Politică
Florin Dumitru anunţă „Alianţa anti Buciu”. Cine sunt cei doi candidaţi importanţi despre care spune că vor renunţa în favoarea lui
Şeful Poliţiei Locale, Florin Dumitru, candidat independent la funcţia de primar, susţinut de PRO România, se vede în fruntea unei alianţe de patru partide politice. Este vorba despre PRO România, care şi-a anunţat deja opţiunea, PSD, ALDE şi PMP. Mai mult Dumitru pluseasă şi anunţă că e în discuţii avansate cu un candidat deja anunţat pentru funcţia de primar, pentru ca acesta să renunţe şi să i se alăture. Este vorba despre Liviu Brînduşoni, pe care PMP l-a lansat în urmă cu câteva luni.
Practic, Dumitru i-a anunţat ca aliaţi pe toţi cei pe care Claudiu Buciu, liderul PNL Lugoj nu îi vrea ca susţinători în cursa pentru fotoliul de primar. Afirmaţiile lui Dumitru au fost făcute într-o emisiune la televiziunea locală Europa Nova din Timişoara.
„Pot să vă spun că avem avem discuţii avansate cu Liviu Brânduşoni. Sper să-l aduc, să reuşesc să-l conving să vină în echipa mea. Liviu este un băiat bun, care din funcţia de consilier s-a străduit să aducă ceva bun în oraş şi sunt cazuri punctuale în care el a reuşit. Eu îl aştept lângă mine şi sper să fie alături de mine în acest demers. Este o hotărâre pe care o va lua el şi probabil la momentul oportun o va şi anunţa. (…)Asta nu înseamnă că nu mă aştept aşa cum am spus ca şi alte partide să vină în susţinerea mea. Aici mă refer la PSD, mă refer la ALDE, la PMP, mă refer la Partidul Pensionarilor”, a spus Dumitru.
Dacă declaraţiile lui Dumitru devin realitate, candidaţii Liviu Brînduşoni şi Francisc Boldea ar trebui să se retragă din lupta pentru funcţia de primar.
Ce spun Brînduşoni şi Boldea
Lviu Brînduşoni susţine că povestea alianţei cu Dumitru nu stă chiar cum a fost prezentată de către candidatul PRO România. „Discuţiile noastre avansate au fost o discuţie de trei minute. După conferinţa de presă la care a fost lansat de Pro România, am dat mâna, m-a prezentat lui Victor Ponta şi i-a spus că sunt unul din consilierii activi şi că astfel de consilieri şi-ar dori şi el în echipa lui, poate chiar pe mine. Asta a fost tot! Cât despre susţinerea lui de către PMP, nu sunt eu în măsură să decid, acolo preşedintele partidului poate anunţa acest lucru”, a declarat Brînduşoni pentru Lugojeanul.ro
Francisc Boldea a râs când a fost întrebat despre ipoteza lansată de Dumitru. „Asta nu mai e scenariu, e scenarită”, a spus actualul primar al Lugojului, refuzând însă să infirme sau să confirme clar posibilitatea de a se retrage în favoarea fostului său purtător de cuvânt.
„Să fiu sincer m-aş aştepta la o susţinere din partea domnului Boldea, pentru că noi am pornit împreună un proiect atunci, l-am gândit împreună şi e momentul să-i dăm un imbold. E un lucru normal, natural în primul rând. Taţii îşi lasă copiii, este valabil şi în natură şi în politică. Nu ştiu de ce lumea îl poate vedea ca un lucru ciudat, este un lucru normal pe care domnul Boldea, la vârsta şi înţelepciunea pe care o are, poate lua o hotărâre în acest sens.
Înainte de a fi numit şef la Poliţia Locală, Florin Dumitru a fost purtătorul de cuvânt al PSD Lugoj şi directorul de campanie al primarului Francisc Boldea.
Politică
Erwin Floroni își lansează candidatura pentru funcția de primar de la Lugoj VIDEO
Medicul Erwin Floroni își lansează candidatura, joi, 28 septembrie 2023, de la ora 18.00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Floroni este președintele USR Lugoj, partid din partea căruia va și candida, anul viitor.
Colega noastră, Daniela Decean, l-a avut invitat la podcastul „Direct la subiect”, unde au discutat despre traseul profesional pe care l-a parcurs până astăzi, despre aspirațiile politice pe care le are și mai ales despre cum ar schimba situația actuală în care se află Lugojul. Întreaga discuție, mai jos:
Politică
VIDEO Un proiect care cuprinde Lugojul, urgență majoră pentru Europa. A primit deja finanțare
Subiecte de interes major pentru Uniunea Europeană și NATO au fost dezbătute cu pasiune astăzi, în cadrul Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, sub motto-ul „Investind într-un mâine rezilient”, găzduit la Palatul Parlamentului. Evenimentul de prestigiu a adunat lideri politici, oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile pentru a discuta strategiile și proiectele ce vor da un imbold semnificativ economiilor europene și pentru a asigura o mobilitate militară eficientă pe Flancul Estic al NATO.
Una dintre cele mai așteptate discuții s-a concentrat pe două proiecte transnaționale de o importanță vitală: Rail2Sea și Via Carpatia. Acestea sunt menite să îmbunătățească semnificativ conectivitatea între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Egee, consolidând astfel infrastructura rutieră și feroviară esențială pentru regiune.
Proiectul Via Carpatia va juca un rol crucial în transformarea rețelei rutiere din România. Acesta va aduce rute de transport moderne și eficiente care vor trece prin țara noastră pe sectoare de drum de mare viteză, inclusiv legături de mare importanță cum ar fi Oradea – Arad și Lugoj – Calafat. Aceste noi trasee vor facilita transportul de bunuri și persoane într-un mod mai rapid și mai sigur.
Via Carpatia (sau Via Carpathia) este un traseu transeuropean aflat în implementare, care va face legătura între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Egee. Traseul va începe în Lituania, la Klaipėda, continuă în Polonia, pe ruta Białystok – Lublin – Rzeszów, în Slovacia la Presov – Koszice și în Ungaria prin Miskolc – Debrecen. În prezent este planificată să se deschidă în 2025. Partea poloneză a Via Carpatia a fost denumită în 2021 după defunctul Președinte Lech Kaczyński.
Pe teritoriul României traseul va avea două direcții, una spre portul Constanța, pe ruta Episcopia Bihor – Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Făget – Deva – Orăștie – Sibiu – Pitești – București – Constanța – Marea Neagră și alta spre frontiera româno-bulgară la podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, pe ruta Episcopia Bihor – Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Herculane – Orșova – Drobeta Turnu Severin – Vînju Mare – Calafat, cu ramificația proiectului Via Carpatia spre frontiera sudică a Uniunii Europene.
Politică
Candidații PSD, inclusiv pentru funcția de primar, vor fi anunțati în septembrie. Pot apărea și surprize
Până la sfârșitul lunii septembrie, PSD va anunța candidații în Timiș. Declarația a venit din partea lui Alfred Simonis, președintele organizației timișene.
Potrivit lui Simonis, vor fi anunțați candidații care s-au înscris până acum în competițiile pentru cele mai importante funcții politice din județ. Aceste funcții includ președinția consiliului județean, Primăria Timișoara, Primăria Lugoj și alte localități semnificative din regiune. Această etapă reprezintă un moment crucial în pregătirile pentru alegerile locale ce vor avea loc în următoarele luni.
„Estimez ca la sfârșitul lunii septembrie să anunțăm candidații înscriși până acum în competițiile pentru președinția consiliului județean, respectiv pentru Primăria Timișoara, dar și pentru Lugoj și alte localități mari din județul Timiș. Până la finalul anului vom anunța 85 – 90% din candidați, urmând ca pe restul să-i identificăm la începutul lui 2024. Pot apărea și surprize, știți că în politica românească mai sunt și surprize”, ne-a declarat Simonis, arată știridetimisoara.ro
Neoficial, la Lugoj, Călin Dobra, cel care a preluat conducerea organizației a făcut public faptul că va candida. Anunțul oficial din septembrie va confirma sau nu candidatura lui Dobra, mai ales că, între timp acesta a fost numit pe o funcție importantă în conducerea unei companii naționale de stat.
Politică
Răspunsul fostei consiliere a primarului din Lugoj, după ce a fost luată în colimator de „Vânătorul de impostori”
Roxana Alexa, fosta consilieră a primarului Claudiu Buciu, acum membră a Partidului AUR ne-a transmis un răspuns la articolul „VIDEO O fostă consilieră a primarului din Lugoj, luată în colimator de Vânătorul de impostori”. Jurnalistul și scriitorul Valeriu Nicolae, cunoscut ca „vânător de impostori” a luat-o în colimator pentru datele trecute în CV, legate de faptul că a reușit să finalizeze mai multe facultăți în același timp sau în perioade în care a lucrat în două orașe distincte.
Iată, mai jos, răspunsul fostei consiliere, aflată în prezent pe lista candidaților AUR, pentru Parlamentul European:
„1. In timpul studiilor de licenta (Facultatea de Arte si Design, UVT), am participat la cursurile transversale (cosmologie si astrofizica) din cadrul Facultatii de Fizica (UVT) aceste cursuri transversale aparusera in acea perioada si aveau caracter obligatoriu, dar subiectul era la alegere. Ulterior la o distanta in timp de 3 ani de la absolvirea studiilor de licenta in domeniul conservarii si restaurarii; am revenit in Timisoara si din curiozitate pentru studiul cerului, dar nu cu scopul de a profesa in domeniu, am reluat o parte din subiectele predate initial in cadrul Facultatii de Fizica, dupa ce am fost admisa la masterat. Lucrarea scrisa a fost realizata cu scopul de a prezenta punctele de intersectie dintre fenomenele expuse superficial ca fiind opuse, dar ale caror rezultate din cercetare sunt atat de asemanatoare si doar interpretarea acestora este diferita. In acest sens a rezultate un plan de lucru pentru un master interdisciplinar (arte-fizica), care sa permita accesul la cercetare ambelor parti, pe acelasi suport tehnic (instrumente, simulari s.a.m.d.)
2. La fel ca multi dintre tinerii care traiesc in Romania, m-am inscris la facultate dupa finalizarea liceului, dar imediat am realizat ca nu era un moment potrivit, astfel ca am retras dosarul de la Facultatea de Filosofie si de abia peste 3 ani am reluat studiile de licenta in domeniul artei; nu detin diploma de licenta in filosofie, dar sunt in continuare pasionata de subiect.
3. In timpul studiile de licenta din cadrul Facultatii de Arte si Design (UVT), am obtinut 2 burse de studiu (in ani academici consecutivi) la Academia de Arta din Zagreb, unde am participat si la cursuri transversale pe teme legate de neurostiinta in arta, precum si la ateliere intense de practica in conservare si restaurare (in Croatia si Slovenia). Ca urmare a rezultatelor obtinute, dar si pentru ca aproape jumatate din cei 3 ani de studiu (plus vacantele petrecute in practica in restaurare picturi murale) i-am petrecut la Academia de Arta din Zagreb, acesta perioada este mentionata in portofoliul meu personal intr-un capitol individual. Detin o diploma de licenta acordata de Universitatea de Vest din Timisoara si suplimentul pentru studiu acordat de Academia de Arte din Zagreb.
4. Psihopedagogia este studiata in general in paralel cu subiectele predate in timpul licentei, eu insa pentru ca la vremea respectiva am obtinut bursa de studiu si am plecat in Croatia, am reluat-o ulterior ca modul post-universitar. Am realizat tabere de pictura pe sticla care se adresau elevilor in timpul vacantelor acestora si am realizat necesitatea de a structura modul de predare a tehnicilor, iar perfectionarea in acest sens a constat in participarea la cursurile din cadrul modului de psihopedagogie pe care l-am absolvit.
5. Colaborarile pe care le-am avut si le am in continuare fie prin firma si/sau fie cu cedarea drepturilor de autor, majoritatea structurate pe proiecte pe termene scurte de timp (2-3 luni) si nu sunt contracte de angajare. In unele cazuri pentru evaluare de proiecte, audite sau consultanta, aceste colaborari se pot incadra si in termene de timp de sub o luna calendaristica si presupun activitati saptamanale de 3-5h, deci se pot realiza in paralel in orase diferite si in acelasi timp, mai ales in contextul perioadei pandemice, in care majoritatea intalnirilor s-au realizat online.
6. Activitatile din domeniul cinematografiei (productie si distributie de film) sunt in stransa legatura cu scoala de film si au cea mai mare constanta de timp, de peste 12 ani, la fel ca activitatea de organizare si prezentare evenimente sportive.Realizez activitati in domenii diferite si astfel am avut ocazia sa intalnesc oameni si oportunitati care sa sustina acest fenomen al diversitatii in plan profesional. Ii multumesc domnului la care faceti referire pentru munca pe care o depune si va multumesc si dumneavoastra interesul acordat.”
- Cultură2 zile în urmă
Începe Festivalul Internațional Lugoj Clasic. Concertul de deschidere aparține Corului de Copii al Academiei de Arte
- Cultură2 zile în urmă
Propunere pentru acordarea titlului de Cetățean de Onoare pentru un actor și un om deosebit al Lugojului
- Sport2 zile în urmă
Primăria face o nouă încercare pentru transferul Sălii de Sport „I.K. Ghermănescu”, de la CSS la CSM Lugoj
- Divertisment2 zile în urmă
Două concerte, în acest an, în Peștera de la Românești. Proiecții de film cu Bela Lugosi și Johnny Weissmuller
1 Comment