Connect with us

Actualitate

FOTO: Imaginile săptămânii 1-7 aprilie 2013

Publicat

în

DSC08775

1. Daniel Butunoi (al doilea, stânga-sus) pozează alături de concurență la finalul Ligii de duminică la darts, organizată de Clubul Space Bowling Lugoj, competiție pe care o câștigă duminică, 31 martie.

bugetul local 2013 lugoj sume lista pe ce se cheltuie banii lugojeanul 20132. Consilierii locali ai municipiului Lugoj, împreună cu primarul Francisc Boldea, decid bugetul local pe anul 2013, în valoare de 119 milioane de lei, în ședința extraordinară de marți, 2 aprilie.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

accident grav traian vuia timis lugojeanul 2013 3 aprilie victima incarcerata masina distrusa (8)3. Un șofer este scos de către pompieri dintre fiarele contorsionate ale mașinii sale, după ce a intrat cu autoturismul într-un parapet, la ieșirea din localitatea Traian Vuia miercuri, 3 aprilie.

RETIM

DSC_82064. Participanți și invitați asistă la deschiderea ediții a doua a târgului regional a firmelor de exercițiu EXPOVEST, în holul Universității Europene „Drăgan” din Lugoj joi, 4 aprilie.

DSC_82765. Doi elevi ai Colegiului Național „Coriolan Brediceanu” dansează într-o probă artistică, în „lupta” pentru a câștiga titlul de Miss și Mister, la Balul Puișorilor organizat la Casa de Cultură din Lugoj joi, 4 aprilie.

actualitatea-apele-timisului-lugoj-0166. Doi muncitori ai Meridian 22 S.A. intervin cu drujba pentru a tăia un copac ce s-a prins în structura Podului de Beton din Lugoj, adus de apele învolburate ale Timișului joi, 4 aprilie.

DSC_83287. Comercianții își așteaptă clienții în noul cort în care s-a amenajat piața agroalimentară „George Coșbuc” din Lugoj vineri dimineața, 5 aprilie.

DSC_83068. Un cofrag al piciorului din mijloc al noului pod ce va lega cartierul Ștrand de zona pieței „George Coșbuc” este în pericol de a fi luat de ape, după ce râul Timiș a depășit cotele de atenție vineri, 5 aprilie.

lugojul pedaleaza ziua mondiala a sanatatii 7 aprilie lugojeanul 2013 (2)

9. Bicicliștii ajung la Spitalul Municipal „Theodor Andrei” din Lugoj duminică, 7 aprilie, în tura organizată de Ziua Mondială a Sănătății.

volei csm lugoj csu medicina tg mures 7 aprilie playoff meciul 1 lugojeanul 2013 (7)10. Ivana Radonjic, legitimată la CSM Lugoj, atacă mingea în cu o „bombă”, în primul din cele cinci meciuri pentru Cupa Challenge de duminică, 7 aprilie.

Rubrica prezentată de LUGOJEANUL.ro, intitulată „Retrospectiva săptămânii”, devine „Imaginile săptămânii”. Am luat această decizie deoarece ne respectăm propria deviză „Rapid, corect, perfect!”, iar o informație nu se poate transmite mai rapid sau mai corect decât printr-o fotografie. În plus, o fotografie valorează cât o mie de cuvinte, ceea ce este perfect!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

60 de vitezomani prinși în doar câteva ore la Lugoj

Publicat

în

Acțiune cu efective mărite a poliției la Lugoj joi, 11 august. În intervalele orare 09:00-13:00 și 15:00-21:00, polițiștii Biroului Rutier Lugoj au organizat o acțiune pe principalele artere din municipiu, care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării  regimului legal de viteză, precum și creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor și participanților la trafic. 

Astfel, polițiștii au legitimat 130 de persoane, au controlat 119 autoturisme, au efectuat 44 de testări cu aparatul etilotest și 2 testări cu aparatul drugtest. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.390 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere, conform OUG 195/2002R.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Dintre acestea 60 de sancțiuni fiind aplicate pentru nerespecatrea regimului legal de viteză și 23 pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 5 permise de conducere, retrase 2 certificate de înmatriculare și constatată o infracțiune la regimul rutier (conducerea unui vehicul neînmatriculat). 

RETIM

Acest gen de activități vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere.

Citiţi mai departe

Actualitate

S-a dat sentința în procesul în care Buciu cere suspendarea ordinului prin care a fost demis

Publicat

în

Instanța s-a pronunțat astăzi, în procesul deschis de Claudiu Buciu pentru suspendarea ordinului dat de prefectul Mihai Ritivoiu, prin care i-a încetat mandatul primarului din Lugoj. Judecătorii Tribunalului Timiș au respins cererea lui Buciu, astfel că ordinul rămâne în continuare în vigoare.

„Respinge ca neîntemeiată acţiunea formulată şi precizată de reclamantul Buciu Claudiu Alexandru în contradictoriu cu pârâtul Prefectul Judeţului Timiş, având ca obiect suspendare executare act administrativ. Ia act de faptul că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Timiş – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 10.08.2022”, se arată în soluția dată de judecători.

Claudiu Buciu a declarat pentru Lugojeanul.ro că nu are ce să comenteze în legătură cu decizia judecătorilor și că va face recurs în termenul legal.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Vă reamintim, la începutul lunii iulie, prefectul Mihai Ritivoiu l-a demis pe primarul Claudiu Buciu, pentru că acesta și-a schimbat domiciliul în timpul mandatului.

RETIM

„Instituția prefectului a fost sesizat în baza unor dovezi din care reiese că dl. primar și-a schimbat domiciliul din România în Germania timp de o lună și jumătate în cursul anului 2022. Legea e foarte clară și spune că mandatul primarului încetează de drept la schimbarea domiciliului. Nu-mi rămâne decât să închei înainte de termen mandatul domnului primar”, declara la acea vreme prefectul județului Timiș.

Citiţi mai departe

Actualitate

Bărbat sfâșiat de șase câini ai unui cioban, într-un sat din apropiere de Lugoj

Publicat

în

Un bărbat a fost sfâșiat de câinii unui cioban, lăsați nesupravegheați, într-un sat de lângă Lugoj. S-a întâmplat marți, 9 august, în jurul orei 09:00. Polițiștii Secției 5 Rurale Belinț au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 51 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pedestru între localitățile Lăpușnic și Bara, județul Timiș a fost atacat de 6 câini care i-au provocat multiple plăgi la nivelul corpului.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cei 6 câini aparțin unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Bara.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia, asupra unei persoane”.

RETIM

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Citiţi mai departe

Actualitate

Care e termenul limită la care trebuie finalizat spitalul din Lugoj, dacă proiectul primește finanțarea prin PNRR

Publicat

în

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că acele 25 de obiective spitaliceşti care vor fi realizate cu bani din PNRR vor trebui construite până în 30 iunie 2026. Cele 25 trebuie selectate dintr-o listă de 49 care se găseşte la Ministerul Sănătăţii.

„Termenul pentru construcţia celor 25 de obiective spitaliceşti este 30 iunie 2026, e un termen destul de strâns, 4 ani de zile. Noi am elaborat deja criteriile pentru alegerea celor 25 de obiective, dintr-o listă prestabilită de 49 pe care am găsit-o la Ministerul Sănătăţii şi pe care, din păcate, nu putem să o completăm”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că unele dintre aceste obiective sunt avansate cu documentaţiile.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

„Până anul viitor se întâmplă alegerea celor 25 de obiective. Spitalele unele au trecut de partea de documentaţie, au şi proiectul tehnic, au semnat deja şi partea de construcţie, unele dintre cele de pe lista de 49. Guvernul aprobă criteriile şi dacă sunt unele foarte avansate şi sunt unele dintre ele foarte avansate, prima cărămidă poate fi pusă. Nu ştiu care vor fi alese, trebuie aplicate criteriile”, a declarat Alexandru Rafila.

RETIM

Primarul interimar Bogdan Blidariu spune că Lugojul se află în categoria proiectelor avansate, care au documentația realizată.

„La investiții mai mari de 50 de milioane de euro, se face studiu de prefezabilitate și studiu de fezabilitate. Noi le-am făcut deja și sunt aprobate în Consiliul local. Următoarea etapă ar fi proiectare și execuție la pachet. Pentru proiectare avem deja banii prinși în bugetul local”, spune Blidariu.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite