Connect with us

Politică

Francisc Boldea mai elimină din cursa pentru primărie încă un contracandidat, înainte de alegeri

Publicat

în

Contestaţia depusă de către PSD Lugoj împotriva lui Florin Dumitru, candidat la funcţia de primar şi pe lista de consilieri din partea PRO România, a fost admisă de Judecătoria Lugoj. PSD a contestat faptul că Florin Dumitru este şi candidat din partea unui partid şi şef al Poliţiei Locale din Lugoj, fapt care ar fi interzis de unele reglementări legale.

RETIM

Conform plângerii, Dumitru ar fi trebuit să-şi dea demisia din funcţia pe care o deţinea înainte de a-şi depune candidatura. A încercat să depună o cerere de suspendare după ce a fost validată candidatura de către Biroul Electoral Local, însă aceasta nu i-a fost admisă.  Pro România anunţă că va face apel la decizie.

„Consider că este abuzivă decizia. Codul administrativ prevede că funcţionarul public se poate suspenda pe perioada campaniei. Suspendarea este un act unilateral. Angajatorul ia act de suspendare, nu aprobă suspendarea. Domnul Boldea îşi depăşeşte atribuţiile în ecuaţia asta, fapt pentru care dacă ar fi pus mâna pe Codul administrativ ar fi constatat că nu există temei legal, ar fi putut să vadă că nu este în măsură să aprobe ceea ce hotărăşte legea. Este un abuz al domnului Boldea, o să luăm în calcul dacă îi facem o plângere penală. O să ne apărăm la Tribunal şi cred că vom avea câştig de cauză. Ştiu că îi este frică de Florin, a făcut toate presiunile, ne-a contactat toţi şefii la nivel naţional pentru a-l retrage pe Florin, dar dreptul de a candida s-a câştigat în 89 şi nu poate să-l îngrădească nimeni”, a declarat Adrian Pau, preşedintele PRO România Timiş.

Florin Dumitru ar fi cel de-al doilea candidat pe care Boldea îl elmină din cursă, înainte desfăşurarea alegerilor, după fostul candidat independent Petru Madroane, care a anunţat că a renunţat la candidatură din cauza presiunilor actualului primar. În felul acesta, Boldea este tot mai aproape să-şi vadă visul împlinit, ca înaintea alegerilor să mai rămână în cursă doar partidele care-l sprijină şi îl ajută în lupta cu Claudiu Buciu, cel mai important contracandidat.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Atac PSD la noul city-manager. Social-democrații critică concedierile anunțate la Primăria Lugoj

Publicat

în

Noul președinte al PSD Lugoj critică concedierile anunțate de către noua administrație locală. Călin Dobra, președintele organizației locale este de părere că nu sunt necesare concedieri în Primăria Lugoj și că funcționarii își fac treaba dacă sunt coordonați bine. Ie;irea lui Dobra vine după ce Anca Micșa Oprea a avut o postare pe Facebook în care descria atmosfera din cea mai importantă instituție a orașului.

RETIM

„Cât de buni și competenți suntem noi și cât de învechiți și incompetenți sunt toți ceilalți! Asta e tot ce s-a auzit de la balconul Primăriei Lugoj, de când noul edil și echipa sa au preluat administrarea orașului. Nu mai știu cum să justifice concedierile pe care le tot flutură cu fiecare ocazie. Și nu pentru că funcționarii ar fi „lipsiți de vlagă” și „învechiți”, cum îi caracterizează doamna manager, ci pentru că noua administrație habar nu are ce înseamnă… administrația publică. Au nevoie de coordonare, doamnă, nu să fie dați afară! Dați-le de lucru, doamnă! Veți vedea că sunt oameni competenți, pe care vă puteți baza! Dar nu, să aruncăm răspunderea! Până și acum, când au toate pârghiile să facă marea cu sarea, tot alții sunt de vină că ei habar nu au ce fac!”, susține Dobra.

Citiţi mai departe

Politică

Claudiu Buciu: „Nu mă interesează funcția de președinte PNL Timiș. Am destulă treabă, acasă, în administrație”

Publicat

în

Primarul Lugojului a declarat că nu este interesat de funcția de președinte al PNL Timiș. Invitat la o emisiune în direct la pressalert.ro, Claudiu Buciu a spus că, în momentul în care vor avea loc alegeri, în organizația județeană, nu își va depune candidatura.”Nu-mi place să alerg după funcții în partid, am destule probleme acasă, în administrație, la Lugoj, însă vocea mea o o vor auzi toată ziua”, a declarat Buciu, referindu-se la liderii partidului.

RETIM

Claudiu Buciu a mai spus că cel mai potrivit om să conducă filiala timișeană a PNL este deputatul Marilen Pirtea.

„Așa cred eu, că este cel mai potrivit. Este rectorul Universității de Vest, a avut rezultate deosebite acolo, are un nou mandat de deputat, este un om respectat în partid, este din Timiș, pentru că tot vorbim de oameni care sunt sau nu sunt din Timiș, este un lider respectat de toți colegii din partid. În prezent, domnul Nica a creat aceste disensiuni și iar a făcut tabere în partid. Eu cred că domnul Pirtea ar fi omul care ar face liniște în filială, ne-am putea aduna cu toții în spatele dânsului și am putea să reconstruim filiala”, a spus Claudiu Buciu.

 

Citiţi mai departe

Politică

Rezultate finale oficiale. Cine a câștigat alegerile parlamentare în Lugoj și în împrejurimi

Publicat

în

RETIM

Alegerile parlamentare s-au încheiat oficial. Rezultatele au fost făcute publice de către Biroul Electoral Central, iar în Timiș, marii câștigători sunt cei de la USR-Plus, cu 29,21% dintre sufragii. Urmează PNL, cu 24,78%, PSD cu 19,63% și AUR, 8,71%. 

La Lugoj PNL s-a impus în alegerile parlamentare cu un scor de 31,94%, pe locul doi clasându-se PSD cu puțin peste 20%, iar pe trei USR-Plus cu 16,51%. AUR a obținut la Lugoj 10%, fiind unul dintre partidele-surpriză ale votului.

Iată câteva rezultate la orașele și comunele importante din preajma Lugoj:

Făget – PNL: 25,09%; PSD: 33,94%; USR-Plus: 7,83%; AUR: 12,86%;

Buziaș – PNL: 32,66%; PSD: 29,80%; USR-Plus: 12,31%; AUR: 7,50%;

Recaș – PNL: 20,40%; PSD: 37,26%; USR-Plus: 14,49%; AUR: 10,71%;

Belinț – PNL: 42,80%; PSD: 22,85%; USR-Plus: 10,57%; AUR: 9,25%;

Boldur – PNL: 22,58%; PSD: 38,35%; USR-Plus: 9,44%; AUR: 10,75%;

Bethausen – PNL: 41,16%; PSD: 21,13%; USR-Plus: 4,84%; AUR: 16,78%;

Coșteiu – PNL: 26,57%; PSD: 30,95%; USR-Plus: 8,64%; AUR: 12,49%;

Darova – PNL: 21,73%; PSD: 17,09%; USR-Plus: 16,61%; AUR: 23,16%;

Fârdea – PNL: 12,14%; PSD: 47,89%; USR-Plus: 6,24%; AUR: 13,66%;

Gavojdia – PNL: 43,43%; PSD: 15,78%; USR-Plus: 11,49%; AUR: 14,82%.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite