Connect with us

Actualitate

Cum să alegeți corpul de iluminat potrivit pentru fiecare cameră

Publicat

în

Înainte de a face cumpărături pentru orice obiect care va rămâne în casă pentru o perioadă lungă de timp, e important să faceți o listă cu ceea ce căutați.  Având în vedere că vă veți uita la o lustră în fiecare zi, ar trebui să vă asigurați că găsiți ceva care vă place și care va face ceea ce aveți nevoie să facă. Această lista de întrebări poate fi folosită pentru orice achiziție, nu numai pentru o lustră de bucătărie sau pentru orice altă cameră. Continuați să citiți pentru a afla cum să alegeți corpul de iluminat potrivit pentru camera dvs.

Crama Aramic

Unde va fi amplasat corpul de iluminat?

Primul pas pentru a vă ajuta să alegeți lustra potrivită poate părea puțin evident. Unde va fi instalat corpul de iluminat?  Va fi un singur corp de iluminat în mijlocul tavanului din camera mare, o lumină deasupra căzii din baie, mai multe lumini deasupra unei insule de bucătărie sau un corp de iluminat de referință deasupra mesei din sufragerie?

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

 

RETIM

Răspunsul va avea, probabil, un efect asupra tipului de iluminat. Tavanele boltite ale camerelor mari arată, de obicei, cel mai bine cu corpuri de iluminat mari care ajută la umplerea spațiului. Iluminatul din baie (în special deasupra căzilor și dușurilor) necesită corpuri de iluminat rezistente la apă care respectă standardele codului de construcție. Corpurile de iluminat din bucătărie gen lustra bucatarie, sunt expuse la grăsimi, așa că probabil doriți ceva care să fie ușor de curățat. Iar corpurile de iluminat pentru sufragerie sunt adesea folosite pentru a adăuga ambianță în cameră, așa că poate doriți o lustră tip candelabru cu cristale, care să ajute la difuzarea luminii. Gândiți-vă la locația în care va fi amplasat corpul de iluminat pentru a vă asigura că ați luat în considerare cerințele pentru spațiul respectiv.

La ce va fi folosit corpul de iluminat?

Să vă dați seama la ce va fi folosită lumina ajută la determinarea stilului de lumină pe care îl doriți. Dacă este principala sursă de lumină din cameră, veți avea nevoie de ceva care să fie destul de luminos și care să permită ca lumina să se răspândească în întreaga încăpere (cu alte cuvinte, lustra sau corpul de iluminat va trebui să folosească mai multe becuri de cel puțin 60 de wați fiecare).

 

Pentru iluminatul punctual, doriți ceva care să concentreze cea mai mare parte a luminii asupra sarcinii în cauză. Ar putea fi o lustră sau un corp de iluminat cu un singur bec care poate fi îndreptat în direcția în care aveți nevoie de lumină și care folosește un bec de cel puțin 100 de wați.

În cazul în care este vorba de iluminare de ambianță, s-ar putea să fiți mai preocupat de aspectul corpului de iluminat decât de numărul de wați de lumină pe care îl va emite.

Cât de aproape de tavan este corpul de iluminat?

Pasul 3 este să vă dați seama de ce tip de corp de iluminat aveți nevoie.  De obicei, acest lucru este dictat de înălțimea tavanului și de amplasarea corpurilor de iluminat.

 

O lampă cu becuri led în mijlocul unei camere cu tavan de 2,5 metri va trebui să fie de tip încastrat sau semi-încastrat, astfel încât oamenii să poată trece pe sub ea fără să se teamă că se vor lovi la cap.  În aceeași încăpere, un candelabru ar funcționa foarte bine instalat deasupra unei mese mari sau a unei insule.

 

Un alt potențial factor decisiv este panta tavanului.  Dacă tavanul dvs. este plat, nu sunteți limitat în ceea ce privește selecția, însă dacă aveți un tavan înclinat, trebuie să găsiți un corp de iluminat care să funcționeze cu tavane înclinate. Acest lucru elimină în mare parte montajul încastrat și majoritatea corpurilor de iluminat cu montaj semi-încastrat.

Cât de mare ar trebui să fie corpul de iluminat?

Decideți cât de lat și de înalt trebuie să fie corpul de iluminat. În general, camerele mai mari necesită corpuri de iluminat mai mari (sau mai multe corpuri mai mici) pentru a fi proporționale cu camera. Dacă instalați un candelabru deasupra unei mese, lățimea candelabrului trebuie să fie cu cel puțin 30 cm mai mică decât lățimea mesei, pentru a împiedica oamenii să se lovească de el atunci când se ridică în picioare.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un turc a pierdut câteva mii de euro, în Lugoj. Unde a fost găsită borseta cu bani

Publicat

în

La data de 29.11.2022, în jurul orei 16:30, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, un cetățean de origine turcă, a pierdut o borsetă ce conținea actele personale și suma de 2000 euro, în timp ce se afla în tranzit pe raza municipiului Lugoj.

Crama Aramic

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au reușit identificarea bunurilor pierdute, acestea fiind găsite în incinta unei stații de carburant de pe raza municipiului.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Bunurile au fost restituite bărbatului, în vârstă de 64 de ani, acesta putându-și continua călătoria.

RETIM

 

Citiţi mai departe

Actualitate

O nouă carmangerie în Lugoj. “Vom avea succes, pentru că vindem carne și produse curate, fără E-uri sau aditivi”

Publicat

în

Carmangeria Salami intră, de Ziua Națională a României, pe piața din vestul țării, cu primele trei magazine deschise la Lugoj, Făget și Timișoara. Carmangeria este deschisă, la Lugoj, de un grup de producători din Transilvania, din zona Alba Iulia, care promovează alimentația sănătoasă și rețetele tradiționale vechi românești.

Crama Aramic

Pe o piață cu o concurență acerbă, reprezentanții carmangeriei mizează că vor avea succes datorită calității produselor vândute.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

“Am pornit în acest proiect și ne vom lupta să promovăm produsele autentice românești. Venim din Transilvania, din zona Alba, o zonă în care încă mai există produse tradiționale și producători locali. Nu vrem să auzim de E-uri, de aditivi, de conservanți. Produsele noastre sunt fabricate după vechile rețete. Sunt porci crescuți de noi, nu e carne importată din alte țării, așa cum se găsește în supermarket. Dacă părinții și bunicii noștri puteau să facă produse de calitate fără chimicale, așa putem să le facem și noi. Nu ne temem de concurența marilor magazine, pentru că noi suntem convinși că vom avea succes, datorită faptului că vindem carne curată, sănătoasă, pe care o consumăm și noi, cu copiii și familiile noastre. Păstrăm aceeași abordare și în cazul procesării cărnii, unde majoritatea proceselor sunt făcute manual, așa cum se făceau și în trecut. Inclusiv afumarea cărnii la noi se face tradițional, cu lemn de fag”, spune Alexandra Borcea, reprezentanta carmangeriei și lanțului de magazine Salami. 

RETIM

Urmează deschiderea unui abator

Sortimentele pe care bănățenii pot să le cumpere în magazinele Salami sunt cele care, în trecut, erau făcute acasă de orice familie care tăia un porc.

“La noi în magazine găsiți cârnați, caltaboș, pateu, slănină, jumări, șuncă. Puteți să cumpărați inclusiv urechi de porc, practic vindem tot ce ar avea un om care taie acasă un porc. Vindem chiar și jumătăți de porc sau porci întregi, pe care îi pregătim după metoda tradițională, pârliți cu paie cum se făceau în trecut. Vindem și diverse sortimente de salam și crenvurști care se fac în combinație cu carne pui sau de vacă, tot din fermele noastre”, mai spune Alexandra Borcea.

În momentul de față, Salami are prima carmangerie deschisă la Lugoj și trei magazine în: Lugoj, str. Nicolae Bălcescu nr. 9; Făget, str. Coriolan Brediceanu nr.44 și Timișoara, Piața Ștefan Furtuna nr.7. Anul viitor, urmează deschiderea unui abator și altor magazine, în Lugoj și Timișoara.

Despre Carmangeria Salami

Salami este o carmangerie 100% românească, înființată cu scopul de a promova hrana curată și sănătoasă în rândul populației, prin furnizarea de carne și produse din carne fără aditivi, conservanți și coloranți. Pe lângă misiunea hranei sănătoase, Salami își dorește înființarea unui ONG care să ofere hrană unor grupuri vulnerabile, precum copiii din familii defavorizate, persoanele cu dizabilități sau cele fără adăpost, în colaborare cu asociațiile umanitare din zona de vest a țării. Colaborarea cu aceste asociații va fi extinsă pe măsura ce compania se va dezvolta și va începe sa aibă profit.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ce se întâmplă la Lugoj cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Publicat

în

Crama Aramic

Precedate de un spectacol folcloric pe 30 noiembrie, evenimentele de Ziua Națională a României vor fi cele uzuale la Lugoj, pe 1 Decembrie. Programul începe la 9 dimineata prin constituirea dispozitivului militar și prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și ocuparea pozițiilor în dispozitiv.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

La 9:30 se va intona imnul de stat al României, iar serviciul religios va urma intonării imnului național. Între orele 9:40 și 10 se vor depune coroane la monumentul Alfa și Omega din centrul orașului, acolo unde are loc de altfel toată desfășurarea evenimentului.

RETIM

La ora 10 va avea loc o scurtă defilare a detașamentului militar, iar ca încheiere, Ansamblul “Lugojana” va susține un program de dansuri populare.

Citiţi mai departe

Actualitate

Cea mai mare firmă de construcții din Spania reabilitează calea ferată Lugoj – Timișoara

Publicat

în

Crama Aramic

Cea mai mare firmă de construcții din Spania, Fomento de Construcciones y Contratas, cu subsidiară în România FCC CONSTRUCTION SA, a câștigat licitația pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată dintre Lugoj și Timișoara Est. Contractul a fost semnat de curând, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

”Încă un contract de 1,91 miliarde de lei, finantat prin PNRR, a fost semnat de CFR Infrastructură! Constructorul spaniol are la dispozitie 42 de luni (6 luni proiectare și 36 de luni execuție) pentru modernizarea lotului 2 al tronsonului de cale ferată Caransebes – Timișoara – Arad (162,19 km)”, a transmis ministrul transporturilor.

RETIM

Potrivit ministerului, cei 54,13 km ai sectorului de cale ferată Lugoj-Timisoara Est (Lotul 2) contructorul trebuie să execute următoarele lucrări:

-dublarea liniei de cale ferata,

-modernizarea statiilor Lugoj, Belint, Topolovat, Recas si Remetea Mare,

-modernizarea a 5 halte de calatori,

-modernizare a 14 poduri si 39 podete,

-montarea unor sisteme automate de semnalizare la 17 de treceri la nivel cu calea ferata,

-implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 si GSM-R) pe întregul traseu,

-constructia a 5 pasarele pietonale în statiile Lugoj, Belint, Topolovat, Recas, Remetea Mare,

-cconstructia a 2 pasarele pietonale în haltele Chizatau si Izvin,

-constructia unui pasaj superior în statia Lugoj (strada Banatului),

-montarea de panouri fonoabsorbante pe o lungime totala de 6.350 m.

Citiţi mai departe

Cele mai citite