Connect with us

Actualitate

Glumele au ucis la Paris

Publicat

în

247BBDB100000578-2900259-image-a-92_1420644402604Ma dezgusta cum deodata, intreg internetul, toata presa si toata opinia publica din Romania e solidara mare cu satiristii omorati astazi la Paris. Parca acum ceva timp ii injuram la unison pe acesti oameni, dupa ce ei ne faceau cercestori la televiziunea publica franceza, la ore de maxima audienta si pe buna dreptate. Acum, ca au fost ucisi cu brutalitate, de niste oameni cu pusti automate, gata, suntem solidari si ne schimbam pozele de profil pe Facebook, ca dam pe afara de durere.

Meniul zilei, Octavian

Eu am o regula simpla in viata si, dupa ce vad ca s-a intamplat astazi, am decis sa o pastrez pentru cat voi trai pe aici prin lumea asta nebuna. Regula e aceasta: daca nu poti glumi cu cineva, nu glumi cu acel cineva. Acesti pamfletari, ca jurnalisti, cum ii face toata presa lumii pentru a atrage cat mai multe click-uri nu sunt, au glumit pe seama musulmanilor, a profetului lor si, mai nou, pe seama liderului ISIS. Dati pe Google daca nu stiti ce spun, o sa va lamuriti din trei clickuri.

Dupa ce au dat in gazeta lor de glume o caricatura cu Mohamed, au primit amenintari cu moartea, dar le-au ignorat, crezand ca, la fel cum au facut ei, si islamistii glumesc. Ei bine, astia nu prea glumesc. Un musulman isi leaga imediat o bomba in jurul corpului si se sinucide oriunde e nevoie, pentru a arata lumii ca, pentru ei, religia e mare branza. Noi, crestinii, desi ne dam mari credinciosi, nu facem absolut nimic notabil pentru a ne apara religia daca cineva ne-o calca in picioare.

Nu ma refer la ceva deplasat cum e o sinucidere, dar nici macar nu intoarcem vorba, ci iertam, ca asa ar fi facut si Dumnezeu. In fine, astea sunt detalii care oricum nu ar fi salvat viata celor 12 oameni ucisi astazi.

RETIM

Crestinii nu facem nimic, pentru ca suntem fricosi si, de fapt, credem doar ca sa credem in ceva in Dumnezeul pe care ni l-au ales parintii, nu credem pentru ca am gandit problema si am ajuns la concluzia, cu mintea si sufletul, ca acesta e adevarul.

Ei bine, un om, o grupare care si-a aratat de atatea ori devotamentul pentru crezul ei, dupa cum s-a demonstrat astazi, te omoara daca iei in gluma religia lor. Punct. Restul e doar Breaking News, condoleante pentru niste persoane de care nu am auzit pana astazi si multa, multa foame pentru senzational, in cel mai morbid fel al genului.

Pacat de acesti oameni, care au murit totusi facandu-si meseria, dar fara sa realizeze ca unii locuitori ai acestei planete nu stiu de gluma si da, ii pot chiar ucide daca nu le convine un banc amarat. Odihneasca-se in pace.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Se oprește gazul pe mai multe străzi din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Un total de 14 străzi din Lugoj vor rămâne fără gaz joi, 13 mai, asta pentru că Delgaz Grid efectuează lucrări de înlocuire și modernizare a unei vane subterane din sistemul de distribuție.

Străzile afectate sunt Cuza Vodă, Caransebeșului, Panait Cerna, Gheorghe Lazăr, Episcop dr. Ioan Bălan, Sudului, Nicolae Bălcescu, Pavel Chinezu, Țesătorilor, Dorobanților, Smârdan, Griviței, Rahovei și Memorandumului.

Sistarea se va face începând cu ora 9 dimineața. Reluarea serviciului de distribuție a gazelor se va face treptat, imediat după finalizarea lucrărilor, în jurul orei 21 în ziua de joi.

RETIM

Consumatorii trebuie să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuției gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 de minute. În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugați să anunțe imediat dispeceratul de urgență al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele rețele de telefonie fixă și mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din rețeaua Telekom și cu tariful operatorului din toate celelalte rețele de telefonie).

Citiţi mai departe

Actualitate

ATENȚIE Încă se dau amenzi pentru nerespectarea măsurile sanitare. 190 au fost aplicate într-o singură zi

Publicat

în

În cursul zilei de luni, 10 mai, peste 200 de polițiști au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Meniul zilei, Octavian

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

La activităţi au participat 244 de polițiști și jandarmi, fiind verificate 56 de societăți comerciale, precum şi 56 de mijloace de transport persoane, dintre care 24 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 1.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 196 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.500 de lei. Dintre acestea, 168 de sancțiuni contravenționale în valoare de 35.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 27 de sancțiuni în valoare de 13.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

RETIM

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2.

Citiţi mai departe

Actualitate

Câți lugojeni au fost depistați cu noul coronavirus până în prezent în luna mai

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Puțini lugojeni au fost depistați pozitivi cu noul coronavirus în luna mai. După o lungă perioadă în care orașul de pe Timiș s-a confruntat cu al treilea val al pandemiei, rămânând fără paturi de ATI și având chiar și o incidență de cazuri care a dus la carantinarea urbei, pe parcursul lunii mai numărul de cazuri a scăzut considerabil.

Mai exact, în ultimele 10 zile de raportări, doar 34 de lugojeni au fost depistați pozitivi cu SARS-CoV 2, adică o medie de sub 4 cazuri noi pe zi. Luni la prânz, 10 mai, la raportarea zilnică, rata de infectare la Lugoj era de 1,58/1000 de locuitori.

Primăria a anunțat deja redeschiderea cinematografului, dar și că există discuții despre redeschiderea pieței de vechituri ocico, precum și ridicarea altor restricții ce țin de oraș.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Lucrări la Margina-Holdea. Una dintre rutele ocolitoare, pentru camioane, trece pe la Lugoj

Publicat

în

Restricția pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția transportului de persoane și animale vii, intră de astăzi, 10.05.2021, în vigoare pe 𝘀𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗗𝗡 𝟲𝟴𝗔, 𝗠𝗮𝗿𝗴𝗶𝗻𝗮 – 𝗛𝗼𝗹𝗱𝗲𝗮. Măsura va fi valabilă până la 10.07.2021 și a fost luată pentru continuarea lucrărilor de reparații la acest sector.

Meniul zilei, Octavian

Centura Lugojului va fi mult mai aglomerată în această perioadă, pentru că una dintre rutele ocolitoare trece pe aici.

Rute ocolitoare

Pe direcția Nădlac-București:

A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria
sau
A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

Pe direcția București – Nădlac:

RETIM

A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A11 Arad – A1 Arad – A1 Nădlac.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite