Connect with us
Winter Sale 2022

Social

Focare de coronavirus, în acest moment, în Timiș. Făgetul are două decese și crește numărul de infectați

Publicat

în

DSP Timiș a transmis situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, astăzi, 28 iulie. Iată, mai jos, datele comunicate de către DSP.

Meniul zilei, Octavian

„Numarul total de persoane internate confirmate COVID-19: 169
Numarul total de persoane internate in ATI: 9
Numarul total de cadre medicale confirmate COVID-19 de la debut: 134
Numărul total persoane  externate la cerere in ultimele 24 de ore: 0
Numarul de anchete epidemiologice in curs de desfasurare, in ultimele 24 de ore: 31
Numărul total de teste in ultimele 24 de ore, la nivelul jud. Timiș: 2.396
Numarul total de decese COVID-19, la nivelul judetului Timiș : 67

Schiop Bogdan

Menționăm faptul că, din totalul de focare declarate până la aceasta dată, mai sunt active și se află în supraveghere epidemiologică 7 focare, 3 focare fiind închise.

RETIM

TIMISOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 174 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
TIMISOARA UNITATE SANITARA CU PATURI IN REGIM PRIVAT- 6 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
SPITALUL DE PSIHIATRIE GATAIA-12 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
UNITATE ECONOMICA – 3 cazuri confirmate- Focar in supraveghere
COMUNITATE sat/ comuna – 11 cazuri confirmate- Focar in supraveghere
CENTRU privat de îngrijiri paliative – 10 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

ZONA FAGET – 52 cazuri confirmate și două decese

Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus în această zonă.În acest context, au fost indentificate toate persoanele care se încadrau în definiția contactului apropiat, fiind testați conform Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată și s-a dispus maăsura carantinării, după caz.

În vederea efectuarii anchetei epidemiologice DSP Timiș a nominalizat o persoană responsabilă, care împreuna cu o echipa de specialiști analizează și implementează măsurile sanitare impuse de situație. Pentru un plus de siguranță, în zona respectivă. s-a stabilit un calendar pentru efectuarea dezinfecției periodice a spațiilor publice.

S-a luat legătura cu medicii de familie pe raza localității care au fost cooptati cu contactarea și monitorizarea din punct de vedere medical a contacților izolați la domiciliu și acordarea asistenței medicale a populației din zona respectivă;
La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Timiș funcţionează o linie telefonică de urgenţă, 0770849869, unde cetăţenii pot obţine informaţii utile de prevenire şi combatere COVID-19 iar în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Timiș – CJCCI Timiș au fost alocate două numere de telefon mobil 0770849869 și 0770849705, precum și o adresă de email covid.timis@gmail.com, pentru a veni în sprijinul cetățenilor județului Timiș.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV–2 (coronavirus), care are program de functionare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Cetăţenii pot să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.”

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Focar de coronavirus la spitalul din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Un nou focar de coronavirus a apărut la spitalul din Lugoj. Este primul focar apărut după mai bine de un an. Deocamdată nu se cunosc informații despre secția la care a izbucnit focarul. DSP a anunțat miercuri noul focar, cu 5 persoane infectate.

Schiop Bogdan

La raportarea de joi, erau deja 7 persoane infectate în cadrul focarului, semn că situația este una în desfășurare. La nivel județean există un total de 19 focare în desfășurare. Dintre acestea, 11 focare sunt în spitalele din județ, iar restul în școli sau licee.

RETIM

La Lugoj, rata de infectare era de 3,01/1000 de locuitori joi, iar la nivel județean, aceasta ajungea la 7,93 la mie.

Citiţi mai departe

Social

35 de cazuri noi într-o zi la Lugoj, la vârful valului cinci al pandemiei

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Valul cinci al pandemiei de coronavirus a ajuns și la Lugoj. La nivel național, varianta dominantă este Omicron, astfel că și la Lugoj, majoritatea cazurilor noi depistate par a fi cu această variantă. Mult mai ușoară în simptome decât Delta, varianta nouă se răspândește mai rapid, astfel că un număr mare de oameni sunt depistați pozitivi deși majoritatea nu necesită îngrijiri medicale.

Schiop Bogdan

Luni, 17 ianuarie, la Lugoj au fost depistate 35 de cazuri de infectare. Este unul dintre cele mai mari cumuli de cazuri de la începutul pandemiei, într-o singură zi, în oraș. Cazuri au fost depistate și în satele din jur, cum ar fi Bethausen, Boldur, Coșteiu, Darova, Gavojdia, Margina, Racovița, Știuca, Tomești și Traian Vuia, în total 29 de cazuri.

RETIM

Rata de infectare la Lugoj a ajuns la 2,66/1000 de locuitori, respectiv 7,13 la nivel județean.

Citiţi mai departe

Social

Cum arată casele de lux ale Lugojului? Cât costă cea mai scumpă vilă și respectiv apartament scoase la vânzare pe internet

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Te-ai întrebat vreodată cum arată casele de lux ale Lugojului? Dacă da, află că cele mai scumpe case din oraș, atât de pe sol cât și sub formă de apartament de bloc, costă între 115.000 și 320.000 de euro. Cele două locuințe au apărut recent pe site-urile de anunțuri imobiliare.

Schiop Bogdan

Apartamentul scos la vânzare costă 115 mii de euro și este situat într-un bloc din cartierul Cotu Mic. Are 130 de metri pătrați și vine cu 3 camere mobilate cu mobilă de lux. Apartamentul oferă și o priveliște de vis, spre malurile Timișului, fiind situat la etajul patru. Electronicele și electrocasnicele din apartament pot fi controlate de la distanță cu telefonul mobil, iar tavanul este tencuit cu Stucco Veneziano. În apartament intri doar pe bază de amprentă.

RETIM

Vila de 320.000 de euro dispune de 1100 metri pătrați de teren, dintre care 400 de metri pătrați suprafață construită. Vine pe două niveluri, parter și mansardă, iar în total are 5 camere. Curtea dispune de o piscină modernă cu mozaic de 8×5 m și iluminată, cu bazin compensator, sistem de filtrare și tratare a apei, gazon cu udare smart ce poate fi controlat de pe telefon sau programare, dar și multe alte dotări “science fiction”.

Proprietățile au sisteme de supraveghere video și anti-furt de ultimă generație. Amândouă proprietățile sunt listate pe site-urile de profil, cum ar fi Storia.ro

Citiţi mai departe

Social

Tânărul constructor, revenit în țară, care demonstrează că se pot câștiga bani și în România. „Trebuie să faci calitate”

Publicat

în

Bogdan Șchiop este unul dintre tinerii care au decis să revină din străinătate și să-și deschidă o afacere în România. În 2010, a plecat în Israel unde a început să lucreze în construcții. Bogdan povestește că nu i s-a părut o muncă grea, pentru că a îndrăgit mereu meseria.

Meniul zilei, Octavian

“2010 a fost primul an cu schimbări radicale din viața mea, atunci am ajuns pentru prima dată în Israel unde, cu ajutorul altor români stabiliți acolo, am început munca în domeniul finisajelor interioare. Ei m-au învățat să lucrez cu materialele din Israel, care pe vremea aceea erau mult mai diferite.  Din Israel, am ajuns să lucrez și în alte țări precum Grecia și Marea Britanie, dar la domeniul de finisaje interioare am revenit când m-am întors definitiv în țară împreună cu familia. Până în 2021 mi-am perfecționat abilitățile lucrând la o firmă de construcții și după doi ani de experiență în țară și absolvirea unui curs de lucrător finisor, am ales să-mi urmez singur drumul și am înființat propria mea firmă”, povestește Bogdan.

Schiop Bogdan

RETIM

Atât în străinătate, cât și în țară, Bogdan a fost apreciat pentru calitatea lucrărilor. Tânărul spune că e foarte important pentru el, ca atunci când termină o lucrare, clientul să fie mulțumit. Așa a ajuns să fie foarte căutat pentru lucrările pe care le execută.

“Ca persoană fizică autorizată, mă găsiți tot timpul pe șantier muncind și mă asigur că lucrarea se ridică tot timpul la așteptările clientului. De fel sunt perfecționist și calitatea lucrării executate este atu-ul meu, de aceea ofer și garanție lucrării, pentru că am încredere în mine. Ca familist și tată, cunosc și înțeleg că o lucrare finalizată trebuie să-ți dea sentimentul de nicăieri nu e ca acasă. Când finalizezi o lucrare, clientul trebuie să se simtă bine în casa pe care ai renovat-o sau construit-o”, consideră Bogdan.

Tânărul constructor spune că, reușita lucrărilor sale stă foarte mult și în calitatea materialelor pe care le folosește. De aceea, de fiecare dată își sfătuiește clienții să cumpere materiale de calitate, chiar dacă sunt puțin mai scumpe.

“Ori merg cu ei, ori le dau indicații exacte ce materiale să cumpere. Este foarte important! Atât pentru calitatea lucrărilor cât și pentru felul în care va arăta o lucrare la final. După atâția ani de experiență, cam știu care sunt materialele de calitate. De aceea, acolo unde lucrez îmi permit să ofer garanție, pentru că știu că o lucrare executată de mine, cu materiale bune, poate să reziste mulți ani”, spune constructorul.

Bogdan execută toată gama de lucrări de construcție la case. Este specializat în finisaje interioare, dar la fel de bine se descurcă și în construcții exterioare. Dacă doriți o lucrare de calitate, cu un cost al manoperei rezonabil, pe Bogdan îl găsiți pe site-ul său www.schiopbogdan.com, unde puteți afla mai multe informații despre el și meseria sa. De asemenea, Bogdan are și o pagină de Facebook (aici), unde oferă sfaturi despre execuția lucrărilor în construcții.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite