Connect with us

Actualitate

O pacientă cu COVID aduce acuzații grave angajaților spitalului din Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Rodica Iakab, o lugojeancă internată la spitalul din Lugoj, aduce acuzații grave personalului medical. Femeia, internată cu COVID, spune că pacienții sunt neglijați și că asistentele și medicii nu-și fac treaba.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Simplu la cât de ușor se poate muri la spitalul covid din Lugoj. Nu interesează pe nimeni ce stare ai, ce faci. Treburile decurg în felul următor. Dimineața vine o asistentă, ca popa cu busuiocul, și mai vine seara celalalt schimb. Poți să mori de o sută de ori nu interesează pe nimeni dacă le chemi ca nu …Mai sunt și absolvente, îți răspund de sus, să pricepi că nici nu te bagă de seamă. Spui că saturația de oxigen e mică. Îți arunca un aparat care nu merge. Tupeul este maxim. Sunați unde vreți, nu avem ce face! Adevărul este că nu vor sa facă nimic. Comoditatea este mare, cu aceasta ocazie mă adresez celor îndrituiți să facă ordine”, spune femeia, care a fost chiar angajată a spitalului lugojean, la laboratorul de analize.

În cel de-al doilea mesaj, postat pe Facebook, Rodica Iakab cere directorului unității medicale să ia măsuri.

„DOMNULE DIRECTOR ȘI DOAMNA DIRECTOARE VA ADRESEZ PUBLIC ACESTE RÂNDURI. TOATĂ LUMEA CARE MA CUNOAȘTE ȘTIE CA EU NU MINT NICIODATĂ. NU MAI FACEȚI PRESIUNI PE ROBERT CĂ EU POSTEZ LUCRURI. SUNT ADEVĂRATE. MAI DE NOU I AU SPUS CA MI AM SMULS OXIGENUL ȘI CĂ UMBLU NOAPTEA PE CORIDOR. DE CE SE PROLIFEREAZĂ ASEMENEA MINCIUNI. ASTA ESTE APĂRAREA LOR CĂ NU ÎȘI FAC TREABA. CARE APARAT DE OXIGEN DOMNILOR CA DIN 3 NU MERGE UNUL. AM MARTORI CĂ NU ESTE ADEVĂRAT. CÂND IES DE AICI MĂ OPRESC DIRECT LA PROCURATURA MI SE PARE DE NECREZUT SĂ POȚI SĂ TE APERI CA NU ÎȚI FACI TREABA CU MINCIUNI DESPRE PACIENT. AM STRÂNS DESTULE DOVEZI CA SĂ DEMONSTREZ CĂ TOT CE SPUN E ADEVĂRAT. TOATĂ NOAPTEA DEȘI MI A FOST RĂU NU A DESCHIS NIMENI UȘA SĂ VADĂ CE FAC PROBABIL SPERAU SĂ MOR SĂ NU LE INCOMODEZ. DACĂ VREȚI ADEVĂRUL HAIDEȚI AICI LA FATA LOCULUI SĂ VEDEM CINE ARE DREPTATE EU SAU ACESTE CARICATURI CARE CICĂ AU O MESERIE NOBILĂ. ASTA NU ESTE PENTRU ORICINE. VII AICI DOAR CA AI ȘALARIU MAI MARE ȘI SĂ NU FACI NIMIC? VENIȚI AICI DOMNOR DIN CONDUCERE SA VEDEȚI ADEVĂRUL ALTFEL NU AVEȚI DE UNDE ȘTI. DOAR VI SE TRANSMITE CE VOR ELE. DAR CHIAR LA ASEMENEA MINCIUNI CA SA SE APERE NU MĂ AȘTEPTAM. DECI ACUM O SA AUD CA SUNT NEBUNA, ISTERICA ORICE NUMAI BOLNAVA DE COVID NU. ESTE POSIBIL? UITE CA LA LUGOJ ESTE ȘI SE MOARE CU ZILE NU PENTRU CA NU ESTE CEIA CE TREBUIE ESTE DE TOATE MEDICAMENTE CURĂȚENIE DAR NIMENI NU ESTE INTERESAT DE PACIENT. PECIENTUL ESTE VĂZUT O DATA LA 12 ORE. ÎN REST PAUZA DAR PAUZA MARE ÎMI RĂSPUNDE ȘI MIE CINEVA CE FACE ÎN ACEST TIMP PERSONALUL. ORICUM SUNT FOARTE REVOLTATĂ DE CE SE INTIMPLA ȘI DACĂ NU SPUNEAU ȘI MINCIUNI MAI ERA CUM ERA DAR ACUM NU O SĂ LAS LUCRURILE AȘA FIȚI SIGURI. PAI E LA NOAPTEA MINȚII CAND TU UMBLI DUPĂ AER CĂ TE SUFOCI ÎȚI SMULGI MASCA DE OXIGEN? DAR ASTEA CHIAR MA CRED TIMPITA?ALO CONDUCEREA NU PLECAȚI URECHILE LA MINCIUNI POFTIȚI ȘI DISCUTAȚI CU PACIENȚII AȘA AFLAȚI ADEVĂRUL”, este cel de-al doilea mesaj al femeii.

RETIM

Contactat de Lugojeanul.ro, Lucian Cocoș, directorul spitalului din Lugoj nu a vrut să comenteze postările femeii. A declarat doar că pacienta este în stare bună și că există un protocol clar, pe baza căruia se lucrează în aceste secții COVID.

 

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite