Connect with us


Actualitate

Nu vrei sa ajungi pe mana lor! Politistii si jandarmii au vizitat liceul cu cele mai multe absente din Lugoj

Publicat

în

20131024_102333Zeci de elevi ai Colegiului Tehnic „Valeriu Braniște” au participat astăzi, de la ora 10:00, la o prezentare a polițiștilor și jandarmilor din fruntea organelor județene ale forțelor de ordine care a avut ca scop sensibilizarea și educarea acestora cu privire la normele în vigoare ce reglementează absenteismul școlar și repercursiunile pe care acest stil de abordare a educației le poate aduce elevului. De aici, discuția a mers pe diferite teme, cum ar fi abandonul școlar, căderea elevului în păcatul drogurilor, furtului sau a altor forme de infracțiune, dar și internetul și dependența generației noi pentru acesta.

PMP

20131024_103026

USR

În cadrul evenimentului, polițiștii au prezentat elevilor și un filmuleț despre modul în care tinerii își pot alege drumul în viața, totul depinzând de ei în cariera pe care vor să o urmeze, cea de om liber și împlinit sau cea de om certat cu legea și eventual deținut. Intitulat „Cheia este la tine!”, filmul se vrea a fi un semnal de alarmă pentru tinerii care sunt pe cale să greșească în viețile lor, prin peliculă fiindu-le prezentate elevilor modele de viață negative și pozitive, din care ei vor alege într-un final pe care dintre cele două le va urma, a concluzionat Tiberiu Pistrui, coordonator al compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Timiş.

Acţiunea, ce s-a desfășurat astăzi în liceul cu cele mai multe absențe din oraș, face parte din cadrul programului european pentru tineret „Youth Essentials”, desfăşurat de Poliţia Timiș, astfel de acțiuni urmând să aibă loc și în alte licee și școli din oraș și județ.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Sute de abonați RDS revoltați, lângă Lugoj, după ce au fost lăsați o zi întreagă fără cablu TV

Publicat

în

PMP

Situație neplăcută într-un sat mare de lângă Lugoj, acolo unde majoritatea abonaților au rămas fără cablu TV, pentru toată ziua de miercuri, din cauza unei avarii la rețeaua RDS RCS. Avaria, potrivit unor muncitori, a avut loc între Lugoj și Coșteiu, la cablul care transportă semnalul TV spre abonați.

USR

Avaria a afectat abonații din Coșteiu, sat aflat la câțiva kilometri de Lugoj. Sute de abonați s-au plâns încă de le primele ore ale dimineții la numărul de relații cu clienții ai companiei, însă fără rezultat. Defecțiunea care a lăsat abonații fără cablu TV a survenit după ce un excavator ar fi secționat firele pentru acest serviciu.

Cablurile de fibră optică, și deci abonații care au trecut complet la servicii suplinite prin această metodă, nu au fost afectate. Potrivit companiei, avaria va fi complet remediată până la orele 23 al zilei de marți, adică la mai bine de 12 ore de la apariția acesteia.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ambasadorul Americii vine la Timișoara și Lugoj

Publicat

în

FOTO universul.net

Mâine, 3 decembrie, de la ora 10.00, președintele CJ Timiș, Alin Nica, și prefectul județului, Liliana Oneț, primesc, la Palatul Administrativ, vizita Ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman.

PMP

De asemenea, de la ora 10.45, Adrian Zuckerman se va afla în Piața Libertății, la placa memorială semnată de președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

USR

După vizita la Timișoara,  Ambasadorul SUA se va îndrepta spre Lugoj, unde va ajunge la ora  12:15, conform primarului Claudiu Buciu. Este cea de-a doua vizită pe care un ambasador american o face la Lugoj, după cea din aprilie 2016, când Hans Klemm,  a primit distincția „Cheia Orașului”, din partea fostului primar.

Citiţi mai departe

Actualitate

Șase polițiști lugojeni au fost avansați de 1 Decembrie, pentru serviciul lor în slujba cetățenilor

Publicat

în

PMP

Șase polițiști din Lugoj, dintre care cinci cu activitate în municipiu și unul la poliția județeană, au fost avansați în următorul grad profesional de 1 Decembrie, pentru serviciul lor prestat în 2020 în slujba cetățenilor. După un an 2020 mai dificil ca oricare altul, șefii poliției au decis să îi avanseze pe un total de 65 de polițiști timișeni, dintre care 6 lugojeni.

USR

Cei șase polițiști lugojeni avansați sunt: 

Petrovici Alexandra -de la agent principal la agent șef adjunct – purtător de cuvânt, Biroul Comunicare IPJ Timiș;

Jurji Flavius – de la subcomisar la comisar – Șef Birou Ordine Publică Lugoj;

Szabo Andrei – de la agent șef adjunct la agent – Șef Birou Rutier Lugoj;

Curtuiuș Dorel – de la agent șef adjunct la agent șef- Secția Rurală Belinț;

Daminescu Darius – de la agent la agent principal – Biroul Ordine Publică;

Subțire Ionuț – de la agent șef adjunct la agent șef – Serviciul de Investigare a Infracționalității Economice.

Poliţiştii timișeni s-au remarcat în mod deosebit în executarea misiunilor încredințate și vor continua să-și îndeplinească atribuțiile cu profesionalism, onoare, rigurozitate și devotament.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite