Administrație
Ia mărțișorul! Lugojenii au de unde alege cadouri pentru 1 și 8 martie, prețurile fiind accesibile
Cu 3 zile rămase până la 1 martie, bărbații de toate vârstele au început deja căutarea pentru mărțișorul perfect, pe care să îl dăruiască celei mai importante femei din viața lui. Sărbătoarea mărțișorului este primită în fiecare an cu bucurie de toate femeile, dar mai ales de comercianții de mărțișoare, care și-au întins de o săptămână tarabele în oraș, în centru și pe platoul Casei de Cultură. Oferta, ca și în anii trecuți, este variata și bogată, vânzătorii fiind în același timp și buni negociatori.
Un mărțișor simplu poate costa un leu, însă dacă doriți ceva mai deosebit, puteți scoate din buzunar chiar și 25 de lei, pentru brioșe speciale sau mărțișoare hand-made, care o vor impresiona pe aleasa inimii voastre cu siguranță. Un tur al tarabelor este recomandat înainte de a face cumpărături, pentru că prețurile pentru aceleași produse pot fi mai ieftine la o altă masă. Negocierea poate de asemenea să vă salveze de niște lei în plus, însă dacă nu este cazul, nu insistați și schimbați masa, pentru că veți găsi cu siguranță un comerciant cu adevărat dornic să-și vândă marfa anul acesta, nu anul viitor.
Administrație
Debarasează-te legal de deșeurile voluminoase! Începe o nouă campanie trimestrială de colectare
ATENȚIE! Nu abandona deșeurile voluminoase în locuri neamenajate! Păstrează-le în gospodărie și debarasează-te legal de ele doar la operatorii autorizați!
Compania RETIM împreună cu ADID Timiș organizează în perioada 12 aprilie – 11 iunie o campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase din zona 0 a judeţului Timiş. Sunt cuprinse localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Coşteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.
CINE poate preda deşeuri voluminoase
Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile voluminoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.
CE se poate preda în cadrul acestei campanii
DEŞEURILE VOLUMINOASE sunt:
⦁ mobilier, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative
⦁ mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice
⦁ covoare, carpete, preșuri
⦁ canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete,saltele
⦁ oale
⦁ ceasuri
⦁ perdele, draperii
⦁ dulapuri de baie, suporturi prosoape
⦁ lustre, tablouri
⦁ obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă
⦁ obiecte mari de folosință îndelungată precum : calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși şi tocuri de geamuri, etc
CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii
⦁ NU se preiau alte categorii de deșeuri : reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale,periculoase
⦁ NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)
UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile voluminoase
Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro si www.adidtimis.ro/stiri.
De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.
Administrație
Amenzi mari pentru cei care mai intră cu mașinile pe malurile Timișului
Consilierii locali au aprobat hotărârea prin care se interzice accesul pe cele două maluri ale Timișului, cu ATV-uri, autoturisme, motociclete și mopede. Pentru cei care nu respectă această hotărâre, amenzile sunt cuprinse în 500 și 2.500 de lei.
De altfel, decizia a schimbat deja total aspectul malurilor, mai ales în apropierea Podului de Fier. Două fotografii, realizate la o săptămână distanță, înainte și după hotărâre, arată schimbarea.
Chiar dacă mașinile de pe maluri au dispărut, mizeria a rămas. Zeci de grămezi de pet-uri și pungi se pot vedea pe toată suprafața din zona centrală a celor două maluri.
Vezi aici decizia consilierilor
Administrație
Consiliul Local Lugoj va avea două noi societăți. Una se va ocupa de apă și canal, cealaltă de transport public
Consilierii locali lugojeni au aprobat în ultima ședință două hotărâri, privind înființarea a două noi societăți, în care acționarul unic este Consiliul Local Municipal Lugoj. Prima societate este “APA- CANAL LUGOJ” S.R.L., care va prelua gestionarea serviciilor de apă și canal pentru municipiu, de la Meridian 22.
Administratorul societății este Adrian Ciulonescu, fostul reprezentant al Registrului Comerțului la Lugoj, pentru o perioadă limitată de trei luni de zile. Acesta va avea drept de semnătură pentru cheltuieli limitate de până la 5.000 de lei, iar tot ce depășește această valoare va fi contrasemnat de un reprezentant al primarului.
Cea de-a doua societate aprobată este “TRANSPORT LOCAL LUGOJ” S.R.L., care va presta serviciul de transport în comun în municipiu, pe un traseu cu mai multe rute, care urmează să fie stabilit în perioada următoare. Primăria se pregătește să achiziționeze circa 15 autobuze second-hand, care vor efectua serviciul de transport public. În plus, municipiul Lugoj este parte într-un proiect al Ministerului Dezvoltării, în urma căruia va beneficia de nouă autobuze electrice, trei staţii de încărcare şi nouă staţii de încărcare lentă.
Administratorul noii societăți este Alin Năfărean, fost angajat al societății Meridian 22. La fel ca și în cazul societății de apă și canal, nici acesta nu va putea angaja cheltuieli mai mari de 5.000 de lei, fără să aibă o contrasemnătură din partea reprezentantului primarului.
Pentru cele două societăți o parte din personal va fi preluat din cadrul societății Meridian 22.
Administrație
Lugojul a cumpărat un nou studiu, de această dată pentru gestionarea mai eficientă a gunoaielor
Primăria Lugoj a cumpărat un nou studiu, de această dată pentru o mai bună gestionare a deșeurilor. Este vorba despre un un serviciu de elaborare a strategiei locale privind dezvoltarea și optimizarea gestionării deșeurilor. Potrivit SEAP, firma contractată este una din București.
Pentru acest studiu, lugojenii vor plăti 120.750 de lei de la bugetul local. Compania care va realiza studiul a fost implicată în ridicarea deponeului de la Reșița, dar și în elaborarea unor studii cum ar fi cel de la Cluj Napoca, acolo unde după o investiție de 100 de milioane de lei, deponeul nu a putut fi dat în funcțiune.
Deocamdată primăria nu a anunțat ce intenții are după realizarea studiului.
-
Actualitate4 zile în urmă
Bărbatul care a violat o fetiță de 8 ani, lângă Lugoj, va sta 13 ani după gratii
-
Actualitate3 zile în urmă
Incendiu la un restaurant din Piața Drăgan din Lugoj
-
Social4 zile în urmă
Cu ce reacții adverse s-au confruntat lugojenii care s-au vaccinat împotriva virusului pandemic
-
Social3 zile în urmă
Un singur medic de familie din Lugoj face vaccinări împotriva virusului pandemic