Connect with us

Social

Cu un simplu SMS poți ajuta la salvarea vieții unui tânăr tătic, din Lugoj

Publicat

în

Nicolae are doar 26 de ani, o familie frumoasă și absolut toată viața înainte… Din păcate însă, un diagnostic crunt apasă pe umerii săi: Limfom Limfoblastic T, cel mai agresiv tip de cancer localizat între plămâni și inimă. Nicu are mare nevoie de sprijinul nostru! Doar imaginați-vă cum ar fi ca într-o zi să fiți smuls de lângă familia dumneavoastră, de lângă cei dragi, și obligat să înfruntați o boală nemiloasă…

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Până în data de 15 OCTOMBRIE poți dona pentru Baciu Nicolae și prin SMS. Trimite un SMS la 8837 cu textul “NICU” și donează 2 EURO pentru el❗️
Donații se pot efectua online și pe site-ul Asociației „SPRO”: https://www.sperantapentruromania.ro/cause/baciu-nicolae/
✅Doneaza rapid prin Revolut la: 0766 365 833 sau https://revolut.me/sperantaromania
✅Doneaza rapid prin BT Pay la: 0766 365 833
✅Doneaza prin firma, redirectioneaza 20% din impozitul pe profit al firmei tale, aici: https://www.sperantapentruromania.ro/directioneaza-20/
Pentru detalii suplimentare va rugăm să ne contactați:
➡Telefon:0771.368.209 (Galea Izabela)
➡Email: infosperanta@gmail.com

Nu sta nepăsător, hai să ajutăm!

Donațiile efectuate prin transfer bancar, Revolut si BT Pay se vor actualiza în lista donatorilor în 7-14 zile de la momentul intrării în contul nostru. Donațiile prin BRD se vor actualiza în 15-30 de zile. Dacp doresti sa rămâi anonim selectează ANONIM. Numele tău va apare în lista donatorilor de la cazul specificat în extrasul de cont. Daca nu ai specificat un nume, donația va fi publicată în lista generală a donatorilor.

 

RETIM

Numele meu este Nicolae și am 26 de ani. Sunt căsătorit cu o femeie minunată și mi-am întemeiat o familie. Avem un băiețel pe nume Erik de doar câțiva anișori, care este raza noastră de soare. Viața noastră era simplă și foarte normală…până când…nu a mai fost așa…

Din păcate, toate momentele pe care ar trebui să le petrecem împreună ne-au fost răpite de aflarea unei vești crunte. În urmă cu puțin timp am fost diagnosticat cu Limfom Limfoblastic T, cel mai agresiv tip de cancer localizat între plămâni și inimă.  Cred că vă puteți închipui gravitatea situației…

Doar imaginați-vă cum ar fi ca într-o zi să fiți smuls de lângă familia dumneavoastră, de lângă cei dragi, și obligat să înfruntați o boală nemiloasă.

Aflarea veștii a fost un real șoc, atât pentru mine, cât și pentru familia mea, deoarece nimeni nu se aștepta ca anii tinereții să ne fie marcați de o astfel de boală cruntă. De urgență am apelat la o clinică privată din Viena, care a acceptat să mă ajute. Fiind o formă foarte agresivă de limfom non hodgkin, trebuie să urmez o linie de tratament foarte intensă, compusă din mai multe etape, incluzând în principal chimioterapia. Șansele de supraviețuire sunt de 80% dacă urmez acest tratament.

Fiind o tumoră de dimensiuni mari, pot apărea o serie de complicații, care vor necesita intervenția imediată a medicilor. Din acest motiv eu va trebui să rămân la Viena pe toata durata tratamentului, la Wiener Privat Klinik. Costul estimativ primit de aici este de 140.000 euro.

Nu mă gândeam vreodată că viața mea va ajunge să coste o asemenea sumă de bani sau de fapt, că va ajunge să depindă de o sumă de bani. Din acest motiv apelez la dumneavoastră. La empatia tuturor celor care doresc să simtă alături de mine și de familia mea în aceste momente. Pentru noi, orice mică donație are însemnătate!

Este foarte dificil să lupți cu o astfel de boală. Într-unele zile te trezești plin de speranță, determinare și tărie, iar în unele dimineți, te simți descurajat și extenuat. Însă apoi îți amintești motivul pentru care lupți. Pentru viața ta. Pentru familia ta. Pentru viitorul care vă stă înainte.

Nu îmi pot imagina să nu mă aflu lângă Erick, băiețelul nostru, în prima zi de școală. Sau să nu îi fiu alături în cele mai dificile momente ale vieții. Să fiu prezent la nunta lui, iar apoi să mă bucur de nepoții mei. Nu îmi pot imagina ca toate aceste lucruri frumoase să îmi fie răpite.

Îmi doresc să lupt și să înving!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

25 de persoane au murit la spitalul din Lugoj în octombrie, din cauza coronavirusului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Medicul Ionuț Cocoș, managerul Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, spune că valul patru al pandemiei de coronavirus a curmat viețile a 25 de pacienți ai unității, de la început de octombrie și până în prezent. La aproape un deces pe zi, medicul spune că situația este una înfiorătoare, fiind la fel ca cea din mai toate unitățile medicale din Timiș și din țară.

“Din păcate am constatat 25 de decese la noi în unitate din cauza coronavirusului, de la 3 octombrie și până acum. Este o situație general valabilă la Lugoj, la Timișoara, și peste tot în țară din păcate. Unde sunt multe cazuri, sute de cazuri pe zi în Timiș, zeci la Lugoj, vor fi din păcate și decese”, a declarat medicul Ionuț Cocoș, managerul spitalului din Lugoj.

Medicul lugojean spune că pacienții sunt din ce în ce mai rezervați în a avea încredere în medici, în deciziile acestora și în măsurile care le-ar putea salva viețile.

RETIM

“Există o reticență inclusiv de medici, de spital, am avut recent un caz în care un pacient de 32 de ani a stat la noi pe secție deși avea nevoie de îngrijire la ATI, a preferat să stea aici decât să fie mutat la Orăștie, găsindu-i-se acolo loc. Nu îmi explic această reticență, pur și simplu nu mi-o explic”, spune Cocoș.

Vaccinarea în proporție cât mai mare a populației este singura șansă pe care oamenii o au în fața pandemiei, este de părere medicul lugojean.

“Dacă ne uităm la Uniunea Europeană, vedem că acolo sunt toate țările, dar toate, cu 70, 80, 90% vaccinați. La noi nu, motiv pentru care avem și aceste numere. Nici asta nu îmi explic, eu am prins perioada în care venea doctorul la școală, îți făcea vaccin și gata, nu zicea nimeni câr. Acum toți știu mai bine, și asta se vede în cifre”, a precizat Cocoș.

De ce nu se vaccinează lugojenii? Managerul unității medicale lugojene spune că nu are o explicație clară.

“Nu știu eu să dau vina pe nimeni și nimic, sunt alții mai deștepți ca mine care poate că știu de ce e lumea așa reticentă. Dar având în vedere câte curente anti-vaccinare sunt, câte persoane publice ies și spun una și ailaltă despre vaccin și câtă publicitate li se face, lumea le ia de bune din păcate. Singura soluție e vaccinarea, dacă ne vaccinăm, vom ieși din situația asta”, a declarat managerul Spitalului Municipal Lugoj.

Există și vești bune. Cu o campanie de vaccinare care pare că își revine, fapt sesizat și la Lugoj, la spitalul din oraș numărul de cazuri foarte grave este într-o ușoară scădere.

“Putem spune că avem o ameliorare de cazuri de pacienți cu forme grave, săptămâna trecută de exemplu erau 8 pe CPU care aveau nevoie de terapie intensivă. Acum avem doi, însă ca și număr de paturi, avem secția de Covid plină, 56 de paturi, dar și ATI, 8 paturi, nu mai avem niciun pat liber”, a încheiat medicul lugojean.

În ultima lună, 1-21 octombrie, la nivel de municipiu Lugoj au fost depistate 608 cazuri de infectare cu noul coronavirus. 

Citiţi mai departe

Social

Șase localități de lângă Lugoj au rata de infectare de peste 8 la mia de locuitori

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Nu mai puțin de 6 localități de lângă Lugoj, șapte cu tot cu orașul de pe Timiș, aveau joi la prânz rata de infectare de peste 8 persoane la mia de locuitori. Anunțul a fost făcut de către autorități, care monitorizează situația la nivel județean a pademiei.

Cea mai grav afectată localitate este Coșteiu, acolo unde rata de infectare a atins valoarea de 14,57, urmată de Criciova, 12,41, Ohaba Lungă, 10,46 la mie, apoi orașul Lugoj, 9,70 la mie, Bethausen, 9,52 la mia de locuitori, Gavojdia, 8,97/1000 și respectiv Boldur, 8,11 infectări la mia de locuitori.

La Coșteiu, numărul de cazuri ar fi explodat din cauza elevilor care au dus virusul acasă de la școli, dar și pentru că în comună au fost organizate mai multe petreceri, zile de naștere sau aniversări, dar și părăstasuri, după ce persoane infectate cu coronavirus și-au pierdut viețile.

RETIM

La Lugoj, joi au fost raportate 31 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de 631 la nivel județean. 15 timișeni și-au pierdut viețile în 24 de ore.

Citiţi mai departe

Social

Toți elevii din Lugoj intră de luni într-o vacanță de două săptămâni

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

De luni toți elevii din Lugoj, cum de altfel din toată țara, vor sta acasă pentru două săptămâni. Vacanța forțată vine ca o măsură restrictivă de răspuns la numărul de cazuri tot mai mare de infectare cu noul coronavirus. Măsura a fost adoptată chiar de către președintele țării.

Tot de luni masca va deveni obligatorie atât în interior cât și în exterior pentru majoritatea activităților. O altă restricție va fi interzicerea deplasărilor pe timp de noapte pentru cei care nu dețin un certificat verde, dar și alte restricții ce urmează să fie discutate într-o ședință de vineri.

La Lugoj, în ultimele 24 de ore au fost depistați pozitiv 12 persoane. Incidența de caz este de 10,11 la 1000 de locuitori.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Om al străzii din Lugoj, suprins dormind pe o scenă din oraș. Imaginea disperării care a făcut înconjurul internetului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

O imagine cu un om al străzii dormind pe una dintre scenele din centrul orașului a făcut înconjurul internetului la Lugoj. Un trecător a pozat persoana fără adăpost cum doarme pe scena veche de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din oraș.

Imaginea dezolantă îl infățișează pe bărbat dormind pe o saltea veche, acoperit cu o pătură și îmbrăcat gros. Poza este însoțită de mesajul “Somn ușor Lugoj”, fiind postată pe Facebook de către un utilizator. Scena pe care persoana fără adăpost și-a făcut culcuș este într-o stare avansată de degradare, putându-se prăbuși în orice moment.

Comentariile la postarea lugojeanului nu au întârziat să apară. Oamenii au scris despre cât de gravă este situația la Lugoj, despre apariția a tot mai multor persoane fără casă, dar și despre cum primăria cumpără scaune de mii de lei, în timp ce unii nu au unde dormi. 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite