alin Nica, noul președinte liberal al Consiliului Județean, a câștigat încrederea oamenilor și a adus în discuție, după foarte multă vreme, obiectivele mari pe care acum candidații PNL le-au integrat pe lista priorităților pentru următorii 4 ani. Iată câteva dintre proiectele pe care aceștia le consideră obligatorii pentru dezvoltarea Timișului, la nivel european:
Centura Timișoarei și legătura cu autostrada A1 sunt două proiecte văzute ca un întreg. Centura este o prioritate pentru întreg județul, care va asigura pentru cetățeni și transportatori noi legături cu drumurile de mare viteză și care va fluidiza traficul în Timișoara. De asemenea, o nouă legătură rutieră cu două benzi pe sens, între Arad, Timișoara și DN 69 va fi cea de-a treia descărcare de pe autostradă, după Remetea Mare și Giarmata.

Autostrada Timișoara-Moravița ne va lega de Belgrad. Timișoara poate deveni singurul mare centru universitar din țară înconjurat de autostrăzi cu legături rapide directe spre Europa, prin două rute (Timișoara-Belgrad-Atena și Timișoara-Nădlac-Budapesta-Milano).
Sala Polivalentă cu 16. 000 de locuri. Este un obiectiv care poate da Timișoarei cel mai mare spațiu multidisciplinar din zona de vest a țării. De aici se va da tonul vieții cultural-sportive în România. Noua sală va putea găzdui evenimente, târguri și expoziții naționale și internaționale de mare amploare.

Un stadion nou cu o capacitate de aproximativ 32.000 de locuri. Noua Arenă sportivă poate fi ridicată pe vechiul amplasament ”Dan Păltinișanu”. Timișul are nevoie de infrastructură sportivă de nivel european pentru a putea găzdui evenimente sportive cu relevanță națională și internațională, dar și pentru a da un imbold puternic revigorării sportului bănățean.
Un nou spital modern în Lugoj. Noua structură va avea între 250 și 300 de paturi și va deservi peste 200.000 de cetățeni din estul județului Timiș. Investiția se va ridica la aproximativ 60 de milioane de euro și are șansa de a fi finanțată prin Programul Național de Reziliență, din fonduri europene.

Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Anul 2023 va fi un regal cultural de succes pentru Timișoara și pentru întreg județul, dar pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie ca în următorii 2 ani, publicul timișean să-și recupereze spațiile culturale și patrimoniul cartierului Cetate.

Comandat de PNL Timiș. Executat de SC BANAT PRESS SRL Cod mandatar financiar: 11200025
Citiţi mai departe

Lugoj

Noaptea Muzeelor …pe rețele de socializare. Muzeul din Lugoj va difuza un film realizat de elevi

Publicat

în

Foto destepti.ro

Cea de-a șaisprezecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor, ce trebuia să se desfășoare, ca de obicei, în luna mai a acestui an, a fost reprogramată de organizatorul european pe 14 noiembrie din cauza contextului pandemic pe care îl traversăm.

Pentru că siguranța vizitatorilor este cea mai importantă, multe muzee și spații culturale abordează acest eveniment în mediul virtual, propunând publicului activități pe rețelele sociale.

Muzeul din Lugoj se înscrie în acest concept, prin realizarea unui proiect digital, în colaborare cu elevii Liceului Teoretic “Iulia Hașdeu”, coordonați de doamna profesor Ibolya Șipoș. Făcând apel la creativitatea elevilor, i-am încurajat să exploreze, în mod activ, colecţiile muzeale de istorie locală și etnografie. Ei au creat un film de prezentare, ce va fi publicat pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie și Etnografie din Lugoj, referitor la obiectele, personalitățile lugojene și evenimentele istorice care i-au impresionat cel mai mult. Așadar, manifestările din acest an prilejuite de Noaptea Muzeelor se desfășoară în mediul online – o reflectare a schimbărilor interesului public pentru consumul cultural în binecunoscuta manieră clasică, o modificare tributară circumstanțelor pe care le trăim.
În ideea fidelizării publicului nostru și în mediul online, o importantă preocupare a muzeului lugojean reprezintă adaptarea la noile realități ale comportamentului cultural”, arată reprezentanții muzeului, într-un comunicat de presă.

Citiţi mai departe

Lugoj

Cele mai bune cadouri pentru gameri

Publicat

în

Jucătorii pot fi o categorie dificilă pentru care să cumpărați cadouri. Nu numai că există o mulțime de produse din care să alegeți, dar ei tind să fie și foarte pretențioși, în momentul în care își aleg echipamentul.

Din fericire pentru dvs., am adunat șapte dintre cele mai bune cadouri pentru jucători, la timp pentru sezonul festiv. Chiar dacă nu puteți deosebi un Oculus de un Twitch, această listă vă va pune pe calea cea bună.
Oculus Quest All-in-One VR Gaming Headset – 64 GB
Acest sistem de realitate virtuală va face ca jocurile să prindă viață, literalmente. Setul cu cască fără fir este combinația perfectă de tehnologie de ultimă generație, care este, de asemenea, distractivă și ușor de încercat pentru întreaga familie. În plus, nu este necesar un computer sau gaming laptop. Puteți folosi un smartphone pentru configurare. Sunt disponibile sute de jocuri Oculus Quest, inclusiv jocurile „Angry Birds” pentru copii, jocuri active de dans și sport și jocuri de puzzle și strategie.
Cască de jocuri HyperX Cloud Alpha
Căștile ultra-ușoare HyperX au câștigat premii pentru confort și sunet, astfel încât gamerul dvs. se poate juca ore întregi. Chiar și cei care purtau ochelari le-au considerat confortabile. Aceste căști cu fir nu trebuie încărcate niciodată, așadar durata de viață a bateriei nu le va întrerupe jocul. În plus, modelul HyperX este compatibil cu o varietate de sisteme de jocuri, cum ar fi PC, PlayStation 4, Xbox One, precum și orice gaming laptop, telefon sau player de muzică cu mufă audio de 3,5 mm.
Tastatură de joc Razer BlackWidow TE Chroma V2
Considerată drept una dintre cele mai rapide tastaturi de pe piață, Razer BlackWidow este excelentă pentru jucătorii super competitivi, la nivel de turneu. Cunoașteți pe cineva care se ocupă serios de e-sport sau care iubește să urmărească Twitch? Această tastatură este cu siguranță pe lista lor de dorințe. Jucătorii pot chiar să mapeze propriile apăsări de taste complexe pentru a-și personaliza tastatura și —bonus — vine cu un suport de încheietură detașabil și confortabil.
Scaun de joc X Rocker Pro Series H3
Se apropie iarna, așa că este timpul să ne așezăm confortabil. Indiferent dacă jucătorul dvs. urmărește filme sau se joacă non-stop, acest scaun va fi locul lor preferat din casă. Ce îl face atât de grozav? Difuzoare încorporate, motoare vibrante sincronizate cu bas, compatibilitate Wi-Fi și faptul că vine aproape complet asamblat (adăugați doar cotierele). Dacă aveți mai mulți jucători în casa dvs., puteți lua două scaune și să le conectați pentru modul multi-joc.
Mouse-ul pentru jocuri Logitech G703 Lightspeed
Între școală și jocuri, un gamer nu e niciodată departe de biroul său. Oferiți-le un cadou care să îndeplinească mai multe sarcini în același timp, la fel cum fac și ei. Mouse-ul wireless Logitech Lightspeed este rapid, personalizabil și se mulează în palmă. Asociați-l cu suportul de mouse cu încărcare wireless Logitech, fac o pereche perfectă.
Consola de jocuri video Nintendo Switch
Unul dintre cele mai bune cadouri pentru un gamer este o consolă de jocuri video. Este un obiect de lux pe care nu-l vor uita niciodată și-l vor utiliza constant.

Nintendo Switch este o consolă hibridă excelentă, cu un număr mare de jocuri fantastice. Utilizatorii se pot juca pe televizor în modul andocat, apoi îl pot scoate din doc și îl pot lua cu ei, la plimbare. Funcționează cu o gamă largă de controlere și oferă unele dintre cele mai bune jocuri din ultimii cinci ani, inclusiv The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey și Hollow Knight. Cea mai bună parte este că cele două controlere de pe lateralul Switch-ului pot fi îndepărtate și utilizate în jocuri multiplayer precum Mario Kart 8 Deluxe și Super Smash Bros. Ultimate.

Transmițător Bluetooth Creative Labs
Dacă jucătorul din viața dvs. are deja o pereche excelentă de căști Bluetooth, atunci transmițătorul Bluetooth Creative Labs este modalitatea perfectă de a le conecta la un Nintendo Switch sau la orice alt dispozitiv USB-C. Calitatea sunetului este excelentă și, de asemenea, arată foarte bine.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite