Connect with us

Educație

Mai multe premii obținute de elevii Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj la un concurs interdisciplinar

Publicat

în

În condițiile suspendării cursurilor școlare, elevii Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj au participat la Concursul Interșcolar Multidisciplinar cu tema: „Automobiliștii viitorului”, organizat de Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timișoara, în cadrul proiectului: „AUTO- punte spre viitor in atragerea, pregatirea si formarea fortei de munca in contextul economic actual”, proiectul privind învățământul secundar (ROSE), schema de granturi pentru licee.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Concursul a fost organizat pe mai multe secțiuni: Mentenanța automobilului de la A la Z; Automobilul viitorului (afișe, machete și eseuri); Astăzi pieton, mâine conducător auto (legislație rutieră și îndemânare în conducerea automobilului). elevilor liceelor partenere: coordonator: Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timișoara, parteneri: Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj, Colegiul Tehnic „Unirea” Ștei, Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” Râmnicu Vâlcea, Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” Caransebeș.

Echipa de proiect a Liceului Tehnologic Transporturi Auto Timișoara: prof. Simona Ecaterina Bejan, prof. Valentina Carmen Urechiatu, prof. Miriana Iancovici Wolf, prof. Angela Osain, prof. Valeria Pascota, prof. Alina Melnic, a obținut următoarele rezultate:
elevii Tudose Cristian și Keczan Alexandru au obținut premiul I la Sectiunea Automobilul viitorului cu o machete 3D realizată în Solid Works, sub îndrumarea prof. Gheleșian Silvia, elevul Șuclea Ionuț a obținut premiul al II-lea la Secțiunea „Astăzi pieton, mâine conducător auto”, sub îndrumarea prof. Gheleșian Silvia, elevii Cârciumaru Darius și Popa David au obținut Mențiune sub îndrumarea prof. Cosma Toni la Secțiunea Legislație rutieră și, respectiv, Mentenanța automobilului de la A la Z.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Tot mai mulți elevi cu coronavirus, la cel mai mare liceu din Lugoj

Publicat

în

Liceul „Coriolan Brediceanu” din Lugoj are deja mai multe clase care au fost trecute în online, după ce mai mulți elevi au fost depistați cu COVID. Directorul instituției, Aurelian Sima spune că situația este supravegheată foarte atent, zilnic, însă numărul cazurilor de copii infectați crește de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Din păcate, în momentul de față avem opt clase în sistem online, deoarece în fiecare clasă avem elevi pozitivi. Conform legii, am luat toate măsurile și elevii vor urma cursurile în sistem online, iar în sălile respective au fost montată aparatura necesară pentru transmiterea orelor. Sperăm să nu mai avem și cazuri, în viitor”, ne-a declarat Aurelian Sima.

Liceul „Brediceanu” are și un cabinet unde se pot efectua testări, însă până în prezent aceste testări nu au fost realizate în cadrul liceului.

 

RETIM

Citiţi mai departe

Educație

Peste 20 de elevi și preșcolari au fost depistați pozitivi la Lugoj, după prima săptămână de școală

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Mai mulți elevi și preșcolari care învață în școlile din Lugoj au fost depistați cu noul coronavirus, la doar o săptămână după începerea noului an școlar. Potrivit datelor furnizate de către autorități, cele mai multe cazuri au fost depistate la Brediceanu, cinci la număr, patru la liceu și unul la gimnaziu.

La Vlaicu, Filaret Barbu și respectiv Anișoara Odeanu, au fost depistate câte un caz. La grădinițele 4 și 1, au fost depistate câte două și respectiv un caz. Alte cazuri au fost depistate și la Braniște, patru, Hașdeu, unul, Școala 4, două, și respectiv Școala 3, trei cazuri, însă potrivit conducerilor acestor școli, elevii erau acasă și nu ar fi intrat în contact direct cu alți elevi.

La clasele cu elevi infectați și care au participat la cursuri s-a impus măsura organizării cursurilor online.

RETIM

Citiţi mai departe

Educație

Profesorii din Lugoj s-au vaccinat în proporție de 50% până la începerea școlii

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Profesorii timișeni, inclusiv cei din Lugoj, s-au vaccinat în proporție de 50% până la începerea noului an școlar. Potrivit datelor adunate de Inspectoratul Școlar Judetean, doar 3.851 dintre cei 6.695 de profesori au ales să se imunizeze în Timiș.

Rata de vaccinare este și mai mică în rândul personalului auxiliar și nedidactic. Din cei 2.654 de angajati la nivel județean, 1.209 au fost complet imunizati, iar 88 au primit prima doză de vaccin.

Elevii și părinții acestora nu pot afla care dintre profesori sunt vaccinați sau nu. Aceștia pot afla această informație doar dacă dascălii decid să-i înștiințeze, pentru că legea le permite să nu facă public acest lucru.

RETIM

Citiţi mai departe

Educație

Premieră pentru începutul de an școlar la Lugoj, primarul nu va participa la festivitățile din școli

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Peste 5.000 de elevi din Lugoj și din satele din jur au început de luni dimineața noul an școlar. În timp ce bobocii au intrat pentru prima dată pe porțile noilor școli în care vor învăța, elevii mai mari s-au putut bucura în sfârșit de o oarecare normalitate, revăzându-se cu colegii lor în fața școlii, ca în vremuri normale.

La liceele din oraș, forfota a fost mare încă de la orele 8 ale dimineții, când elevii și părinții acestora au început să apară în fața școlilor. Cu flori și alte cadouri pentru diriginte, tinerii păreau chiar entuziasmați că încep în sfârșit școala normal, fără restricții. Absent de la începerea de an școlar a fost primarul Claudiu Buciu, care rupe tradiția fostului primar Francisc Boldea de a participa la cât mai multe începuturi de an școlar în fiecare septembrie.

“Dragi copii, suntem răspunzători pentru multele neajunsuri printre care trebuie să răzbiți. Am decis să nu particip la nicio manifestare de deschidere a anului școlar. Rolul nostru, al politicienilor implicați în administrație e să facem tot ce putem pentru voi, fără însă a căuta răsplată sau mulțumiri”, a transmis elevilor primarul Buciu.

RETIM

Majoritatea școlilor și liceelor au avut ca oră de deschidere ora nouă dimineața, unele unități preferând să inaugureze noul an școlar de la zece, după caz.

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite