Educație
Lugojeanul Eusebiu-Thomas Florea, punctaj maxim la faza judeţeană a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală
Școala Gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” din Lugoj a obţinut numeroase premii la faza zonală a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală.
Cel mai important este cel al elevului Eusebiu-Thomas FLOREA, din clasa a VII-a, care a obținut locul I, la pian, cu 100 de puncte, rezultat care îl trimite la etapa următoare, adică la faza națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală. Acest rezultat reprezintă încununarea unei munci asidue și a perseverenței elevului, dar și a coordonatorului, prof. Andrea FLOREA.
Școala Gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” a mai obţinut şi alte 21 de rezultate demne de menţionat, după cum urmează:
PIAN
Ioana GIURGIU, clasa a III-a – Premiul al III-lea (92 p.) – prof. Claudia CREȚIU
Timeea MOȚ, clasa a IV-a – Premiul al III-lea (92 p.) – prof. Raluca MICLĂUȘ
Iasmina PERCEA, clasa a IV-a – Premiul al III-lea (90 p.) – prof. Claudia CREȚIU
Dominic CREȚIU, clasa a IV-a – Premiul al III-lea (90 p.) – prof. Carmen SCHŐNER
Alexandra ANDRIESCU, clasa a IV-a – Mențiune (89 p.) – prof. Evelin ROMAN
Patricia ROȘCA, clasa a IV-a – Mențiune (86 p.) – prof. Ramona CRINA
Ana BĂLTĂREȚU, clasa a IV-a – Mențiune (85 p.) – prof. Ramona CRINA
Iasmina TESLEVICI, clasa a IV-a – Mențiune (85 p.) – prof. Ramona CRINA
Estera USCIUC, clasa a IV-a – Mențiune (85 p.) – prof. Ramona CRINA
Alecsia CĂPRARU, clasa a VI-a – Mențiune (86 p.) – prof. Ramona CRINA
Ana-Ilinca PFEIFFER, clasa a VI-a – Mențiune (85 p.) – prof. dr. Constantin-T. STAN
Bianca GEORGESCU, clasa a VII-a – Mențiune (86 p.) – prof. Carmen SCHŐNER
Andreea IOVAN, clasa a VIII-a – Premiul al III-lea (92 p.) – prof. Carmen SCHŐNER
VIOARĂ
Andrei BECHERU, clasa a V-a – Premiul I (97 p.) – prof. Remus LAȚA
Andrei BERLO, clasa a V-a – Premiul al III-lea (92 p.) – prof. Valentina VASILIU
Evelyn BORDEA, clasa a V-a – Premiul al III-lea (90 p.) – prof. Lavinia FURDUI
Radu CIUREL, clasa a VI-a – Premiul al II-lea (94 p.) – prof. Remus LAȚA
Alexandra SZILAGHI, clasa a VIII-a – Premiul al III-lea (90 p.) – prof. Valentina VASILIU
CLARINET
Mihai CUTH, clasa a VII-a – Premiul al II-lea (96 p.) – prof. Lucian COSTI
TROMPETĂ
Timotei JURAVLE, clasa a VI-a – Premiul al II-lea (96 p.) – prof. Mugurel SUCIU
CHITARĂ
Andreea PRICOP, clasa a V-a – Mențiune (87 p.) – prof. Cristian VEȚAN
Educație
Prima unitate de învățământ din Lugoj care se închide din cauza infectărilor, la două săptămâni după revenirea în clase
O primă unitate de învățământ din Lugoj se închide complet, timp de 14 zile, la doar două săptămâni după redeschidere. Joi dimineața, educatorii de la Grădinița „Harul” au fost anunțați că orele se mută din nou online, după ce mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate la preșcolari, educatori și îngrijitori.
În urma unei ședințe pe care au avut-o miercuri, reprezentanții grădiniței au decis să închidă complet unitatea. Inițial, doar două grupe urmau să fie trecute în online, însă conducerea unității de învățământ a luat decizia de a suspenda complet cursurile la clasă.
Totodată, educatorii și profesorii care se ocupă de elevi au început să fie programați pentru vaccinarea împotriva coronavirus. La Lugoj, două grădinițe, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 și respectiv Harul, au avut până acum cazuri confirmate de infectare cu SARS-Cov 2.
Educație
Clasele din Lugoj nu și-au mutat orele în online, după prima săptămână de cursuri în clase
Nicio clasă din Lugoj nu a fost nevoită să-și mute orele în online, dintre cele care funcționează în regim normal începând cu 8 februarie. Datorită măsurilor de prevenție și a testărilor rapide a elevilor care au avut semne de răceală, școlile au reușit să rămână la modul de predare fizic până la această oră.
La nivelul orașului, merg la școală fizic copiii de grădiniță, elevii claselor primare, dar și elevii claselor terminale, adică cei de pe clasele a opta și respectiv a douăsprezecea. Dacă Lugojul va trece în scenariul verde, și alte categorii de elevi vor merge în clase.
Până la această oră, la Lugoj rata de infectare este de 1,72 de cazuri la 1000 de locuitori, în ultimele 14 zile. Dacă va scădea sub, 1,5/1000, orașul va trece în scenariul verde.
Educație
Cu școlile deschise, sub 10% din profesorii lugojeni s-au imunizat împotriva Covid-19
Sub 10 procente dintre toate cadrele didactice din Lugoj s-au vaccinat împotriva coronavirusului, asta deși școlile au fost deschise de luni, 8 februarie. Întârzieri la vaccinuri, dar și o reticență din partea cadrelor didactice, stau la baza procentului mic de profesori vaccinați.
Situația este la fel la nivel județean. Potrivit ISJ, din cele 6.813 cadre didactice din Timiș, 3.306 s-au înscris la vaccinare, 1.934 fiind deja programați. Până miercuri, 10 februarie, au fost imunizați 573 de profesori, deci 8,4% din numărul lor total din județ.
Chiar dacă au fost anunțate, până acum autoritățile nu au confirmat deschiderea acelor fluxuri speciale care urmau să fie operaționale în județ, în primele 10 zile ale lui februarie, 2 la ISHO și unul în Lugoj, pentru a deservi la imunizarea profesorilor.
Educație
Elevii din Lugoj vor fi testați pentru coronavirus, dacă prezintă simptome de infectare
Mii de teste rapide antigen vor ajunge la școlile din Lugoj în această perioadă, pentru a fi folosite la testarea elevilor. Aceștia din urmă vor fi testați doar dacă prezintă unele simptome specifice infectării cu SARS-CoV 2.
Potrivit DSP, unitățile de învățământ din Lugoj vor primi 2.746 de teste rapide antigen pentru depistarea Covid-19. Testele vor fi distribuite de către Direcția de Sănătate Publică, cu ajutor de la Inspectoratul Școlar Timiș.
Toate școlile din județ urmează să primească aceste teste rapide antigen. Testarea se va face însă doar acelor elevi sau profesori care prezintă simptome specifice de infectare, cum sunt febra, tusea seacă, lipsa gustului sau a mirosului, sau oboseala. Părinții vor completa un formular pentru a-și da acordul de testare pentru cei mici.
„Acel formular trebuie sa fie scris și semnat și va fi necesar în cazul in care copilul prezinta simptome sau în cazul în care sunt colegi contacti direcți ai unui caz confirmat, subliniez confirmat, nu numai cu supoziții, cu simptome. Acel formular nu este necesar în prima zi de scoala, nu scrie niciunde. Dacă cineva vrea să-l ducă în prima zi de scoala, noi vom încerca sa acoperim și aceasta situatie și să transmitem precizări către școli în așa fel încât luni profesorii sa le primească de la acei părinți care benevol, voluntar doresc”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.
Atunci cand un elev face febră sau are alte simptome specifice ale infectarii cu SARS-CoV-2 la cursuri, acesta trebuie să fie izolat. Dacă există acordul scris al părinților sau al elevului major, acesta va fi testat la cabinetul medical cu un test rapid antigen. În caz contrar, elevul va merge la medicul de familie, care va decide planul de urmat.
-
Educație4 zile în urmă
Prima unitate de învățământ din Lugoj care se închide din cauza infectărilor, la două săptămâni după revenirea în clase
-
Administrație4 zile în urmă
Primăria Lugoj plătește o grămadă de bani, aceleiași firme, pentru servicii pe care le-a achiziționat și în 2016
-
Social3 zile în urmă
Cel mai important lac de lângă Lugoj a devenit arie protejată. Adio piste de canotaj
-
Cultură3 zile în urmă
S-a aprobat noua organigramă a Casei de Cultură Lugoj. Ce posturi au fost desființate