Connect with us

Sport

CSS Lugoj – Punct de vedere la ”atacurile” apărute în spațiul public (media), la adresa clubului

Publicat

în

Conducerea Clubului Sportiv Școlar Lugoj ne-a transmis un comunicat, prin care a dorit să facă mai multe precizări legate de conflictul apărut între CSS Lugoj și CSM Lugoj, respectiv administrația locală a Lugojului. Redăm, mai jos, integral acest comunicat.

Punct de vedere la ”atacurile” apărute în spațiul public (media),

la adresa CSS Lugoj

RETIM

Facem precizarea încă de la început că punctul de vedere al Consiliului de Administrație al CSS Lugoj, se vrea fără atac la persoană, cu un limbaj decent și cu precizările reale cu privire la evenimentele petrecute.

CSS Lugoj datează din 1957, actualmente cu 8 secții de performanță care a crescut sportivi iar prin activitatea lor au obținute rezultate notabile la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Campionatele Europene, Campionatele Balcanice și Campionatele Naționale, numărul medaliilor trecând de câteva mii. Resursa umană a CSS Lugoj este în conformitate cu legislația în vigoare la cele mai înalte standarde.

Precizăm că în ultimul an școlar au fost obținute 83 medalii pe plan național și 17 rezultate pe plan internațional, reprezentând rezultate notabile care plasează clubul nostru între primele cluburi din România.

 CSM Lugoj a luat ființă în anul 2002 la inițiativa profesorului Dorin Jitaru și cu contribuția profesorului Muntean Aurel (foști directori ai CSS Lugoj), iar rezultatele obținute de acest club în decursul anilor au fost realizate cu contribuția majoră a sportivilor CSS Lugoj și a profesorilor antrenori care au ajutat la obținerea rezultatelor.

CSS Lugoj, prin statut are activitate la nivelul copiilor și juniorilor, activitate care s-a dorit a fi continuată la nivelul seniorilor la CSM Lugoj. Toate rezultatele obținute la nivelul copiilor, juniorilor și seniorilor, au fost pentru orașul Lugoj. În ultima perioada (3 ani) statutul CSM a fost schimbat, având și activitate la copii și juniori, generând o concurență neloială între cele 2 cluburi. De ce spunem că este neloială ? Pentru că, în ultimii ani am solicitat Consiliului Local Municipal Lugoj, în conformitate cu legislația în vigoare (Legea Educației și OMECTS nr. 5570/07.11.2011) finanțare în desfășurarea activității în clubul nostru, la care nu am primit nici un ban și nici măcar un răspuns la solicitările noastre. Cum se numește acest lucru ? Nu vorbim de o discriminare între sportivii aceluiași oraș și de faptul că peste 1000 de părinți ai clubului nostru au contribuit la bugetul local prin taxe și impozite ?

De la început trebuie precizat faptul că, sala la care se face referire este în proprietatea Ministerului Educației prin H.G. nr. 524/2015 (și nu a Primăriei Municipiului Lugoj). Pentru buna desfășurare a activității sportive în sala I.K. Ghermănescu a fost redactat și semnat un protocol, între cele 2 cluburi, prin care CSM s-a angajat să suporte o parte din cheltuielile echipei de volei senioare. Pentru lunile mai -iunie-iulie 2023 CSM a refuzat plata facturilor, încălcând protocolul încheiat, iar reprezentanții clubului CSM nu au solicitat o întrevedere prin care să lămurim situația creată.

CSM Lugoj a cerut rezilierea protocolului prin Notificarea transmisă în data de 17.08.2023 (după scandalul mediatic), care încalcă art. 14 al protocolului de colaborare dintre cele 2 cluburi, în care se spune:  ”contractul se poate rezilia pe parcursul derulării acestuia cu acordul ambelor părți”.

Menționăm că prioritate în sală a avut echipa de volei senioare CSM, junioarele CSS-ului desfășurându-și activitatea în funcție de programul echipei de senioare.

CSS Lugoj a sprijinit permanent activitatea echipa de volei senioare și ne-am bucurat de rezultatele obținute pe plan național și internațional, lucru dovedit în timp prin activitățile pe care le-am desfășurat în folosul echipei de senioare.

Obținerea performanțelor sportive este condiționată de o serie de factori: infrastructură, resurse materiale, resursă umană, iar rezultatele obținute de clubul nostru ne dă dreptul să spunem că stăpânim și cunoaștem acești factori.

Despre domeniul sportului, pot vorbi doar oamenii care stăpânesc acest domeniu, având competențele necesare și nu persoane care în urmă cu câțiva ani nu știau unde este stadionul și sala de sport.

O unitate de învățământ, conform legislației este condusă de Consiliul de Administrație, directorul punând în practică hotărârile luate.

Directorul CSS Lugoj, a fost numit și nu a participat la concurs pentru că se află în prag de pensionare, iar până în prezent a trecut cu brio toate examenele la care a participat. Conform legislației în vigoare pentru postul de director, la concurs pot participa doar cadrele didactice care fac parte din Corpul Național de Experți în Managementul Educațional, profesorul Moatăr Simion face parte din prima serie a acestui organism de conducere.

Despre faptul că a fost numit ”groparul” sportului lugojean, amintim doar:

 • rezultatele obținute ca director și profesor
 • copiii descoperiți și crescuți în CSS Lugoj
 • promovări ale elevilor sportivi la loturile naționale ale României și echipele de seniori
 • comisiile la nivel național și județean din care a făcut parte (M.E., FRF)
 • despre activitatea profesorului /directorului pot vorbi elevii sportivi, părinții acestora, colegii profesori, oamenii din sport și educație cu care a colaborat
 • calificativele, evaluările și rezultatele obținute sunt dovada muncii depuse.

Afirmațiile din ”punctul de vedere” exprimat, pot fi probate cu acte legislative și cu precizări din partea anumitor persoane care au participat la discuțiile respective.

 

Cu respect și stimă pentru iubitorii sportului lugojean

            Consiliul de Administrație al CSS Lugoj

                       Nr. 1713/22.08.2023

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Aproape 100 de sportivi cu dizabilități, din întreaga țară, vin la Cupa „Ana Lugojana” – Memorialul Vasile Stoica

Publicat

în

FOTO Arhiva

Clubul Sportiv al Handicapaţilor Fizic „Maraton’93”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Lugoj şi Clubul Sportiv Municipal Lugoj, va organiza în perioada 26 – 29 septembrie 2023 la Lugoj, competiția sportivă a persoanelor cu dizabilități, „CUPA ANA LUGOJANA ediţia XXIV-a, MEMORIAL VASILE STOICA”. S-au anunțat deja peste 80 participanți de la 14 cluburi din România și 3 din Ungaria. Programul manifestărilor sportive este următorul:

– miercuri, 27 septembrie ora 10,00 — deschiderea competiției la Sala de Sport „Lavinia Miloşovici Lugoj”. – miercuri 27 septembrie ora 9,00- 18,30 — tenis de masă (individual, dublu, dublu mixt) la Sala de Sport „Lavinia Miloşovici Lugoj.

– joi 28 septembrie ora 10,00 — 13,00 – atletism (100m, 800m, 1500m, suliță, greutate)

RETIM

– joi 28 septembrie ora 14,30 -17,00 — șah, darts și festivitatea de premiere la Sala de Sport „Lavinia Miloşovici Lugoj”.

Toți cei care doresc să sprijine organizarea acestui eveniment tradițional pentru municipiul Lugoj, pot să vireze suma dorită în contul clubului sportiv Maraton’93 Lugoj, R042RNCB0252007378760001 deschis la Banca B.C.R. Lugoj.

 

Citiţi mai departe

Sport

Champions League 2023/2024: PSG, Dortmund, Milan și Newcastle luptă în grupa F

Publicat

în

Grupa F este considerată a fi cea mai atractivă din acest sezon de Champions League. În ea se află patru echip

e importante, ca PSG, Borussia Dortmund, AC Milan și Newcastle United. Oricine se poate califica în această grupă și oricine poate termina pe ultimul loc.

RETIM

Unele echipe au avut noroc la tragerea la sorți, așa cum este cazul lui Manchester City, extrasă într-o grupă cu Leipzig, Steaua Roșie Belgrad și Young Boys Berna. Sunt însă și echipe care nu au avut noroc, ci dimpotrivă. Grupa F este un exemplu elocvent, având în vedere numele echipelor care se află.

PSG, spre exemplu, este una dintre principalele favorite în Champions League, fiind văzută cu a șasea șansă la câștigarea trofeului (cota 17.00), deși în vară i-a pierdut pe Neymar și Lionel Messi. Newcastle este a 11-a favorită după investițiile masive din ultimii ani (cota 29.00), iar AC Milan are a 12-a șansă (cota 34.00). Borussia Dortmund e văzută cu a 13-a șansă la câștigarea trofeului, cu cota 61.00.

PSG

Francezii au investit considerabil în ultimul deceniu, dar până acum nu au reușit să câștige trofeul. Cel mai aproape au fost în 2020, când au jucat finala de la Lisabona, însă au fost învinși de Bayern Munchen cu 1-0. Ultimele două sezoane pot fi considerate o adevărată dezamăgire, din moment ce echipa s-a oprit în optimi de fiecare dată. Ce-i drept, PSG a întâlnit și adversare de top. Rămâne de văzut cum va arăta echipa în Champions League fără Neymar și Messi, dar păstrarea lui Mbappe se anunță un argument pe care francezii îl au în acest sezon.

Newcastle

Englezii revin în cupele europene după mai bine de un deceniu. Ultima dată au jucat în sezonul 2012/2013, când au fost opriți în sferturile de finală din Europa League de Benfica. Newcastle a investit considerabil în ultimii ani sume mari pentru acest sport, iar jucătorii aduși au reușit să califice echipa în Champions League. Cu siguranță nu vor să se oprească aici, iar Newcastle va conta în cursa pentru calificarea în optimi.

AC Milan

Italienii au una dintre cele mai titrate echipe din competiție, cu șapte trofee de Champions League câștigate deja. AC Milan vine după un sezon bun în competiție, în care s-a oprit în semifinale, după ce a fost învinsă tur și retur de marea rivală Inter Milano. AC Milan are un lot omogen și este cu siguranță una dintre favoritele la calificarea în optimile de finală. Ce-i drept, Milan s-a remarcat și prin inconstanța de care a dat dovadă, dar experiența din sezonul precedent ar trebui să o ajute.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund este pentru al optulea sezon la rând în grupele Champions League, astfel că putem spune că este o prezență constantă. Obișnuiește să iasă din faza grupelor, iar în sezonul trecut s-a oprit în optimile de finală, unde a fost învinsă de Chelsea. Ultimul mare rezultat al lui Dortmund în Champions League datează din urmă cu un deceniu. Echipa a disputat finala în 2013, dar a fost învinsă de Bayern Munchen. Valoarea lotului lui Dortmund este în scădere, dar nemții au găsit tot timpul resurse și jucători pe care să îi propulseze.

Grupele Champions League 2023/2024:

 • Grupa A: Bayern, Manchester United, Copenhaga, Galatasaray
 • Grupa B: Sevilla, Arsenal, PSV Eindhoven, Lens
 • Grupa C: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin
 • Grupa D: Benfica, Inter, FC Salzburg, Real Sociedad
 • Grupa E: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio, Celtic
 • Grupa F: PSG, Borussia Dortmund, AC Milan, Newcastle
 • Grupa G: Manchester City, RB Leipzig, Steaua Roșie, Young Boys
 • Grupa H: Barcelona, FC Porto, Șahtior, Antwerp

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Citiţi mai departe

Sport

VIDEO Avem un campion mondial! Performanță istorică obținută de Bernardo Szilagyi, de la CSS Lugoj

Publicat

în

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, va rămâne o zi de neuitat pentru sportul lugojean. Tânărul luptător Bernardo Szilagyi(17 ani) a obținut un succes istoric la Finala Campionatului Mondial Individual U17, de la Constanța. Bernardo Szilagyi, sportivul Clubului Sportiv Școlar Lugoj, pregătit de antrenorii Valentin Cimponeriu și Ionuț Eneșca, a cucerit titlul de campion mondial la lupte pe plajă în categoria 60 kg.

Bernardo are un palmares bogat fiind multiplu medaliat național. Este deținător al titlului de campion național în competiția Cluburilor Sportive Școlare și medaliat cu aur la Cupa României U17, cât și a medaliat cu argint la Balcaniadă și la finala națională U20.

Antrenorul său, Valentin Cimponeriu, este mândru de Bernardo: „Sincer, m-am așteptat să fie pe podium, dar campion mondial și accidentat la gleznă, cu glezna umflată – nu mă așteptam la asta. Cu ajutorul Dumnezeu, a reușit. Bernardo este un sportiv extraordinar, cuminte, fără greșeli de când l-am avut în sală, de la vârsta de 8 ani. Este un copil exemplar, un exemplu rar în zilele noastre, când copiii stau mai mult în fața calculatoarelor și telefoanelor.”

RETIM

Antrenorul Valentin Cimponeriu este convins că vom mai auzi de Bernardo Szilagyi și în viitor. Munca și determinarea sunt cheile succesului său continuu. Deși este deja la nivel olimpic de mai bine de trei ani, iar competițiile îl țin departe de casă la Târgu Mureș, unde locuiește în timpul antrenamentelor, Bernardo nu neglijează nici școala fiind elev la Liceul Harul din Lugoj.

Sursa video Szilagyi Adrian

 

Citiţi mai departe

Sport

Începe cea mai așteptată competiție de automobilism din zona Lugoj-Făget

Publicat

în

În data de 9 septembrie 2023, judetul Timiș se pregătește să găzduiască una dintre cele mai așteptate competiții automobilistice din vestul României – VTM TRAIAN VUIA-lac SURDUC 2023. Aflată la cea de-a 15-a ediție, acest eveniment de excepție este organizat de Asociația Auto Club Rally Timiș, sub egida F.R.A.S. și promite să aducă în atenția publicului iubitor de motorsport un spectacol captivant.

Evenimentul, care se va desfășura în pitorescul decor al zonei lacului Surduc, va reuni pasionații de viteză și automobilism din întreaga țară și chiar dincolo de granițe, datorită statutului său internațional. Cu o tradiție solidă și o reputație bine cunoscută, VTM TRAIAN VUIA-lac SURDUC 2023 se va concentra pe cursele de viteză pe traseu montan, atrăgând atât sportivi automobiliști cât și spectatori entuziaști.

Competiția va începe la ora 10:01 și va consta dintr-o serie de patru manșe. Acestea includ o manșă de recunoaștere, una de antrenamente cronometrate și două manșe de concurs veritabil. Traseul, cu o lungime de 4,9 kilometri, promite să ofere un spectacol captivant și să testeze abilitățile conducătorilor auto în condiții variate.

RETIM

Evenimentul sportiv va atinge apogeul cu festivitatea de premiere, care va avea loc în comuna Traian Vuia, la Muzeul Traian Vuia. Acest muzeu este un punct de referință important pentru istoria tehnologiei și a inovației, oferind vizitatorilor o perspectivă fascinantă asupra contribuției lui Traian Vuia la progresul științei și tehnologiei.

În plus, VTM TRAIAN VUIA-lac SURDUC 2023 va oferi și o experiență specială pentru cei mici, cu un promo de eco-karting (electric) gratuit, destinat copiilor din comuna Traian Vuia. Aceasta este o ocazie unică pentru tinerii aspiranți piloți să experimenteze senzația de viteză într-un mod sigur și ecologic.

Toți cei prezenți la eveniment sunt invitați să profite de ocazie și să viziteze gratuit Muzeul Traian Vuia, o oază de cunoaștere și inspirație pentru toți cei interesați de istoria inovației.

Se estimează că la competiție vor participa nu mai puțin de 30 de concurenți, ceea ce adaugă un plus de intensitate și competiție evenimentului.

Este important de menționat că, pentru buna desfășurare a evenimentului, circulația va fi restricționată în data de 9 septembrie 2023, între orele 08:00 și 18:00, în zona lacului Surduc, pe traseul DJ 681A, comuna Traian Vuia, sat Surducu Mic-lac Surduc. Așadar, toți cei interesați sunt rugați să țină cont de aceste restricții și să planifice traseele în consecință.

Citiţi mai departe

Cele mai citite