Connect with us

Actualitate

Glumele au ucis la Paris

Publicat

în

247BBDB100000578-2900259-image-a-92_1420644402604Ma dezgusta cum deodata, intreg internetul, toata presa si toata opinia publica din Romania e solidara mare cu satiristii omorati astazi la Paris. Parca acum ceva timp ii injuram la unison pe acesti oameni, dupa ce ei ne faceau cercestori la televiziunea publica franceza, la ore de maxima audienta si pe buna dreptate. Acum, ca au fost ucisi cu brutalitate, de niste oameni cu pusti automate, gata, suntem solidari si ne schimbam pozele de profil pe Facebook, ca dam pe afara de durere.

RETIM

Eu am o regula simpla in viata si, dupa ce vad ca s-a intamplat astazi, am decis sa o pastrez pentru cat voi trai pe aici prin lumea asta nebuna. Regula e aceasta: daca nu poti glumi cu cineva, nu glumi cu acel cineva. Acesti pamfletari, ca jurnalisti, cum ii face toata presa lumii pentru a atrage cat mai multe click-uri nu sunt, au glumit pe seama musulmanilor, a profetului lor si, mai nou, pe seama liderului ISIS. Dati pe Google daca nu stiti ce spun, o sa va lamuriti din trei clickuri.

Dupa ce au dat in gazeta lor de glume o caricatura cu Mohamed, au primit amenintari cu moartea, dar le-au ignorat, crezand ca, la fel cum au facut ei, si islamistii glumesc. Ei bine, astia nu prea glumesc. Un musulman isi leaga imediat o bomba in jurul corpului si se sinucide oriunde e nevoie, pentru a arata lumii ca, pentru ei, religia e mare branza. Noi, crestinii, desi ne dam mari credinciosi, nu facem absolut nimic notabil pentru a ne apara religia daca cineva ne-o calca in picioare.

Nu ma refer la ceva deplasat cum e o sinucidere, dar nici macar nu intoarcem vorba, ci iertam, ca asa ar fi facut si Dumnezeu. In fine, astea sunt detalii care oricum nu ar fi salvat viata celor 12 oameni ucisi astazi.

Crestinii nu facem nimic, pentru ca suntem fricosi si, de fapt, credem doar ca sa credem in ceva in Dumnezeul pe care ni l-au ales parintii, nu credem pentru ca am gandit problema si am ajuns la concluzia, cu mintea si sufletul, ca acesta e adevarul.

Ei bine, un om, o grupare care si-a aratat de atatea ori devotamentul pentru crezul ei, dupa cum s-a demonstrat astazi, te omoara daca iei in gluma religia lor. Punct. Restul e doar Breaking News, condoleante pentru niste persoane de care nu am auzit pana astazi si multa, multa foame pentru senzational, in cel mai morbid fel al genului.

Pacat de acesti oameni, care au murit totusi facandu-si meseria, dar fara sa realizeze ca unii locuitori ai acestei planete nu stiu de gluma si da, ii pot chiar ucide daca nu le convine un banc amarat. Odihneasca-se in pace.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Consiliul Județean Timiș cere chirie pentru clădirea unde funcționează patru instituții din Lugoj

Publicat

în

Consilierii județeni au aprobat scoaterea la licitație pentru închirierea spațiilor din imobilului în care funcționează Poliția Locală, Casa de Pensii, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

RETIM

Instituțiile respective și-au desfășurat încă din 2016 activitatea în acest sediu, fără să plătească niciun ban. Acest lucru nu mai este posibil acum, potrivit codului administrativ, susține președintele CJ Timiș, Alin Nica.

„Nu putem să atribuim în folosință gratuită clădirile din domeniul public, singura forma de cedare a dreptului de folosință este prin închiriere. Toate instituțiile care au nevoie de spațiu trebuie să plătească o chirie către bugetul județului Timiș”, spune Nica.

Potrivit deciziei consilierilor județeni, spațiile vor putea fi închiriate pentru 5 ani, cu posibilitate de prelungire a contractului, iar prețul minim de la care pornește licitația este 17 lei/mp/lună.

Citiţi mai departe

Actualitate

O secție a spitalului din Lugoj, contaminată. Mai mulți pacienți și personalul medical au fost infectați

Publicat

în

FOTO Arhiva

Secția de Interne a Spitalului Municipal „Teodor Andrei” din Lugoj a fost contaminată cu coronavirus. Opt persoane au fost infectate. Dintre acestea, patru sunt pacienți iar restul personal medical. Ionuț Cocoș, directorul unității lugojene, a confirmat situația pentru Lugojeanul.ro. „E adevărat. În momentul de față, am demarat o anchetă împreună cu epidemiologul spitalului. Momentan mai multe amănunte nu pot să vă dau”, a declarat Cocoș.

RETIM

„Din ancheta epidemiologica preliminară s-a confirmat faptul că 4 cadre medicale și 4 pacienți internati sunt positivi.Personalul medical depistat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 se afla în izolare la domiciliu iar pacienții sunt sub strictă supraveghere medicală. Secția a fost dezinfectată și urmează ca întregul personal al acesteia să fie testat pentru un plus de siguranță.Focarul se afla în supraveghere epidemiologica”, ne-a comunicat Cornelia Bubatu, purtătorul cuvânt al DSP Timiș.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:
Numărul de anchete epidemiologice efectuate în ultimele 24 de ore : 116

Menționăm că la aceasta dată, 8 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică.

CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ SINERSIG– 32 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DUMBRĂVIȚA – 27 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE COMLOȘU MARE – 48 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE GIROC – 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
SPITALUL DE PSIHIATRIE JEBEL – 23 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
CENTRUL DE RECUPERARE SI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ LUGOJ – 13 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
CENTRUL DE PLASAMENT LUGOJ – 3 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
SPITALUL MUNICIPAL LUGOJ-SECȚIA INTERNE – 8 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus, la nivelul județului Timiș.

 

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Primarul Lugojului etichetat ca „dictator” de o organizație pentru apărarea drepturilor omului

Publicat

în

Reprezentanții Ligii Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor din România îl pârăsc din nou, pentru a treia oară, Consiliului Local Municipal pe primarul Lugojului. Claudiu Buciu a pus în vedere acestei organizații să părăsească spațiile pe care le ocupă ilegal în clădirea Primăriei Lugoj.

RETIM

Reprezentanții LDICAR, deși recunosc că nu au niciun document încheiat legal pentru spațiul pe care-l ocupă, consideră că este dreptul lor să aibă sediul în imobilul respectiv.

În adresa transmisă Consiliului Municipal Lugoj, cei de la LDICAR arată că, deși i-au transmis primarului documente privind activitatea lor, acesta nu vrea să le ia în considerare și nu renunță la evacuarea asociației.

„Se observă vizibil, ura, răzbunarea (nu cunoaștem motivul) și încearcă calitate de dictator pe care și-a însușit-o a proprietății, a comunității și poate dicta orice dorește. Nu cunoaște real organizația civică neguvernamentală și faptul că reprezintă societatea civică, tocmai cei care zic că l-au votat”, arată reprezentanții asociației în adresa transmisă Consiliului Local Municipal.

În același document, organizația recunoaște că în ultimii ani a ocupat spațiul „la mica înțelegere” cu fostul primar, fără să aibă un contract sau să plătească o chirie.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite