Connect with us

Actualitate

In loc de Craciun fericit

Publicat

în

Globuri-craciunIn fiecare an, fie ca scriam pe blog sau pe site, va uram traditionalul Craciun fericit, sarbatori fericite si an nou cu bine, bla bla, dar anul asta, din cauza ca e bine sa gasim traditii noi cateodata, o sa va fac o lista cu ce imi propun eu sa fac si in restul zilelor din an, nu doar in preajma sarbatorilor de iarna. De ce? Pentru ca mi se pare inutil sa fim buni si atenti si cu idei de schimbare in mai bine doar o data sau de doua ori pe an.

Meniul zilei, Octavian

Ce imi propun sa fac eu de acum incolo, in fiecare zi a anului, ceea ce va recomand si voua? Cu liniuta:

-sa imi aleg cateva zile pe an, in care sa fac cadouri la nevoiasi, la rude sau la prieteni. Nu trebuie sa fie nimic deosebit, nu trebuie sa stie nimeni ce, cum, cand sau la cine, nu trebuie sa fie sarbatoare sau vreo zi trecuta in calendar, ci doar sa dau un cadou, orice, oricui, fara niciun sens;

-sa spun de mai multe ori „multumesc”, „imi place”, „esti tare”, „bravo” si „pot face asta” decat pana acum, dar mai ales sa las deoparte cuvinte ca „nu”, ”pleaca”, „nu am”, „nu pot” sau „nu vreau” din vocabularul de zi cu zi;

RETIM

-sa folosesc televizorul doar in aceasta perioada a anului, pentru ca acum recunosc ca ii mai dau drumul. In restul anului, in timpul liber, sa las televizorul si internetul, atunci cand nu am nevoie de el si sa fac ceva util, sa citesc, sa invat o limba noua sau sa ma plimb;

-sa scriu mai mult, dar altceva decat presa;

-sa rad si mai mult, desi rad deja cat se poate, cateodata suparandu-i pe altii;

-sa fiu mai atent la cei din jur;

-sa imi fac un stoc de pocnitori, sa le pot folosi si vara (evident dinalea legale, nu din piata, cum altfel);

-sa imi propun mai multe si, daca se poate, sa imi si duc la bun sfarsit planurile.

Mai am cateva idei, dar ma opresc aici, ca vine familionul si… stiti si voi cum e. Craciun fericit si sper ca ati gasit ce ati vrut sub brad de dimineata! Ne recitim zilele urmatoare pentru o ultima postare din 2014, sa vedem cum a fost anul asta, cu bune si cu rele, mai multe bune din punctul meu de vedere.

Atentie cat mancati, sa nu faceti coada la Urgente 🙂

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Amenzi de până la 20.000 de lei pentru terenurile cu ambrozie. Reprezentanții Primăriei Lugoj încep controalele

Publicat

în

ambrozie-lugojPrimăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în conformitate cu Legea nr. 62/2018, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii ei pe terenurile intravilane sau extravilane, iar în cazul prezenței acesteia, pentru eliminarea ei.
În scopul distrugerii și a prevenirii răspândirii ambroziei, se impune desfășurarea periodică a unor lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri trebuie efectuate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an.
Având în vedere HG 707/2018, art. 2 și 3, în perioada următoare, începând cu data de 7 mai 2021, angajați ai Primăriei Municipiului Lugoj, având atribuții în acest domeniu, vor face verificări pentru identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia.
Nerespectarea prevederilor obligațiilor legale privind combaterea ambroziei constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment. Nerespectarea prevederilor din avertisment se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice;

Meniul zilei, Octavian

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojenii se pot vaccina fără programare, doar cu buletin, indiferent de centrul pe care îl aleg

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Începând de astăzi, vineri, 7 mai, lugojenii se pot vaccina, la fel ca toți românii, la orice centru de vaccinare de pe teritoriul țării, fără programare în prealabil, doar cu buletinul. Măsura vine după ce autoritățile au testat cu succes această variantă de mai multe ori, observând o mai mare deschidere spre imunizare din partea populației.

Prioritate vor avea persoanele de peste 60 de ani. Începând cu data de 7 mai, doritorii pot merge doar cu buletinul în orice centru de vaccinare, iar în limita locurilor disponibile, vor fi imunizați. 

Imunizarea vineri începe după orele 14, pentru cei fără programări. Situația numărului de locuri și a serului folosit în fiecare centru de vaccinare în timp real le puteți vedea aici.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Regulament nou pentru terasele din Lugoj. Cum vor arăta locurile de relaxare

Publicat

în

FOTO Arhiva

Lugojul va avea un nou regulament pentru terase. Reprezentanții Primăriei Lugoj lucrează, în acest zile, la un document care va reglementa forma, culorile și tipul de mobilier permis la terasele care vor funcționa în oraș.

Meniul zilei, Octavian

„După o perioadă lungă de izolare, lugojenii în mod cert își doresc locuri plăcute de relaxare. În acest scop, se lucrează la un regulament care va include câteva reguli de bază, mai ales pentru zona centrală a orașului. Ne dorim transformarea unor zone din oraș, asemănătoare cu cele din Timișoara sau poate cu alte zone similare din alte orașe. Condițiile de care vorbeam sunt legate de realizarea unui aspect unitar al teraselor. Altfel spus, cromatica, forma mobilierului, dar și aspectele legate de identitatea vizuală a comercianților vor fi foarte clar stipulate în regulament”, a declarat Anca Micșa Oprea, city-managerul orașului Lugoj.

Proprietarii de terase, dar și ceilalți locuitori ai Lugojului, pot face propuneri concrete și relevante în momentul în care regulamentul va fi pus în dezbatere publică.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Șofer mort de beat, prins la volan la doi pași de Lugoj, în minivacanța de Paște

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Mai mulți șoferi au fost deloc chibzuiți în minivacanța de Paște, pe drumurile din estul județului Timiș. Unul dintre ei s-a dat în spectacol la doi pași de Lugoj. Mai exact, pe 1 mai, în sâmbăta Paștilor, bărbatul de 41 de ani s-a urcat mort de beat la volan și a plecat la plimbare.

Conducătorul auto a fost oprit de către polițiști pe raza localității Bichigi din apropiere de Făget. Polițiștii l-au tras pe dreapta pentru control și, pentru că mirosea a alcool, l-au pus să sufle în etilotest. Rezultatul? 1,20 miligrame de alcool pur per litru în aerul expirat. 

Șoferul nesăbuit s-a ales cu dosar penal.

RETIM

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite