Social
Deci se poate! Parcul mizerabil a fost măturat şi spălat de angajaţii Salprest
Angajaţii Salprest au spălat băncile şi aleile din Parcul “George Enescu” şi au ridicat grămezile de gunoi, după ce lugojenii au semnalat mizeria care se instalase în singura zonă verde corespunzătoare a Lugojului.
Asta chiar dacă primarul Francisc Boldea a negat situaţia din parc, după ce lugojenii au postat fotografii şi mesaje pe reţelele de socializare.
“La Parcul George Enescu nici vorbă de ciori. Poate să mai fie la spital sau la gară, deci e minciună. Orice om, du-te în parc să vezi, nu mai e nimic”, a declarat pentru Lugojeanul.ro, primarul Francisc Boldea, când a fost întrebat de ce nu se spală excremetele de la ciori, din parc.
„Deși internetul, respectiv Facebook, promovează mai mult știrile negative și totodată oamenii reacționează la acestea într-un procent mult superior, țin să public următoarele fotografii din Parcul George Enescu. Se poate! Ciorile chiar există și sunt o problema! Mulțumesc frumos celor care au contribuit la îndepărtarea dejecțiilor și la ridicarea gunoaielor. Nu zic ca i-am scris lui Galescu Cristian despre problemele generate de înnoptarea ciorilor și ca el a luat atitudine (deși reacția primarului a fost de negare a existentei ciorilor în G Enescu) , ca sar cârcotașii și îmi spun că fac politică 😉Revin săptămâna viitoare cu poze, căci ciorile tot aici se vor întoarce seara… 🙈”, a scris unul dintre lugojenii care au semnalat mizeria din Parcul „George Enescu”.
Social
Spitalul din Lugoj primește fonduri nerambursabile pentru echipamente medicale, de la Consiliul Județean Timiș
Vești bune pentru spitalele din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj și Deta. Consiliul Județean a aprobat finanțarea nerambursabilă din fonduri publice, în cadrul schemei de minimis pentru anul 2022, a spitalelor publice locale aflate în subordinea orașelor și municipiilor din județ. Banii nerambursabili acordați vor putea fi folosiți doar pentru pentru achiziția de echipamente medicale.
Social
O moară de apă de lângă Lugoj, veche de 100 de ani, pusă în valoare într-un circuit turistic
Moara de la Balinţ, un adevărat tezaur cultural în formă de clădire din apropiere de Lugoj, a fost construită în 1917, în administraţia austro-ungară, şi este singura rămasă în judeţul Timiş care foloseşte puterea apei. Ea nu doar că încă mai macină grâu, ci a fost inclusă şi într-un traseu turistic care le oferă oamenilor oportunitatea să intre în contact cu lumea industrială a vechiului Banat
Una dintre cele 14 mori în funcţiune din Timiş este moara de la Balinţ, o localitate aflată la 20 de kilometri de Lugoj şi aproximativ 60 de kilometri de Timişoara. Moara a fost construită în 1917, încă în administraţia austria-ungară. Este singura rămasă în judeţul Timiş care foloseşte puterea apei. Ea a fost cumpărată în 2008 de către familia Meszaros, după ce fusese abandonată şi nu mai măcinase făină de mai mulţi ani.
Moara de la Balinţ este cu adevărat spectaculoasă. Vechea clădire este împânzită de un mecanism complex, care se întinde pe mai multe etaje, un păienjeniş de curele care învârte roţi, iar grâul circulă în interiorul bârnelor, prin site şi maşinării care se mişcă. Utilajele sunt în mare parte originale, se pot vedea încă etichetele pe ele; unele au fost fabricate în 1900, la Fabrica Ganz din Budapesta, altele la Uzina Klug de Construcţii de Maşini şi Mori din Timişoara ori de la Uzinele Magheru din Topleţ, în perioada interbelică. Au fost înlocuite doar părţile de lemn, vechi şi cariate.
Citeste un material pe larg despre punerea în valoare a morii aici.
Social
Ștrandul din Lugoj rămâne închis în această vară. Unde te poți bălăci lângă oraș
Ștrandul din Lugoj rămâne închis în 2022. Deși primăria a încercat găsească un investitor care să închirieze locația spre exploatare, nimeni nu s-a înghesuit să considere oferta administrației locale. Până acum, ștrandul a fost scos la licitație de cel puțin două ori, fără succes.
Din fericire pentru lugojeni, există locuri din apropiere de oraș unde se pot bălăci în acest sezon estival. Un exemplu este piscina de la Hanul lui Bogdan. Aflat la câțiva kilometri înainte de Făget, hanul este dotat cu o piscină și bar, astfel că doritorii pot petrece o zi la piscină pentru a se răcori în timpul verii.
O altă variantă este Valea lui Liman. Complexul de la Valea lui Liman dispune de asemenea de o piscină unde doritorii se pot bălăci în zilele toride de vară. Deocamdată doar cei care stau la complexul hotelier pot folosi piscina exterioară, așezată într-un cadru de vis.
Dacă cele două opțiuni nu sunt pe placul vostru, în Timișoara există nu mai puțin de 7 variante de ștranduri unde să vă distrați în această vară. Prețurile de intrare sunt între 20 și 45 de lei pe zi.
Social
Furtuna care a făcut ravagii în Timiș acum două săptămâni a creat pagube de 1 milion de euro
Furtuna care a devastat Lugojul și restul județului Timiș a produs pagube de cel puțin 1 milion de euro. Este concluzia la care au ajuns cei de la Consiliul Județean Timiș, care au calculat pagubele produse de vântul puternic și căderile de grindină din timpul furtunii. Evenimentul meteorologic deosebit a avut loc în dimineața zilei de 26 mai.
Chiar dacă la Lugoj furtuna a fost mai puțin serioasă decât în restul județului, și în orașul de pe Timiș pagubele au fost unele însemnate. Au căzut copaci, acoperișuri de bloc, garduri și alte părți din clădiri. Au fost inundate mai multe gospodări, iar mai mulți stâlpi de curent au fost doborâți. Intervenția pentru curățarea daunelor a durat câteva zile.
La nivel de județ, cele mai afectate comune au fost Cenei, Nădrag, Uivar, Victor Vlad Delamarina, Sânpetru Mare, Peciu Nou, Lovrin și Sânmihaiu Român. Pagubele se ridică la valoarea de 5.087.479 lei, în jur de 1 milion de euro.
-
Actualitate4 zile în urmă
Dosar penal pentru o tânără din Lugoj, prinsă de polițiști la volanul unui autoturism
-
Actualitate3 zile în urmă
Doi lugojeni, prinși de polițiști la volan, au dosar penal și pot ajunge la închisoare
-
Actualitate4 zile în urmă
Șofer decedat pe DN 6, între Lugojel și Găvojdia, după ce un autoturism s-a ciocnit cu un tir
-
Administrație5 zile în urmă
O comună de lângă Lugojul și-a făcut firmă de apă și canal. Șef este fostul director de la Meridian Lugoj