Connect with us

Administrație

Fântâna REVINE! Lugojul se pregătește de sezonul cald

Publicat

în

fantana lui boldea revine pe timis 1 mai pregatiri primavara vara lugojeanul 2013Primarul Boldea nu se lasă intimidat de zăpada și ploile ce au căzut în ultimele zile peste Lugoj. El a anunțat, în conferința de presă săptămânală, că are în plan să pregătească orașul de primăvară și vară până la 1 mai. Astfel, pe lângă curățarea străzilor, parcurilor și aleilor pietonale, în oraș se vor amenaja Orășelul Copiilor, în același parc George Enescu, ca și anul trecut, cât și docul și hidrobicicletele de pe Timiș, care au fost un real succes anul trecut.

O altă atracție care va fi din nou pusă la dispoziția lugojenilor este celebra „Fântâna lui Boldea”. Scoasă din funcțiune odată cu venirea înghețului, aceasta a stat până acum în depozitul de la Salprest, iar acum urmează să fie repusă pe apă. Primarul a mai precizat că, pentru a evita orice conflict, fântâna artizanală se va amplasa în dreptul teatrului, fiind astfel la distanță considerabilă de cele două poduri.

În 7 decembrie 2012, la scurt timp de la amplasarea fântânii pe Timiș, s-a produs un accident de circulație pe Podul de Fier, soldat cu încarcerarea a două persoane, accident pentru care s-a învinuit tocmai fântâna, apa acesteia, susțineau pe atunci lugojenii, cauzând poleiul de pe pod, care a dus la derapaje și, în final, la coliziunea din acea noapte. Municipalitatea a decis atunci demontarea și depozitarea fântânii în „cămara” de la Salprest, până la îmbunătățirea vremii.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Cine sunt consilierii locali din Lugoj. PNL a obţinut majoritatea mandatelor

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Conform rezultatelor provizorii, la Consiliul Local Lugoj PNL va avea 11 consilieri, PSD va avea patru consilieri iar USRPLUS trei consilieri, după redistribuire, iar PMP unul.. Conform listelor depuse de partidele lugojene, consilierii din următorul mandat vor fi următorii.

PNL Bogdan-Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Mihai-Cornel Anghel, Ionel-Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină, Ioan Câmpean, Flavia-Lorena Cut-Lupulescu.

PSD Francisc-Constantin Boldea, Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu, probabil plus Cristian Galescu, la redistribuire.

USRPLUS Daniela Țepeș Paleu, Paul Sebastian David, probabil plus Lajos Ernestin Vari, la redistribuire.

PMP Liviu Brînduşoni

Mai pot apărea modificări, în funcţie de rezultatele de la Consiliul Judeţean Timiş, dacă există consilieri lugojeni care se află pe listele pentru CJT.

Citiţi mai departe

Administrație

Prima reacție a lui Francisc Boldea după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la Lugoj

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a făcut primele declarații pentru Lugojeanul.ro, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului Claudiu Buciu. Acesta a declarat pentru publicația noastră că, în fond, lugojenii sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au și că îl felicită pe noul edil șef.

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun. În trei mandate am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”, a declarat fostul edil șef al Lugojului.

Boldea le mulțumește lugojenilor pentru colaborarea de care au dat dovadă timp de 12 ani. 

“Eu le mulțumesc lugojenilor pentru colaborare și o să colaborez și cu noul primar, situația e aproape inversă ca și în 2016, când noi am avut majoritate, acum au ei, au 11 consilieri, este un lucru bun. Din păcate în consiliul local au intrat doar patru formațiuni, PNL, PSD, USR și PMP, niciun independent sau alte partide, foarte vocale În campania electorală. O să fie o predare simplă, frumoasă, fără probleme. Eu atât am putut, dacă cineva are nevoie de experiența mea, cu drag”, a mai precizat Francisc Boldea.

După trei mandate de primar, Boldea își va continua cariera politică din funcția de consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Citiţi mai departe

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Cele mai citite