Connect with us

Sport

CSS Lugoj – Punct de vedere la ”atacurile” apărute în spațiul public (media), la adresa clubului

Publicat

în

Conducerea Clubului Sportiv Școlar Lugoj ne-a transmis un comunicat, prin care a dorit să facă mai multe precizări legate de conflictul apărut între CSS Lugoj și CSM Lugoj, respectiv administrația locală a Lugojului. Redăm, mai jos, integral acest comunicat.

RETIM

Punct de vedere la ”atacurile” apărute în spațiul public (media),

la adresa CSS Lugoj

Autoliv angajează!

Facem precizarea încă de la început că punctul de vedere al Consiliului de Administrație al CSS Lugoj, se vrea fără atac la persoană, cu un limbaj decent și cu precizările reale cu privire la evenimentele petrecute.

CSS Lugoj datează din 1957, actualmente cu 8 secții de performanță care a crescut sportivi iar prin activitatea lor au obținute rezultate notabile la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Campionatele Europene, Campionatele Balcanice și Campionatele Naționale, numărul medaliilor trecând de câteva mii. Resursa umană a CSS Lugoj este în conformitate cu legislația în vigoare la cele mai înalte standarde.

Precizăm că în ultimul an școlar au fost obținute 83 medalii pe plan național și 17 rezultate pe plan internațional, reprezentând rezultate notabile care plasează clubul nostru între primele cluburi din România.

 CSM Lugoj a luat ființă în anul 2002 la inițiativa profesorului Dorin Jitaru și cu contribuția profesorului Muntean Aurel (foști directori ai CSS Lugoj), iar rezultatele obținute de acest club în decursul anilor au fost realizate cu contribuția majoră a sportivilor CSS Lugoj și a profesorilor antrenori care au ajutat la obținerea rezultatelor.

CSS Lugoj, prin statut are activitate la nivelul copiilor și juniorilor, activitate care s-a dorit a fi continuată la nivelul seniorilor la CSM Lugoj. Toate rezultatele obținute la nivelul copiilor, juniorilor și seniorilor, au fost pentru orașul Lugoj. În ultima perioada (3 ani) statutul CSM a fost schimbat, având și activitate la copii și juniori, generând o concurență neloială între cele 2 cluburi. De ce spunem că este neloială ? Pentru că, în ultimii ani am solicitat Consiliului Local Municipal Lugoj, în conformitate cu legislația în vigoare (Legea Educației și OMECTS nr. 5570/07.11.2011) finanțare în desfășurarea activității în clubul nostru, la care nu am primit nici un ban și nici măcar un răspuns la solicitările noastre. Cum se numește acest lucru ? Nu vorbim de o discriminare între sportivii aceluiași oraș și de faptul că peste 1000 de părinți ai clubului nostru au contribuit la bugetul local prin taxe și impozite ?

De la început trebuie precizat faptul că, sala la care se face referire este în proprietatea Ministerului Educației prin H.G. nr. 524/2015 (și nu a Primăriei Municipiului Lugoj). Pentru buna desfășurare a activității sportive în sala I.K. Ghermănescu a fost redactat și semnat un protocol, între cele 2 cluburi, prin care CSM s-a angajat să suporte o parte din cheltuielile echipei de volei senioare. Pentru lunile mai -iunie-iulie 2023 CSM a refuzat plata facturilor, încălcând protocolul încheiat, iar reprezentanții clubului CSM nu au solicitat o întrevedere prin care să lămurim situația creată.

CSM Lugoj a cerut rezilierea protocolului prin Notificarea transmisă în data de 17.08.2023 (după scandalul mediatic), care încalcă art. 14 al protocolului de colaborare dintre cele 2 cluburi, în care se spune:  ”contractul se poate rezilia pe parcursul derulării acestuia cu acordul ambelor părți”.

Menționăm că prioritate în sală a avut echipa de volei senioare CSM, junioarele CSS-ului desfășurându-și activitatea în funcție de programul echipei de senioare.

CSS Lugoj a sprijinit permanent activitatea echipa de volei senioare și ne-am bucurat de rezultatele obținute pe plan național și internațional, lucru dovedit în timp prin activitățile pe care le-am desfășurat în folosul echipei de senioare.

Obținerea performanțelor sportive este condiționată de o serie de factori: infrastructură, resurse materiale, resursă umană, iar rezultatele obținute de clubul nostru ne dă dreptul să spunem că stăpânim și cunoaștem acești factori.

Despre domeniul sportului, pot vorbi doar oamenii care stăpânesc acest domeniu, având competențele necesare și nu persoane care în urmă cu câțiva ani nu știau unde este stadionul și sala de sport.

O unitate de învățământ, conform legislației este condusă de Consiliul de Administrație, directorul punând în practică hotărârile luate.

Directorul CSS Lugoj, a fost numit și nu a participat la concurs pentru că se află în prag de pensionare, iar până în prezent a trecut cu brio toate examenele la care a participat. Conform legislației în vigoare pentru postul de director, la concurs pot participa doar cadrele didactice care fac parte din Corpul Național de Experți în Managementul Educațional, profesorul Moatăr Simion face parte din prima serie a acestui organism de conducere.

Despre faptul că a fost numit ”groparul” sportului lugojean, amintim doar:

 • rezultatele obținute ca director și profesor
 • copiii descoperiți și crescuți în CSS Lugoj
 • promovări ale elevilor sportivi la loturile naționale ale României și echipele de seniori
 • comisiile la nivel național și județean din care a făcut parte (M.E., FRF)
 • despre activitatea profesorului /directorului pot vorbi elevii sportivi, părinții acestora, colegii profesori, oamenii din sport și educație cu care a colaborat
 • calificativele, evaluările și rezultatele obținute sunt dovada muncii depuse.

Afirmațiile din ”punctul de vedere” exprimat, pot fi probate cu acte legislative și cu precizări din partea anumitor persoane care au participat la discuțiile respective.

 

Cu respect și stimă pentru iubitorii sportului lugojean

            Consiliul de Administrație al CSS Lugoj

                       Nr. 1713/22.08.2023

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Arpad Laczko revine pe postul de antrenor principal la CSM Lugoj. Călin Dobra avea altă dorință

Publicat

în

CSM Lugoj anunță decizia de a-l readuce pe Arpad Laczko pe postul de antrenor principal „pentru a remedia o nedreptate din trecut”. Acesta a fost demis după ce echipa pierdut, în urma unui meci controversat la Șag. „În acel meci, echipa CSM Lugoj a demonstrat o performanță superioară, însă rezultatul nu a reflectat acest lucru”, transmit reprezentanții clubului.

RETIM

Alături de Laczko Arpad, noul staff tehnic al echipei CSM Lugoj este format din Dafin Danciu, care va ocupa poziția de antrenor secund, Gabriel Bota, care va fi responsabil de antrenamentul portarilor, Andrei Popescu, care va prelua rolul de preparator fizic, și Călin Rosemblum, desemnat ca delegat al echipei.

Conducerea clubului a anunțat, de asemenea, că vor fi comunicate în curând numele celor care vor prelua funcțiile de președinte al echipei de fotbal, director sportiv și antrenor pentru echipa secundă, care va participa în liga a șasea.

Autoliv angajează!

Surse din cadrul clubului susțin că viitorul primar al Lugojului, Călin Dobra, și l-ar dori ca antrenor principal pe lugojeanul Cosmin Petruescu. De altfel, Dobra, a făcut deja referire la performanțele slabe ale echipe de fotbal (aici), în comparație cu sumele investite.

Citiţi mai departe

Sport

Primul domeniu pentru care Dobra transmite un avertisment: „Dacă facem o analiză, rezultatele nu sunt extraordinare”

Publicat

în

Călin Dobra, viitorul primar al Lugojului, a vorbit despre implicarea sa în sportul lugojean și despre perspectivele Clubului Sportiv Municipal (CSM) Lugoj, subliniind importanța sportului în comunitate. Într-o declarație la emisiune Direct la Subiect, Dobra a explicat de ce sportul este o chestiune de suflet pentru el și a promis că nu va închide nicio secție a clubului.

RETIM

„Am fost implicat acolo, am fost director la Clubul Sportiv, am avut rezultate și mai mult decât atâta, prima mea pregătire profesională este de profesor de educație fizică și sport, care mă mândresc cu chestiunea asta. Știți și sportul pentru mine e o chestie de suflet. Da, am văzut, se discută, se vehiculează că închid secții. Eu nu închid absolut nimic. Eu sunt tipul care construiește. Să știți că cel mai ușor e să distrugi, e cel mai simplu și cel mai rapid; să construiești e mai greu,” a spus Dobra.

Analizând performanțele CSM Lugoj, Dobra a recunoscut că, deși echipa de volei a avut rezultate bune, există secții care nu performează la nivelul așteptat. „Dacă facem o scurtă analiză la CSM Lugoj, rezultatele nu sunt extraordinare. Da, avem clasificare bună în clasament la volei, dar în rest…Vă spun eu, când am fost director la CSM, an de an am fost campioni naționali ai României la lupte libere, am avut campioni la lupte greco-romane, am luat titluri și medalii de aur la gimnastică, la atletism. Am și promovat cu echipa de fotbal în divizia C. Eu am promovat ultima promovare, eu, în postura de director al Clubului Sportiv Municipal. Acum, dacă facem puțin o analiză financiară și vedem câți bani s-au cheltuit pe secția de fotbal și nu reușim să promovăm, avem o problemă. N-avem performanță, avem o problemă, credeți-mă, avem probleme, dar le remediem. O să vedeți așa, încet, încet, cu oameni care vor să pună umărul, le așezăm”, a spus Dobra.

Autoliv angajează!

Referindu-se la relația dintre Clubul Sportiv Municipal și Clubul Sportiv Școlar, Dobra a menționat că aceasta trebuie să fie una de parteneriat și nu de adversitate. „Trebuie să clarificăm această relație între Clubul Sportiv Municipal și Clubul Sportiv Școlar, care au ajuns niște adversari în loc să fie parteneri. Clubul Sportiv Școlar are un rol foarte clar și bine definit de Ministerul Educației, coordonat de Inspectoratul Școlar, iar celălalt, susținut de Primărie. Un primar trebuie să pună la masă toți specialiștii din Lugoj și proiectul va fi realizat de aceștia,” a adăugat Dobra.

Călin Dobra a promis că va continua să sprijine sportul lugojean.

Citiţi mai departe

Sport

Mihai Anghel, directorul CSM Lugoj, nu-și dă demisia: „Voi rămâne să-mi fac datoria față de copii și de părinți”

Publicat

în

Liberalul Mihai Anghel este printre conducătorii de instituții care nu își vor da demisia odată cu Bogdan Blidariu și Claudiu Buciu. Anghel a declatay că nu are de gând să demisioneze de la CSM și că își va continua activitatea.

RETIM

„Voi rămâne în continuare să-mi fac datoria față de oameni, față de copii și față de părinți. Sper să am susținere din partea noii administrații publice, să nu trebuiască să închidem nicio secție și, în funcție de bugetul care-l vom obține, totodată vor veni și performanțele”, a spus Anghel.

Întrebat dacă a avut vreo discuție cu viitoarea conducere administrativă a orașului, Anghel a precizat că nu a fost contactat oficial. „Mi-au transmis doar că vor să se vadă cu mine.”

Autoliv angajează!

Cu toate acestea, el a reiterat dorința sa de a continua în funcție: „Nu, nu, nu, nu voi da demisia.”

În urmă cu câteva zile, Anghel a avut o postare pe Facebook, în care menționa hărțuirea și mesajele primite, după alegeri, „Abia ați câștigat domnilor și deja îmi dați mesaje de ADIO!
Vreau să văd ce puteți!”, a scris Anghel.

Citiţi mai departe

Sport

S-a stabilit programul campionatului național de volei. Cu cine joacă CSM Lugoj primele meciuri

Publicat

în

Sursa foto: CSM Lugoj – Volei/Facebook

Federația Romana de Volei a stabilit programul meciurilo, pentru noul sezon. CSM Lugoj va debuta în deplasare împotriva campioanei en-titre. Primul meci al sezonului este programat pentru data de 5 octombrie, când Lugojul va juca în sala echipei CSO Voluntari. În partida de debut de acasă, echipa lugojeană va întâlni FC Argeș Pitești, urmând ca turul de campionat să se încheie cu un alt meci pe teren propriu împotriva echipei clasate pe locul 4 în sezonul anterior, CSM Târgoviște.

RETIM

Programul complet al turului de campionat pentru CSM Lugoj include următoarele meciuri:

 • Etapa 1: CSO Voluntari vs. CSM Lugoj
 • Etapa 2: CSM Lugoj vs. FC Argeș Pitești
 • Etapa 3: Dinamo București vs. CSM Lugoj
 • Etapa 4: Corona Brașov vs. CSM Lugoj
 • Etapa 5: CSM Lugoj vs. CSM București
 • Etapa 6: CS Medgidia vs. CSM Lugoj
 • Etapa 7: CSM Lugoj vs. U Cluj Napoca
 • Etapa 8: Rapid București vs. CSM Lugoj
 • Etapa 9: CSM Lugoj vs. CSM Constanța
 • Etapa 10: Volei Alba Blaj vs. CSM Lugoj
 • Etapa 11: CSM Lugoj vs. CSM Târgoviște

CSM Lugoj a încheiat stagiunea precedentă pe locul 5, poziție care asigură participarea în Cupa Challenge, confirmându-și din nou prezența în competițiile europene.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Cele mai citite