Connect with us

Actualitate

FOTO Centru de plasament din Lugoj, închis de echipele Prefecturii Timiș. Au fost găsite mai multe nereguli

Publicat

în

Reprezentanții Prefecturii Timiș au verificat mai multe centre de îngrijire și găzduire din județ. Printre unitățile vizitate s-a aflat și Centrul de Plasament din Lugoj, unde reprezentanții Prefecturii Timiș susțin că au găsit mai multe nereguli grave în ceea ce privește igiena.

Echipa de control susține că a descoperit „În depozitul de alimente în spațiul congelator 3 kg mezeluri diverse deși recomandarea producătorului era de a se păstra la temperaturi cuprinse între 2 și 8°C și 2 conserve pe a căror etichetă era menționat „a se consuma înainte de 01.07.2023”.  A fost dat ordin de distrugere a produselor.

RETIM

A fost vizualizat spațiul de locuit/cazare pentru 20 copii cu vârsta între 10 și 21 ani care este format din 11 dormitoare, 3 grupuri sanitare și 3 camere pentru activități diverse. Aici s-au constatat următoarele nereguli:

– tocăria și mobilierul cu grad ridicat de degradare, cu elemente lipsă, rupte, cu zgârieturi multiple
– lipsă plase insecte la ferestre și a aparatelor antiinsecte
– pereți și tavane cu pete, urme de insecte, crăpături
– calorifere cu urme de coroziune și rugină in stare avansata
– gresie si faianta sparte, cu bucati lipsa, urme de mucegai
– tavane și pereți în holuri, băi, camere de activități cu exfolieri, infiltrații și zone extinse de mucegai
– obiecte sanitare sparte, ruginite
– saltele și lenjerii de pat deteriorate, murdare, pătate, neigienizate corespunzător.

S-a aplicat o sancțiune de 3.000 lei și oprire temporară prestări servicii cazare până la remediere deficiențe.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Epidemie declarată oficial, în România! Aproximativ 2.000 de cazuri, în 29 de județe

Publicat

în

Ministerul Sănătății a anunțat declanșarea unei epidemii de rujeolă la nivel național, având în vedere o „creștere îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă” și numărul mare de spitalizări ale copiilor infectați în secțiile de pediatrie și boli infecțioase. În prezent, sunt înregistrate aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe, conform informațiilor furnizate într-un comunicat de presă.

Creșterea numărului de cazuri a determinat Ministerul Sănătății să ia măsuri urgente, inclusiv declararea epidemiei pentru facilitarea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 11 luni, precum și pentru recuperarea celor nevaccinați sau cu scheme de vaccinare incomplete. Vaccinul ROR, inclus în schema obligatorie de vaccinare, este esențial în combaterea răspândirii rujeolei.

RETIM

În plus, autoritățile intenționează să demareze o amplă campanie de informare a părinților, în colaborare cu medicii de familie, pentru a spori aderența la programul de vaccinare.

Rujeola, o boală infecțioasă, se răspândește cu ușurință mai ales în rândul copiilor nevaccinați, și poate evolua grav, provocând complicații. Simptomele includ febră, conjunctivită, inflamarea mucoasei nazale, tuse și bronșiolită.

Cazurile de rujeolă din Timiș

Cu o acoperire vaccinală națională de 78% pentru prima doză și 62% pentru a doua, vaccinul ROR se află pe o traiectorie descrescătoare de peste 10 ani, conform comunicatului Ministerului. Organizația Mondială a Sănătății recomandă o acoperire de 95% pentru a preveni epidemii.

Conform datelor raportate la Direcția de Sănătate Publică Timiș, situația cazurilor confirmate de rujeolă aflate în evidența medicilor are o evoluție ascendenta. Cu toate acestea, numărul pacienților spitalizați în urma îmbolnăvirii este unul scăzut.

„Astfel, conform cifrelor raportate în luna decembrie, în evidențele noastre există 4 pacienți, toți pediatrici, care au necesitat internare. Nu a fost raportat până la această dată niciun caz de rujeolă la populația adultă. DSP Timiș monitorizează atent evoluția cazurilor de rujeolă la nivelul județului Timiș”, ne-a transmis Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt DSP Timiș.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Parc cu peste 8.000 de panouri fotovoltaice, la Lugoj. S-a depus cererea de finanțare

Publicat

în

answear.ro Astăzi, a avut loc depunerea unui proiect pentru obținerea finanțării în cadrul Programului Național Fondul de Modernizare al Ministerului Dezvoltării. Obiectivul propus pentru investiție este „Parc fotovoltaic str. Timișoarei, Municipiul Lugoj, Județul Timiș.”

Valoarea totală a obiectului de investiții, în conformitate cu devizul general, este de 25.064.148,40 lei. Din această sumă 21.630.731,53 lei reprezintă construcțiile și montajul.

RETIM

„Astăzi, 06/12/2023, la ora 9:00 s-a deschis apelul de proiecte în cadrul programului național cheie surse regenerabile de energie și stocare a energiei, fiind un apel de proiecte necompetitiv, pe baza principiului primul venit, primul evaluat și contractat. Ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare de îndată, a Consiliului Local al Municipiului, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru un parc fotovoltaic ce va fi situat pe strada Timișoarei, în zona industrială a municipiului, pentru a depune cât mai repede documentația necesară. Prin acest proiect deosebit de important pentru oraș se dorește reducerea semnificativă spre zero a costurilor cu energia electrică necesară funcționării instituțiilor și a serviciilor proprii, cum ar fi iluminat în stradal sau stațiile de încărcare pentru autobuze”, ne-a declarat city-managerul Anca Micșa Oprea.

Proiectul propus are drept scop crearea unui parc fotovoltaic modern și eficient energetic în str. Timișoarei din Municipiul Lugoj. Acesta va consta dintr-un număr de 8.132 de panouri fotovoltaice, alături de celelalte elemente fizice necesare pentru generarea și gestionarea eficientă a energiei solare.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Cum va fi vremea în Banat, de Crăciun și Anul Nou

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți, 5 decembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, oferind anticipări până în prima zi a anului 2024. Potrivit specialiștilor, ultima săptămână a anului va aduce temperaturi neobișnuit de ridicate.

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023 se anunță a fi marcată de temperaturi mai scăzute decât cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, cu accent pe regiunile estice. De asemenea, se prognozează un regim pluviometric local excedentar în extremitatea de sud-est a țării, dar și deficitar în jumătatea nord-vestică, în timp ce în restul țării va fi în general apropiat de normal.

RETIM

În perioada 11.12.2023 – 18.12.2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât media obișnuită în cea mai mare parte a țării, cu abateri termice pozitive mai accentuate în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nord-vestice și apropiate de normal în restul teritoriului.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023 aduce temperaturi medii apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi apropiat de normal în întreaga țară.

Pentru săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024, meteorologii anticipează temperaturi medii peste cele specifice, în special în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de media normală pentru acest interval, acoperind întregul teritoriu al țării.

Pentru informații actualizate, vă invităm să consultați pagina web a ANM sau sursele de știri relevante.

Citiţi mai departe

Actualitate

Trei polițiști de la Lugoj, printre cei 75 care au fost avansați în grad la IPJ Timiș

Publicat

în

answear.ro Cu prilejul Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2023, 75 de polițiști au fost avansați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim.

Prin Dispoziția Șefului de Inspectorat al Județului Timiș, cu ocazia Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, pentru merite excepționale în activitatea profesională, un număr de 75 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, au fost avansați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, respectiv 30 de ofițeri și 45 de agenţi de poliţie.

RETIM

Condiţia de profesionişti în aplicarea şi respectarea legii îi obligă pe polițiști să asigure un răspuns operativ și ferm în fața oricărei forme de criminalitate, pentru apărarea intereselor legitime ale cetățenilor.

Poliţiştii timișeni s-au remarcat în mod deosebit în executarea misiunilor încredințate și vor continua să-și îndeplinească atribuțiile cu profesionalism și devotament.

De la Poliția Lugoj, conform Biroului de Presă al IPJ, au fost avansați în grad Sebastian Peiov, de la inspector principal la subcomisar; Alexandru Madoni, de la agent principal la agent șef adjunct și Cristian Suciu, de la agent șef adjunct la agent șef.

Citiţi mai departe

Cele mai citite