Connect with us

Actualitate

EDITORIAL – zBUCIUmul lui Boldea

Publicat

în

Scriu și eu, așa, ca simplu cetățean, plătitor de taxe și impozite degeaba. Degeaba plătitor, că de scris, nu scriu degeaba. Am și eu o vorbă ca să zic. Dacă până acum trăiam cu frica în oase că ungurii ne iau Ardealul, acum aud că oltenii ne iau Lugojul. Îmi vine să dau năvală în Parcul Poștei ca să dărâm statuia lui Mihai Viteazu. Precis el a pus la cale nemernicia asta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Sincer să fiu, nu știu nici eu câte căruțe de oase are neamul meu în cimitirele orașului, dar pe certificatul meu de naștere scrie Lugoj, așa că am tot dreptul să-mi exprim și eu umila mea părere despre gâlceava iscată din senin de mai marele târgului, onorabilul profesor, inginer Francisc Boldea. Citesc scrisorica otrăvită, postată pe pagina sa de Facebook și nu înțeleg cum, un jurnalist poate să urineze pe gură (licența literară îi aparține primarului), dar văd foarte clar cum un politician se cacă pe el la sfârșit de mandat (scuzată să-mi fie expresia, dar nu am găsit altă comparație mai potrivită).

Primarului nu îi este suficient să îi schimbăm scutecele, ci se impune de urgență să îi schimbăm și scaunul pe care îl ocupă, scaunul de primar. El are un zBUCIUm, visează și noaptea că cineva îi fură tronul. Că în jurul său se țes fel și fel de comploturi. După ce lugojenii l-au înjunghiat mișelește pe la spate, la alegerile pentru Parlamentul European, el a supraviețuit. S-a cicatrizat, dar încă îl mai dor rău rănile. A venit pandemia care i-a mai dat câteva luni de agonie și acum suferă de sindromul Lăpușneanu. „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau și dacă voi nu mă iubiți, eu vă iubesc pre voi și voi merge ori cu voia, ori fără voia voastră” – pare a ne transmite edilul, numai că nu i-a spus nimeni până acum, că dragoste cu forța nu se poate. Și mai ales că, dragoste cu forța se numește viol.

Insistența cu care se vrea în fruntea cetății denotă că omul e total depășit de realitate și, nu în ultimul rând, de bun-simț. Ca simplu cetățean și viitor alegător, îi pot da un sfat: Franți, du-te acasă! Cultivă grădina, crește-ți strănepoții cu dragoste de părinte, bucură-te de anii care îi mai ai de trăit și lasă generația mai tânără să își clădească singură viitorul.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Și ar mai fi ceva. Să nu uiți că zeci de ani, Oltenia a dat mână de lucru Lugojului, în industria textilă. Că mii de moldoveni și-au rupt oasele, clădind blocuri în acest oraș, în timp ce noi ne făleam că Banatu-i fruncea! Oamenii aceștia, veniți cu bocceluța din toate colțurile țării, au făcut să înflorească orașul nostru, pe care voi, primarii post-decembriști, bănățeni din moși-strămoși, l-ați distrus. Nu numai că astăzi nu mai sunt mândru că mi-s lugojean, dar mă încearcă și un sentiment de jenă.

Mi-e rușine de mârlănia unui politician expirat, care vrea să dezbine populația orașului. Ne-ai jignit prietenii, soțiile unora dintre noi, dascălii care ne-au educat, oamenii de artă care au dus numele Lugojului departe, oameni care au o singură vină, aceea că nu sunt bănățeni. Ți-ai jignit până și colegii de partid. Te-ai discreditat total. Eu îmi iubesc orașul, așa ciuruit cum este, și sunt sigur că voi apuca ziua în care el va renaște. Ziua aceea va veni, dar pentru asta, tu, Franți, trebuie să mergi acasă! Și dacă uneori vei auzi la radio: N-am venit la voi la șură,/ Ila-ilai-la / Să mă uit pe sub căciulă/ Ila-ilai-la…., să știi că ți se pare, că totul e doar în imaginația ta, datorită neobositului tău z(BUCIU)m intern!

Dan TIMARU

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Poliția Timiș caută șefi de post adjuncți pentru comunele din zona Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş organizează concurs pentru ocuparea a 14 posturi vacante de ajutor șef de post, specialitatea ordine publică, prin încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale, după cum urmează:

 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Bogda, poziția 1194;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Ghiroda, poziția 1220;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Mașloc, poziția 1225;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Pișchia, poziția 1233;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Becicherecu Mic, poziția 1282;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Giulvăz, poziția 1322;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Criciova, poziția 1383;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Găvojdia, poziția 1386;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Mănăștiur, poziția 1494;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Tomești, poziția 1504;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Saravale, poziția 1530;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Saravale, poziția 1531;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Lenauheim, poziția 1581;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Tormac, poziția 1587;

Important de precizat este că cei care doresc să se înscrie la concurs trebuie să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv studii medii, absolvite cu diplomă de bacalaureat. Înscrierea se realizează, în perioada 13.09 – 24.09.2021 (inclusiv în zilele nelucrătoare, pe data de 24.09.2021 doar până la orele 16:00), online la adresa de e-mail sursaexterna@tm.politiaromana.ro

Cererile de înscriere însoțite de documentația solicitată transmise după data de 24.09.2021, orele 16:00, nu vor fi luate în considerare.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojenii, chemați la dezbatere publică pe tema îmbunătăţirii calităţii spaţiilor publice din oraş

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, împreună cu UrbanizeHub România, invită lugojenii la o dezbatere publică, în cadrul campaniei „Noi revitalizăm orașul”, pe tema îmbunătăţirii calităţii spaţiilor publice din oraşul Lugoj.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Evenimentul are loc în data de 20 septembrie 2021, de la ora 17:00, în fosta piață din cartierul Micro IV. Cetățenii sunt invitați vină cu opinii și sugestii despre îmbunătățirea spațiilor publice din oraș. Întâlnirea face parte din campania, în care, la începutul lunii august, Primăria Municipiului Lugoj a lansat un chestionar online, unde lugojenii au votat un „Top 5 spaţii publice din Lugoj, care au nevoie de intervenție”. Peste 300 de persoane au răspuns la acest chestionar, iar rezultatele vor fi comunicate pe pagina web oficială și pagina de Facebook a Primăriei Lugoj.

Campania „Noi revitalizăm orașul” are ca scop consultarea și implicarea cetățenilor în procesul de decizie al administrației locale și a debutat în iunie, anul trecut, când Primăria Municipiului Lugoj şi Urbanize Hub România s-au întâlnit cu locuitorii din cartierul „Eftimie Murgu”, pentru prima consultare publică, pe tema „Transformăm zona într-un loc plăcut pentru comunitate”.

Această întâlnire poate fi urmărită aici: https://youtu.be/6-tGUbVz8rM

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

UrbanizeHub România este una dintre cele mai importante grupări de specialiști în dezvoltare urbană, de la noi din țară și din Europa. În colaborarea cu Primăria Lugoj UrbanizeHub implică o echipă interdisciplinară, formată din specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, în peisagistică, în geografie economică, arhitectură și urbanism. În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări importante cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România.

Citiţi mai departe

Actualitate

Tânăr arestat după ce i-a dat în cap unui șofer la Lugoj, pentru 200 de euro și 392 de lei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

La data de 14 septembrie, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj au identificat un bărbat, de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, în municipiul Lugoj. În fapt, în noaptea de 14 septembrie, bărbatul ar fi sustras, prin violență,  200 de euro și  392 de lei dintr-un autoturism, acesta fiind surpris de către proprietatrul autovehiculului, moment în care l-ar fi lovit cu un obiect dur în zona capului.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind restituite persoanei păgubite. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, bănuitul fiind reținut pentru 24 ore, în cursul aceleiași zile fiind prezentat magistraților, care au dispus față de acesta măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș. Polițiștii continuă cercetările în vederea documenrării întregii activități infracționale a bărbatului.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Actualitate

Număr tot mai mare de cazuri noi la Lugoj și în satele din apropiere

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul și satele din jur se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Doar luni, 14 septembrie, în oraș și în zona de est a județului au fost raportate 20 de cazuri noi de infectare. Dintre acestea, 7 au fost înregistrate la Lugoj în doar 24 de ore.

În satele din jur, au fost înregistrate următoarele valori:

BARA 1

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

COSTEIU 1

DUMBRAVA 3

OHABA LUNGĂ 1

ORAŞ BUZIAŞ 1

ORAŞ FĂGET 2

PIETROASA 1

TRAIAN VUIA 1

VICTOR VLAD DELAMARINA 2

Luni, au fost efectuate un număr de 2.759 de teste, din care 1.059 teste rapide. Marți dimineața, numărul total de persoane internate (confirmate și suspecte) COVID-19 era de 211, dintre care 27 la ATI. O persoană a murit luni, confirmată cu SARS-CoV 2.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite