Connect with us

Actualitate

Cum să alegeți corpul de iluminat potrivit pentru fiecare cameră

Publicat

în

Înainte de a face cumpărături pentru orice obiect care va rămâne în casă pentru o perioadă lungă de timp, e important să faceți o listă cu ceea ce căutați.  Având în vedere că vă veți uita la o lustră în fiecare zi, ar trebui să vă asigurați că găsiți ceva care vă place și care va face ceea ce aveți nevoie să facă. Această lista de întrebări poate fi folosită pentru orice achiziție, nu numai pentru o lustră de bucătărie sau pentru orice altă cameră. Continuați să citiți pentru a afla cum să alegeți corpul de iluminat potrivit pentru camera dvs.

Unde va fi amplasat corpul de iluminat?

Primul pas pentru a vă ajuta să alegeți lustra potrivită poate părea puțin evident. Unde va fi instalat corpul de iluminat?  Va fi un singur corp de iluminat în mijlocul tavanului din camera mare, o lumină deasupra căzii din baie, mai multe lumini deasupra unei insule de bucătărie sau un corp de iluminat de referință deasupra mesei din sufragerie?

 

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Răspunsul va avea, probabil, un efect asupra tipului de iluminat. Tavanele boltite ale camerelor mari arată, de obicei, cel mai bine cu corpuri de iluminat mari care ajută la umplerea spațiului. Iluminatul din baie (în special deasupra căzilor și dușurilor) necesită corpuri de iluminat rezistente la apă care respectă standardele codului de construcție. Corpurile de iluminat din bucătărie gen lustra bucatarie, sunt expuse la grăsimi, așa că probabil doriți ceva care să fie ușor de curățat. Iar corpurile de iluminat pentru sufragerie sunt adesea folosite pentru a adăuga ambianță în cameră, așa că poate doriți o lustră tip candelabru cu cristale, care să ajute la difuzarea luminii. Gândiți-vă la locația în care va fi amplasat corpul de iluminat pentru a vă asigura că ați luat în considerare cerințele pentru spațiul respectiv.

RETIM

La ce va fi folosit corpul de iluminat?

Să vă dați seama la ce va fi folosită lumina ajută la determinarea stilului de lumină pe care îl doriți. Dacă este principala sursă de lumină din cameră, veți avea nevoie de ceva care să fie destul de luminos și care să permită ca lumina să se răspândească în întreaga încăpere (cu alte cuvinte, lustra sau corpul de iluminat va trebui să folosească mai multe becuri de cel puțin 60 de wați fiecare).

 

Pentru iluminatul punctual, doriți ceva care să concentreze cea mai mare parte a luminii asupra sarcinii în cauză. Ar putea fi o lustră sau un corp de iluminat cu un singur bec care poate fi îndreptat în direcția în care aveți nevoie de lumină și care folosește un bec de cel puțin 100 de wați.

În cazul în care este vorba de iluminare de ambianță, s-ar putea să fiți mai preocupat de aspectul corpului de iluminat decât de numărul de wați de lumină pe care îl va emite.

Cât de aproape de tavan este corpul de iluminat?

Pasul 3 este să vă dați seama de ce tip de corp de iluminat aveți nevoie.  De obicei, acest lucru este dictat de înălțimea tavanului și de amplasarea corpurilor de iluminat.

 

O lampă cu becuri led în mijlocul unei camere cu tavan de 2,5 metri va trebui să fie de tip încastrat sau semi-încastrat, astfel încât oamenii să poată trece pe sub ea fără să se teamă că se vor lovi la cap.  În aceeași încăpere, un candelabru ar funcționa foarte bine instalat deasupra unei mese mari sau a unei insule.

 

Un alt potențial factor decisiv este panta tavanului.  Dacă tavanul dvs. este plat, nu sunteți limitat în ceea ce privește selecția, însă dacă aveți un tavan înclinat, trebuie să găsiți un corp de iluminat care să funcționeze cu tavane înclinate. Acest lucru elimină în mare parte montajul încastrat și majoritatea corpurilor de iluminat cu montaj semi-încastrat.

Cât de mare ar trebui să fie corpul de iluminat?

Decideți cât de lat și de înalt trebuie să fie corpul de iluminat. În general, camerele mai mari necesită corpuri de iluminat mai mari (sau mai multe corpuri mai mici) pentru a fi proporționale cu camera. Dacă instalați un candelabru deasupra unei mese, lățimea candelabrului trebuie să fie cu cel puțin 30 cm mai mică decât lățimea mesei, pentru a împiedica oamenii să se lovească de el atunci când se ridică în picioare.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Precizări ADR Vest, în dosarul Parchetului European, în care este implicată și soția unui consilier local din Lugoj

Publicat

în

Sursa FOTO: Facebook/Adina Dumitriu

Agenția de Dezvoltare Regională Vest a făcut mai multe precizări cu privire la ancheta Parchetului European în România. Vă reamintim, Sorina Adina Dumitriu, soția consilierului local lugojean Ionuț Dumitriu, se află sub control judiciar, fiind una din persoanele implicate în dosar. Mai multe informatii aici

Precizări ADR Vest

În urma informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la ancheta Parchetului European în România, dorim să facem următoarele precizări:

  • În niciun moment nu au existat suspiciuni de fraudă la adresa Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. Procurorii nu au vizat în niciun moment activitatea noastră sau persoane din cadrul ADR Vest. Nu au fost interogate sau investigate persoane din Agenție, cu atât mai mult duse la audieri sau lucruri de această natură;
  • Imaginile cu sumele de bani ridicate și prezentate în materialele video nu au fost filmate la sediul Agenției noastre și nu au nicio legătură cu ADR Vest. Prejudiciul total de 5 milioane de euro nu a fost realizat de cele cinci firme care au implementat proiecte prin ADR Vest. Nici nu ar fi avut cum să fie astfel, din moment ce valoarea totală a celor cinci contracte vizate este de aproximativ 500.000 de euro. Verificarea posibilității ca în spatele celor care au depus și implementat proiectele să fie alte persoane care au avut alte interese nu face parte din activitatea noastră, legile si procedurile ne dau un mandat clar cu privire la limitele pe care ADR Vest le are pentru investigarea firmelor.
  • Am colaborat foarte bine cu anchetatorii și toate documentele care ne-au fost solicitate au fost puse la dispoziția acestora, instituția noastră fiind la fel de interesată de rezolvarea acestui gen de probleme apărute în gestionarea fondurilor europene.

În cei 23 de ani de existență a ADR Vest, am dat în permanență dovadă de integritate și transparență. Ne ghidăm în continuare după aceleași principii solide și vă asigurăm în continuare de corectitudinea și profesionalismul tuturor angajaților noștri.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Un lugojean a făcut infarct în timp ce conducea o mașină

Publicat

în

Un bărbat din Lugoj a făcut infarct la volan, în timp ce conducea alături de soția sa pe un drum dintre oraș și o localitate din apropiere. S-a întâmplat duminică, 3 iulie, când bărbatul în vârstă de 73 de ani, a condus un autoturism pe DJ 592 D, dinspre Lugoj, înspre Jabăr, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. 

În urma impactului a rezultat, din nefericire, decesul conducătorul auto și rănirea unei femei de 66 de ani, pasageră în autoturism. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor producerii accidentului.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Duminică după-masa, un alt lugojean, de 70 de ani, a adormit la volan în timp ce se deplasa spre Buziaș. Bărbatul s-a dat de mai multe ori peste cap cu mașina pe care o conducea. Din fericire, șoferul și pasagerul au scăpat teferi, însă cu răni.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Un lugojean va conduce poliția județului Arad

Publicat

în

Dan Stoicănescu, lugojeanul care a fost pentru o scurtă vreme la șefia IPJ Timiș, mai apoi adjunct la Investigații Criminale, va fi noul șef al IPJ Arad. Noul adjunct al IPJ Arad vine tot de la Poliția Timiș.

Fostul șef al IPJ Timiș pentru o perioadă, atunci când Alin Petecel a fost numit la conducerea IPJ Dolj, Stoicănescu va ajunge la IPJ Arad tot printr-o numire. Șeful serviciului rutier al IPJ Timiș, Florin Turnagiu, va deveni noul adjunct al polițiștilor arădeni.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Stoicănescu și respectiv Turangiu vor ocupa cele două funcții de conducere pentru trei luni.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojenii invitați să se alăture forțelor polițienești ale județului Timiș

Publicat

în

Dacă ai visat mereu să faci o carieră în poliție, acum îți poți urma visul. Poliția Timiș a anunțat că va scoate la concurs zeci de posturi pentru lugojenii și restul locuitorilor județului care vor să înceapă o carieră în mediul forțelor de ordine. Dintre cele 60 de posturi scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă, 3 sunt pentru ofițer, iar 57 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 25 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

Anunțurile de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, precum și modelele documentelor, pot fi accesate gratuit pe adresa de internet a I.P.J. Timiș, secțiunea Carieră – Posturi Scoase la Concurs: https://tm.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Înscrierea se poate face inclusiv în zilele nelucrătoare, perioada limită fiind ora 16:00 din ziua de 12 iulie 2022. Cererile împreună cu documentele în volum complet, specificate în anunț, vor trebui transmise doar online, la adresele de email specificate în fiecare anunț, în perioada stabilită pentru înscriere.  Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate proba de evaluare a performanței fizice, acolo unde este cazul, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor de specialitate, examinarea psihologică și medicală a candidaților.

RETIM

Data examenului scris este 03 septembrie 2022, fiind aceeași pentru toate posturile scoase la concurs la nivel național. Polițiștii îndeamnă candidații să citească atent toate detaliile specificate în anunțurile publicate pe site.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite