Connect with us


Actualitate

Noi excluderi din PNL. Cine sunt liberalii, care îl urmează pe Ambruş

Publicat

în

Ultima şedinţă a consiliului local e motivul unui nou scandal în PNL Lugoj. Consilierii au propus şi votat cenzorii pentru cele două societăţi Meridian şi Salprest. Momentul inedit al şedinţei a fost oferit de către liberalii Ioan Ambruş şi Mihai Anghel, care nu s-au înţeles pe cine să propună pentru aceste funcţii. Ambruş i-a propus pe Daniel Miculea, fostul preşedinte al PDL şi Anglea Adi, iar propunerile lui Anghel au fost Ioan Sfercoci şi Tina Tănase. În cele din urmă, propunerile lui Ambruş au fost validate, având şi sprijinul consilierilor PSD.

PMP

Zilele trecute însă, gestul lui Ambruş a fost taxat de Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj, care a anunţat că Ambruş face în continuare jocurile PSD. Buciu a arătat că toţi cei care bat palma cu PSD vor fi excluşi din partid.

USR

“Cu toate că Biroul Politic al PNL Lugoj a decis în unanimitate susţinerea doamnei Tina Tanase şi a domnului Sfercoci Ioan, Ambruş, pe mâna cu prietenul sau, Boldea, au decis să-i susţină pe Miculeac Daniel şi pe Adi Angela.

Sigur, datorită rezultatelor dezastruoase obţinute de PNL la alegerile locale din 2016 (sub conducerea lui Ambruş), PNL, cu doar trei mandate obţinute, nu poate face opoziţie în actualul Consiliu Local, toate deciziile fiind luate de PSD&ALDE.

Astfel colegii noştri, încă în PNL, respectiv domnul Miculeac Daniel şi doamna Adi Angela au fost aleşi cenzori la cele două societăti, cu voturile PSD. Înclin să cred că dânşii au susţinerea PSD pentru că, în sufletul lor sunt PSD-isti, fapt pentru care voi propune excluderea lor din PNL. Evident ca PSD a susţinut doi oameni cu privire la care au siguranţa că vor închide ochii în continuare la căpuşarea celor două societăţi.

Dacă indemnizaţia de 200 RON/lună este mai importantă decât apartenenţa la singura formaţiune politică care îşi doreşte cu adevărat eliberarea Lugojului de mafia din PSD, atunci, pentru PNL, excluderea acestor personaje este un semn de însănătoşire morală.

Regret profund faptul că doi profesionisti, respectiv doamna Tina Tanase şi domnul Sfercoci Ioan au fost respinşi in favoarea a doi oameni care nu au calitatea decât de a fi docili intereselor PSD&ALDE. Nu este normal că, pentru 200 RON/luna să-ţi vinzi sufletul unei găşti care a devalizat efectiv cele două societăţi publice.

PNL Lugoj nu mai acceptă niciun blat cu PSD. Lugojenii au suferit enorm de pe urma acestor comportamente îndreptate împotriva intereselor publice şi destinate exclusiv intereselor personale ale lui Ambrus&Boldea. Toţi colegii care vor arăta afinităţi faţă de PSD, vor fi excluşi din PNL Lugoj”, a arătat Buciu.

În urmă cu circa două luni, Ioan Ambruş a fost exclus din filiala lugojeană a PNL Lugoj, însă fostul preşedinte al partidului a făcut contestaţie şi aşteaptă decizia.

Foto debanat.ro

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

La mulți ani România, la mulți ani Lugoj! Ce tradiții respectă românii în ziua de 1 Decembrie

Publicat

în

PMP

Românii sărbătoresc la 1 Decembrie Ziua Națională. O zi în care toți ne simțim un pic mai mândrii că suntem români, mai buni și mai uniți, în ciuda neajunsurilor din țara în care trăim. Astăzi, fiecare român sărbătorește așa cum știe mai bine, în funcție de posibilități și respectând regulile impuse de pandemie. 

USR

Ziua de 1 Decembrie marchează unirea, momentul apariției României Mari, ce s-a înfăptuit la 1 Decembrie 1918. Așa cum era și normal, fiind vorba despre o sărbătoare de un asemenea calibru, românii o celebrează mai ales într-un mod culinar. Fiecare român va avea astăzi pe mese bucate alese tradiționale, cum sunt micii cu muștar, fasolea cu ciolan, dar și un pahar de țuică sau de vin românesc.

Printre tradițiile care se respectă cu sfințenie în fiecare an de 1 Decembrie se numără și arborarea drapelului național în balcon, pe poartă sau la geamul caselor. Drapelul este arborat la instituțiile de stat din toată țara, conform legii.

Într-un an normal, Ziua Națională ar fi fost marcată prin parada militară de la Arcul de Triumf, dar și alte parade din orașele importante ale țării, mai ales Alba Iulia, oraș cu o importantă semnificație pentru unire. S-ar depune coroane de flori la monumente ale eroilor, iar după-masa în mod normal s-ar organiza spectacole, concerte și evenimente în aer liber. În acest an, evenimentele de acest gen au fost suspendate complet sau restrânse, din cauza pandemiei.

Nu în ultimul rând, ziua de 1 Decembrie înseamnă și o zi de reculegere, de rugăciune și de cunoaștere a istoriei statului român, atât pentru cei mai tineri, cât și pentru cei mai în vârstă dintre noi. Asta mai ales că ne aflăm deja în postul Crăciunului.

La mulți ani!

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Actualitate

Niciun caz nou la Lugoj în ultimele 24 de ore. Rata de infectare ajunge sub 4 la 1000 de locuitori

Publicat

în

PMP

Niciun caz nou de coronavirus nu a fost depistat la Lugoj în ultimele 24 de ore, potrivit raportării de luni dimineața. Rata de infectare a scăzut și ea, la 3,96 la 1000 de locuitori, asta după ce ieri s-au testat doar 234 de persoane la nivel județean. Dintre acestea, aproape jumătate, mai exact 105, au fost depistate pozitive.

USR

La Lugoj, carantina a fost instaurată pe 21 noiembrie. Cu câteva zile înainte, rata de infectare era deja pe un trend descendent, ajungând la punctul maxim la valoarea de 7,17 la mia de locuitori. Un focar dintre cele active din oraș, cel de la primărie cu 14 cazuri, a fost declarat stins luni dimineața.

Luni, 30 noiembrie, localitățile cu rata de infectare pe ultimele 14 zile  peste 3/1000 locuitori din Timiș erau:

Timișoara – 5,98; Lugoj – 3,96;  Ciacova – 3,68; Deta – 4,07; Făget – 4,02;   Gătaia -3,00;  Jimbolia- 5,30; Recaș – 3,39; Sânnicolau Mare -3,98;  Beba Veche – 3,88;  Biled – 3,86;  Birda – 4,75;  Bucovăț – 6,99; Chevereșu Mare -3,06; Coșteiu – 3,28, Denta – 4,00; Dumbrava – 3,24; Dumbrăvița – 7,19;  Găvojdia -3,42; Ghiroda – 7,39 ;  Ghizela – 3,25,   Giarmata – 3,05; Giroc – 6,74; Jebel-9,06; Mănăștiur – 3,90;   Moșnița Nouă-7,00; Nițchidorf –3,05,  Orțișoara – 3,58; Parța – 4,10, Pișchia – 3,60;  Săcălaz – 5,34; Șag – 6,12, Sânandrei – 3,36; Sânmihaiu Român – 5,33,  Sânpetru Mare – 3,64; Saravale- 3,93;   Secaș – 3,10;   Teremia Mare – 3,84; Topolovățu Mare- 3,39, Traian Vuia – 3,52.

Localitățile cu rata de infectare  pe ultimele 14 zile  peste 1,5/1000 locuitori erau:

Banloc – 1,93,  Becicherecu Mic -2,97;    Belinț – 1,97;  Bogda-1,92,  Boldur – 2,40; Cărpiniș -2,42 ;   Cenad – 2,70;  Cenei – 1,65; Comloșu Mare – 2,35;   Criciova – 1,77; Darova- 1,75, Dudeștii Noi – 2,80, Dudeștii Vechi – 2,97; Foeni – 2,29; Ghilad- 2, 83, Giera – 2.01 ; Jamu Mare – 2,33; Lenauheim – 2,66; Livezile –2,34 ; Lovrin – 1,94,   Margina – 1,76, Moravița-2,53, Otelec – 2,73 ;  Pădureni – 1,93;  Peciu Nou – 2,11;  Racovița- 2,57, Remetea Mare -1,74;  Șandra – 1,92, Satchinez – 2,55; Tomnatic-1,57, Tormac-1,70; Valcani – 2,13, Variaș – 1,64, Voiteg -2,40.

Citiţi mai departe

Actualitate

Amenzi și verificări după înmormântarea organizată de o familie de romi din Lugoj, unde nu s-au respectat restricțiile

Publicat

în

Inspectoratul Județean de Poliție Timiș a declanșat o anchetă în cazul înmormântării de la Lugoj, unde s-au adunat zeci de persoane încălcând restricțiile sanitare.

PMP

„Polițiștii Municipiului Lugoj, aflându-se în executarea atribuțiilor de serviciu privind verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19, s-au deplasat pe strada Țesătorilor din localitate, unde se afla în desfășurare organizarea unei procesiuni funerare.

USR

În urma celor constatate s-a stabilit faptul că la eveniment au participat mai multe persoane care nu respectau normele de protecție sanitară, depășind limita legală de 20 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale în baza Legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, organizatorul evenimentului fiind sancționat cu suma de 2.000 de lei, iar participanții la eveniment cu sancțiuni în valoare totală de 14.000 de lei.

În continuare se efectuează verificări în vederea identificării si tragerii la răspundere a tuturor persoanelor prezente la eveniment”, au transmis pentru opiniatimisoarei.ro reprezentatii IPJ Timis.

Primarul Lugojului a cerut demiterea șefilor poliției și jandarmerie, pentru modul în care au gestionat toată situație (vezi articol aici)

Va reamintim, Lugojul este în carantina de coronavirus din data de 21 noiembrie.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite