Connect with us


Administrație

Ministrul Fondurilor Europene a fost la Lugoj! Vezi ce i-au cerut primarul Boldea si reprezentantii primariei

Publicat

în

primaria lugojO întâlnire la nivel înalt a avut loc săptămâna trecută la Lugoj. Este vorba despre prezența unor membri ai Guvernului în municipiul nostru, care au venit în oraș pentru a discuta cu reprezentanții primăriei despre bani europeni. Joi, 3 aprilie au fost prezenţi la sediul Primăriei Municipiului Lugoj Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică şi Sorin Grindeanu, deputat în Colegiul 2, Timişoara.

„Am mulţumit oaspeţilor pentru prezenţa în municipiul Lugoj şi interesul manifestat pentru dezvoltarea oraşului nostru. Am discutat despre problemele legate de obiectivele de investiţii din oraş şi în mod concret am solicitat sprijin financiar pentru finalizarea lucrărilor la Grădiniţa din cartierul Balta Lată şi pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiu.

În cursul zilei de sâmbătă, 5 aprilie, împreună cu angajaţi din Primăria Municipiului Lugoj am pregătit documentaţiile necesare care au fost transmise la ministere prin intermediul deputatului Sorin Grindeanu, căruia îi mulţumesc pe această cale. Pentru grădiniţă am solicitat 1,7 milioane lei, iar pentru reţeaua de apă şi canalizare suma de 18 milioane lei.” a declarat primarul Francisc Boldea.

6 Comments

6 Comments

 1. dezamagire

  11 aprilie 2014 at 13:01

  vai de mine ,ati cerut bani pentru finalizarea retelelor de apa si canalizare?pai domnule primar dv de cind v-ati apucat de aceste lucrari spuneati pe la TeN T V ca aveti bani pusi la o parte si ca nu e nicio problema ,inseamna ca vom astepta mult si bine pina o sa avem apa de calitate si presiune la robinete—dv ati cistigat alegerile prin promisiuni ca veti moderniza orasul ,dar pina acum nimic concret–multe incepute dar nu beneficiem mai de nimic–faceti ceva sa fie macar p[resiune la apa ca la et 3 si 4 nu poti face baie in mandatul dv,ne spalam la lighean

 2. lugojanul

  11 aprilie 2014 at 18:50

  la fel face si cu izolarea blocuriolr,tot promite dar nu face –minciuni ,dar vin alegerile si putem sa schimbam pe mincinosi

 3. boro

  12 aprilie 2014 at 00:01

  Câtă putere de manipulare are primarul. Se tot lăuda că are bani puşi deoparte pentru marile investiţii…un fâs. O întrebare am şi eu. În cele două mandate, câte fabrici noi s-au deschis în Lugoj ??. Doar prin crearea locurilor de muncă, poţi avea pretenţia să dezvolţi un oraş. Nu cu dale, poduri şi o piaţă…

 4. deju b

  12 aprilie 2014 at 12:20

  pai pe mandatele lui ceausescu nu tot la lighean ne-am spalat ?cite injuraturi primeste de la mine in fiecare seara cind fac baie–isi bat joc ,si stati sa vedeti de sarbatori cum opresc apa ,cum scad presiunea asa ca sa-si bata joc de oameni

 5. luci

  12 aprilie 2014 at 12:24

  @boro primarul are bani pusi deoparte pentru chermeze,nu amina niciunul din lipsa de bani—acuma incep tot felul de festivaluri si parangheli boldiste

 6. boro

  12 aprilie 2014 at 18:44

  Vreau să fac o mică corectură. Să nu primesc înjurături ( dacă nu le-am primit deja ), de la pupincuriştii „omului gospodar”. Primarul nu poate dechide de unul singur o fabrică, pentru a ajuta la creearea locurilor de muncă. Dar poate facilita acest aspect. Unde este Kauflandul promis, uzina Mercedes ??. Tinerii pleacă din oraş…Pentru că, în oraş, avem disponibile locuri de muncă doar pentru cei cu studii medii ( în proporţie de 70-80%).
  Decât o piaţă refăcută total, dalarea oraşului, un pod inutil, nu mai bine se căutau soluţii să găsim investitoti puternici. Aşa se modernizează un oraş. Prin nivelul de trai al cetăţenilor. Dar poate, de acest lucru, se ocupă însuşi „marele premier”, Victor Viorel Ponta…
  PSD-iştilor le convine să fim săraci. Să trăim din ajutoarele acordate de ei, iar votul să valoreze un litru de ulei, un kg de zahă, etc…Mă bucur că eu nu fac parte din acest sistem. Care nu va dispărea niciodată…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Lugojul dezolant! Așa arată locul unde Boldea promitea cea mai frumoasă zonă de agrement din oraș

Publicat

în

Încă de la primul mandat, în urmă cu 12 ani, Francisc Boldea a promis că va transforma fostul hipodrom într-o senzațională zonă de agrement. Proiectele actualului primar sunau incredibil de bine: de la centru hipic, la lacuri și bărcuțe unde să se plimbe lugojenii.

Se pare însă că cei 12 ani nu i-au fost de ajuns primarului Francisc Boldea să-și pună în practică promisiunile. Dar în cele trei mandate, măcar din când în când se putea face câte o curățenie.

În loc să se facă conservarea clădirilor, care mai existau acolo, acestea au fost lăsate în paragină. Mai mult administrația locală a transformat hangarul într-un loc unde depozitează nisipul și sare de care are nevoie iarna pentru străzile Lugojului. Atât a putut administrația Boldea în 12 ani de zile, în situația în care Lugojul nu se poate lăuda cu parcurile și spațiile verzi pe care le are.

Citiţi mai departe

Administrație

Dan Haica, independent pentru Consiliul Local. „Lugojul va trebui să arate ca un burg european”

Publicat

în

FOTO Dan Haica a fost premiat la Gala Premiilor Lugojene, pentru acțiunile culturale pe care le-a organizat

Dan Haica și-a anunțat candidatura ca independent pentru un loc în Consiliul Local Lugoj. Timișorean la origine, Dan Haica este lugojean de peste 30 de ani. Dacă în ultimii zece ani a fost cunoscut ca om de afaceri și inițiator al Colțului de Cultură de la English Pub, Dan Haica este și cel care a fost primul viceprimar al Lugojului după Revoluție.

A ajuns la Lugoj ca inginer constructor, detașat temporar din Timișoara. A absolvit Facultatea de Construcții a Politehnicii Timișoara, dar și cursuri de Arhitectură(design interior) și Managementul turismului. A fost șef Serviciu arhitectură și sistematizare în Primaria Lugoj. Ca viceprimar a inițiat două mari proiecte: Cartierul Balta Lata și Pasarela Buziașului.

A inițiat demersuri pentru un nou pod peste Timiș în zona Paul Chinezu, care s-a oprit la faza de proiect. La sfârșitul mandatului a ales să se retragă din politică și viața publică. A rămas la statutul de om de afaceri. English Pub-ul care, în ultimii ani, a devenit un pol al evenimentelor culturale din oraș. Pentru susținerea activităților culturale și promovarea artiștilor, Dan Haica a primit în 2019, Premiul pentru Cultură în cadrul Galei Premiilor Lugojene – Premiile “Josif Constantin Drăgan”. Haica explică de ce s-a hotărât să candideze.

”Aleșii de până acum nu au avut nici profesii și nici realizări în profesiile lor care sa fie utile în administrarea unui oraș. Au fost liste întocmite doar pe criterii politice, nu profesionale. Ar trebui ca aleșii să aibă profesii și expertiză în principalele probleme ale administrației: urbanism, infrastructură, sanătate, învățământ. Au fost doar rare excepții”, spune Dan Haica.

Proaspătul candidat are și câteva priorități dacă va ajunge consilier.

”Reurbanizarea Lugojului, care aduce tot mai mult cu o comună. Este vorba atât de reurbanizarea din punct de vedere edilitar, cât și cultural. Lugojul va trebui să arate ca un” burg” european, are toate premizele, iar sărbătorile să nu mai fie bâlciuri de prost gust, care fac orașul de rușine”, mai spune Dan Haica.

Citiţi mai departe

Administrație

Încă 100.000 de mii de euro din banii lugojeniilor, aruncați pe apa …de la SPA

Publicat

în

FOTO ziarulactualitatea.ro

Convocați în ședință extraordinară o parte din consilierii locali au girat încă un tun al administrației Boldea. Peste 100 de mii de euro au fost alocați astăzi pentru reparații la SPA. Asta cu toate că bazinul acoperit nu a funcționat nicio zi, după ce a fost inaugurat în campania electorală din 2016, cu sobor de preoți și dansatori de la Ansamblul Lugojeana.

În urma expertize comandate de primărie, s-a constatat că e necesar să se execute următoarele lucrări: refacerea pereților camerei tehnice, izolare centrală termică, realizare acces la curtea tehnică, montarea de pardoseli antiderapante.

În privința pardoselii, s-a constatat că gresia folosită în sala bazinelor nu este antiderapantă, ceea ce ar putea duce la accidente grave. Soluția sugerată de experți a fost aplicarea unei folii antiderapante peste gresie.

Cele două proiecte au fost respinse la ultima ședință, de la sfârșitul lunii trecute. La fel se întâmpla și astăzi, mai ales că din tabăra consilierilor PSD a lipsit Marius Baboniu. În felul acesta, Francisc Boldea nu avea suficiente voturi să treacă cele două proiecte. Surprinzător, astăzi, Francisc Boldea a obținut sprijinul consilierilor PMP: Liviu Brîndușoni și Daniela Rusu, care i-au asigurat voturile necesare, pe lângă cele venite din partea consilierilor PSD, pentru aprobarea alocării celor 100.000 de mii de euro pentru reparațiile de la SPA.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite