Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Lugojenilor, de ce nu vă pasă? Doar un singur cetățean la dezbaterea publică privind transportul în comun de azi

Publicat

în

Astăzi, 30 mai, cu începere de la ora 14:00, în sala de consiliu a primăriei Lugoj a avut loc o dezbatere publică pe tema transportului gratuit in comun, anunțat de primarul Francisc Boldea de luni bune. După ce s-a stabilit o flotă de trei autobuze și două microbuze, 5 trasee care totalizează 300 de kilometri reali pe zi și 10 stații de autobuz, conform legii, primăria a chemat cetățenii la dezbatere, pentru a auzi ce le și ce nu le convine acestora în legătură cu implementarea acestor măsuri.dezbatere publică primaria lugoj 30 mai 2013 un lugojean prezent foto statii si transport public lugojeanul (3)

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Stupoare! Doar un singur lugojean și-a făcut „curaj” să vină la discuții. Pe numele său Doroholski Gheorghe, bărbatul, în vârstă de aproximativ 60 de ani, și-a exprimat deplina mulțumire în ceea ce privește faptul că transportul va fi gratuit pentru toată lumea, menționând doar că el are o legitimație de călătorie specială, care îi poate oferi transport gratuit și în alte orașe, și pe care nu ar vrea să o piardă acum, cu introducerea acestui nou mod de transport. La sesizarea cetățeanului, Boldea l-a asigurat că nu își va pierde această legitimație, emisă de primăria Lugoj și valabilă în toată țara, iar ca răspuns, domnul Doroholski a mulțumit și a felicitat încă o dată primăria pentru demers.dezbatere publică primaria lugoj 30 mai 2013 un lugojean prezent foto statii si transport public lugojeanul (2)

La dezbatere au mai fost prezenți angajați ai primăriei, un reprezentant al firmei Meridian 22 S.A. și doi jurnaliști. Primarul a menționat că implementarea traseelor este o problemă de câteva zile, iar cel mai mult și cel mai mult se va asigura că orarele, stabilite de comun acord cu cei de la Meridian și cu șoferii, vor fi respectate cu strictețe, pentru ca cetățenii să se poată baza pe autobuz, în defavoarea mașinii personale, atunci când vor dori să se deplaseze dintr-o parte în cealaltă a orașului.

RETIM

4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite