Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Lugojeni putini (doi) la dezbaterea bugetului pe 2014

Publicat

în

sedinta ordinara a consiliului local lugoj 23 mai 2013 foto lugojeanul (6)Sala de Consiliu a Primăriei Lugoj a fost astăzi locul de desfășurare al dezbaterii publice cu privire la împărțirea bugetului pe anul 2014. Pe lângă aleșii locali și oameniI de presă, câțiva lugojeni și-au făcut curaj și au venit și ei la discuții, interesați fiind de soarta banilor care vor intra în conturile orașului în acest an. Totuși, ca de obicei, puțini au fost cei care au reprezentat societatea civilă, majoritatea celor prezenți în Sala de Consiliu a primăriei, locul de desfășurare a dezbaterii, fiind angajați ai primăriei, consilieri sau șefi ai serviciilor aflate în subordinea administrației locale.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cei doi lugojeni care au decis să își spună punctele de vedere au vorbit despre problemele lor și despre cele ale orașului, punând în discuție problemele ecologice sau cele privind sediile de asociații din oraș. Astfel, primul vorbitor a vorbit despre situația Fundației „Îngerii Speranței” Lugoj, care caută un sediu încă din 2007 și are de recuperat, din spusele lugojeanului prezent la discuții, o sumă importantă de bani de la primărie.

Un alt lugojean ce a luat cuvântul, Mircea Popescu, actualul președinte al filialei PMP Lugoj, a vorbit despre situația ecologică a orașului, despre modalități de investire în belțile de la marginea urbei, dar și despre faptul că la Lugoj lipsește cu desăvârșire… ploaia. Acesta a mai susținut că în oraș este mare nevoie de parcări, fapt confirmat și de primarul lugojean, care a declarat că în acest an se vor amenaja zeci de asemenea locuri de parcare în cartierele lugojene.

Bugetul Lugojului pe anul 2014 este de 103 milioane de lei, fondul de rulment din 2013 adăugând la sumă încă 15 milioane, bani ce vor fi utilizați pentru finalizarea proiectelor importante la care se lucrează în oraș, dar și pentru începerea unor proiecte noi. Din cei 103 milioane, o bună parte vor merge spre domeniile social, în care se vor investi cea mai mare sumă de bani, sanitar, educativ, cultural, sportiv și de investiție. Bugetul urmează să fie votat luni, 27 ianuarie, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Lugoj.

RETIM

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite