Connect with us

Administrație

Lucrări de mântuială la ștrandul din Lugoj. Șeful Direcției Tehnice a fost demis de primar

Publicat

în

FOTO opiniatimisoarei.ro

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că l-a demis pe Cotizo Negruțiu, directorul Direcției Tehnice și de Investiții din Primăria Lugoj. Motivul ar fi situația în care se află ștrandul din Lugoj și modul în care s-au executat lucrările la acest obiectiv.

Meniul zilei, Octavian

„Ieri am semnat decizia de desfacere a contractului de muncă a domnului Cotizo Negruțiu, care are o părere foarte bună despre această lucrare și alte lucrări din oraș, care se prezintă în aceeași situație”, a declarat Buciu.

Primarul Lugojului spune că a cerut o expertiză pentru lucrările efectuate la ștrand și rezultatele sunt îngrijorătoare.

„Am solicitat unei societăți profesioniste să ne facă o analiză a ceea ce avem de făcut cu privire la posibilitatea de a funcționa în continuare acest ștrand, dacă condițiile de pandemie ne vor permite. Lucrurile sunt destul de grave. Bazinul mare, observație valabilă la toate bazinele, nu are fișe tehnice de la producători, pentru niciun echipament. Nu au fost găsite certificate de conformitate de la producător, pentru niciun produs din ștrand. Nu au fost puse la dispoziție certificate de garanție. Vă readuc aminte, că societatea Matcon(n.r – constructorul ștrandului) a intrat în faliment, nici nu mai există. Niciunde nu sunt menționate materialele folosite la placarea piscinelor. Cele trei filtre pierd nisip constant, lucru care se poate observa în apă. Linerul nu este montat corespunzător. Această societate ne-a spus că acesta ar trebui, conform standardelor, să aibă o grosime de minim 1,5 mm, iar grosimea lui este mai mică de un milimetru, fapt pentru care va trebui schimbat tot. Zilnic, se observă pierderi de apă între 20 și 40 de mc, pentru că nu există hidroizolație la bazin. Balustradele nu sunt corect ancorate și nu s-au folosit șuruburi din inox. Scările de acces în piscină nu sunt pentru uz public, adică sunt destinate unei piscine de casă. Vor trebui schimbate. Pompele dozatoare de PH nu funcționează corespunzător. Societatea care a făcut analiza o să evalueze și în bani și achizițiile pe care trebuie să le facem. Alte anomalii sunt că bazinele au dimensiuni mai mici decât cele din proiect. Bazinul de sărituri are 108 mp și trebuia să aibă 140 de mp”, a declarat primarul.

RETIM

Claudiu Buciu spune că aceste constatări sunt tardive pentru că societatea care a construit ștrandul nu mai există și singurele măsuri care pot fi luate sunt împotriva angajaților care au semnat recepția acestor lucrări.

Firma care a executat expertiza recomandă închiderea râului artificial pentru că nu este placat un liner și a început să se crape, din cauză că nu are hidroizolație. Bazinele de copii trebuie placate integral pentru că 40 la sută din plăci s-au desprins. Primarul spune că așteaptă evaluările financiare pentru a vedea operațiunile care trebuie făcute ca ștrandul să poată fi pus în funcțiune, în această vară, dacă normele de sănătate o vor permite.

 

 

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite