Connect with us

Actualitate

EDITORIAL – zBUCIUmul lui Boldea

Publicat

în

Scriu și eu, așa, ca simplu cetățean, plătitor de taxe și impozite degeaba. Degeaba plătitor, că de scris, nu scriu degeaba. Am și eu o vorbă ca să zic. Dacă până acum trăiam cu frica în oase că ungurii ne iau Ardealul, acum aud că oltenii ne iau Lugojul. Îmi vine să dau năvală în Parcul Poștei ca să dărâm statuia lui Mihai Viteazu. Precis el a pus la cale nemernicia asta.

RETIM

Sincer să fiu, nu știu nici eu câte căruțe de oase are neamul meu în cimitirele orașului, dar pe certificatul meu de naștere scrie Lugoj, așa că am tot dreptul să-mi exprim și eu umila mea părere despre gâlceava iscată din senin de mai marele târgului, onorabilul profesor, inginer Francisc Boldea. Citesc scrisorica otrăvită, postată pe pagina sa de Facebook și nu înțeleg cum, un jurnalist poate să urineze pe gură (licența literară îi aparține primarului), dar văd foarte clar cum un politician se cacă pe el la sfârșit de mandat (scuzată să-mi fie expresia, dar nu am găsit altă comparație mai potrivită).

Primarului nu îi este suficient să îi schimbăm scutecele, ci se impune de urgență să îi schimbăm și scaunul pe care îl ocupă, scaunul de primar. El are un zBUCIUm, visează și noaptea că cineva îi fură tronul. Că în jurul său se țes fel și fel de comploturi. După ce lugojenii l-au înjunghiat mișelește pe la spate, la alegerile pentru Parlamentul European, el a supraviețuit. S-a cicatrizat, dar încă îl mai dor rău rănile. A venit pandemia care i-a mai dat câteva luni de agonie și acum suferă de sindromul Lăpușneanu. „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau și dacă voi nu mă iubiți, eu vă iubesc pre voi și voi merge ori cu voia, ori fără voia voastră” – pare a ne transmite edilul, numai că nu i-a spus nimeni până acum, că dragoste cu forța nu se poate. Și mai ales că, dragoste cu forța se numește viol.

Insistența cu care se vrea în fruntea cetății denotă că omul e total depășit de realitate și, nu în ultimul rând, de bun-simț. Ca simplu cetățean și viitor alegător, îi pot da un sfat: Franți, du-te acasă! Cultivă grădina, crește-ți strănepoții cu dragoste de părinte, bucură-te de anii care îi mai ai de trăit și lasă generația mai tânără să își clădească singură viitorul.

Și ar mai fi ceva. Să nu uiți că zeci de ani, Oltenia a dat mână de lucru Lugojului, în industria textilă. Că mii de moldoveni și-au rupt oasele, clădind blocuri în acest oraș, în timp ce noi ne făleam că Banatu-i fruncea! Oamenii aceștia, veniți cu bocceluța din toate colțurile țării, au făcut să înflorească orașul nostru, pe care voi, primarii post-decembriști, bănățeni din moși-strămoși, l-ați distrus. Nu numai că astăzi nu mai sunt mândru că mi-s lugojean, dar mă încearcă și un sentiment de jenă.

Mi-e rușine de mârlănia unui politician expirat, care vrea să dezbine populația orașului. Ne-ai jignit prietenii, soțiile unora dintre noi, dascălii care ne-au educat, oamenii de artă care au dus numele Lugojului departe, oameni care au o singură vină, aceea că nu sunt bănățeni. Ți-ai jignit până și colegii de partid. Te-ai discreditat total. Eu îmi iubesc orașul, așa ciuruit cum este, și sunt sigur că voi apuca ziua în care el va renaște. Ziua aceea va veni, dar pentru asta, tu, Franți, trebuie să mergi acasă! Și dacă uneori vei auzi la radio: N-am venit la voi la șură,/ Ila-ilai-la / Să mă uit pe sub căciulă/ Ila-ilai-la…., să știi că ți se pare, că totul e doar în imaginația ta, datorită neobositului tău z(BUCIU)m intern!

Dan TIMARU

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj caută personal medical pentru centrele de vaccinare

Publicat

în

Având în vedere prevederile O.U.G. nr.3 din 15 ianuarie 2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii, pentru implementarea eficientă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Municipiul Lugoj invită personalul medico-sanitar și registratorii medicali (operatori date) să-şi exprime intenția de a face parte din echipele care vor desfășura activitate la Centrele de vaccinare împotriva Covid-19 nr.1 și nr.2, amenajate la Sala de sport “Lavinia Miloșovici” Lugoj, str. Caransebeșului nr. 2B.
Activitatea Centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 Lugoj se va desfășura după următorul program: luni – sâmbătă, 0800-2000.
Personalul medico-sanitar implicat în activitatea de vaccinare trebuie să își exercite profesia cu respectarea Legii nr.95/2006 și a OUG nr.144/2008.
Echipele centrelor de vaccinare Covid-19 pot fi compuse din medici din specialitățile epidemiologie, medicină generală, medicină şcolară, medicină de familie şi alte specialități, medici rezidenți, asistenţi medicali şi registratori medicali (operatori date).
Persoanele interesate își vor exprima intenția, printr-o cerere scrisă transmisă pe adresa de e-mail contact@primarialugoj.ro sau depusă la sediul Primăriei Municipiului Lugoj – Biroul relații cu publicul, specificând și perioadele de timp în care pot presta serviciile (zile disponibile și interval orar).
Modalitatea și documentele necesar a fi depuse în vederea încheierii contractelor de prestări servicii se vor stabili în perioada următoare și vor fi aduse la cunoștința celor interesați prin intermediul site-ului www.primarialugoj.ro și presa locală.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Un ambulanțier din Lugoj a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Publicat

în

Serviciul de Ambulanță al Județului Timiș a anunțat astăzi, că unul dintre ambulanțierii din Lugoj a murit, după ce s-a infectat cu coronavirus. Nicolae Pantalia împlinise, în 15 ianuarie, 56 de ani.

RETIM

„De astăzi SAJ Timiș, a devenit mai sărac, a pierdut un coleg, un prieten, un om, a cărui absență va fi mereu resimțită. COVID-19 este UN ADEVĂR , DIN NEFERICIRE UNUL UCIGAȘ, FERIȚI-VĂ DIN CALEA LUI!”, au postat cei de la Ambulanța Timiș, pe pagina lor de socializare.

Colegii săi spun că s-au rugat pentru însănătoșirea lui Nicu, însă, astăzi, au primit vestea tristă.
„Am sperat, ne-am rugat pentru însănătoșirea lui, dar acest cumplit virus a fost mai puternic și l-a smuls dintre noi. Îl vom păstra pe mai departe în amintirea noastră. Dumnezeu să-l ierte și să-i primească sufletul în grădina sa”, au mai scris aceștia.

Citiţi mai departe

Actualitate

Eșec la Lugoj în prima zi de vaccinare COVID -19, din etapa a doua. De ce au stat oamenii la coadă

Publicat

în

FOTO Arhiva

A început și la Lugoj vaccinarea persoanelor din etapa a doua. Cum pe platforma de vaccinare apar trei centre, înscrierile permise au fost pentru cele trei fluxurile de vaccinare. Din păcate, la Lugoj funcționează, în momentul de față, doar un centru, la spital. Încă două, care sunt pregătite la Sala de sport „Lavinia Milosevici” nu au fost deschise încă, ceea ce a dus la o situația neplăcută. La centrul de la spitalul din Lugoj, zeci de persoane au așteptat să le vină rândul la vaccinare, personalul nu a reușit însă să facă față la toate programările.

RETIM

Ionuț Cocoș, directorul unității medicale din Lugoj a transmis că toate persoanele înscrise vor fi vaccinate.

„Vom face eforturi ca toate persoanele înscrise pe platformă să fie vaccinate. Dacă situația o impune, o să fie contactate telefonic pentru reprogramare în timp util. Pentru orice informații suplimentare, oamenii ne pot suna la 0786.397.206”, ne-a transmis conducerea Spitalului „Dr. Teodor Andrei”.

Cele două centre de la Sala de sport „Lavinia Milosovici”, ar urma să fie deschise la sfârșitul săptămânii, atunci când vor avea asigurat și personalul necesar.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite