Connect with us
Winter Sale 2022

Administrație

Lugojenii curăță grătarele, pe care o să le instaleze de-a lungul malurilor Timișului, cu ocazia zilei libere de 1 mai

Publicat

în

gratare 1 mai lugoj 2013 miercuri maluri timis la plopi umbra relaxare lugojeanul 2013Ziua de 1 mai va fi sărbătorită și în acest an în același mod de către lugojeni, care se vor bucura de soare, de un grătar cald și de o bere rece, pe malurile râului Timiș. Cu ocazia Zilei Muncii, care în acest an se sărbătorește miercurea viitoare, sute de lugojeni sunt așteptați să își instaleze grătarele în zona cunoscută sub denumirea de „la plopi”, din apropierea pieței agroalimentare, dar și în alte locuri de pe malurile râului ce străbate orașul, cum ar fi imediata vecinătate a centurii, un loc plin cu umbră și numai bun de instalat grătarul.

Meniul zilei, Octavian

Mici, bere, aripioare, copanele, fripturi, toate vor sfârâi pe grătarele încinse ale lugojenilor care vor reveni, și în acest an, sub umbra copacilor, care au mai rămas, de pe maluri. Deși noua lege a picnicului, atât de disputată la televizor, nu le permite acestora să facă asta, decât în data de 1 mai, duminica trecută, zeci de persoane s-au instalat, cu mașina și grătarul, pe aceleași maluri, petrecând o zi relaxantă la umbră, lângă apă.

Cei care nu vor petrece 1 mai în oraș vor alege cel mai probabil lacul Surduc, iar cei mai „norocoși” îl vor petrece… muncind, cum sunt medicii, agenții de poliție, pompierii, angajații unor firme private și noi, jurnaliștii. Tuturor, le urăm de pe acum un 1 mai fericit!

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Aleșii locali din Lugoj s-au opus unui proiect care putea salva vieți omenești

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Zona de pe centura Lugojului cunoscută ca intersecția cu drumul Tapiei a primit o reputație tragică, aici având loc de-a lungul timpului zeci de accidente rutiere. Unele dintre acestea, nu puține, s-au soldat cu victime omenești. De ani buni, administrația locală a încercat să construiască un sens giratoriu acolo, însă fără succes.

După nenumărate stunt-uri politice și promisiuni de la fosta administrație, când noua conducere a orașului a propus în consiliul local o soluție, PSD, PMP și USR s-au opus realizării sensului giratoriu. Chiar dacă lucrarea, întârziată astfel, ar fi putut salva vieți omenești, nu a fost suficient pentru aleșii locali pentru a-i determina să voteze propunerea primarului.

“Noi am venit cu o propunere clară, ne-am înțeles cu proprietarul terenului de acolo la preț, un preț bun, aveam în plan să finalizăm în câteva luni licitația și să demarăm lucrările. Însă din păcate aleșii locali s-au opus propunerii noastre, fapt ce va decala din nou proiectul. USR a cerut expropriere, dar tot la același preț ar fi ajuns, diferența fiind că la expropriere durează un an, la cumpărare, trei luni. Nu înțeleg de ce s-au opus, sincer.

RETIM

Omul cerea un preț bun pe metrul pătrat, comparat cu terenurile din zonă. Așteptăm să se finalizeze proiectul și mai propunem o dată, zona aceea trebuie modificată, nu e în regulă să rămână așa. Eu înțeleg și politica, și tot, dar toată lumea știe că trebuie să facem un giratoriu acolo, de ani buni e situația asta. Dacă nu se va ajunge la un consens, vom face expropriere, dar va dura foarte mult”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

Centura orașului Lugoj a fost de-a lungul anilor locul de producere a nenumărate accidente rutiere grave, multe soldându-se cu pierderea de vieți omenești. Zona Tapiei este cunoscută ca fiind un loc unde astfel de evenimente rutiere au loc în mod frecvent.

Citiţi mai departe

Administrație

Când se reabilitează centrul Lugojului, “moștenirea” lăsată de fosta administrație a orașului

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Începutul de an nou i-a prins pe lugojeni tot fără centrul pietonal reabilitat. După ce fostul primar a început lucrările la reabilitarea centrului pietonal al orașului înainte de alegeri, lucrările fiind abandonate când fostul edil a pierdut scrutinul, în prezent locația este în continuare un șantier, la mai bine de un an de la alegeri.

Lugojenii sunt nemulțumiți de modul în care arată centrul orașului, mai ales că până acum noua administrație nu părea că ar fi găsit vreo soluție la problemă. Lugojeanul.ro a cerut un punct de vedere de la primarul actual, Claudiu Buciu, despre când preconizează acesta că ar urma să fie reabilitată zona centrală.

“Contractul cu antreprenorul a fost reziliat, la sfarsitul anului trecut fiind preluat si amplasamentul santierului precum si toate materialele ramase si nepuse in opera. Lugojenii trebuie sa stie ca, pentru tot ce vad acolo, adica pentru o suprafata de teren decopertata, pentru cativa stalpi de iluminat, pentru un gard si pentru cateva tevi, conform contractului incheiat de fosta administratie, am fost obligati sa platim facturi de aproape 1.000.000 de lei”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

Lucrările la suprafață ar putea reîncepe chiar în acest an, dacă problemele legate de racordările la energie și gaze, și respectiv licitația pentru un nou constructor, vor fi rezolvate fără contestații.

“Saptamana viitoare vor incepe lucrarile de relocare a stalpului electric si a cablurilor electrice si de date ce impiedicau desfasurarea lucrarilor principale. Estimam ca intr-o luna vor incepe si lucrarile de relocare a tevii de gaz care impiedica, la randul ei desfasurarea lucrarilor principale. Apoi vom reloca tevile de apa si canal si vom reface bransamentele. In paralel vom reproiecta lucrarile de baza, astfel incat sa eliminam aberatiile propuse de fosta administratie si sa aducem lucrarea la o valoare decenta, pe care ne-o putem permite, avand in vedere ca finantarea este asigurata din bugetul local”, a precizat edilul șef.

Buciu a ținut să le ceară scuze lugojenilor pentru situație, precizând că vina nu este în totalitate a administrației curente.

“Lugojenii sunt indreptatiti sa fie critici la adresa noastra, insa ii rog sa nu uite ca orice lucrare inceputa de fosta administratie fie a durat de zece ori mai mult decat era normal, fie nu s-a finalizat, fie s-a finalizat si nu e functionala. Asadar, si aceasta lucrare, inceputa prost si la un cost exorbitant, se incadreaza in acelasi tipar. Am facut tot ce este legal posibil sa urgentam lucrurile, sa reducem costurile si sa ne incadram in rigorile legale. Cu toate ca nu este vina noastra, va cerem scuze pentru disconfortul creat, care, din pacate, va mai dura cel putin pana la sfarsitul acestui an si cel mult pana in vara viitoare”, a încheiat Claudiu Buciu.

Fostul primar Boldea a contractat pentru lucrările din centru una dintre cele mai controversate firme din țară. După nenumărate amânări și informații false diseminate în presă, Boldea a pierdut un nou mandat în favoarea lui Buciu, reabilitarea centrului fiind unul dintre eșecurile care au dus la pierderea de capital electoral al fostului edil.

sursa foto: Desideriu Iosif | Ești din Lugoj dacă…/Facebook.com

Citiţi mai departe

Administrație

Nu aruncați oriunde și oricum deșeurile periculoase! Se colectează gratuit la containerele speciale RETIM

Publicat

în

După cum atenționează din start numele generic, deșeurile periculoase sunt extrem de nocive pentru natură și oameni! Acestea trebuie manipulate cu foarte mare atenție și depozitate în condiții speciale. Vă puteți debarasa legal și gratuit de ele  în cadrul primei campanii trimestriale din 2022 prin care acestea sunt colectate de către RETIM și ADID Timiș.

Meniul zilei, Octavian

 În perioada 17 ianuarie- 01 martie 2022 se desfăşoară o campanie dedicată colectării deșeurilor periculoase în zona 0 Ghizela a judeţului Timiş. Sunt incluse localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Costeiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina. 

CINE poate preda deşeuri periculoase din menajer

Cetățenii din localităţie menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile periculoase din menajer în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

RETIM

RETIM 2020, Timisoara, Timis, Miercuri 1 Iulie 2020, ©Cornel Putan

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE PERICULOASE din menajer sunt:

 • ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase
 • ambalaje metalice care conţin o matrică poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in altă parte),
 • materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase
 • vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase
 • baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aceste baterii
 • solvenţi, acizi, alcali
 • uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile
 • detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase
 • butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conţinut de substanţe periculoase
 • deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase,
 • pesticide
 • deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii

 • NU se preiau alte categorii de deșeuri : reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale,voluminoase
 • NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile periculoase din menajer

 

 

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro  si www.adidtimis.ro/stiri.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

 

Citiţi mai departe

Administrație

FOTO Cum arată noul birou de 50.000 de lei al primarului din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Mobilierul de 50.000 de lei pentru biroul primarului orașului a ajuns la locație, acesta fiind deja parțial montat în locul de unde edilul își desfășoară activitatea în cadrul administrației. Lugojeanul titra, în urmă cu 6 luni, cum primăria cumpăra mobilă de 100.000 de lei, pentru cele două birouri principale ale instituției, primar și viceprimar.

Uși interioare din lemn masiv, masă rotundă, biblioteci, comode și birouri, toate din același material, au fost comandate de la o firmă din oraș deținută de Marius Gaidoș.

Bibliotecile care sunt deja în curs de montare în birourile celor doi administratori ai orașului costă aproape 10.000 de euro. O ușă din lemn masiv, de care primăria a comandat trei, va costa aproximativ 6.500 de lei. Birourile, două la număr, costă 7.290 de lei bucata, iar două mese rotunde, una pentru fiecare birou, costă 4.186 de lei bucata.

RETIM

„Este lemn masiv, la fel ca în sala de protocol, am vrut să fie același stil și calitate. Nu le ducem acasă, sunt pentru primărie, rămân pentru următorii 100 de ani. Nu voi cheltui banii pe lucruri de mântuială. Și ușile sunt din lemn masiv, după forma celor existente. Protocolul e tot din lemn masiv, de peste 100 de ani și atunci noi să punem carton în restul birourilor. Nu mă reprezintă pe mine ci instituția, acest mobilier”, a declarat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro la acea vreme.

Știrea inițială o găsiți aici. Pe lângă mobilă, au mai fost cumpărate și parchet, dar și alte materiale de construcții pentru reabilitarea birourilor. 

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite