Connect with us

Educație

O grădiniţă din Lugoj rămâne fără sediu. „Clădirea a fost cumpărată de o familie de romi”

Publicat

în

FOTO ARHIVA

O grădiniţă din Lugoj este pe punctul de a rămâne fără sediu. Imobilul în care funcţionează Grădiniţa PP1, de pe str. Traian Grozăvescu a aparţinut până de curând urmaşilor marelui industriaş Muschong, însă recent a fost vândut. Primăria a fost notificată deja de noul proprietar că grădiniţa mai poate rămâne în spaţiu doar dacă va accepta o mărire semificativă a chiriei. Primarul Francisc Boldea susţine că nu va plăti mai mult.

„Sunt probleme cu grădiniţa de pe Grozăvescu. A cumpărat clădirea o familie de romi şi mi-a spus deja doamna directoare că au anunţat-o că vor mări chiria, dacă vrem să mai rămânem acolo. Noi nu suntem de acord şi căutăm acum o variantă tot în centrul oraşului, pentru că avem foarte mulţi copii acolo. Probabil vom amenaja clădirea de str. Banatului, fosta cazarmă, şi acolo va funcţiona pe viitor şi grădiniţa”, spune primarul Boldea.

Primăria Lugoj plăteşte în momentul de faţă o chirie lunară de peste 7.000 de lei pentru spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea Grădiniţa PP1.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Liceul „Coriolan Brediceanu” a primit din nou un important titlu european

Publicat

în

Liceele din LugojLiceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” anunță printr-un comunicat de presă că a primit titlul european de Școală eTwinning, dobândit pentru a doua oară consecutiv și valabil pentru următorii 2 ani.

„Din cele 2139 de școli din Europa, printre care 77 din România, „Coriolan Brediceanu” este singura școală din județul Timiș declarată Școală eTwinning pentru anii 2020 și 2021, fiindu-i recunoscute meritele în domenii ca practica digitală, siguranța online, abordare pedagogică inovativă și creativă, promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice și încurajarea învățării colaborative în rândul elevilor și al profesorilor. Acest rezultat nu înseamnă doar recunoașterea succesului individual al unui profesor, ci performanța întregii echipe eTwinning din școală, alcătuită din profesori și elevi, în egală măsură dedicați colaborării internaționale și educației la nivelul secolului XXI.
Misiunile școlilor eTwinning de pretutindeni includ conducerea colectivă, atât din punct de vedere al responsabilității, cât și al procesiului decizional, practici de colaborare, schimb și lucru în echipă, implicarea elevilor ca promotori ai schimbării, iar incluziunea și învățarea inovativă sunt practici uzuale, astfel încât, în băncile acestor școli să se formeze cu succes cetățenii activi ai noului mileniu.”, se arată în comunicatul liceului.

Lista tuturor celor peste două mii de școli eTwinning poate fi accesată la adresa: https://www.etwinning.net/en/pub/support/2020–2021-etwinning-school-l#c642

Citiţi mai departe

Educație

Toate școlile din Lugoj rămân închise până după Paște

Publicat

în

Toate unitățile de învățământ din Lugoj rămân închise până după Paște. La fel se întâmplă cu toate unitățile de învățământ la nivel național, arată o informare emisă de Ministerul Sănătății luni dimineața. Școlile urmau să fie închise doar până pe 22 martie, însă din cauza răspândiri epidemiei de coronavirus, acestea nu vor fi deschise prea curând.

În contextul instituirii stării de urgenţă, unităţile de învăţământ vor rămâne închise, au afirmat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX. Paştele ortodox în România are loc pe 19 aprilie. Potrivit OUG 1/1999, starea de urgenţă se poate impune pe o perioadă de cel mult 30 de zile. Klaus Iohannis a anunţat că decretează stare de urgenţă în România, începând de luni, în contextul crizei generate de coronavirus. 

Numărul cazurilor în ţară a ajuns la 154 la orele 10:00 luni dimineața, dintre care 13 persoane au fost declarate vindecate, toate la spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

Citiţi mai departe

Educație

Lugojul are primul calificat la o olimpiadă naţională. Este vorba despre o elevă de la Liceul „Coriolan Brediceanu”

Publicat

în

În urma validării rezultatelor de la olimpiada naţională de limba germană maternă, o elevă de la Liceul „Coriolan Brediceanu” a obţinut locul I, pe judeţul Timiş. Este vorba despre Chantal Marquardt , din clasa a XI, care este pregătită de către prof. Astrid Tătar.

Elevii de la Brediceanu au mai obţinut şi patru menţiuni. Acestea sunt:

Clasa a IX-a: Immler Naomi – Mentiune – prof. Lepcan Dagmar

Clasa a X-a: Gheju Alexia – Mentiune – prof. Tatar Astrid

                     Filip Anita – Mentiune – prof. Tatar Astrid

Clasa a XII-a: Laza Dragos – Mentiune – Prof. Tatar Astrid

Citiţi mai departe

Cele mai citite