Connect with us

Social

Lugojul, inclus în Harta Traseelor Turistice ale județului Timiș, alături de alte obiective din zonă

Publicat

în

RETIM

Orașul Lugoj a fost inclus în Harta Traseelor Turistice ale județului Timiș, alături de mutle alte obiective din zona de est a județului. Potrivit Tion.ro, Consiliul Județean Timiș, prin Biroul pentru dezvoltarea turismului și evenimente, a dorit să le ofere turiștilor care ajung în Timiș mai multe variante pentru petrecerea timpului liber. Pentru turiști, dar și pentru timișenii amatori de ieșiri în natură, a fost întocmită o hartă cu șapte variante de trasee, toate cu pornire din Timișoara.

Pe lângă obiectivele turistice, precum muzee, cetăți, lacuri, cascade, biserici, mănăstiri, castele și rezervații, harta traseelor turistice conține și informații despre posibilitățile de cazare și servire a mesei.

Traseele gândite de Biroul pentru dezvoltarea turismului și evenimente sunt următoarele:

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

  • traseu 1 – Timișoara-Lugoj-Cetatea Jdioara-Cascada Cornet-Lacul Surduc-Muzeul Traian Vuia
  • traseu 2 – Timișoara-Jimbolia-Lenauheim-Lovrin
  • traseu 3 – Timișoara-Satchinez (Rezervația Ornitologică Satchinez)- Sânnicolau Mare-Dudeștii Vechi
  • traseu 4 – Timișoara-Pișchia-Murani-Charlottenburg-Buzad
  • traseul 5 – Timișoara-Margina-Transluncani-Cascada Șopot
  • traseul 6 – Timișoara-Parcul Dendrologic Bazoș-Buziaș-Cramele din Silagiu
  • traseul 7 – Timișoara-Peciu Nou-Cebza-Ciacova-Deta-Foeni-Banloc-Deta

Harta a fost tipărită în 10.000 de exemplare și va ajunge în gări, vămi, agenții turistice, hoteluri, infocentrele turistice și în alte locații publice.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Un renumit artist de muzică etno și de petrecere vine la Lugoj să cânte de sărbători

Publicat

în

RETIM

Unul dintre cei mai populari artiști de muzică etno și de petrecere din țară vine la Lugoj să cânte în această iarnă. Apariția va fi una cu acces pentru toată lumea, fără ca publicul să fie nevoit să plătească bilet. Evenimentul va avea loc pe scena Regatului Serbărilor de Iarnă din Piața „Drăgan”.

Este vorba despre Tinu Vereșezan, un interpret de muzică etno și de petrecere cu milioane de urmăritori din toată țara. Acesta ajunge la Lugoj pe 20 decembrie, urmând să îi încânte pe cei care vin la eveniment la finalul serii.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Săptămâna aceasta, mai exact joi, pe 12 decembrie, de la orele 18, va urca pe scenă Ami, o altă româncă din topurile naționale și mondiale, cu sute de milioane de vizualizări la melodiile pe care le interpretează. De Revelion, la Lugoj va ajunge un alt mare artist român.

Citiţi mai departe

Social

Târgul caritabil „Fii mai bun, Fii Moș Crăciun” ajunge la ediția a XIII-a în Lugoj

Publicat

în

Pe 12 decembrie, începând cu ora 17:00, Piața Constantin Drăgan din Lugoj va găzdui ediția a XIII-a a târgului caritabil „Fii mai bun, Fii Moș Crăciun”. Evenimentul, devenit deja o tradiție a comunității, aduce speranță și sprijin pentru un copil aflat în dificultate.

RETIM

Copiii din comunitatea locală au realizat cu multă dăruire și talent diverse produse handmade, care vor fi puse în vânzare în cadrul târgului. Toate fondurile obținute vor fi direcționate către un copil cu nevoi speciale, oferindu-i șansa la o viață mai bună. Fiecare obiect cumpărat devine astfel mai mult decât un simplu cadou – este un gest de solidaritate și iubire.

Organizatorii îi invită pe lugojeni să participe la acest eveniment de suflet, să achiziționeze produse și să contribuie la împlinirea unui vis. „Fiecare achiziție, fiecare gest contează. Împreună putem transforma acest Crăciun într-un moment de neuitat pentru un copil care merită dragostea noastră”, au transmis organizatorii.

Evenimentul nu ar fi posibil fără sprijinul școlilor, liceelor, ONG-urilor, Clubului Copiilor și centrelor implicate, care de-a lungul anilor au demonstrat solidaritate și dedicare. Organizatorii au ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit la succesul acestei inițiative, subliniind că „gesturile voastre de sprijin au făcut diferența și au adus lumină în viețile celor care aveau nevoie de ajutor”.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Pe 12 decembrie, Piața Constantin Drăgan vă așteaptă cu brațele deschise și atmosfera de sărbătoare. Fii parte din această lecție de compasiune și ajută la scrierea unei povești de Crăciun cu final fericit!

Citiţi mai departe

Social

Titluri de campioni naționali pentru crescătorii de iepuri și păsări din Lugoj

Publicat

în

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2024, localitatea Caransebeș a găzduit o nouă ediție a Expoziției Județene Fauna Cărășană, un eveniment care în fiecare an atrage iubitori ai animalelor din toate colțurile țării. Expoziția a reunit aproximativ 750 de exemplare de păsări de curte, porumbei de rasă, păsări exotice și iepuri, oferind publicului o demonstrație impresionantă a diversității și frumuseții faunei domestice.

RETIM

Printre participanții remarcabili s-au numărat Lucian Onujec și Cristian Petrescu, membri ai Asociației Fauna Lugoj, care au obținut rezultate deosebite la acest prestigios eveniment.

Performanțele lugojenilor

Lucian Onujec s-a evidențiat printr-o prestație extraordinară la rasa Uriaș german, varietate gri, unde a obținut titlul de Campion Mascul cu un punctaj de 96.5 puncte. De remarcat este că acesta a repetat succesul de anul trecut, când a câștigat atât cupa secției, cât și titlul de campion la aceeași rasă și varietate.

Cristian Petrescu a avut o prestație la fel de impresionantă, încununată de mai multe distincții la rasa Berbec pitic, varietate Agouti. Acesta a primit următoarele titluri:

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

  • Campion Mascul cu 97.5 puncte;
  • Cea mai bună colecție la iepuri de rasă;
  • Cupa secției pentru iepuri de rasă.

Asociația Fauna Lugoj a fost reprezentată cu succes și de președintele său, Ioan Hoban, care a obținut titlul de Campion la un cocoș din rasa Orpington, varietate galben.

Citiţi mai departe

Social

Rețele Electrice România oferă furnizorilor o nouă platformă modernă pentru accesarea datelor de consum ale clienților

Publicat

în

Rețele Electrice România a implementat o platformă informatică modernă care pune la dispoziția tuturor furnizorilor de energie electrică datele de consum ale clienților din cele 11 județe aflate în aria sa de responsabilitate, astfel încât furnizorii să își poată eficientiza activitatea prin accesul la date de măsură actualizate.

RETIM

Platforma preia datele a peste 1,6 milioane de contoare inteligente și le pune zilnic la dispoziția furnizorilor, pentru clienții pe care aceștia îi au în portofoliu, pe măsură ce acestea devin accesibile în baza de date a Rețele Electrice. Furnizorii au astfel acces direct la datele măsurate de către contoarele de energie electrică, în format primar ce poate fi cu ușurință prelucrat, beneficiind de flexibilitate în analiza, gestionarea și procesarea informațiilor.

În consecință, furnizorii de energie electrică beneficiază de acces constant la date de măsură actualizate, precum și la curbe de sarcină, ceea ce permite realizarea unor prognoze mai exacte și mai rapide privind consumul sau producția de energie. Accesul continuu la aceste date facilitează reacția promptă la fluctuațiile pieței, optimizarea proceselor interne și luarea de decizii informate, bazate pe date actuale, cu un grad mai ridicat de granularitate.

În plus, datele de măsură permit detectarea mai eficientă a anomaliilor în consum, personalizarea ofertelor în funcție de profilul clienților și îmbunătățirea gradului de acuratețe a facturării, reducând discrepanțele și erorile. Aceste beneficii contribuie la o gestionare mai eficientă a resurselor și la creșterea satisfacției clienților.

Lugoj: Concert de colinde cu Paula Hriscu

Platforma folosește tehnologii de ultimă generație în zona de data streaming, compatibile cu soluțiile cloud, permițând gestionarea unui volum mare de date într-un mod flexibil și scalabil.  Sistemul beneficiază de un nivel înalt de protecție a datelor, prin tehnologii avansate care garantează confidențialitatea și integritatea informațiilor. De asemenea, utilizarea unui software de tip open source și a unor solutii avansate pentru colectarea datelor asigură nu numai transparența tehnologică față de toți furnizorii, ci și compatibilitatea pe termen lung și adaptabilitatea la eventuale schimbări în viitor.

Echipa Rețele Electrice România a transmis furnizorilor informațiile privind acest serviciu, specificația tehnică detaliată, precum și modalitățile de asigurare a accesului doar de către persoane autorizate pentru a respecta confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea datelor. În continuare, echipele de specialitate ale Rețele Electrice România vor răspunde la cererile de informații tehnice suplimentare, astfel încât beneficiile utilizării platformei să fie disponibile tuturor furnizorilor care doresc să își eficientizeze activitatea.

Companiile de distribuție a energiei electrice,  parte a grupului PPC în România, au fuzionat sub numele Rețele Electrice România. Noua societate asigură în continuare serviciul de distribuție a energiei electrice în București și judetele Ilfov, Giurgiu, Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și Arad. Clienții vor continua să beneficieze de servicii pe care le vom îmbunătăți continuu, de tehnologii avansate în distribuția de energie electrică și de soluții digitale tehnice și pentru interacțiunea cu compania.

Rețele Electrice România operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de compania Rețele Electrice România numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.

 

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite