Administrație
Drum pe spațiul verde din centrul Lugojului, pentru fosta reședință a miliardarului J.C Drăgan
Comisia de circulaţie a Lugojului a amânat înființarea unui drum care să traverseze spaţiul verde de lângă clădirea ce a aparţinut miliardarului Iosif Constantin Drăgan, vândută în 2017 omului de afaceri Sorin Şeroni. În ultima şedinţă a Comisie de Circulaţie, reprezentanţii Primăriei au cerut votul membrilor pentru înființarea acestui drum. Comandatul Poliţiei Municipiului Lugoj, Mihai Tonenchi a solicitat însă amânarea discuţiei, până la primirea unui aviz de la Agenţia Pentru Protecţia Mediului.
Subiectul a stârnit indignarea politicienilor din opoziţie. Preşedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care solicită Comisiei de circulaţie să respingă solicitarea.
“Nici mai mult nici mai puțin, Boldea vrea, cu mâna Comisiei de circulație, sa transforme zona verde din fața Primăriei (lipită de fosta reședință a familiei Drăgan), într-un drum asfaltat, astfel încât să creeze înca un acces pentru fosta reședință a familiei Drăgan. Dupa cum se vede, noul proprietar și-a și pregătit poarta de intrare și a și lăsat o gramada de nisip pe domeniul public, de părcă ar fi sigur ca Boldea îi va satisface cererea de a-și crea un nou acces. Nici măcar familia Dragan nu a cerut asa ceva, niciodată!
În afară de faptul că, pe domeniul public, nu se pot face intrări private, în afara de faptul că, dacă se va face acel acces se vor pierde mai multe locuri de parcare (inclusiv cel pentru persoanele cu dizabilități), se va distruge și spatiul verde pe care lugojenii îl folosesc, de multe ori, pentru a-și face fotografii după ceremoniile de căsătorie sau botez.
Am încredere că membrii Comisiei de circulație vor respinge aberațiile solicitate, mai ales că, în spatele acestei solicitări nu există nici măcar un certificat de urbanism, ori măcar un proiect tehnic întocmit de un proiectant de specialitate ori un aviz de la comisia zonală de monumente”, arată Buciu.
Administrație
A început consultarea publică pentru transformarea orașelor Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița în orașe verzi și sustenabile
„Inovative Solutions for Green Cities” un proiect lansat de UrbanizeHub și finanțat din Fondul Social European prin POCA 2014-2020, are ca scop transformarea orașelor Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița în orașe verzi și comunități urbane sustenabile. În luna noiembrie 2022, s-au organizat patru workshop-uri împreună cu reprezentanți ai administrațiilor locale și societății civile, rezultând în patru planuri cu recomandări și proiecte pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor.
Acum, e timpul să se țină cont de opinia cetățenilor, prin demararea campaniei de consultare publică. Chestionarul (pe care îl puteți completa aici) se adresează cetățenilor din cele 4 orașe interesați de viitorul sustenabil al comunităților urbane și vizează 8 dimensiuni, incluzând eficiența energetică, iluminatul public, mobilitatea urbană, managementul deșeurilor, digitalizarea, dezvoltarea urbană verde, educația și implicarea.
Rezultatele acestui chestionar vor fi analizate și vor fi pregătirile pentru Urban Innovation Hackathon, unde concurenții vor putea propune soluții care să contribuie la dezvoltarea verde a orașelor. Conferința Urban Talks va fi ținută după hackathon, unde vor fi diseminate rezultatele și vor fi aduși experți în dezvoltare durabilă și lideri din administrație pentru a discuta despre viitorul orașelor.
Implementarea proiectului va ține cont de principiile de egalitate de șanse și dezvoltare durabilă.
Toți cetățenii sunt invitați să se alăture și să participe la modelarea orașelor prin completarea chestionarului.
Administrație
Peste 50 de finanțări europene aduc Lugojului un buget record în 2023. Proiectul de buget este pus în dezbatere publică

Administrație
Claudiu Buciu, reacție după plângerea făcută de angajații nemulțumiți de majorarea prea mică a salariilor

Administrație
MOL nu vrea să-și mute stația de carburanți și cere prelungirea contractului
Povestea închiderii stației de carburanți care aparține MOL România și se află pe terenul primăriei continuă. Contractul celor de la MOL expiră în 23 februarie, iar Primăria a anunțat deja că nu mai dorește ca acesta să fie prelungit. Pe locul fostei benzinării ar urma să fie construită o parcare, necesară, după cum spun edilii locali, pentru stadion.
În ianuarie, anul trecut, Consiliul local a emis o hotărâre prin care s-a decis încetarea contractului la termenul stabilit (n.r.- 23.02.2023). 11 consilieri au votat pentru această decizie, iar șapte s-au împotrivit.
Printr-o adresă transmisă în urmă cu câteva zile Primăriei Lugoj și Consiliului local, cei de la MOL își anunță solicitarea de prelungire a contractului. Reprezentanții companiei cer o audiență în care să discute această problemă.
Problema se află și pe ordinea ședinței Consiliului local din 31 ianuarie, când consilierii locali își vor putea spune părerea în legătură cu prelungirea contractului pentru stația MOL.
- Cultură4 zile în urmă
S-a încheiat concursul pentru funcția de director de la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj
- Actualitate4 zile în urmă
Lugojeanul care a cumpărat stațiunea favorită a prințesei Sissi
- Actualitate4 zile în urmă
Parchetul din Lugoj, rezultate bune cu procurori puțini. S-a înregistrat și cea mai mare pedeapsă dată unui infractor
- Politică3 zile în urmă
Amenințată cu excluderea, city-managerul Anca Micșa Oprea și-a dat demisia din USR. Ce spune Erwin Floroni