Connect with us


Administrație

Lugojenii, datori vanduti! 17 MILIOANE de lei, restante de plata la impozitele pe locuinte si autovehicule in 2013

Publicat

în

20130913_155522_HDR17.063.259 de lei, aceasta este suma uriașă pe care primăria Lugoj o așteaptă de la lugojenii care nu și-au onorat în acest an datoriile la impozitul pe locuințe și autoturisme, spun reprezentanții administrației locale. Din totalul de 33.149 de contribuabili, dintre care 31.435 persoane fizice și 1.714 persoane juridice, doar 16.159 și-au plătit impozitul integral până la 30 septembrie 2013, suma încasată fiind de 11.526.381 de lei, din care 5.160.829 de lei au plătit persoanele fizice și 6.365.552 de lei persoanele juridice.

PMP

Astfel, suma datorată de persoanele fizice este de 8.623.751 de lei, dintre care 4.272.395 reprezintă datorii din anii precedenți. Persoanele juridice sunt și ele la fel de îndatorate, primăria așteptând de la acestea nu mai puțin de 8.439.508 de lei, sumă din care 3.303.269 reprezintă datorii din anii trecuți. Dacă nu se vor conforma cu somația pe care o vor primi în perioada următoare în căsuța poștală, lugojenii se vor trezi, după 15 zile de la primirea avertismentului, cu veniturile sau conturile bancare blocate, primăria putând face poprire pe acestea. Datoriile calculate astfel de administrația locală reprezintă 13% din bugetul stabilit la 7 februarie a.c. al Lugojului pe anul 2013.

USR

Nu doar primăria se confruntă cu cetățenii care refuză sau nu își pot plăti datoriile din diverse motive. Societatea Meridian 22 SA are o problemă asemănătoare cu cei care nu și-au onorat datoriile la apă și canalizare, 600.000 de lei fiind golul pe care rău-platnicii l-au creat în decursul a jumătate de an în conturile companiei.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite