Connect with us

Divertisment

Cum echipa de Blackjack MIT a învins cazinoul

Publicat

în

Jocurile de noroc la cazinou sunt o activitate incredibil de complexă, în care se poate întâmpla orice. Cu toate acestea, un singur lucru este adesea considerat a fi o certitudine, și anume, casa sau cazinoul câștigă întotdeauna. Această afirmație a rămas în mare parte necontestată până în anii 1990, când un grup de studenți de la Massachusetts Gambling Institute (MIT) a arătat lumii că jucătorii nu trebuie să sfârșească întotdeauna pe partea pierzătoare atunci când joacă.

Crama Aramic

Dacă ați acordat chiar și cea mai mică atenție istoriei jocurilor de noroc, în special în Statele Unite, veți fi la curent cu scandalul blackjack-ului de la MIT, care a inspirat filme, mai multe documentare și cărți.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Echipa de blackjack de la MIT a devenit un nume cunoscut după ce a păcălit amenințător cazinourile și a câștigat milioane de dolari. Deloc surprinzător, acest lucru i-a transformat în legende în lumea jocurilor de noroc, iar oamenii încă se uită cu un interes intens la isprăvile lor. Chiar dacă aceștia nu aveau parte de rotiri gratuite fara depunere, măiestria cu care învingeau cazinourile merită menționată!

RETIM

Strategia echipei de Blackjack MIT

La blackjack, jucătorii pricepuți pot învinge casa în mod legal, folosind o strategie de bază de blackjack care constă în a face alegerile corecte în ceea ce privește momentul în care trebuie să lovească și când trebuie să stea. Totuși, aceasta nu este singura modalitate.

Jucătorii individuali de la mesele de blackjack pot folosi și alte tehnici, cum ar fi numărarea cărților, urmărirea amestecului de cărți, sau hole carding pentru a-și îmbunătăți semnificativ șansele de câștig.

Strategia care a fost folosită de studenții de la MIT și de profesorul lor a implicat numărarea cărților.

După ce și-au dat seama că blackjack-ul era cel mai ușor de bătut joc din cazinou, au elaborat o tehnică destul de robustă de numărare a cărților pentru a-și crește șansele de câștig. Deși cu siguranță nu au fost primii care au numărat cărțile, au fost primii care au făcut-o în mod profesionist, într-o manieră care îi nedumerește și până în prezent pe pasionații de jocuri de noroc.

Echipa de blackjack a folosit în continuare modele informatice avansate pentru a-și perfecționa strategia. Aceste modele computerizate simulau situații specifice din cazinouri și se bazau pe experiența din viața reală, ceea ce le făcea foarte eficiente pentru a-și exersa abilitățile de numărare a cărților.

După cum am menționat mai devreme, nu au fost primii care au folosit tehnica de numărare a cărților, dar metoda lor a fost mai greu de detectat de cazinouri. Abordarea lor a adăugat un fel de sistem mare-mic – acesta se baza pe probabilitatea statistică de a primi fie cărți mari, fie cărți mici. În plus, ei foloseau adesea o tehnică suplimentară de tăiere a cărților care le creștea și mai mult șansele de a învinge casa.

Membrii echipei de la MIT au fost supuși la săptămâni sau chiar luni de antrenament intensiv, care a început în campusul universității, înainte de a se deplasa în locații de jocuri de cărți din spate, răspândite în Chinatown din Boston. După ce se constata că erau pregătiți, aceștia se îndreptau apoi spre Las Vegas.

Cum nu au fost prinși atât timp?

Deși se poate spune că studenții de la MIT au fost niște genii, de unde și capacitatea lor de a realiza acest lucru, aceasta a fost doar o mică parte a puzzle-ului.

Ca individ, numărarea cărților nu este la fel de eficientă, ceea ce înseamnă că structura unică a echipei a jucat un rol considerabil în succesul lor. În plus, pregătirea adesea extinsă și riguroasă prin care au trecut membrii echipei i-a făcut destul de buni în a se feri de ochii vigilenți ai operatorilor de cazinou.

Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, o tonă de bani au fost investiți în echipă, ceea ce le-a permis să funcționeze foarte bine. Gestionarea banilor a fost vitală pentru a se asigura că toată lumea a rămas pe drumul cel bun. Alte lucruri care au jucat, de asemenea, un rol masiv în succesul lor au fost procedura elaborată de verificare, cele două ore de joc perfect și faptul de a ști când să părăsească masa.

Până în prezent, nu au fost publicate cifre exacte despre suma exactă de bani pe care echipa de blackjack a câștigat-o în timpul derulării schemei lor. Cu toate acestea, fanii dedicați și pasionații de cazinouri au încercat să o descompună și să estimeze suma. Cele mai multe dintre estimări se ridică la peste 50 de milioane de dolari, ceea ce este destul de impresionant.

Cum s-a aflat de poveste?

După cum am menționat mai devreme, aventura echipei MIT este una dintre cele mai populare discuții în rândul pasionaților de cazinouri.

Povestea a fost fascinantă și a oferit o perspectivă mai profundă asupra modului în care funcționează lumea cazinourilor și a jocurilor de noroc. Prin urmare, nu este prea surprinzător faptul că au fost sursa de inspirație a unor filme și documentare. Poate că cel mai notabil film despre echipa de blackjack MIT este „21”, în care au jucat mai multe vedete de la Hollywood, printre care Kevin Spacey, Kate Bosworth și Jim Sturgess, printre alții. Când a fost lansat în 2008, a fost bine primit, ceea ce dovedește cât de mult interes au avut oamenii pentru această poveste.

Pentru oamenii care iubesc să citească, „Bringing Down the House: The Inside Story of Six MIT Students Who Took Vegas for Million” este o carte foarte bună de luat. Scrisă de Ben Mezrich, această carte este inspirată de echipa de blackjack a MIT. Mai mult, filmul „21” din 2008, menționat mai sus, se bazează pe ea.

De asemenea, merită vizionat și documentarul Breaking Vegas, care face o treabă destul de bună în a oferi spectatorilor o perspectivă mai fundamentată asupra celor întâmplate.

Concluzie

În concluzie, escapadele echipei de Blackjack de la MIT spun multe despre viabilitatea strategiilor specifice care sunt folosite de jucători în timp ce joacă în cazinouri. În timp ce numărarea cărților, care nu este de fapt ilegală, este totuși o formă de joc de avantaj prost văzută, iar cazinourile încearcă în mod constant să facă tot posibilul pentru a o preveni. Poate că, luând câteva indicații de la studenții de la MIT, ați putea deveni un câștigător la mesele de blackjack. Asigură-te doar că nu te vei lăsa prins, pentru că probabil vei fi dat afară.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Festivalul Sărbătorilor de iarnă, în Parcul „George Enescu” din Lugoj. Programul evenimentelor

Publicat

în

Asociația FOA organizează, în acest an, Festivalul „Sărbătorilor de iarnă”, în perioada 1 decembrie – 24 decembrie, un eveniment cultural educativ, finanțat din bugetul local al Municipiului Lugoj.
Deschiderea oficială este programată în data de 1 decembrie, de la orele 18.00.
Parcul se va transforma într-un loc desprins din povești, ideal pentru momentele unice trăite alături de prieteni și familie și va oferi o experiență magică, în spiritul sărbătorilor de iarnă. Echipa FOA pregătește ateliere, programe artistice – concerte, spectacole – activități și experiențe inedite pentru copii, tineri și adulți, în premieră pentru Lugoj, care vor întreține spiritul sărbătorilor. Vă invităm să fim o comunitate unită, să ne bucurăm de sărbători ca într-o mare familie lugojeană, să fim uniți și solidari cu cei care au nevoie, sa fim mai buni și să iubim mai mult”, au transmis reprezentanții asociației.
Iată, mai jos, întregul program al manifestărilor:

Crama Aramic

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Citiţi mai departe

Divertisment

Spectacol de magie de excepție, cu artiști din România și Moldova, la Lugoj

Publicat

în

Crama Aramic

Sâmbătă, 19 noiembrie, la Casa de Cultură din Lugoj are loc un spectacol de magie inedit, cu artiști din România și Moldova. Magicianul Mario, și magicianul Andrei Andronachi Slava, cunoscuti din emisiunile de divertisment din România si Republica Moldova, vă invită la cel mai complex spectacol de magie & divertisment din România. Veți putea vedea apariţii spectaculoase de porumbei şi iepuraşi, numerele de prestidigitatie si iluzionism vor fi din cele mai bune si ne mai vazute pana in prezent.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Efectele speciale şi iluziile de scenă vor face senzaţie atât printre copii cât şi adulţii ce vor asista la numere de apariţii & dispariţii, zăpada care umple scena la comanda magicianului, evadări din sacul magic și multe alte surprize. Un spectacol interactiv pentru întreaga familie în care veți râde până la lacrimi în compania artiștilor! Te asteapta si un atelier de magie in care poti invata trucuri si cumpara aparate de magie pentru acasa sa iti distrezi prietenii și colegii.

RETIM

Spectacolul începe la orele 16, iar prețul unui bilet este de 30 de lei pentru copii și 35 lei pentru adulți. Detalii aici.

Citiţi mai departe

Divertisment

“Mama” lui Mircea Bravo vine la Lugoj, într-un spectacol solo de excepție

Publicat

în

Crama Aramic

Spectacol de teatru inedit și două ateliere de educație artistică prin teatru la Lugoj. Evenimentele au loc în perioada 17-19 noiembrie, în cadrul proiectului „Teatru și drumul până la spectacol“, implementat de Asociația Pro Fortuna și finanțat din bugetul orașului. Spectacolul de teatru are loc pe 17 noiembrie, de la ora 19.30, în sala mare de la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu“ din Lugoj.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Spectacolul „O altfel de lebădă“ este o adaptare după un text de Radu Țuculescu, regia și interpretarea Elena Ivanca. Atelierele pe care le va susține Elena Ivanca la Lugoj sunt dedicate elevilor și vor avea loc la Casa Bredicenilor, la Clubul Elevilor și la teatru. 

RETIM

Elena Ivanca este actriță la Teatrul Național de Cluj și cadru universitar la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj secţia canto, unde predă cursuri de arta actorului. Absolventă a secţiei de Arta Actorului, Departamentul de Teatru din cadrul Facultăţii de Litere, Universitatea „Babeş-Bolyai“ Cluj, promoţia 1999, clasa prof. Cristina Pardanschi şi Cornel Răileanu, Elena Ivanca mai are un doctorat în actorie obținut cu lucrarea „Gestul ca mediator și creator de sens. De la text la întruparea personajului” cu calificativul „Summa cum laudae”, Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, 2011 și un Master la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Tîrgu-Mureş secţia actorie, vorbire şi expresivitate în artele spectacolului, finalizat cu susţinerea lucrării de masterat având titlul „Dicţia, dincolo de aparenţe sau vorbirea de performanţă”. 

Elena Ivanca este renumită mai nou și pentru rolul mamei din filmulețele lui Mircea Bravo, precum și pentru rolul de mamă din filmul “Mirciulică”. Prin proiectul „Teatru și drumul până la spectacol“, Asociația Pro Fortuna îşi propune desfăşurarea de workshop-uri cu caracter artistic-educativ în spații exterioare și/sau interioare din municipiul Lugoj, pentru promovarea educației artistice în rândul copiilor și tinerilor.

Citiţi mai departe

Divertisment

Spectacol de comedie de neratat la Lugoj

Publicat

în

Crama Aramic

Comedie pentru toate vârstele, asta ne propun cei de la Centrul de Tineret Lugoj alături de unul dintre cei mai titrați comedianți din oraș. Ce poți face la Lugoj, într-o sâmbătă după-masă? Avem o propunere perfectă pentru tine: un spectacol de musicomedy cu Sorin Palciuc.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Lugojeanul s-a făcut remarcat după ce a avut mai multe spectacole prin țară și a reușit de fiecare dată să cucerească publicul. De această dată, Palciuc va urca pe scenă la Centrul de Tineret Lugoj.

RETIM

Cei de la Centrul de Tineret se ocupă de organizarea și găzduirea evenimentului, iar Sorin Palciuc de cucerirea publicului. Spectacolul are loc pe strada Bucegi, nr. 21, la centrul dedicat tinerilor, pe 19 noiembrie de la orele 17.

La intrare se va percepe un suport artist în valoare de 15 lei de persoană. Mai multe detalii găsiți aici.

Citiţi mai departe

Cele mai citite