Connect with us
Winter in My Town

Actualitate

Cum să alegeți corpul de iluminat potrivit pentru fiecare cameră

Publicat

în

Înainte de a face cumpărături pentru orice obiect care va rămâne în casă pentru o perioadă lungă de timp, e important să faceți o listă cu ceea ce căutați.  Având în vedere că vă veți uita la o lustră în fiecare zi, ar trebui să vă asigurați că găsiți ceva care vă place și care va face ceea ce aveți nevoie să facă. Această lista de întrebări poate fi folosită pentru orice achiziție, nu numai pentru o lustră de bucătărie sau pentru orice altă cameră. Continuați să citiți pentru a afla cum să alegeți corpul de iluminat potrivit pentru camera dvs.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Unde va fi amplasat corpul de iluminat?

Primul pas pentru a vă ajuta să alegeți lustra potrivită poate părea puțin evident. Unde va fi instalat corpul de iluminat?  Va fi un singur corp de iluminat în mijlocul tavanului din camera mare, o lumină deasupra căzii din baie, mai multe lumini deasupra unei insule de bucătărie sau un corp de iluminat de referință deasupra mesei din sufragerie?

 

Răspunsul va avea, probabil, un efect asupra tipului de iluminat. Tavanele boltite ale camerelor mari arată, de obicei, cel mai bine cu corpuri de iluminat mari care ajută la umplerea spațiului. Iluminatul din baie (în special deasupra căzilor și dușurilor) necesită corpuri de iluminat rezistente la apă care respectă standardele codului de construcție. Corpurile de iluminat din bucătărie gen lustra bucatarie, sunt expuse la grăsimi, așa că probabil doriți ceva care să fie ușor de curățat. Iar corpurile de iluminat pentru sufragerie sunt adesea folosite pentru a adăuga ambianță în cameră, așa că poate doriți o lustră tip candelabru cu cristale, care să ajute la difuzarea luminii. Gândiți-vă la locația în care va fi amplasat corpul de iluminat pentru a vă asigura că ați luat în considerare cerințele pentru spațiul respectiv.

RETIM

La ce va fi folosit corpul de iluminat?

Să vă dați seama la ce va fi folosită lumina ajută la determinarea stilului de lumină pe care îl doriți. Dacă este principala sursă de lumină din cameră, veți avea nevoie de ceva care să fie destul de luminos și care să permită ca lumina să se răspândească în întreaga încăpere (cu alte cuvinte, lustra sau corpul de iluminat va trebui să folosească mai multe becuri de cel puțin 60 de wați fiecare).

 

Pentru iluminatul punctual, doriți ceva care să concentreze cea mai mare parte a luminii asupra sarcinii în cauză. Ar putea fi o lustră sau un corp de iluminat cu un singur bec care poate fi îndreptat în direcția în care aveți nevoie de lumină și care folosește un bec de cel puțin 100 de wați.

În cazul în care este vorba de iluminare de ambianță, s-ar putea să fiți mai preocupat de aspectul corpului de iluminat decât de numărul de wați de lumină pe care îl va emite.

Cât de aproape de tavan este corpul de iluminat?

Pasul 3 este să vă dați seama de ce tip de corp de iluminat aveți nevoie.  De obicei, acest lucru este dictat de înălțimea tavanului și de amplasarea corpurilor de iluminat.

 

O lampă cu becuri led în mijlocul unei camere cu tavan de 2,5 metri va trebui să fie de tip încastrat sau semi-încastrat, astfel încât oamenii să poată trece pe sub ea fără să se teamă că se vor lovi la cap.  În aceeași încăpere, un candelabru ar funcționa foarte bine instalat deasupra unei mese mari sau a unei insule.

 

Un alt potențial factor decisiv este panta tavanului.  Dacă tavanul dvs. este plat, nu sunteți limitat în ceea ce privește selecția, însă dacă aveți un tavan înclinat, trebuie să găsiți un corp de iluminat care să funcționeze cu tavane înclinate. Acest lucru elimină în mare parte montajul încastrat și majoritatea corpurilor de iluminat cu montaj semi-încastrat.

Cât de mare ar trebui să fie corpul de iluminat?

Decideți cât de lat și de înalt trebuie să fie corpul de iluminat. În general, camerele mai mari necesită corpuri de iluminat mai mari (sau mai multe corpuri mai mici) pentru a fi proporționale cu camera. Dacă instalați un candelabru deasupra unei mese, lățimea candelabrului trebuie să fie cu cel puțin 30 cm mai mică decât lățimea mesei, pentru a împiedica oamenii să se lovească de el atunci când se ridică în picioare.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Actualitate

Smithfield România sprijină constant comunitățile locale

Publicat

în

Smithfield România, liderul de piață în producția animală și industria alimentară, crede în performanța responsabilă și rămâne unul dintre cei mai eficienți și sustenabili producători din România. Încă de la demararea operațiunilor pe plan local, acum 17 ani, și-a luat angajamentul de a sprijini dezvoltarea comunităților locale. Smithfield România oferă constant hrană bună, produsă în mod responsabil, și ajută în construirea unui viitor mai bun pentru familiile din peste 65 de comunități din Banat.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Zi de zi, în fermele și pe liniile de producție proprii, în comunități, dar și în magazinele partenere, angajații Smithfield România își dăruiesc toată priceperea pentru ca promisiunea asumată a companiei, „Hrană bună. În mod responsabil” să fie respectată.

În primul rând, prin standardele de performanță implementate pe întregul lanț al sistemului integrat, „de la fermă la furculiță”, aceștia oferă consumatorilor garanția unor produse sigure din carne de porc Comtim, cu un gust inconfundabil. Apoi, la fel de important pentru echipa Smithfield, este grija față de comunitățile în care compania își desfășoară activitatea – o prioritate care se regăsește an de an în cadrul programelor de dezvoltare sustenabilă ale companiei.

Smithfield își îndeplinește aceste promisiuni prin inițiative constante de protecție a mediului, colaborări multi-anuale cu parteneri locali pentru implementarea unor programe care ajută la dezvoltarea comunităților locale și prin implicarea angajaților în acțiuni de voluntariat, în cadrul celor 13 programe proprii de responsabilitate socială dezvoltate de către companie de-a lungul timpului.

RETIM

Această dedicare se concretizează prin produse de calitate, dar și prin investițiile în comunități prin programele de responsabilitate socială de protecție a mediului, de susținere a sistemului medical, de facilitare a accesului la educație, de sprijin pentru cei care provin din medii sociale defavorizate și de nenumărate alte cauze pe care compania le susține constant de aproape 20 de ani.

În contextul pandemic, mai mult ca niciodată, sprijinul oferit comunităților de către Smithfield România a fostesențial. Smithfield România și-a adaptat acțiunile de sprijin comunitar și a adăugat un nou capitol pilonului dedicat comunităților: sprijin pentru sistemul medical. Astfel, un nou program de sprijin social a fost implementat, ca linie de finanțare dezvoltată pentru a deservi nevoile comunităților locale

Investițiile Smithfield de peste 2.8 milioane RON în infrastructura medicală au contribuit la demersul de a asigura pacienților acces la diagnostic rapid, tratament și îngrijire la standarde înalte, iar echipelor medicale echipament de protecție anti Covid-19 atât de necesar.

Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile prin care compania își menține promisiunea de fi alături de comunități. Pentru alte informații și noutăți referitoare la programele de sprijin comunitar sau oportunități de angajare, vizitați www.smithfield.ro

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria Lugoj plătește 200.000 de lei pentru nocturnă la un stadion în ruine

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primăria Lugoj a plătit 200.000 de lei pentru o instalație de nocturnă, pe care o va monta la stadionul din oraș. Din nefericire însă, stadionul în sine este o ruină, asta după ce nu a fost reabilitat timp de zeci de ani nici măcar o dată. Chiar și așa însă, primăria a considerat că e o idee bună să realizeze nocturna acum, înainte de a reabilita terenul în sine.

“Se face nocturna pentru a face antrenamente pe o perioadă mai mare din zi, inclusiv seara. Nu va fi o nocturnă pentru meciuri oficiale. Este una care va necesita un buget redus. În funcție de ce finanțări vor fi disponibile, vom face și stadionul. Din bugetul local vom face doar reparații”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Buciu.

Potrivit SEAP, nocturna va fi realizată și montată de către o firmă din Reșița, costând puțin peste 42.000 de euro, adică 209.059 de lei. Nu există un termen limită de execuție a lucrărilor.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojean călcat de mașină pe trecerea de pietoni

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un lugojean a fost accidentat de o mașină a unui șofer neatent, chiar în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. Din fericire, bărbatul care conducea mașina, un bătrân de 70 de ani, nu avea viteză mare. Astfel, rănile suferite de victimă nu i-au pus acestuia viața în pericol.

“Un bărbat, în vârstă de 70 de ani, a condus un autoturism pe strada Coloman Wallisch din municipiul Lugoj, iar la un moment dat a surprins și accidentat un pieton, un bărbat în vârstă de 26 de ani, care traversa regulamentar”, au explicat cei de la IPJ Timiș pentru Lugojeanul.ro 

În urma impactului a rezultat rănirea pietonului. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Zeci de tineri primesc apartamente ANL, de la Primăria Lugoj

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Treizeci de tineri, de până în 35 de ani, care au un loc de muncă în Lugoj, vor primi de la Primărie apartamente în noile blocuri ANL. Asta după ce Consiliul local a avizat lista dosarelor actualizate.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„După efectuarea recepției, la cele două blocuri ANL, cu câte 15 apartamente fiecare, s-a semnat și protocolul de predare-primire a acestora. Mai este necesară o singură formalitate, respectiv instalarea de aparate de măsură a energiei electrice individuale, deoarece în momentul de față energia electrică este furnizată în regim de organizare de șantier. După ce se va efectua și acest demers, vor fi repartizate locuințele, sperăm noi în cursul acestei luni”, spune Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

 

 

RETIM

 

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite