Connect with us


Administrație

Monitoare pentru sectia de Terapie Intensiva, cumparate cu bani donati la spectacolul caritabil din luna mai

Publicat

în

monitor_multiparametruDupă ce secția de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului lugojean a organizat la 28 mai un spectacol folcloric, medicii au reușit să strângă suma de 20000 de lei, cu care urma să fie dotată secția organizatoare, lucru ce s-a și întâmplat, cu întârziere însă, din cauză că banii, deși donați, nu făceau parte din conturile niciunei asociații, astfel că nu puteau fi cheltuiți pentru o unitate spitalicească. Așa a luat naștere Asociaţia pentru Anestezie şi Terapie Intensivă Lugoj, care a folosit suma de 20.000 lei pentru achiziționarea a două monitoare pentru funcţii vitale a pacienților.

PMP

„Cele două monitoare, pe lângă funcţiile vitale standard (tensiune arterială neinvazivă, electrocardiograma şi saturaţia sângelui în oxigen), măsoară şi presiunea arterială invazivă, cât şi presiunea venoasă centrală, parametri obligatorii de monitorizat în cazul pacientului critic, conform cerinţelor europene în vigoare. Fiecare monitor a costat 10.000 lei cu TVA. Cu toate că nu este considerat unul scump pentru un monitor de ultimă generaţie, el măsoară aceiaşi parametri ca şi cele mai scumpe monitoare”, se arată în comunicatul asociației.

USR

20.000 lei au fost adunaţi din biletele de spectacol (aproximativ 14.000 lei), dar şi din sponsorizări (aproximativ 6.000 lei). Asociația pentru Anestezie şi Terapie Intensivă Lugoj doreşte să organizeze şi alte evenimente dedicate dotării cu aparatură medicală pentru secţia Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” Lugoj. În acest scop s-a deschis şi contul numărul RO11BRMA0999100060390353 – Banca Românească, filiala Lugoj, unde oricine doreşte poate depune o sumă de bani.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite