Connect with us

Divertisment

Cum se face… la Lugoj! Comedie de excepție pe scena teatrului municipal

Publicat

în


Cum se face? Cum se face! Puteți vedea cum se face dacă ajungeți la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu” din Lugoj, acolo unde va fi pusă în scenă piesa “Cum se face”, în regia lui Octavian Strunilă. Când 5 actori buni se adună, iese o comedie pe cinste!

RETIM

Spectacolul – scris și regizat de Octavian Strunilă – este o super-comedie de bun gust despre viața oamenilor de teatru. Acest spectacol aduce întotdeauna bucurie în sufletele spectatorilor și reușește să pună mari semne de întrebare vis-a-vis de cariera pe care ne-o alegem în viață.

În distribuție, pe lângă Octavian Strunilă, îi regăsim pe Doina Teodoru, Anca Sigartău, George Constantinescu și Paul Ipate. Spectacolul are loc luni, 17 iunie, începând cu orele 19. Biletele se găsesc online sau la casa de bilete a teatrului.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Un lugojean a lansat o carte cu 365 de glume, câte una pentru fiecare zi a lui 2021

Publicat

în

RETIM

Un lugojean a scris și lansat prima lui carte, inspirată din întâmplări reale, dar cu tentă complet ilară. Sorin Palciuc, comedian, actor și artist de stand-up, a lansat cartea “Glume pentru tot anu’ de la un fost dolofan”, carte ce a apărut chiar la sfârșitul anului 2020.

Cartea conține patru capitole de amintiri pentru început, din primii ani de peripeții ai lugojeanului pasionat de comedie și actorie. Mai apoi, Palciuc a adunat 365 de glume scurte, câte una pentru fiecare zi a noului an 2021, pentru ca cititorii să își poată începe zilele cu un zâmbet.

“Ideea mi-a venit după ce în 2020, lipsit de scenă și de spectacole, am petrecut mai mult timp în casă, scriind glume scurte, care sunt preferatele mele. M-am gândit că ar fi o idee bună să le pun într-o carte, pe care să o poți răsfoi chiar și fără internet, și să începi ziua cu o glumă bună. Adevărul e că nu știm ce ne așteaptă în 2021, măcar să râdem”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Sorin Palciuc.

Cartea tânărului comedian lugojean o puteți cumpăra direct de la el, cu un mesaj privat pe profilul său de Facebook

Citiţi mai departe

Divertisment

Tot ce trebuie să știți despre Chardonnay

Publicat

în

Chardonnay este al doilea soi de struguri preferat de către pasionații de vin alb, după Sauvignon Blanc. Cu toate acestea, acest soi vine cu o serie de stigme și concepții greșite. Continuați să citiți pentru a vă lărgi orizonturile Chardonnay și pentru a vă asigura că cunoștințele dvs. sunt în formă maximă, înainte de Ziua Națională Chardonnay (21 mai).

RETIM

Originar din Burgundia, Franța, Chardonnay este acum unul dintre cele mai larg acoperite soiuri de struguri din lume. Este potrivit pentru o mare varietate de soluri, climă și tehnici de vinificație și produce astfel o gamă incredibil de diversă de stiluri, cum ar fi Recaș Sole Chardonnay Barrique, un produs premium, fermentat parţial în butoaie din lemn de stejar franţuzesc noi, ce este produs în cantităţi limitate.

Acesta este un vin sec, cu un parfum delicat floral, completat cu note fructate şi tonuri calde de vanilie. Ca gust, are arome răcoroase de fructe proaspete, îmbogăţite cu accente citrice şi note dulci de miere, iar ca și culoare, Sole este galben auriu, cu tonuri verzui discrete.

În climatul mai răcoros, stilurile de vin variază de la elegante, uscate, bogate și dulci, de la Meursault în Burgundia la vinuri minerale slabe și clare din zone precum Chablis, Franța sau Tasmania, Australia. Caracteristicile tipice ale climatului rece sunt cele ale merelor și pere verzi, citricelor și fructelor de piatră.

În climatele calde, exemplele bine făcute tind să fie mai bogate și pline de fructe tropicale, cum ar fi ananasul și fructul pasiunii, adesea însoțite de o senzație untoasă și arome sărate, de la îmbătrânirea stejarului.

Să nu uităm de rolul esențial pe care îl joacă acest soi în producția de vin spumant, adăugând eleganță și finețe amestecului tradițional de șampanie (cu Pinot Noir și Pinot Meunier), acum reprodus în întreaga lume.

Vinul Chardonnay este făcut adesea în butoaie din stejar, dar încă suferă de problemele de imagine create în anii 1990, de o mulțime de vinuri Chardonnay produse în masă. Rețineți, însă, că multe dintre exemplele de astăzi sunt fie slabe, curate și complet pure, fie cu o aromă de stejar atât de blândă și delicată, încât aromele naturale sunt cât se poate de echilibrate.
Cu ce să împerecheați un pahar de Chardonnay
Fiind o băutură cu mai multe sortimente diferite, Chardonnay acompaniază superb multe feluri de mâncare. Potrivirile se vor baza pe locul în care au fost crescuți strugurii și modul în care a fost făcut (de exemplu, dacă a fost sau nu îmbătrânit în stejar) și cât de matur este vinul atunci când îl beți.

Vin Recas – descoperă ofertele

Vinurile tinere și răcoroase (cum ar fi cele din Chablis, Tasmania și Carneros) fac o combinație excelentă cu crustacee, cum ar fi crab, pește la grătar sau aburit (stați departe de felurile de mâncare cu influențe de roșii sau tailandeze și pește afumat sau ton care pot avea ca rezultat o aromă ușor metalică). Pot funcționa foarte bine și cu rissoturi de legume sau crustacee de vară.

Vinurile tânără, caldă și îmbătrânită (de exemplu, din Noua Zeelandă, Chile sau Africa de Sud sau albă Burgundia)

Alternativ, cu vinuri mai bogate, dovlecelul și dovleacul fac o pereche excelentă. Încercați-le cu pui cu dovlecei gratinați.

Un Chardonnay special, matur are nevoie de o pereche grozavă, iar scoicile sau homarul pot funcționa excepțional de bine. Aceste vinuri bogate, mieroase, se asociază de asemenea bine cu carne de pasăre friptă, ciuperci sălbatice și trufe.
Instrucțiuni pentru servire
Vinurile slabe, curate, medii și ușoare ar trebui să fie servite între 10 și 12 grade C. Sortimentele mai bogate vor fi servite între 12 și 16 grade C. O regulă de bază este aceea că, cu cât vinul este mai bogat, cu atât mai cald poate fi servit.

Datorită nivelului natural de aciditate în general scăzut, Chardonnay (în special vinul maturat de stejar) este cel mai bine servit într-un pahar mai mare, cu margini largi, pentru a permite aromelor să se dezvolte în pahar și pentru ca vinul să vă umple complet gura.

Citiţi mai departe

Divertisment

Primăria organizează un concurs de colinde pentru copiii din Lugoj

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, invită toți elevii și profesorii din oraș să participe la proiectul „Iată, vin colindătorii!”.

RETIM

„Este un proiect care își propune sa păstreze vii tradițiile și obiceiurile locului, și, în același timp, să aducă împreună oamenii comunității noastre, mai ales în aceste vremuri dificile, de pandemie, pe care le traversăm. Pentru că regulile sanitare nu permit colinda tradițională pe la casele oamenilor, ne-am gândit să o aducem, totuși, în inimile locuitorilor, folosindu-ne de tehnologia care ne-a devenit atât de prietenă în ultimul an. Așadar, în timpul unei ore de școală online care permite realizarea de activități artistice (muzică, AVAP, dezvoltare personală, dirigenție) invităm dascălii să înregistreze împreună cu elevii o colindă de sărbători. Aceasta va fi oferită în dar comunității orașului, prin postarea ei în evenimentul dedicat din pagina de facebook a Primăriei Municipiului Lugoj.”, arată reprezentanții Primăriei Lugoj.

Primii 500 de copii înscriși să participe la acest proiect primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun: o cutie frumos personalizată plină de cărți, jocuri și surprize dulci. Cadourile se vor ridica de la sediul Primăriei după primirea unei confirmări pe adresa de e-mail trecută în formularul de înscriere.

Perioada de înscriere este 7 – 12 decembrie 2020.Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, până cel târziu la data de 12 decembrie 2020 (Formularul de înscriere: https://forms.gle/xmGYEKssCPKv4QMD8)

Colindele înregistrate vor fi trimise prin mesaj privat pe pagina de Facebook a Primăriei, în perioada 13-20 decembrie 2020. Împreună cu înregistrarea, părintele sau profesorul va trimite numele copilului/copiilor și școala la care învață.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite