Connect with us

Actualitate

Minoră, dispărută de o săptămână din Centrul de Plasament. Polițiștii fac apel la populație

Publicat

în

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează verificări în vederea depistării unei minore, de 17 de ani, dispărută de pe raza localității Recaș.

 

La data de 02 decembrie a.c., la ora 21:00, HARTIBO MONICA IASMINA ar fi plecat din Centrul de Plasament Recaș, până în prezent nu a mai revenit.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

 

RETIM

Semnalmente: înălțime 1,60, aproximativ 60 kg, corpolență robustă.

 

La data dispariției, minora purta bluză de trening cu glugă de culoare roz, pantaloni tip jeans strâmți de culoare albastru, pantofi sport negri.

 

Oricine poate oferi detalii cu privire la persoana dispărută este rugat sa apeleze Serviciul de Urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

O dronă construită de doi lugojeni a făcut senzație la o expoziție de profil, de la Londra

Publicat

în

Doi tineri din Lugoj au construit o dronă unicat, cu care au participat zilele trecute, la Londra, la una dintre cele mai mari expoziții de drone din lume. Drona fabricată de români s-a bucurat de mare succes și, cei doi, chiar și-au găsit posibili parteneri pentru producerea ei în mai multe exemplare.

Bogdan Gașpar și Ovidiu Codilă și-au investit toți banii, adică aproximativ 120 de mii de euro, în acest proiect și au testat deja prototipul dronei. Cei doi au pus bazele unei companii, StoolTechnologies, care, pe lângă activitatea de consultanță IT, pe care o desfășoară de peste cinci ani pentru Comisia Europeană, a dezvoltat în ultimii trei ani drone de mari dimensiuni.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Aparatul de zbor, construit de ei, poate să ridice 80 de kilograme de sarcina utilă, timp de o oră de zbor neîntrerupt. Sau 10 kilograme pentru trei ore de zbor. Caracteristicile inedite le-au adus invitația la una dintre cele mai mari expoziții de profil, desfășurată la Londra.

RETIM

“Expoziția a avut loc la Drone X Trade Show&Conference, un spațiu construit special pentru acest gen de evenimente, unde au participat expozanți-constructori de drone din toată lumea. Noi am fost în dublu rol. Am participat ca expozanți, dar am primit și 15 minute ca speaker, în care să ne spunem părerea despre acest domeniu. A fost foarte interesant și cum a fost primit discursul meu. Eu am vorbit despre modularitatea în producția de drone și am spus că putem continua să facem fiecare de capul lui lucrurile sau putem să standardizăm totul și chiar am făcut o paralelă cu mufa USB și cum a simplificat totul în calculatoare”, spune Bogdan Gașpar.

Discuții pentru producția în masă

Drona produsă de cei doi tineri poate fi folosită în extrem de multe domenii, de la agricultură, până la domeniul militar. Reacțiile primite de la participanți au fost foarte bune și au deja discuții pentru un posibil parteneriat care ar putea duce la o producție în masă a aparatului de zbor.

“Am fost primiți foarte bine. Chiar au fost niște oameni cu foarte multă experiență, piloți de linie și piloți de drone, care au spus că drona pe care am adus-o noi a fost unul dintre cele mai interesante puncte din expoziție, ceea ce evident a făcut foarte mult pentru orgoliul nostru și ne-a validat că suntem pe drumul cel bun și că trebuie să continuăm. Am avut discuții peste tot, pe unde s-a putut, pentru un viitor partener. Pentru noi este foarte important să avem un investitor pentru a putea produce mai multe aparate și chiar suntem în discuții cu niște băieți din Africa de Sud, care sunt interesați să producă drona noastră ca să fie folosită în agricultură”, povestește Bogdan Gașpar.

Bogdan și Ovidiu au mai construit până acum și alte aparate de zbor, electrice sau pe benzină. Toate acestea sunt realizate complet de compania celor doi, fără investitori din afară, fără licență din străinătate, deci produse complet românești.

Citiţi mai departe

Actualitate

Fabrica HELLA din Lugoj extinde zona de producție

Publicat

în

  • HELLA România își extinde fabrica de la Lugoj cu o nouă clădire în care vor funcționa noi linii de producție de componente electronice
  • Extensia va fi activă din ianuarie 2023, aici vor fi implementate proiecte noi cu tehnologii superioare de ultimă generație
  • Valoarea investiției se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro, iar în mai puțin de trei ani aici vor lucra peste 200 de angajați, pe șapte linii de producție

Furnizor de renume mondial în industria automotive, operațional sub brandul umbrelă FORVIA, HELLA își extinde activitățile de producție în România, prin construcția unei clădiri noi pentru fabrica din Lugoj. Cu o suprafață de peste 3000 de metri pătrați, extensia va găzdui cel puțin șapte noi linii de producție SMT. Aici se vor fabrica în continuare componente electronice, produse finite cu tehnologie LED, precum stopurile sau farurile, dar și piese care gestionează legătura dintre calculatorul mașinii și stopuri sau faruri. Liniile vor fi lansate cu aproximativ 100 de angajați, urmând ca până în 2025 numărul lor să se dubleze.

”La Lugoj, HELLA are deja o tradiție în producția sistemelor de iluminat pentru marii constructori de mașini. Astfel că aici, prin proiectul nostru de extindere, răspundem în continuare nevoii din piață pentru soluții complete de tehnologie de ultimă oră. Este și o manifestare a încrederii în competențele și potențialul echipei de aici din partea companiei. Ne bucurăm, de asemenea, să contribuim, cu aceeași implicare ca până acum, la crearea unui mediu de lucru plăcut și stabil pentru locuitorii din oraș”, a declarat Marius Peia, manager de fabrică HELLA România.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Noii angajați vor avea parte de beneficiile oferite de companie: salariu atractiv, pachet medical, transport asigurat, bonusuri, tichete de masă și al 13-lea salariu.

RETIM

Aceștia vor realiza noile proiecte câștigate de companie pentru a fi implementate pe liniile de producție, cu produse pentru care HELLA Lugoj a atins un nivel superior de competență: sisteme de iluminat si electronice,  atât pentru mașini, cât și pentru vehicule speciale. O parte dintre produsele de aici sunt dezvoltate în divizia Special Applications, unul din cele trei centre de cercetare și proiectare ale HELLA în România.

Capacitatea de producție, odată cu extinderea fabricii cu cele șapte linii, va crește de la 6,5 milioane de piese pe an, cât este la momentul actual, la 12 milioane de componente, în 2025.

HELLA Lugoj reprezintă, astăzi, un ansamblu de clădiri de aproape 30.000 de metri pătrați, ce include zonele de producție și logistică, în care își desfășoară activitatea peste 1200 de angajați.

Despre HELLA

HELLA, furnizor automotive de anvergură internațională, este o companie listată la bursă, operațională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de 6,3 miliarde de euro, în anul fiscal 2021/2022.

Citiţi mai departe

Actualitate

Aproape în comă alcoolică, un lugojean a fost cu greu oprit de către polițiști

Publicat

în

Cu greu au reușit polițiștii din Lugoj să se înțeleagă cu un lugojean aflat aproape în comă alcoolică, dar totuși la volanul unei mașini prin oraș. S-a întâmplat pe 22 septembrie, în jurul orei 22:30.

Polițiștii municipiului Lugoj au oprit pentru control pe strada Cotul Mic, din municipiu, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 42 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Transparentizarea administrației publice și creșterea accesului cetățenilor la serviciile publice

Publicat

în

Începând cu anul 2018, Primăria Municipiului Lugoj a derulat o serie de proiecte finanțate prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, prin care a crescut calitatea, eficiența, transparența și integritatea serviciilor publice oferite cetățenilor, instituțiilor administrației publice centrale și locale, operatorilor economici privați și organismelor neguvernamentale cu care relaționează în spiritul dezvoltării durabile.

Serviciile publice constituie principalul element la care cetățeanul se raportează atunci când evaluează rezultatele și performanțele administrației publice, astfel este important să se dezvolte și să se implementeze mecanisme care să asigure atingerea nevoilor tuturor beneficiarilor de servicii publice.

Instituția Primăriei a implementat în decursul ultimilor 4 ani un sistem de management al calității (ISO 9001:2015) în urma unei analize a problemelor existente, a dezvoltat cunoștințele și abilitățile profesionale ale angajaților instituției prin participarea la cursuri, a format auditori interni, și-a dezvoltat capacitatea de planificare strategică prin simplificarea procedurilor administrative, corelată cu introducerea de metode
electronice de gestionare și management a documentelor administrative, și în momentul de față își consolidează capacitatea analitică prin creșterea transparenței, eticii și integrității referitoare la prevenirea corupției, prin dezvoltarea de proceduri anticorupție, inclusiv a unor măsuri concrete și modalități de monitorizare permanentă a aplicării acestora.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Investițiile pe care le are în derulare în momentul de față sunt complementare cu investițiile de tip “hard”, în infrastructură, care vor facilita implementarea altor proiecte pe care le are în vedere Primăria în perioada imediat următoare, finanțate din surse nerambursabile sau din bugetul local.

RETIM

Obiectivul Primăriei este îmbunătățirea relației cu cetățenii, în vederea creșterii calității vieții în Municipiul Lugoj, punând accentul pe identificarea situațiilor semnalate ca făcând parte din sfera actelor de corupție și implementarea măsurilor de combatere a acestora, fapt ce va determina creșterea calității actului administrativ pe termen lung.

Orașul e al tău. Primăria e a ta. Primăria se implică. Pentru un oraș fără corupție. Articol realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacității analitice a Municipiului Lugoj prin creșterea transparenței, eticii și integrității referitoare la prevenirea corupției”/ Cod MySMIS 151977/ Cod SIPOCA 1102 finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Citiţi mai departe

Cele mai citite