Connect with us

Sport

Fetițele din Lugoj vor putea să calce pe urmele Laviniei Miloșovici. Secție nouă de gimnastică la CSM

Publicat

în

Crama Aramic

Lugojul va avea, după mulți ani de pauză, o secție nouă de gimnastică pentru fete în cadrul Clubului Sportiv Municipal. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții clublui sportiv, care nu de mult au obținut înființarea unei secții de karting pentru tinerii din orașul de pe Timiș.

„Gimnastica pentru copii este extrem de sănătoasă. Ajută la dezvoltarea abilităților cognitive, a forței de bază, creșterea coordonării, îmbunătățește flexibilitatea corpului și poziția corectă. Totodată, copiii devin mai disciplinați, își dezvoltă abilitățile sociale, stima de sine, încrederea, având parte și de distracție. Așteptăm toate fetele interesate de practicarea acestui minunat sport să se înscrie la contactele menționate (n.r. pe afiș) ”, au scris reprezentanții clubului pe rețelele de socializare.

Lugojul a dat multe nume mari în gimnastică, printre care și campioanele Alina Goreac și Lavinia Miloșovici.

RETIM

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

O nouă performanță pentru voleiul lugojean. CSM Lugoj se califică în sferturile de finală ale unei cupe europene

Publicat

în

CSM Lugoj a obținut, miercuri, 18 ianuarie, o calificare istorică în sferturile de finală CEV Challenge Cup, la volei feminin. După ce în meciul tur, în Portugalia, au învins vicecampioana acestei țări, Kairos Ponta Delgada, cu 3-0, miercuri lugojencele au obținut același scor și pe teren propriu, în fața unei săli arhipline.

Crama Aramic

CSM și-a adjudecat primul set cu 25-14, iar seturile următoare 25-22, respectiv 28-26! Meciul s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate, cu victoria și calificarea echipei din Lugoj.

Echipa celor de la CSM Lugoj: Rus, Ruban, Martiniuc, G. Popa, Roman, Străchinescu, Bezhandolska, Grbic, Anghelache, Ad. Popa (libero), Gemănariu, Popovic (libero). Antrenor: Ugljesa Segrt.

Urmează sferturile de finală, unde CSM Lugoj va juca împotriva formației belgiene Asterix AVO Beveren.

RETIM

Citiţi mai departe

Sport

Primul meci de volei al anului la Lugoj, cu oaspeți din Portugalia

Publicat

în

Crama Aramic

Primul meci de volei din 2023 la Lugoj va fi unul cu oaspeți tocmai din Portugalia. După o victorie clară în Insulele Azore, CSM joacă miercuri acasă, într-un meci pentru Europa, mai precis returul optimilor de finală CEV Challenge Cup.

Oaspete vor fi jucătoarele de la echipa portugheză Clube Kairos Ponta Delgada. Jocul este programat miercuri, 18 ianuarie, de la 18.30. CSM Lugoj a câștigat în Portugalia, astfel că fanii sunt să sărbătorească împreună calificarea. 

„Calificarea nu este rezolvată, dar suntem favoriți. Important e să umplem sala și să facem un spectacol așa  cum știm noi la Lugoj. Toată lumea la sală!” au scris pe Facebook cei de la CSM Lugoj.

RETIM

Intrarea este gratuită.

Citiţi mai departe

Sport

CSM Lugoj se impune categoric în Insulele Azore din Portugalia

Publicat

în

Crama Aramic

CSM Lugoj este cu un pas în sferturile de finală ale CEV Cup. Joi seara, jucătoarele noastre au învins echipa gazdă Ponta Delgada din Insulele Azore ale Portugaliei, cu scorul de 3 la 0. Pentru a ajunge la meci, voleibalistele au avut de parcurs un drum de 4.000 de kilometri. 

CSM Lugoj se impune în prima manșă a optimilor de finală CEV Challenge Cup în fața celor de la Clube Kairos Ponta Delgada, scor 3-0, pe seturi 25-17, 25-21 și 25-15, având în Liza Ruban cea mai bună realizatoare – 18 puncte. 

Returul acestui joc va avea loc miercuri, 18 ianuarie, de la ora 18:30, la sala I. K. Ghermănescu din Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Sport

CSM va avea secție pentru sportul paralimpic. Sportivii cu handicap din Lugoj au adus sute de medalii orașului, în ultimii ani

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj intenționează înființarea unei secții pentru sportul paralimpic, în cadrul Clubului Sportiv Municipal Lugoj. Proiectul de hotărâre a a fost lansat în dezbatere publică, pe www.primarialugoj.ro.

Crama Aramic

Prin înființarea secției, în cadrul CSM Lugoj, se dorește sprijinirea sportivilor cu dizabilități, în vederea participării la competiții sportive dedicate.
„Faptul în Lugoj există o organizație nonguvernamentală, înființată încă din anul 1994 în scopul creării condițiilor practicării sportului de agrement și de performanță pentru orice persoană cu handicap fizic, denotă există un interes constant pentru sportul paralimpic. Din păcate, însă, costurile tot mai mari cu transportul și cazarea sportivilor, în vederea participării la competiții sportive, a determinat membrii Asociației Clubului Sportiv al Handicapaților Fizic solicite ca municipiul investească în sportul paralimpic. Din aceste considerente, apreciem dezvoltarea unei secții de profil, cu sprijinul municipalității va fi de bun augur pentru imaginea orașului nostru”, arată primarul interimar Bogdan Blidariu. 

Documentația aferentă proiectului de act normativ include referatul inițiatorului și textul complet al proiectului de hotărâre și se află pe site-ul Primăriei Lugoj, pentru cine dorește să facă propuneri sau comentarii asupra inițiativei. După perioada de 30 de zile, rezervată dezbaterii publice, proiectul va ajunge pe masa consilierilor locali pentru aprobare.

RETIM

Citiţi mai departe

Cele mai citite