Connect with us

Actualitate

Cum îşi pierde Dan Cristian Tătar funcţia de prim-procuror al Lugojului

Publicat

în

Prim-procurorul Lugojului, Dan Cristian Tătar nu s-a înscris la concursul pentru obţinerea unui nou mandat în fruntea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj. Tătar s-a bazat pe faptul că niciunul din colegii săi nu se va înscrie la concurs. Fără niciun candidat mandatul i s-ar fi prelungit automat, cu încă şase luni.

Meniul zilei, Octavian

Fără ca Dan Cristian Tătar să ştie, Lavinia Rus, prim – procuror la Parchetul Judecătoriei Făget, s-a înscris la concursul pentru funcţia de prim-procuror la Lugoj. Când Dan Cristian Tătar a aflat că există un procuror din afara instituţiei care râvneşte la funcţia sa era prea târziu pentru a-şi depune dosarul.

Contactat pentru un punct de vedere, de jurnaliştii de la Adevărul, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, Dan Cristian Tătar, nu a negat că şi-ar fi dorit să ocupe în continuare funcţia, însă, susţine că nu s-a înscris la concurs pentru că nu putea lăsa necondus Parchetul pe perioada în care trebuia să se pregătească pentru examen.

Tătar spune că nu a putut să-şi ia concediu pentru pregătire

„Participarea mea la concurs presupunea un concediu de două luni. Unitatea rămânea descoperită şi intra în criză. Am pus interesul instituţiei înaintea interesului personal. Era necesar un concediu de două luni pentru pregătire. Ţine de etica profesională prezentarea perfectă la orice concurs la care mă prezint. Am o anumită reputaţie în sistem. Nu îmi permit să mă duc nepregătit. Faptul că nu s-a înscris nimeni (n.r. dintre procurorii de la Lugoj) demonstrează respectul cu care sunt tratat. Avem multe realizări şi suntem o echipă unită”, a declarat Dan Cristian Tătar, pentru Adevărul.

RETIM

Ajuns prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj la începutul anului 2014, prin delegare, după pensionarea fostului şef al instituţiei, procurorul Dan Cristian Tătar a fost confirmat pe funcţie în vara aceluiaşi an în urma concursului pentru postul de prim-procuror organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Șoferiță prinsă cu 150km/h pe una dintre străzile principale din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

În perioada 14-16 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 1 infracțiune, respectiv conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, și au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 36 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar 16 sunt avertismente.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

RETIM

La data de 15 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Lugoj au surprins cu aparatul radar un autoturism condus de o femeie, de 41 de ani, ce se deplasa cu viteza de 150 km/h, pe strada Timișorii din municipiul Lugoj, unde limita admisă este de 50 km/h. Persoanei în cauză i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și a fost sancționată contravențional conform O.U.G. 195/2002 R.

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj scapă și nu prea de tensiunea pandemiei. Aglomerație la ATI, relaxare pe secții

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Spitalul din Lugoj nu a scăpat încă de presiunea pandemiei de coronavirus, asta pentru că la secția de ATI 7 din cele 8 paturi disponibile pentru pacienții infectați sunt încă ocupate. Unul dintre cei 7 pacienți a trecut prin boală, având deja 14 zile de internare și două teste negative, însă starea de sănătate i-a determinat pe medici să îl mențină pe secție.

Din cele 44 de paturi ale spitalului destinate pentru cazurile ușoare și medii de coronavirus, doar 22 sunt în acest moment ocupate. Dintre acestea, 15 sunt la secția de pneumologie.

“Dacă se menține trendul descendent, noi vrem să transformăm la loc secția în pneumologie, pentru pacienți cu toate afecțiunile respiratorii”, a declarat pentru Lugojeanul.ro managerul Ionuț Cocoș.

RETIM

La ultima raportare, cea de duminică de la prânz, la Lugoj erau confirmate doar două cazuri noi de infectare cu SARS-CoV 2.

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite